Glavni

Vitamini

Brijanje ravnim britvom je opasno? Tehnika i pravila korištenja

Čak i prije nekih 70 godina, muškarci uopće nisu znali koji su to sigurni strojevi ili električni brijači. Svi su morali koristiti ravnu britvu, a to se nije smatralo nečim posebnim. Svaki član jačeg spola obrijao se barem jednom svakih nekoliko dana. U posljednjih nekoliko godina, povećan interes za britve. Osobito rastuća ocjena opasnog brijanja kod muškaraca s aktivnim strništem.

Opasna životinjska zvijer br

Mnogo stoljeća muškarci su skidali kosu s lica, koristeći običnu oštricu ili običan nož. Postupno, ova metoda, poput samog alata, postigla je neviđenu umješnost i počela se nazivati ​​"britvama" ili jednostavno "strahom". Alat se sastoji od dva dijela: prvi je oštrica za sigurnosnu britvu, drugi dio je drška na kojoj nož ide. Obično postoji nekoliko noževa.

Brijač s zamjenjivim oštricama uključuje ne samo britvu, već i sljedeće britve:

 • sama brijač i par oštrica za pomak;
 • četka za pranje čekinja (drugo ime - četka za brijanje);
 • kamen koji izoštrava oštrice;
 • pojas oko kojeg je ispravljen rub noža, čineći ga savršeno glatkim i oštrim;
 • sapun ili posebna krema (sapun za sapun);
 • držač četkica;
 • ručnik;
 • vruća prokuhana voda.

Opasan ili ne

Prije kretanja uz uobičajenu i sigurnu tehniku ​​da se obrije, čovjek mjeri sve prednosti i mane.

 • Relativno niska cijena, jer brijač može trajati jako dugo (pod uvjetom da se dobro brine).
 • Ova metoda brijanja ne uzrokuje iritaciju, a koža ostaje glatko obrijana dugo vremena.
 • Promjena noževa osigurava njihovu stalnu oštrinu, što u praksi znači odsustvo takvih bolnih trenutaka kao što su izvlačenje dlačica ili povlačenje kože.
 • "Opasnost" je jednostavna i jednostavna za rukovanje.
 • Oštrice za opasnu britvu mogu "oblikovati" bradu ili brkove bilo kojeg oblika i za svaki ukus.
 • Neovisno korištenje alata zahtijeva dugotrajnu obuku. Za koga drže “lekcije”?
 • Za početnika je vrlo lako seći u vrijeme brijanja.
 • Opasne britve trebale bi doći s posebnom pastom i pojasom za redovito oštrenje.
 • Nož treba malo odmora nakon upotrebe. Ako se čovjek brije više od jednom u dva dana, onda je bolje da on kupi komplet za brijanje.

Priprema za postupak

Kako bi se obrijao kvalitetom, prvi korak treba biti temeljita priprema.

 1. Unaprijed pripremite cijeli set pribora za brijanje (četka za brijanje, sapun, ručnik itd.).
 2. Učinkovito brijanje s ravnom britvom moguće je samo s "grijanom" bradom. Za to je najbolje uzeti tuš ili kadu, otići u kadu. Ako to nije moguće, dovoljno je da na ručku stavite ručnik umočen u vruću vodu. Rezultat bi trebao biti mekana vlakna.
 3. Četka za brijanje također se treba zagrijati i omekšati u vrućoj vodi, obično se radi u posebnom spremniku.
 4. Nakon pjenila, ili u spremniku ili na sapunastom licu. Kretanje treba biti glatko, od središta do ušnih školjki. Pjena treba pokriti cijelu površinu za brijanje.

Moto ove faze je "zagrijati - obrijati". Glavna stvar u pripremi je zagrijavanje čekinja.

Postupak brijanja

Tehnika brijanja ravne britve uključuje dva pristupa svakoj zoni lica: "nad kaputom" i "protiv kaputa". Ako su čekinje guste i krute, drugi pristup se dopunjava pokretima u poprečnom smjeru.

Držite ravnu britvu tako da je nagnete oko 20 stupnjeva u odnosu na površinu za brijanje. Kretanje se izvodi ritmično i lako četkom. Nakon svakog pokreta, obrišite nož alkoholom.

Brijanje treba početi od hrama u smjeru rasta kose do sredine obraza. Jedna ruka (prva radna) drži oštricu, a druga ruka povlači kožu malo više. Zatim pomaknite oštricu britve do uglova usta. Brkovi, brada i vrat su obrijani istim pokretima. Drugi dio prvog pristupa ogleda se u drugoj polovici lica. Teško je učiti od prvog puta, budući da je potrebno biti oprezan s ne-vodećom rukom.

Drugi pristup započinje sapunom. Ako je potrebno, promijenite nož. Na ovom koraku brijač odlazi odozdo prema gore, "skupljajući" dlačice koje su ostale nakon prvog pristupa. Brkovi se u ovom slučaju obriju dva puta u rastu kose, jer možete izrezati nos s mnogo kapilara.

Nakon postupka brijanje će samo isprati pjenu (pazite na hladnu vodu) i nanijeti losion nakon brijanja.

Moto drugog stupnja: "Ja ciljam u ogledalo - brijem se točno". Važno je jednako obrijati oba dijela lica.

Brijanje glave ravnom britvom ima isti obrazac kao i brijanje obraza.

A što poslije?

Brijati se ispravno je pola bitke. Važan dio brijača je briga o ravnoj britvi i pohranjivanju. Što točno treba učiniti:

 1. Četka za brijanje isperite i osušite. Bolje je to učiniti s četkom do stakla sve vlage.
 2. Brijac za brijanje (tzv. Britva s jednokratnim noževima) temeljito je opran sapunom, zatim ispran i obrisan (posebno nožem za brijanje).
 3. Ako se alat za brijanje rijetko koristi, bolje ga je podmazati motornim uljem i umotati u poseban papir.
 4. Pogledajte pojas. I čak i prije brijanja, tako da nema oštrice na oštrici.
 5. Britve sa zamjenjivim oštricama namijenjene su samo za brijanje, ne smiju obavljati nikakve druge radnje. Ako je moguće, pokušajte ne ispustiti oštricu.
 6. Držite brijač na suhom mjestu u posebnom slučaju.

Moto posljednje faze: "Gledajte, ne smijte se, a zatim se hrabro obrijite."

Pravila i preporuke

Postoje opće smjernice o tome kako se obrijati ravnom britvom:

 • U procesu brijanja treba biti posebno pažljiv i usredotočen; imati čvrstu ruku i mirno; u nervoznom stanju bolje ne početi brijanje.
 • Ako je britva počela padati, nemojte je ni pokušavati uhvatiti. To može biti opasno.
 • Nošenje britve s otvorenom oštricom ne bi smjelo biti. Držite aparat za brijanje zatvorenim, otvoren samo neposredno prije uporabe.
 • Nikada nemojte koristiti nož s oštećenjima.
 • Kako držati oštricu? Postoje dva načina: klasični (kanonski) i slobodni (individualni). Prvi način: smjer oštrice samo gore-dolje; mali prst je fiksiran na kraju britve; britva bi se trebala okrenuti pod određenim kutom prema zapešću. Prva metoda je složena, treba je učiti. Druga metoda nema nikakvih posebnih pravila, svaka se zadržava onako kako mu odgovara. Glavna stvar nije kako pravilno držati budnost u rukama, već da ruku treba opustiti. Pokret se izvodi rukom, a ne cijelom rukom.
 • Kako obrijati ravnu britvu kada nema prakse? Vježbajte i vježbajte ponovo.

Opasna britva zove se samo opasna. Predstavnici jačeg spola cijelog svijeta su stoljećima koristili oštricu kao alat za brijanje, ne smatrajući ga opasnim. Za suvremenog čovjeka, strah nije toliko način da se glatko obrije, kao element slike.

Brijači i oštrice za njih

Brijači i britvice već duže vrijeme postoje. Međutim, odabir pravog noža nije tako jednostavan. Potrebno je uzeti u obzir osjetljivost kože, marku proizvođača i alat za brijanje koji namjeravate koristiti.

Kako obrijati ravnu britvu

Sadržaj članka:

Muškarci se brije s različitim periodičnostima. Dovoljno je da netko obriše vegetaciju svakih 5-7 dana, drugi su prisiljeni brinuti se o licu dva puta dnevno. Što su vlakna tvrđa, to se moraju pažljivije obrijati. Vlasnici takve vegetacije nisu prikladni konvencionalni stroj i električni brijač. Gotovo ih je nemoguće čisto obrijati, a čekinje se vrlo brzo pojavljuju. Grebu kožu i mogu izazvati upalu. Jedina ispravna odluka za takve ljude je brijač.

Ako imate savršeno oštru, kvalitetnu britvu, ili jednostavno "opasnu", a savladali ste tehniku ​​brijanja, možete se riješiti čekinja još dugo vremena. "Opasnost" praktički ne uzrokuje iritaciju i ne ostavlja nikakve rezove. Naravno, za to trebate koristiti ispravnu tehniku ​​brijanja ravnom britvom i vježbati puno.

Brijanje "oprez" prilično je složen, ali istodobno i intuitivan postupak. Da biste naučili kako pravilno rukovati s takvim alatom, morate puno vježbati. I bolje je odmah naučiti pravu tehniku ​​kako bi se izbjegle pogreške i brzo stekli potrebne vještine.

Želimo podijeliti znanje o tome kako obrijati ravnu britvu. Sve dolje navedene informacije osobno su iskustvo prikupljeno tijekom godina. Kao i materijali iz specijaliziranih časopisa i knjiga.

Koja su glavna načela čistog brijanja?

Što je oštrija britva, to su manja čekinje

Oštrina oštrice je temeljni uvjet za pravilnu tehniku ​​brijanja s ravnom britvom. Loše naoštren nož slabo presijeca čekinje. Oni moraju raditi s više napora ili pod više oštrim kutom. Sve to dovodi samo do iritacije na koži, rizika od ozljeda i nelagode. Ali ne jamči čistoću brijanja.

Morate se obrijati tako da oštrica klizi preko lica. "Opasnost" treba biti pod strogo definiranim kutom i mora se pomaknuti u pravom smjeru.

Osnovne metode držanja britve

Za one koji žele razumjeti kako se obrijati ravnom britvom, najprije naučite kako je držati. Postoje tri osnovna načina držanja alata u ruci (sl. 1):

Metoda jedan. Mali prst je na usjeku koljena, a palac je na dnu vrata i naslanja se na petu. Preostali prsti su na gornjem rubu alata.

Drugi način. Mali prst je na udubljenju repa, palac je na ravnom dijelu groba iznutra, a ostali prsti su obrnuto izvana. Ova tehnika je gotovo identična prvoj, razlike u smjeru "straha". Na taj je način žaoka gledala prema gore.

Treći način. Žaoka britve podiže pogled. Srednji i kažiprst - na unutarnjoj strani grofa, prsten drži unutarnji dio koljena, mali prst - na udubljenju repa. Velika drži rub gdje se držač spaja s oštricom. Rukujte se sa "strahovima" kako bi se dobro uklopili u zapešće.

Posljednja, treća, recepcija, kako obrijati ravnu britvu, smatra se nestandardnom, ne nalazi se u stručnoj literaturi za frizere i izumljena je iskustvom. Ali koristi se. To je korisno u onim slučajevima kada se prve dvije metode ne mogu primijeniti (na primjer, kada ruke zatvaraju pogled), dok se “opasnost” treba kretati “kroz kosu”. Za one koji se namjeravaju obrijati sami, ova se tehnika mora proučavati.

Kada radite s bilo kojom metodom brijanja, trebate zapamtiti opće pravilo: "potrebno je" lako ukloniti kosu, ne treba je snažno pritiskati.

Kut kose

Vjerojatno svatko zna da kosa na koži ne raste točno gore, već pod određenim nagibom. Ovaj kut je približno jednak za pojedine dlačice koje rastu na istom području kože. Ovo je još jedna važna točka koju vrijedi zapamtiti kada radite s uhićenjem.

Kako rastegnuti kožu

Tehnika brijanja ravnom britvom osigurava obvezno istezanje kože lica. Njezin potez u drugom smjeru iz smjera britve. Ne zaboravite zategnuti kožu blizu oštrice prije bilo kakvog novog pokreta alata. Koža se rasteže jednim prstom. Trebao bi ležati unutar 2–3 centimetra od instrumenta. Najpogodnije je koristiti kažiprst ili srednji prst lijeve ruke, ako je brijanje desna ruka, ili desna ruka - ako je ljevak.

Jasno je da je za rad s "oprezom" potrebno koristiti obje ruke: jedna - drži alat, a drugi je uključen u istezanje kože. Bez toga, glatko brijanje neće raditi. Kako se protežu i kako se obrije ravna britva možete pogledati na našem videu.

Postupak: ispružite područje kože, stavite oštricu, odrežite vegetaciju, alat se oduzima od lica. Zatim se rasteže nova sekcija, stavi se "opasnost" i ponovno se odseče kosa.

Posebnu pozornost treba posvetiti onim područjima koja nemaju prirodnu napetost. Na primjer - obrazi. Trebalo bi postojati posebno dobro rastezanje, inače postoji opasnost od ozljeda.

Nagib i smjer "strahova"

Alat uvijek pomiče glavu prema naprijed. Trebate se pobrinuti da kosu podrezuje pod kutom. Pruža učinkovito i bezbolno brijanje. Nagib noža prema površini lica treba biti od 30 do 40 ° i ne manji.

Lako je razumjeti kako se brijanje ispravno brija: morate raditi s instrumentom često i jednostavno, bez pritiska, četkica sudjeluje u pokretu, ritmičkim i svjetlosnim manipulacijama. To je ključ za glatko i čisto brijanje. Nemoguće je izvršiti pritisak na "budnost" ili "uključiti" cijelu ruku u djelo. To će samo dovesti do izvlačenja vegetacije i, kao posljedice, do iritacije i boli.

Osnove tehnike brijača brijača

Pripremna faza

Prvo, gaz je opran četkicom za brijanje, a zatim započinje proces brijanja. Da biste bolje razumjeli kako se obrijati ravnom britvom, možete pogledati videozapis na ovoj stranici.

Počnite se obrijati iz hrama. Za početnike je teško smjestiti britvicu pod pravim kutom, tako da je najprije bolje da oštricu položite ravno, a zatim lagano podignete poleđinu „opasnosti“ za 30–40 °. Zatim pomičite alat u smjeru brijanja. To se radi jednostavno, bez pritiska na kožu. Ako je oštrica oštra, kosu će izrezati bez ikakvih problema.

Obično se obrijemo u dva seta. Prvo, prolaze pored oštrice u smjeru rasta kose (rastom), a zatim obrnuto (protiv rasta). U prvom slučaju moguće je riješiti se većine vegetacije, ali na koži ostaju sitni vrhovi kose. Riješiti ih se britva po drugi put. Prije toga, lice je ponovno natopljeno ili navlaženo toplom vodom. Nakon ponovnog brijanja koža postaje savršeno glatka.

Kako obrijati desnu stranu lica u visinu

Brijanje ravnom britvom, kao što je prikazano na videu, počinje od linije hrama, a oštrica se spušta do obraza (sl. 2, I-1). Alat se drži na prvi način. Prije početka vrijedi malo ukloniti pjenu iz hrama (staviti oštricu točno uz rub). U području hrama, zatezanje kože i rezanje kose obavljaju se istovremeno. Ruke lakih manipulacija čine prvih nekoliko centimetara dolje. Zatim se "strah" pomiče u donju čeljust. Rezanje kose nužno mora biti popraćeno zatezanjem kože. Prst bi trebao biti 1-2 cm od "straha".

U sredini obraza, oštrica se blago okreće u stranu režnja, a "opasnost" se pomiče prema čeljusti (sl. 2, I-2). Događa se da u kutu vilice dlake rastu u različitim smjerovima, u ovom slučaju potrebno je staviti oštricu tako da se brije u visinu.

Dosegavši ​​zavoj čeljusti, instrument se okreće i nastavlja se kretati prema dolje do vrata. Na ovom mjestu vrijedi posebno pažljivo rezati vegetaciju blizu uha. Često postoji izbočina ili mala nabora kože koja je lako pogoditi oštricom i izrezati. Kako se obrijati ravnom britvom kako bi se izbjegla ozljeda? Palcem pomičete uho malo u stranu, ako nema nabora, onda kada radite blizu uha još uvijek ga morate malo zatvoriti rukom.

Zatim uzmite alat na treći način. "Opasnost" se nalazi u sredini obraza, tako da kraj jagodice leži ispod jagodice. Tako se obrij, kreći prema usnama. Istovremeno prolazi uzduž maksilarne izbočine i zahvaća mali dio lica u području brkova (sl. 2, III-3). Približavajući se kutu usta, čarapu “straha” treba spustiti malo niže, tako da se na kraju poklapa s linijom usta. Zatim oštrica prolazi u području takozvanih pokrova (dlaka koja raste na donjoj usni). Nisu uvijek u stanju obrijati se od prvog puta, jer su u maloj šupljini. U ovom slučaju, jednostavan trik će pomoći: morate podići ovo mjesto malo sa svojim jezikom. Tu je izbočina koja će se lako obrijati. Kako se to radi tijekom brijanja ravnim britvom prikazano je na videu. U tom procesu uvijek trebate pomoći sebi s mišićima lica i jezika. To uvelike olakšava brijanje i štedi od ozljeda.

Treći način je rezanje vegetacije do središta brade, sve dok vrh "opasnosti" i nos nisu u jednoj liniji (bolje je uzeti britvu malo dalje od ove crte). Na ovom području lica treba biti posebno oprezan: brada je teško obrijati, tako da morate pravilno držati "strah".

Zatim se instrument uzima metodom br. 2 ili br. 3, a kosa se reže od brade do usne (sl. 2, II - III - 4). Ovdje je potrebno biti izuzetno oprezan i zaustaviti "strah" na vrijeme. Inače će oštrica pogoditi donju usnu koja ima malu izbočinu. Na licu ima nekoliko područja sklonih ozljedama: Adam, uho i usne. Na tim mjestima treba se obrijati s posebnom pažnjom.

Sljedeći korak je brijanje brkova. To je teško područje: ovdje kosa raste od vrha do dna i prema pravilima brijanja oštrica bi trebala pasti s nosa na gornju usnu. Ali to je teško učiniti, jer je područje kože premalo. I još uvijek postoji velika vjerojatnost da se dotakne usna i ostavi rez. Kako obrijati ravnu britvu u ovom slučaju? Vrlo jednostavno. Osoba koja se brije sama može malo pomoći sebi s mišićima lica i napraviti kožu, gdje je to potrebno, malo šire i glatkije. Ili zategnite ruku preko vrha nosa, u kojem slučaju će se i koža istezati i postati ravnomjerna.

Na području brkova "strah" se čuva na prvi način. Kosa je odsječena svjetlošću i kratkim manipulacijama instrumenta (Sl. 2, I - 5).

Bočni dio brkova brija se s desna na lijevo (sl. 2, III - 6). U rad je uključena samo čarapa s britvom. Alat se drži na treći način. Oštrica vodi do sredine brkova, ako se obriješ više, možeš povrijediti gornju usnu.

Tada se vegetacija izrezuje od brade do sredine čeljusti (sl. 2, I - 7). "Opasnost" se čuva na prvi način. Ovdje se koža proteže malo drugačije nego inače: ovaj put koža se rasteže u dva smjera. To je lako učiniti s dva prsta. Jedan je na bradi, a drugi je na čeljusti, "strah" je između njih. Treba imati na umu da u ovom slučaju koža postaje manje elastična, što znači da će se povećati rizik od ozljede. Dakle, u ovoj fazi morate raditi s alatom jednostavno, bez napada i promatrati kut podrezivanja kose. Prolazeći ovim područjem, treba ukloniti kosu nešto niže od kosti vilice.

Posljednji korak u brijanju ovog dijela lica je vrat (sl. 2, I - 8: 10). Ovdje vrijedi posvetiti posebnu pozornost koži na području Adamove jabuke, gdje se često javljaju posjekotine. Da biste ih izbjegli, upotrijebite sljedeći trik: koža s Adamove jabuke je lagano povučena na jednu stranu i već se brija. Alat se drži na drugi način.

Brijanje "na kosu", trebali biste pratiti kvalitetu rada. Lice bi trebalo biti čisto, bez "grmlja" kose i neobrijanih područja.

Kako obrijati lijevu stranu lica u visinu

Alat se uzima na prvi način. Čarapa "strah" je postavljena tako da ruke ne ometaju pregled. Brijanje ravnom britvom (što se može vidjeti na videu) počinje od hrama (sl. 3, I - 1). Najprije se obrijte 20-30 mm od granične crte. Važno je da linije reza na obje strane budu na istoj razini. Za to je prikladno ploviti konvencionalnom linijom oka. Oštrica bi trebala ležati na hramu približno paralelno s ovim vodičem. Iz hrama "strah" pada do obraza.

Tada se trebate obrijati od sredine obraza do brade (sl. 3, II - 2). "Briga" postavljena je malo ispod jagodice tako da oštrica stvara uvjetnu liniju od oka do ušne školjke. Uz put britve kosa je obrijana u području grmlja i donjem dijelu lijevih brkova. "Briga" treba držati na drugi način. Ako sečivo ne može pokriti cijelu površinu sapuna odjednom, nakon prvog prolaska s britvom ponovite postupak, zahvaćajući područja sapuna.

Tijekom ove faze brijanja, polovica brkova je obrijana. No, ponekad to nije dovoljno, a vi morate pomoći sebi podizanjem vrha nosa i uklanjanjem vegetacije (sl. 3, I - 3). U ovom slučaju koristi se prvi način držanja brijača.

Na temelju pravilne tehnike brijanja ravnom britvom, u sljedećoj fazi, ostatak kose na području brkova je dosegnut. To se radi s lijeva na desno s malim napredovanjem britva. Vegetacija se reže bočno u smjeru njezina rasta. "Opasnost" se održava na drugi način (sl. 3, II - 4).

Zatim se oštrica postavi u blizini režnja, a vegetacija se uklanja u bradu (sl. 3, II - 5). Koža se rasteže dijagonalno - prema gore i prema uhu. Ako je lice tanko, a zatim se obriše ispod čeljusti, koža se povlači samo gore.

Ako je za prvi pristup nemoguće ukloniti kosu po cijeloj širini dionice, tada postupak treba ponoviti još jednom, ali već proći kroz mjesta gdje su ostaci sapuna.

Radeći s desne strane lica, moguće je gotovo potpuno obrijati područje od vrha brade do usne. Ali ako tamo ima još dlaka, sada je vrijeme da ih uklonimo. “Briga” se uzima metodom br. 2 ili br. 3 i uklanja se vegetacija (sl. 3, II - III - 6).

Zatim, trebate otići na brijanje vrata. Prvo prolaze pored oštrice od brade do Adamove jabuke, zaobilazeći je s lijeve strane. Nemoguće je sam obrijati Adamovu jabuku, kako je već spomenuto, prijeteći rezovima. Trebate povući kožu na stranu i tek onda ukloniti kosu. Zatim obrij ostatak vrata. U jednom pristupu treba obrijati usku traku vegetacije (sl. 3, I - 8: 10), britvu treba staviti u donji dio čeljusti i nositi do kraja kose. "Opasnost" se čuva na prvi način.

Ponekad kosa na samom dnu vrata raste u suprotnom smjeru - odozdo prema gore. Kako se ovdje obrijati ravnom britvom: trebate promijeniti smjer alata, dok ga u isto vrijeme morate uzeti s drugom metodom.

Kako obrijati desnu stranu lica protiv rasta

Potrebno je ponovno brijanje kako bi obrijao ostatke kose koji su ostali nakon prve faze postupka. I također da bi koža bila savršeno glatka i obrijana.

Prije ponovnog brijanja potrebno je ponovno pjeniti lice. Za ljude čije čekinje nisu preteške, možete jednostavno navlažiti lice toplom vodom. Ali takav postupak mora biti učinjen nužno.

Prilikom brijanja britve, kao što slijedi iz videa, "strah" se kreće protiv rasta vegetacije. Uklanjanje dlaka počinje od vrata i završava u blizini sljepoočnica. Rad na desnoj strani lica radi se samo na treći način. Tijekom brijanja čekinja, koža se također proteže u smjeru suprotnom od britve (sl. 4).

Dakle, najprije morate proći kroz britvicu s desne strane vrata (onu ispod uha) odozdo prema gore, onda morate glatko ići na obraz. Za osobe s tankim licem, najbolje mjesto za odlazak bit će mjesto blizu uha, oko ugla donje čeljusti. Oni koji imaju puno lice, možete otići bilo gdje.

Završivši rad na obrazu, britva se diže u hram. Onda opet iz obraza "strah" seli u bradu. Istodobno se odstranjuju čekinje donjeg dijela desnog brka iu području ušnog kutka.

U zaključku, postupak bi trebao obrijati čekinje na vratu. Kao i na samom početku, alat se treba pomicati prema gore, od kade do same brade.

Kako obrijati lijevu stranu lica protiv rasta

Ovaj dio lica se također ispere ili navlaži toplom vodom. Lijeva strana se brije samo na drugi način.

Redoslijed prolaska "opreza" sličan je brijanju desne strane (sl. 5). Prvo, od vrata, oštrica se vodi prema gore, oko kuta vilice, oko režnja i šalje u hram. Dalje od sredine obraza su britve do brade. Zatim se obriju lijevi brkovi, vegetacija oko ugla usta i vrh brade. U zaključku, britva prolazi vrat odozdo prema gore, sve do čeljusti.

Ako se obriju dva dijela lica, ostaje konačni dodir - ponovno uklanjanje dlaka iznad i ispod usana. U području brkova, “strah” se kreće “po kosi”, tj. Odozgo prema dolje. Ispod usana - brije se odozdo prema gore. Tijekom postupka brijač se drži na drugi način.

Ako nakon ponovnog brijanja još uvijek postoje "otoci" kose, oni se ponovno peru i odsijecaju protiv rasta kose.

Iz gore navedenog članka postalo je jasno kako se obrijati ravnom britvom. Da biste to učinili ispravno, da biste dobili glatku, obrijanu kožu i da se ne ozlijedite, trebate se sjetiti osnovnih pravila:

 • naučite osnovne načine držanja alata u ruci;
 • uklonite kosu samo pod određenim kutom;
 • oštrica mora uvijek biti što je moguće oštrija;
 • Prvo, prođite kroz alat u smjeru rasta kose, a zatim u suprotnom smjeru.

Top električni brijači za muškarce: 2019 ocjena prema ocjeni kupaca

Proces brijanja je vrsta rituala za muškarce. Ovisno o vremenu: počnu li dan ili kraj. Proces je ugodniji kada donosi zadovoljstvo i ne povlači se s vremenom. Sve više ljudi bira električni aparat za brijanje kako bi zamijenio stroj. To je praktičnije, brže i jednostavnije - ne samo da možete obrijati debelu dlačicu u dvije točke, već je i pažljivo obrezati.

Svake godine tržište nudi sve više i više modela električnih brijača. Ne znajući što točno trebate, lako možete pogriješiti s izborom. Da bismo to izbjegli, rangirali smo najbolje električne brijače za muškarce 2019. godine. Svi modeli odabrani su ishodi iz pregleda vlasnika, koji odgovaraju omjeru cijena - kvaliteta.

sadržaj:

TOP 10 najboljih električnih brijača za kupce

Ovaj materijal će vam pomoći da odaberete pravi uređaj koji će zadovoljiti vaše potrebe bez trošenja previše vremena na pretraživanje. Ocjena uključuje modele sljedećih proizvođača:

MOSER 3615-0050

Najjeftiniji električni aparat za brijanje u našem poretku, koji će biti neophodan za putovanja i česta poslovna putovanja. Zbog svoje kompaktne veličine stane u putnu torbu, dovoljno je lagana i ne zauzima puno prostora. Ne zahtijeva vodu i pomoćne gelove. Samo suhi tip brijanja, jednostruka oštrica. Opcija Mesh.

Ugrađena baterija daje vam mogućnost rada izvan mreže do 45 minuta. Na punjenje morate držati oko osam sati, možete staviti na noć. Uključuje zaštitni poklopac, kućište i punjač.

 • Kompaktna veličina, prikladna za poneti sa sobom.
 • Lako zamjenjiva baterija.
 • Njemački proizvođač, kvalitetan uređaj.
 • Očistite udobno brijanje.
 • Ne iritira kožu.
 • Nije prikladno za debele čekinje.
 • Nema indikatora baterije, nemoguće je vidjeti preostali napon.

Berdsk 9

Električni brijači za one koji cijene pouzdanost i mogu obavljati osnovne funkcije. Model je predstavljen u minimalističkom dizajnu, ima ergonomski oblik koji ugodno leži u ruci. Dizajn ima tri dijela za brijanje, s oštrim noževima. Kako bi se olakšalo brijanje, aparat za brijanje opremljen je sustavom plutajućih glava. Tu je i mlaznica trimera koja vam omogućuje da obrežete konturu.

Možda samo suho brijanje, uređaj ima odjeljak u kojem se skupljaju dlake. Po završetku, samo ga očistite. Brijač radi na snazi, nema baterije za samostalan rad.

 • Visoka kvaliteta, pouzdan.
 • Tu je trimer za mlaznice.
 • Tri oštrice.
 • Noževi koji se samo oštre.
 • Mlaznice iz dugotrajne uporabe grije se.
 • Pokreće ga vlast.

Wahl 3615-0471

Kompaktni električni brijači za muškarce, koji je zgodan za poneti sa sobom na poslovnom putu. Radi iz mreže ili samostalno od akumulatora do 45 minuta. Postoji indikator punjenja koji vam omogućuje da saznate koliko je preostalo do potpunog pražnjenja. Vrlo povoljno kada se trebate obrijati u žurbi.

Koristite samo za suho brijanje, rezultat će biti vidljiv na maloj čekini. Oštri noževi izrađeni su od izdržljivog čelika. Dolazi s četkom za čišćenje, putnom torbicom.

 • Zgodno je ponijeti sa sobom, nije velika veličina.
 • Očistite brijanje kratkom bradom.
 • Razumna cijena.
 • Pogodno za održavanje kontura.
 • Nije prikladno za osjetljivu kožu.
 • Ne radi s pjenama i gelovima.

FSUE UPPO Agidel 3

Pouzdan električni aparat za brijanje za prave muškarce koji žele dobiti vidljiv rezultat od brijanja.

Trajna britva izrađena je od izdržljivih materijala, kako tijela tako i glave. Rotacijski sustav, brija se do suha. Tijekom vremena, odjeljak za kosu raskida, ali to se može ispraviti. Glave su plutajuće, tu je trimer za sapnice. Radi s mreže.

 • Izvrsna pouzdanost.
 • Očistite obrijane strnište.
 • Razumna cijena.
 • Lako leži u ruci.
 • Na osjetljivoj koži može izazvati iritaciju.
 • Noisy, u usporedbi s drugim modelima.

Philips S1100 Series 1000

Ovaj model električnog brijača osigurava ugodno i brzo brijanje s plutajućim glavama. Sustav oštrica CloseCut uklanja strnište. Dio za brijanje je pokretan u četiri smjera. Ponavljajući obrise lica, ona se brije čak iu najnepristupačnijim mjestima. U procesu korištenja oštrice se samo-izoštrava.

Nakon upotrebe dovoljno je očistiti odjeljak za skupljanje dlačica, dodatno ga očistiti četkom koja dolazi u kompletu. Nema bateriju, radi samo s mreže.

 • Očistite obrijane strnište.
 • Nema buke.
 • Lako leži u ruci.
 • Lako se čisti.
 • Trebate se spojiti na mrežu.

Xiaomi Mijia Rotacijski električni aparat za brijanje

Izvrsni električni aparat za brijanje poznatog kineskog brenda, izrađen u modernom i jednostavnom dizajnu. Tijelo je izrađeno od crne plastike, osjeća se mekano na dodir. Na kućištu se također nalaze serifi koji olakšavaju držanje uređaja u ruci. Plutajuće glave rotacijske britve omogućuju vam savršeno glatko brijanje, pomicanje za 360 stupnjeva - to vam omogućuje da uklonite čekinje čak iu teško dostupnim mjestima.

Model je univerzalan, može se obrijati, kako na "suhom", tako i pjenom. Ova vrsta britve je najčešća. Ima otpornost na vodu, što omogućuje da se koristi pod tušem. Naplata se zadržava oko sat vremena, što je brže moguće. To će biti veliki dar za svakog čovjeka.

 • Svestranost.
 • Otporan na vodu.
 • Nema buke.
 • Pokazatelj razine punjenja.
 • Kaže kada treba mijenjati oštrice.
 • Nije uključeno napajanje.
 • Nema trimera.

Braun 300s Series 3 (2016)

Braun električni brijači iz treće serije tvrtke se kvalitativno brije bez utjecaja na epidermu. Pod elegantnim elegantnim tijelom skriven je snažan motor. Ergonomska ručka sadrži dobru bateriju koja drži punjenje, omogućujući vam da uživate u brijanju bez da ste vezani za napajanje.

Britva je zaštićena od vode, pa se može koristiti pod tušem.

 • Vodootporan, možete isprati glavu pod vodom.
 • Tiho radi.
 • Može se koristiti na mreži ili bateriji.
 • Ne iritira kožu.
 • Nema indikatora pražnjenja.
 • Nije uključen trimer, četka i poklopac.

Panasonic ES-6003

Kompaktan i lagan električni brijač za muškarce, koji će vam biti zgodan za putovanje na posao. Postoje dvije vrste brijanja - mokra i suha. Ako trebate "osvježiti" nakon dugog putovanja, onda se to može učiniti bez pjene. Isperite dio lopaticama pod tekućom vodom. Mnogi korisnici vjeruju da je najbolji rezultat dobiven vlažnom metodom.

Nakon dvije godine korištenja, proizvođač preporučuje zamjenu mlaznice, budući da noževi postaju tupi i da brijanje neće biti tako dobro. Baterija se puni iz "baze", punjenje traje 20 minuta rada.

 • Dio za brijanje se čisti vodom.
 • Mogućnost suhog i mokrog brijanja.
 • Uključeno je i trimer.
 • To ne "vuče" čak i višednevne strnište.
 • Dugačko punjenje, oko 8 sati.
 • Ne može se koristiti kada je spojen na mrežu.

Philips PT860 PowerTouch

DualPrecision rotacijski električni brijač za brijanje bez iritacije. Pomično pričvršćivanje dijela za brijanje ponavlja sve konture lica, a da pritom ne nedostaje niti jedan dio. Zahvaljujući dvostrukim oštricama, dlačice su potpuno odrezane, ne ostavljajući nikakav neugodan osjećaj šuštanja.

Moćna baterija omogućuje vam autonomno djelovanje do 50 minuta. Vrlo je prikladno ponijeti sa sobom na kratka putovanja, bez punjača. Osim baterije, brijač može raditi i dok je priključen. Može se isprati tekućom vodom.

 • Možete isprati glavu pod vodom.
 • Brzo se puni, dugo se puni.
 • Nije bučno.
 • Prisutnost trimera.
 • Dva načina rada: baterija i napajanje.
 • Nije otkriveno.

Braun 3050cc serija 3 ProSkin

Jedan od najboljih električnih brijača za muškarce, po mišljenju vlasnika, koji pruža najviše svjetlo i čisto brijanje. MicroComb Microdot, s funkcijom češljanja i vođenja kose pod oštrim noževima, pomaže u postizanju kvalitetnog rezultata. Univerzalni uređaj s kojim se ne možete samo obrijati, nego i obrezati brkove i zalizke.

Programeri su razmišljali o brizi o uređaju koji je potpuno autonoman. Samo postavite brijač i pritisnite gumb. Očistite sustav Obnova će očistiti britvice posebnom otopinom s ugodnim mirisom, osušiti metalne dijelove kako bi se izbjegla pojava korozije.

Brzo se puni i dugo drži punu bateriju. Na jednom punjenju baterije možete se obrijati do 45 minuta bez prekida. Pogodno je ponijeti sa sobom na cestu ili koristiti kod kuće za svakodnevnu uporabu.

 • Njemačka kvaliteta.
 • Sustav samočišćenja.
 • Trimer za oštrenje brkova i zalisaka.
 • Snažna baterija za kontinuiranu uporabu.
 • Visoka cijena

Tablica usporedbe

Ako ne možete odabrati najbolji u odnosu cijene i kvalitete iz naše ocjene električnih brijača u 2019. godini, savjetujemo vam da se upoznate s našim stolom, u kojem smo naznačili neke od najvažnijih parametara, kao i prosječnu cijenu za svaki uređaj u online trgovinama.

Kako odabrati najbolje?

Da biste odabrali dobar električni brijač i da ne budete razočarani u kupnji, morate obratiti pozornost na osnovne kriterije odabira.

Potrebno je odabrati britvu za tip kože i krutost čekinja Rotacijski modeli pogodni su za muškarce s osjetljivom kožom i mekim vlaknima. Ne izazivaju iritaciju kože i čisto brijanje. Verzija mreže pogodna je za vlasnike krutih debelih čekinja, pri čemu je vjerojatno da će rez dobiti zbog oštrih noževa.

Nije neuobičajeno da električni aparat za brijanje zamijeni stroj zbog brzine koja smanjuje vrijeme brijanja. Brzi modeli su oni koji u minuti čine 15 tisuća okretaja.

Prije nego kupite britvu, morate držati uređaj u ruci. To je opasan postupak koji zahtijeva preciznost, čak i uz moderne instrumente. Savršeno čisto brijanje teško će se postići ako se električni aparat za brijanje čini teškim i neudobnim u ruci.

Muškarci koji često lete na poslovna putovanja, prikladni su električni brijači s baterijama. Nakon punjenja, uređaj se može koristiti samostalno. Modeli koji rade samo na mreži, sada su malo.

Obratite pozornost na vrstu brijanja. Mnogi modeli su univerzalni, pogodni za suho i mokro. Ali postoje britve podešene na jedan određeni tip.

Vrsta brijanja ovisi o čišćenju uređaja. U pravilu se modeli za suhi proces ne mogu oprati vodom. Uređaj bi trebao imati poseban odjeljak koji se može lako doseći i isprazniti, ili funkciju samočišćenja. Kombinirane britve možete prati pod vodom. Međutim, cijena ovisi o vrsti čišćenja. Što je jednostavnije, to je viša cijena.

Kako se obrijati?

Mnogi čimbenici utječu na brijanje. Primjerice, dužina i gustoća čekinja, krutost kose i dio lica (ili cijelog lica).

 • Brijanje počinje s obrazima. Kretanje iz temporalne regije prema području brade, a zatim natrag. Ovo je prva faza.
 • Zatim dolazi vrat, u drugoj fazi. Glava električnog brijača prolazi duž brade niz grlo i oko vrata, ponavljajući se obrnutim pokretom.
 • Najnovije područje je brk. Pažljivo uklonite kosu. Lagano pomaknite aparat za brijanje, bez trzanja i žurbe.

Pravilno brijanje ne ovisi samo o tehnologiji, već io uređaju. Ako se obrijete britvom, možete se pomicati gore i dolje. Korištenje rotora - kretanje kružnim pokretima.

Izbjegavajte jak pritisak jer postoji opasnost od rezanja. Nakon postupka isperite lice kako biste uklonili višak kose i ocijenite kvalitetu obavljenog posla. Nakon završetka upotrijebite emulziju za popravak lagane kreme ili poslije brijanja.

Ne izlažite odmah nakon zahvata na ulicu. Oštećena koža može negativno reagirati na promjene temperature i agresivno okruženje grada.

Muškarci opasni brijači za brijanje

Pon-Pet od 10:00 do 18:00 sati

Pon-Pet od 10:00 do 18:00 sati

 • glavni
 • Članci i Shop News
 • Kako odabrati ravnu britvu s zamjenjivim oštricama
Kako odabrati ravnu britvu s zamjenjivim oštricama

Brijač, od trenutka pojavljivanja i masovne potrošnje, bitan je atribut brutalnog zrelog čovjeka. To je nešto posebno, opasno, tajanstveno i poželjno, to je alat koji je svaki čovjek inteligentnog društva želio naučiti koristiti na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće.

S pojavom sigurnijih britvi, doba britvi je djelomično izblijedjelo. No, u isto vrijeme, oni koji su ostali vjerni klasicima i koriste britve, postali su posebna zavidna skupina ljudi. To su ljudi koji se mogu pohvaliti svojim posebnim pristupom higijeni i otvoreno pokazati svoju hrabrost, snagu karaktera i samopouzdanje.

Zato tržište posebnih marki alata za frizere i određene skupine potrošača nastavlja proizvoditi i čak poboljšavati britve.

Zahvaljujući The Bluebeards Revenge, Artero, Morgan's, Rebel i Captain Fawcett, možete lako kupiti klasičnu ravnu britvu i modernu ravnu britvu (gdje se radni dio oštrice može zamijeniti).

Opasna oštrica s zamjenjivim oštricama

Trend 21. stoljeća postao je poseban moderni britvica. To je strah od klasičnog oblika (koji ima više od 100 godina), jedinstvenog dizajna (materijali ručke, boje, slike i potpisi), ali s posebnom strukturom oštrice. U apsolutnoj većini britvica koje se danas prodaju i kupuju, oštrice su zamjenjive. Naime, na radnom rubu noža ugrađen je stezni mehanizam (gotovo svaka marka ima svoju posebnu) - ugrađeni su i sigurno učvršćeni izmjenjivi opasni noževi.

Stoga, moderna ravna britva ne mora naučiti pravilno izoštravati, mnogo je lakše brinuti o njoj, i može služiti na neodređeno vrijeme. Čim ste primijetili ili jednostavno odlučili da je oštrica britve tupa, samo je potrebno samo nekoliko akcija (zamijeniti opasnu oštricu u mehanizmu), a opet ćete imati apsolutno oštru britvu na dohvat ruke i spremni za bilo koje brijanje.

Odaberite ravnu britvu

Međutim, obilje robe na trenutnom tržištu uvijek zbunjuje kupce, a izbor straha nije iznimka. S tim u vezi, dragi čitatelji, podijelit ćemo s vama savjete o pronalaženju i kompetentnom odabiru moderne opasne britve, gdje se stavljaju zamjenjive oštrice.

1) Opasna britva - to je proizvod u kojem nikada ne možete štedjeti. U kineskim varalicama, zamjenjive oštrice se ne pričvršćuju sigurno i još gore - ne baš. I od toga postoje posjekotine, ozljede tijekom uporabe alata. Stoga, ako tražite britvu za sebe ili kao poklon, najbolje je da je kupite od takvih proizvođača kao što su: The Bluebeards Revenge, Artero, Morgan's, Rebel i Captain Fawcett. Originalna izrada ovog alata jamči kvalitetu i razmatranje svih točaka oblika, strukture same brijače, kao i pouzdanosti mehanizma za pričvršćivanje oštrica.

2) U pitanju - kako odabrati i koju britvu kupiti - svakako obratite pozornost na materijal od kojeg je izrađena alatna ručka. Zbog anatomske posebnosti, nečije ruke mogu se znojiti, a za vrijeme brijanja ravnim britvom, odstupanja od jasne smjernice oštrice nisu dopuštena, britva ni na koji način ne smije mijenjati kut, a još manje - izvući iz ruke.

Stoga, ako ste u nedoumici, bolje je odabrati opasnu britvu s drvenom ručkom. U našoj online trgovini naći ćete ih na mnogo načina, a za neke modele drvena ručka je šira, a poklopac ručke je grubši za bolju fiksaciju u ruci.

3) Svi proizvodi naše trgovine imaju originalnu, kvalitetnu i detaljnu sliku. Stoga, odabirom kupnje opasne britvice s zamjenjivim noževima na Full-Style-Up-u, možete vidjeti proizvod dobro (za detaljan prikaz kliknite na liniju "uvećaj sliku" ispod glavne ilustracije na kartici proizvoda).

Prilikom povećanja fotografije britve razmislite o mehanizmu za stezanje opasnih noževa. Broj brandova ima svoje, posebne. Kao što smo pisali gore, svi originalni modeli opasnih britvica imaju ove stege (brave) visoke kvalitete i pouzdane. Ali vi odaberete onu koja vam se činila ugodnijom ili skladnijom u dizajnu.

Sada znate tri osnovna pravila za pronalaženje / kupnju moderne britve s zamjenjivim oštricama. Ali ako i dalje imate pitanja, a želite ih pitati prije nego kliknete na gumb "Kupi". Kontaktirajte nas. Zaposlenici Full-Style-Up rado će vas savjetovati!

Opasan brijač, t-oblik stroja ili shavetka - što odabrati?

Ravna brijač

Ova najstarija vrsta britve postoji od davnina: Rimljani su se obrijali sličnim britvama. Sredinom dvadesetog stoljeća britve su konačno ustupile mjesto britvama u obliku slova t, koje su se, za razliku od prve, nazvale "sigurnim". Danas, opasno, ili oštrica, britve - to je estetika i poseban stil brijanja. Izabrane su od istinskih ljubitelja savršeno glatke kože i hedonista koji uživaju u brizi brijača i procesu njenog brijanja.

Brijač ima neporecive prednosti koje još nisu mogle ponuditi druge vrste britve:

trajnost

Opasnost je investicija za desetljeća koja dolaze. Ako imate na raspolaganju visokokvalitetnu oštricu i znate kako se brinuti o njoj, nećete morati tražiti nešto bolje: čistoću brijanja, osjećaje iz procesa i odsutnost nadraženosti nakon toga ovisit će samo o vašoj opremi. I malo šminke.

Čišće brijanje i dulji rezultat

Ispravno i oštro oštro britvo kosu kosi u jednom pokretu, bez oštećenja kože i bez izazivanja iritacije: važno je da se kosa reže, a koža služi samo kao vodič za kretanje oštrice. Ako je vaša tehnika brijanja već postavljena, kosa je odrezana bliže korijenu nego pri brijanju bilo kojim drugim alatom, što daje osjećaj da kosa raste sporije. Ne, oni ne rastu sporije, već duže rastu jer ih smanjite.

Prikladno za kosu bilo koje duljine

Za razliku od strojeva u obliku slova t ili kazete, koji se ne mogu dobro nositi s dugim čekinjama, strah ne zahtijeva preliminarno skraćivanje brade. On je u stanju preobraziti seljačkog bradatog čovjeka u engleskog gospodina bez brade u jednom prolazu.

Malo o nedostacima opasnih britvica

Kako se to dogodilo da je uz sve te prednosti, britva brisala put do sigurnih strojeva? Prije svega, promijenio se ritam čovjekova života. Zapamtite: prije brijanja bio je događaj za koji je čovjek otišao u brijača (ili je brijač otišao do bogatog klijenta). Dvadeseto stoljeće donijelo je u život muškaraca dosad nepoznati dinamizam. A kada je, na prijelazu stoljeća, Gillette izumio sigurne strojeve, sama stvarnost ih je gurnula na tržište: u svakodnevnom životu Prvog svjetskog rata muškarci su učeni da se briju s britvicama. Pješačenje do brijača zamijenjeno je brzim obrijanjem kod kuće, a kod kuće britve nisu uvijek prikladne i opravdane zbog svojih manjih nedostataka, koji se, međutim, ne smatraju takvim među pravim navijačima:

Opasna britva je skupa

Dobar strah, zbog kojeg je brijanje ugodan, košta oko 10 puta više od stroja u obliku slova t iste marke. Najjeftiniji model Dovo - najpopularniji i najjeftiniji proizvođač opasnih britvica ovih dana - košta od 120 eura. Britve, izrađene tehnologijom čelika Damask, počinju s 1000 eura. Osim toga, ravna britva tradicionalno se koristi s oštračem, remenom i kremom za preljev. Za rad u kabini “na potoku”, visoka cijena britve i pribora nije kritičan faktor, ali za kućnu uporabu to ne izgleda uvijek opravdano.

Opasan je opasan brijač

Barber je profesionalac koji briše desetak muških lica svaki dan. Teško je kod kuće postići iste istinske, vjerne pokrete, opasna britva zahtijeva ozbiljne vještine brijanja. Ali opasnost od rezanja nije njezina jedina opasnost. Brijač bi trebao biti vrlo oštar u bilo kojem trenutku. Stoga, ako je netko u kući osim vas, morate držati brijač na mjestu nedostupnom ostatku kućanstva.

Teško je očistiti britvu.

Britva je vrlo hirovita u rukovanju: treba je samo obrisati mekom krpom, ne dodirujući točku; ni u kojem slučaju ne smijete dirati vrh ili prste, papir ili tkaninu; ne može se pohraniti pri visokoj vlažnosti, a slabo brisani noževi korodiraju; s ne-idealnom tehnikom oštrenja, rezna oštrica brzo postaje neupotrebljiva; samo specijalne brusilice mogu oštriti britvu i ni na koji način ne brusiti noževe; itd, itd.

Opasna britva ne može se nositi u ručnoj prtljazi

Da, u ravnini treba oštricu oštrice provjeriti. Ipak, hladno oružje. U vrijeme putovanja morat ćete pokupiti drugu verziju britve.

Na internetu postoji mit da postoje opasne britve s zamjenjivim oštricama. Zapravo, govorimo o brijanju koje ćemo opisati u nastavku. Zapamtite: za britvu nema oštrica. Ako je oštrica vašeg straha pala u zapuštenost i nije podložna uređivanju, onda ćete, nažalost, morati kupiti novu britvu.

Za svaku neusporedivu atmosferu i kvalitetne britve za brijanje imaju svoje fanove. Ako se odlučite za opasnu britvu, ali ne želite ulaziti u detalje, onda odaberite europske marke: Dovo-Solingen, Thiers-Issard, Muehle. Izbjegavajte kineske i bilo kakve britve za manje od 120 eura: zbog niske kvalitete izrade, alat može biti nezgodan za korištenje (ručka visi, njegov oblik nije ergonomski, itd.), A zbog loše kvalitete metala, oštrica pri prvom brijanju može biti tupa. Vrlo često, kineske oštrice obično nisu predmet izoštravanja i doslovno su za jednokratnu upotrebu.

Najbolje britve

Što me točno inspiriralo da budem zainteresirana za ovu temu - ne sjećam se... Malo istraživanje na webu pokazalo je da britve još uvijek imaju dosta pristaša i entuzijasta, kako u inozemstvu, tako iu Rusiji. Ako je tako, to znači da ima nešto u njoj... Ukratko, htjela sam pokušati.

O čemu govorimo

Britva je vrlo oštra oštrica (obično od visokokarbonskog čelika), koja se savija poput sklopivog noža u plastičnu, drvenu, koštanu ili drugu materijalnu dršku. Vjerujem da je svaki Rus barem jednom u kinu vidio što je to. Nažalost, ova vrsta britve obično podsjeća na neku mirnu asocijaciju... Pa, tu je holivudski ludi brijač Sweeney Todd u izvedbi Johnnyja Deppa ili naše Kise Sparrow iz Dvanaest stolica (koji je ubio Ostapa Bendera ravnom britvom). U najboljem slučaju, D'Artagnan iz sovjetskog "Tri mušketira" koji je obrijao glavu neprijatelju.

Međutim, u stvari, ovaj je uređaj u osnovi još uvijek korišten za svoju namjenu - uklonili su dlake na licu, a negdje prije početka 20. stoljeća nije postojala alternativa britvi za tu svrhu. Tada su se počele pojavljivati ​​tzv. “Britve za sigurnost” - pračaci suvremenih “alatnih strojeva” - i postupno se opasni britvi pretvorili iz druželjubivog suputnika u neku vrstu egzotičnosti.

Što je ulov

Dakle, što je tajno značenje britve za brijanje, ako možete gaziti s modernim strojem? Očito, kao iu mnogim drugim hobijima, svatko ima svoje. Označio bih sljedeće:

1. Brijanje s ravnom britvom zanimljiv je meditativni proces koji trebate polagano vježbati, uživati ​​u njemu, biti svjesni svakog pokreta.

2. Postoji neki čudan (vjerojatno malo psihopatski) pogon iz shvaćanja da se brijete s alatom koji vam stvarno može odrezati glavu.

3. To je "cool škola". S jedne strane, volim sve vrste high-tech gadgeta. S druge strane, postoji nešto neopipljivo privlačno u osjećaju svog dijela povijesti, u kontaktu sa svijetom prošlog stoljeća.

4. Opasne britve, osobito one stare (a ja ih tako brijem, jer upravo onakve kakve najviše volim, nisu pustile 150 godina) - na neki način umjetnička djela. I tu je određena radost držati takav predmet u vašim rukama i koristiti ga.

Postoji barem još dva hobija oko britve. Netko skuplja britve i samo s vremena na vrijeme briše eksponate svoje kolekcije. Netko je zainteresiran za restauraciju starih britvica: zanimljiva tema, možda - kasnije ću o tome napisati post.

6. Postoji mišljenje (pretpostavljam da iz očiglednih razloga, koje uglavnom promiču prodavači ravnih britvi) da brijanje ravnim britvom štedi na alatnim strojevima. S jedne strane, to je istina. Teoretski, možete napraviti svoj put s jednim opasnim brijačem čitavog života i proslijediti ga svom sinu (to su ranije radili). S druge strane, uzimajući u obzir modernu cijenu za dobre britve, ostale pojaseve, kao i usporednu jeftinost suvremenih strojeva (čak i vrhunskih modela), uštede su donekle sumnjive.

7. Iznenadio sam se kad sam otkrio da na temu seljaka koji briše britvu, iz nekog razloga, neke djevojke vode, naizgled mentalno zdrave. Za mene, ovaj "bonus" nema vrijednosti, ali za nekoga, pretpostavljam, može biti zanimljivo...

Tko je kontraindiciran

Požurite, osobe s drhtanjem u rukama.

Što ne treba očekivati

To će prvi put lijepo ispasti. Vjeruje se da se učenje brijanja ravnim britvom može obaviti manje ili više tečno nakon šest mjeseci redovitog brijanja. Prvi put je bolje obrijati se prije vikenda, jer barem ja jamčim barem male posjekotine tijekom prvog brijanja, a nije svatko prihvatljiv da se pojavi na poslu s naboranom fizionomijom.

Stereotipi - istiniti i lažni

Stereotip 1. Opasne britve su opasne po definiciji.

Općenito, da. Ne bih ostavio takvu britvu na dohvatu djece ili ljudi s vrlo stabilnom psihom.

Stereotip 2. Iz nekog razloga, vjeruje se da se britva brije čišće.

Opet postoji sumnja da to mišljenje prodiru prodavači opasnih britvica. Po mom osobnom subjektivnom mišljenju, Gillette ne jede svoj kruh za ništa. Barem nisam naučio pristupiti glatkoći brijanja dobrog stroja sa svježim uloškom za nekoliko godina brijanja ravnom britvom. Iako možda imam sve naprijed.

Stereotip 3. Britva je oružje gužve sa svim posljedicama.

To nije slučaj, prema našem zakonodavstvu nije hladno oružje. Jasno je da je bolje da je ne nosite u prtljazi, ali u prtljazi, na primjer, britve potpuno lete bez problema (uvijek ih nosim sa sobom na poslovnim putovanjima).

Stereotip 4. Brijanje ravnim britvom vrlo je teško.

I da i ne. Zaista, to zahtijeva određenu vještinu koja se dobiva dulje od vještine za brijanje strojem. Ali to nije nuklearna fizika, i ovdje nema ništa superkompleksno.

Stereotip 5. Za brijanje s ravnom britvom potrebna je gomila pribora

I da i ne. S jedne strane, možete učiniti s samom britvom, četkom (četkom za nanošenje sapunice na lice) i remenom za ravnanje britve. S druge strane, britva je rijetko obrijana zbog ekonomije i minimalizma. Umjesto toga, to je hedonistička stvar, a ovdje dodatni užitak pruža sve vrste pogodnosti kao što je skupa četka za brijanje jazavčje kose, mirisni posebni sapun za brijanje i drugi mali užici.

Što vam je potrebno za to (oprema i ostalo)

Prvo, trebate samu britvu. Ako govorimo o novim britvicama, danas se samo dvije tvrtke bave industrijskom proizvodnjom - DOVO u Njemačkoj i Thiers-Issard u Francuskoj. Izdanje cijena - od 2500 rubalja (ako kupite u Rusiji). Postoje male rukotvorine koje britve naručuju ili u malim serijama - na primjer, Wacker u Njemačkoj, Mastro Livi u Italiji, Robert Williams u Americi i drugi. Tamo cijena počinje na oko 500 dolara po britvi.

U svijetu opasnih britvi ističu se tzv. "Camisori" - japanski britvi. Za razliku od europskih, oni nisu preklopivi. Najpoznatiji moderni proizvođač japanskih britva - Iwasaki. Postoje i drugi gospodari.

Na molotok.ru i ebay.com, u različitim stupnjevima habanja i popravaka, prodaju se i dosta antičkih britve. Dosta nudi obnovljene britve. Očigledno je da je vrlo lako pokrenuti u punom smeću (na primjer, moj prvi brijač, koji sam kupio čekićem, pokazao se potpunim otpadom). Stoga je vjerojatno bolje započeti svoju karijeru u svijetu opasnih brijača s novim.

Koja je britva bolja - svatko odlučuje za sebe. Na primjer, isprobala sam mnogo različitih stvari i došla do zaključka da ja i moje ukočene čekinje najbolje idu sa starim engleskim britvama iz Sheffielda, a poseban oblik - "klin", "s osmijehom" (možete saznati i što ).

Drugi potreban dio opreme je ispravljajući pojas za brijanje. Oni također imaju mnogo različitih tipova, od kojih svaki ima svoje nijanse. Neću ih ovdje slikati - ako ste zainteresirani, pronaći ćete sve potrebne informacije o dolje navedenim resursima.

Treći obvezni element je četka za brijanje. Opasna britva brije se jako na pjeni iz limenki (najvjerojatnije zbog relativno niske vlažnosti). Stoga vam je potrebna četka za brijanje ili krema za brijanje ili sapun (inače ide i običan sapun). Na briseve, također, veliki trčanje-up, ali čudno dovoljno, od svega što sam pokušao, volio sam četkicu od Auchan za 36 rubalja najviše od svega.

Sve ostalo je opcionalno, ali dodaje zadovoljstvo iz procesa.

Pitanje cijene (proračun)

U principu, brijanje s britvom nije najjeftinija tema: kao što sam već napisao gore, nove britve koštaju od oko 2.500 rubalja, a remen za uređivanje je također negdje od 2.000 rubalja. Po mjeri napravljena britva može koštati nekoliko desetaka tisuća rubalja.

Što trebate učiniti prvi korak

"Razbijte se" na opasnoj britvi i pokušajte je obrijati. Postoji podmukla nijansa - nove tvorničke britve ostaju neostrene. Oštrenje sebe je vrlo teško - trebate nekoliko posebnih kamenja različitih veličina zrna, plus proces je prilično lukav. Konvencionalne brusilice, noževi i škare ne znaju oštriti britve, potreban nam je specijalist posebno za opasne britve. Ako je to nemoguće pronaći u vašem gradu, obično se lako možete složiti da pošaljete britvu kako biste izoštrili poštu. U nekim online trgovinama za naknadu (obično do 500 rubalja), možete naručiti oštre britve.

Gdje drugdje čitati:

Ovdje je mnogo informacija na ruskom jeziku: