Glavni

Postupci

Lijek finasterida za ćelavost

Finasterid je lijek za zaustavljanje gubitka kose kod muškaraca i liječenje adenoma prostate. Usporava pretvorbu testosterona u dihidrotestosteron vezanjem na drugi tip enzima 5-alfa reduktaze. Utječe na uzrok ćelavosti, ali ne stimulira rast nove kose, pa se koristi zajedno s minoksidilom. Drži postojeću kosu i usporava daljnju ćelavost. Lijek je dostupan u obliku tableta i uzima se oralno svaki dan.

Pitanja i odgovori o finasteridu:

Ako namjeravate uzimati lijekove na bazi finasterida za liječenje ćelavosti, prvo se morate posavjetovati s terapeutom i trichologom. Finasterid ne smiju uzimati žene i djeca.

Koji su lijekovi na temelju finasterida?

Propecia ili Propecia je lijek na bazi finasterida koji zaustavlja proćelav. U ovoj pripremi za svaku tabletu otpada 1 mg finasterida. Za liječenje se uzima jedna tableta dnevno.

Finpezia - indijski analogni Propecia, koji proizvodi CIPLA. Ne razlikuje se od propecia sastava ili doze. Svaka tableta sadrži 1 mg finasterida. Cijena je znatno niža od originalne.

Postoje lijekovi u kojima je aktivna tvar finasterid, ali koji liječe adenoma prostate. Ne razlikuju se po sastavu, već se razlikuju u doziranju. 5 mg umjesto 1 mg u Propecii i Finpezi. Popis lijekova:

 • Penester
 • proscar
 • Finasta
 • finasterid
 • Alfinal
 • Vero Finasteride
 • Prosterid

Koja je razlika između lijekova s ​​1 mg i 5 mg osim doziranja?

Ne. U pripravcima za liječenje adenoma prostate postoji samo jedna aktivna tvar - finasterid. Nema drugih aktivnih tvari.

Kako djeluje finasterid?

Jednom u krvotoku, vezanje počinje s drugom vrstom 5-alfa reduktaze umjesto testosterona, što dovodi do smanjenja razine dihidrotestosterona.

Koji je drugi tip 5-alfa reduktaze?

5-alfa reduktaza je ljudski enzim koji pretvara muški spolni hormon testosteron u jači androgeni dihidrotestosteron, a također sudjeluje u stvaranju neurosteroida alopregnanolona i THDOC-a. Tako, smanjenjem količine 5-alfa reduktaze (preko vezanja na finasterid), ukupna količina dihidrotestosterona je smanjena. Za to se koristi finasterid - za smanjenje koncentracije dihidrotestosterona u tijelu.

Što je dihidrotestosteron?

Dihidrotestosteron je biološki aktivan oblik testosterona, koji nastaje iz stanica ciljnih organa pod utjecajem enzima 5-alfa reduktaze. Dihidrotestosteron se mnogo snažnije veže na androgene receptore u tkivima nego roditeljski spoj (testosteron). Prekomjerna dlaka tijela i / ili "muški" tip ćelavosti na glavi kod oba spola povezani su s povećanim formiranjem dihidrotestosterona u folikulima kose. Dihidrotestosteron obavlja sljedeće funkcije:

 • Stimulira lojne izlučevine kože;
 • Stimulira diobu prostate;
 • Stimulira ili inhibira rast kose na određenim dijelovima tijela;
 • Potiče rast genitalnih organa kod muškaraca tijekom puberteta;
 • Djeluje na erektilnu funkciju muškarca (želja, dok je testosteron odgovoran za erekciju);
 • Vjerojatno utječe na oporavak nakon teških fizičkih napora.

Utječe li smanjenje na dihidrotestosteron na tijelo?

Nakon što počnete uzimati finasterid, razina dihidrotestosterona će se početi smanjivati, što će ostati na tako niskoj razini dok ne prestanete uzimati lijek. Tada se razina testosterona povećava (maksimalno za 10%) kako bi se kompenziralo smanjenje dihidrotestosterona. Postupno će se smanjiti koncentracija dihidrotestosterona u folikulima kose, što je potrebno za liječenje.

Koliko dugo treba uzeti finasterid?

Sve dok uzimate finasterid, radi. Ako prestanete uzimati, efekt završava. Finasterid treba uzeti dok vam je dlaka draga, to jest, cijeli život. Ili dok se ne osmisli novo, učinkovitije sredstvo.

Kada će se pojaviti prvi rezultati?

Prvi rezultati mogu se vidjeti u 6-12 mjeseci. U iznimno rijetkim slučajevima, poboljšanja se mogu pojaviti u roku od tri mjeseca.

Može li finasterid izgraditi novu kosu?

Lijek utječe na uzrok i zaustavlja ćelavost. U nekim slučajevima, korištenje samo finasterida može biti popraćeno novim rastom kose. Rijetko je moguće obnoviti većinu izgubljene kose, kao u ovom slučaju. Muškarac je uzimao 1 mg finasterida svaki dan tri godine i postigao dobre rezultate. Obično možete postići samo suspenziju gubitka, za stimulaciju rasta, trebat ćete koristiti Minoxidil.

Pročitajte više o ovom slučaju i pogledajte srednje fotografije. Postoje i druge slične priče, ali to se događa vrlo rijetko.

Koje su šanse zaustaviti gubitak kose i uzgojiti novu kosu?

Treća faza ispitivanja Propecia provedena je nekoliko godina. U testovima je sudjelovalo 60 dermatoloških klinika, od čega 33 iz SAD-a, te 1533 volontera. 1215 od njih nastavilo je s testiranjem drugu godinu. Dob sudionika od 18 do 41 godine. Stupanj ćelavosti na Norwoodu od 3 do 5. Svi sudionici uzimali su lijek u dozi od 1 mg ili placebo svaki dan.

Za procjenu su korišteni objektivni i subjektivni pokazatelji. Subjektivna analiza uključivala je istraživanje sudionika o promjenama. Objektivna analiza uključivala je mjerenje debljine i debljine kose, trajanje anagene faze i druge pokazatelje. Procjenu su slijepo proveli dermatolozi, tj. Nisu znali što pacijenti dobivaju: propecia ili placebo.

Prva godina testiranja pokazala je sljedeće rezultate:

 • Povećanje gustoće kose +86 za 1 inča2 (+ 11%) za one koji uzimaju Propectia
 • Smanjenje gustoće kose -21 za 1 u2 (-2.7%) za placebo tretirane
 • Rast nove kose u 48% za primanje Propecia
 • Rast novih dlaka u 7% za primatelje placeba
 • 30% (od 48%) blago uočljiv rast nove kose za primatelje Propectie
 • 18% (od 48%) primjetan rast nove kose za domaćina Propecia
 • 6% (od 7%) neznatno novi rast kose za korisnike placeba
 • 1% (od 7%) primjetan novi rast kose za korisnike placeba

Druga godina ispitivanja nije pokazala daljnje povećanje gustoće kose. Međutim, zabilježena su daljnja poboljšanja općeg stanja, što je povezano s produljenjem anagene faze i povećanjem promjera kose. Sudionici koji su uzimali placebo i dalje gube gustoću. Grafikon prikazuje promjenu gustoće kod uzimanja finasterida 1 mg, placeba i njihovih kombinacija tijekom pet godina:

Kako uzeti?

Prema uputama, uzmite jednu tabletu propecije svaki dan, bez obzira na obrok. Neki sudionici foruma o gubitku kose vjeruju da je bolje uzeti tabletu na prazan želudac.

Možete koristiti lijekove koji sadrže 5 mg finasterida umjesto 1 mg?

Da. Mnogi to čine kako bi uštedjeli novac. Ali budući da drugi lijekovi (Alfinale, Vero-finasteride, Penester, Proscar, Prosterid, Finasteride, Finast i drugi) sadrže 5 mg finasterida u jednoj tableti, morate podijeliti svaki u 5 dijelova i uzeti ih svaki dan. Dobit ćete isti 1 mg finasterida dnevno kao što biste to učinili kada uzimate Propecia. Korištenje alternativnih lijekova je jeftinije u usporedbi s izvornikom uz istu učinkovitost.

Koju dozu uzeti?

Propecia FDA studije su pokazale da doza od 0,05 do 5 mg daje sličan rezultat. Razlika je 5-7% bolje vezanje 5-alfa reduktaze drugog tipa u korist viših doza. Što može igrati veliku ulogu u visokoj osjetljivosti folikula dlake na dihidrotestosteron.

Zašto mnogi uzimaju 1 mg dnevno?

Nije čuo za istraživanje, nezgodno je podijeliti tabletu od 5 mg na 100 dijelova kako bi se dobilo 0,05 mg. Ili 25 dijelova da se dobije 0,2 mg.

Koje su nuspojave moguće?

Lijek se općenito dobro podnosi. Nuspojave, koje su obično manje, obično ne zahtijevaju prekid terapije. Finasterid za liječenje muške ćelavosti testiran je na sigurnost tijekom kliničkih ispitivanja u više od 3.200 muškaraca. U tri dvanaestomjesečna dvostruko slijepa, randomizirana, placebo kontrolirana multicentrična usporedna ispitivanja, ukupna sigurnost propecije i placeba bila je slična. Prekid terapije zbog bilo kakvih klinički značajnih nuspojava proveden je u 1,7% od 945 muškaraca koji su uzimali Propecia i 2,1% od 934 muškaraca koji su uzimali placebo.

Finasterid za ćelavost

Finasterid je lijek, hormonska lijek koji se također učinkovito koristi za liječenje gubitka kose kod muškaraca. Dostupno u obliku tableta i progutano. Finasterid za ćelavost odavno se uspostavio u Sjedinjenim Državama kao prvo sredstvo u borbi protiv anrogene alopecije.

Lijek se obično proizvodi pod imenom "Finpezia" i "Propecia", a proizvodi ga CIPLA, indijska farmaceutska tvrtka poznata u cijelom svijetu.

U pravilu, detaljne upute o usklađivanju su povezane s finasteridom lijeka. U početku, lijek je razvio Merck i stavljen na tržište pod nazivom "Proscar". Namijenjen je liječenju povećane prostate (prostate) kod muškaraca. Tijekom testiranja Proscara, njegova nuspojava slučajno je primijećena - rast kose na glavi ispitanika. Tako je još 1997. godine američki Odjel za kontrolu kvalitete lijeka, finasterid odobren u količini od 1 mg za liječenje androgenetske alopecije kod muškaraca. Finasteride recenzije, na američkom tržištu među potrošačima, ima samo pozitivan. Prema medicinskim istraživanjima među muškom populacijom, lijek zauzima drugo mjesto među lijekovima za muški spol populacije, nakon Viagre.

Koja je učinkovitost finasterida u liječenju ćelavosti?

Lijek finasterida za ćelavost može činiti čuda. Dihidrotestosteron (DHT) je glavni uzrok koji negativno utječe na folikule kose kod muškaraca, kao i kod drugih žena koje imaju prekomjernu količinu ovog androgena u tijelu, što se vrlo rijetko primjećuje u odnosu na muškarce. Lojne žlijezde i tkivo prostate također su izložene DHT-u.

Utjecaj DHT-a na gubitak kose

Kako se to zapravo događa? Unutar stanica, hormon testosteron se pretvara u svoj agigirajući oblik (DHT) kroz interakciju s enzimom 5-alfa reduktazom. Dakle, upravo je učinak DHT-a na strukturu kože, folikule dlake i žlijezde lojnice dovodi do gubitka kose. Nije testosteron uzrok vaših problema, kao što se obično vjeruje u obične ljude, ali njegov aktivni oblik je DHT!

Ako u njegovom tijelu postoji gen koji promiče gubitak kose, muškarac počinje rasti ćelav, jer su mu folikuli kose na glavi iznimno osjetljivi na DHT.

Učinak finasterida na DHT

Ovaj lijek je u stanju inhibirati aktivnost enzima - tipa 2 pete alfa reduktaze, što pridonosi pretvaranju testosterona u njegov aktivni oblik dehidrotestosteron (DHT). Dakle, finasterid snižava razinu DHT-a u dlakavom dijelu pacijentovog vlasišta i pridonosi očuvanju kose na glavi netaknutom i netaknutom.

Učinkoviti lijek za ćelavost

Prijatelji! Evo, ono što se zove dijeljenje mog iskustva i govoreći da jest. Klinička ispitivanja ovog alata, koliko ja znam, provedena su 5 godina u 16 zemalja svijeta: SAD, Njemačka, Austrija, Brazil, Belgija, Kanada, Francuska i neke druge. U Rusiji, koliko se sjećam, nažalost ne. Ali ovdje ne biste trebali biti iznenađeni, to smo mi. Da li naša vlada i farmakologija brinu o ćelavosti? Pffff.

Rezultati ovih kliničkih ispitivanja jednom su objavljeni u međunarodnom medicinskom časopisu, u takozvanom članku Kaufman KD. Što se zove "Dugoročno (5 godina) multinacionalno iskustvo s ovim lijekom 1 mg u liječenju androgene alopecije kod muškaraca".

I tako, ove studije su pokazale da uzimanje 1 mg lijeka Finasteride (aka Propecia ili Finpezia):

 • jedan je od najučinkovitijih i najsigurnijih sredstava u borbi protiv muške ćelavosti, bez obzira na nacionalnost i rasu svih subjekata;
 • lijek također pomaže smanjiti gubitak kose, poboljšava nekoliko puta njihovo stanje i, što je najvažnije, potiče rast nove kose. U 86% ispitanih, nakon sustavne primjene lijeka, došlo je do prestanka gubitka kose, a kod 65% ispitanika je započeo rast novih brava. Dvije godine nakon pokretanja lijeka, ti su brojevi bili još uspješniji;
 • Ne bez nuspojava. Pojavio se pad libida, ali samo kod 3% muškaraca. U isto vrijeme, nuspojave su potpuno eliminirane nakon prestanka uzimanja lijekova.

Koliko brzo i što možete očekivati ​​od uzimanja Finasterida u dozi od 1 mg

Ja osobno uzimam ovaj lijek. Rezultati su dobri. Prema proizvođačima (i ja osobno sam to osjećao), od prvog dana primjene odmah dolazi do značajnog smanjenja razine dihidrotestosterona (DHT).

Nakon oko 3 mjeseca, gubitak kose se usporava. Prestaju intenzivno ispadati. Nakon pola godine možete primijetiti još značajnije smanjenje gubitka kose, pa čak i rast nove kose.

Nakon 12 mjeseci, većina ljudi koji uzimaju lijek imaju trajno očuvanje i poboljšanje zdravog izgleda postojeće kose, plus nova kosa raste na mjestu ranije izgubljene kose. Ovdje treba spomenuti i jednu važnu točku, ako vam nakon 12 mjeseci lijek nije dao nikakve rezultate, malo je vjerojatno da će vam uopće pomoći.

Prema statistikama stručnjaka, muškarci koji su koristili ovaj alat tijekom pet godina testiranja, otkrili su sljedeće rezultate:

Nakon 2 godine uzimanja ovog lijeka: 99% muškaraca zabilježilo je potpuni prestanak gubitka kose, među njima je 66% muškaraca osjetilo rast nove kose na mjestu gubitka.

Nakon 5 godina uzimanja ovog lijeka:

 • 90% muškaraca je pokazalo vrlo pozitivne rezultate u stanju svoje kose: to je ili potpuno zaustavljanje gubitka, ili rast novih na licu mjesta;
 • dva od tri muškarca prijavila su novi rast kose na glavi;
 • većina pacijenata pokazala je značajno poboljšanje stanja kose, što su potvrdili izravno liječnici.
 • većina pacijenata potvrdila je da su njihovi ćelavi / ćelavi dijelovi postali znatno manji u promjeru ili su potpuno nestali.

Finasteridni analozi

 • Alfinal;
 • Ogledalo;
 • Penester.

Video - učinkovitost finpetsii nakon 14 mjeseci

U nastavku čekam vaše komentare ili pitanja. Isto tako, možete predložiti temu za novi članak koji se bavi gubitkom kose. Žao svima!

Generička propecija

Finasterid 1 mg (finasterid 1 mg)

Lijek se proizvodi pod trgovačkim nazivima: Alfinale, Zerlon, Penester, Proscar, Prosterid®, Finast®, Finasteride, Finpros

Problem gubitka kose često postaje problem broj 1 za mnoge muškarce. I pojava ovog problema može biti posljedica nekoliko čimbenika: stres, prehrana (propisana je za muškarce koji pate od pretilosti), pušenje. U ovom ćemo članku govoriti o još jednom faktoru: genetskoj predispoziciji za ćelavost.

Androgena alopecija može početi napredovati vrlo rano. U dobi od dvadeset godina, mladić je mogao vidjeti prve znakove proćelavosti. Dugo vremena liječiti gubitak kose zbog nasljedne predispozicije, to nije bilo moguće. Smatralo se da je ova bolest neizlječiva. Sada je sve drugačije. Na tržištu se pojavio visokokvalitetni djelotvorni lijek Propecia. Želimo ponuditi generički "Propecia", koji u svakom pogledu ni na koji način nije lošiji od izvornog lijeka.

Sastav. Sastav "Propecia" uključuje tvar koja se zove finasterid. To je tvar koja zaustavlja gubitak kose.

Način uporabe. Lijek treba uzeti jednu tabletu jednom dnevno, isprati toplom vodom. Prije uporabe savjetujte se s liječnikom koji može odrediti drugačiju dnevnu dozu. Generički "Propecia" treba uzeti najmanje šest mjeseci. Postoje slučajevi kada liječnik propisuje lijek dugo vremena. Treba imati na umu da već ispuštena kosa neće moći ponovno rasti.

Učinkovitost. Generički "Propecia" stvoren je posebno za muškarce i stvoren je kako bi ga liječio androgenu alopeciju (gubitak kose zbog nasljedne predispozicije). Znanstvenici su otkrili da gubitak kose kod muškaraca počinje zbog visokog sadržaja hormona u njegovom tijelu zvanog dihidrotestosteron: njegova prekomjerna količina dovodi do smrti folikula i gubitka kose. "Propecia" zaustavlja proizvodnju gore navedenog hormona. Kao rezultat toga, gubitak kose prestaje.

Kosa raste polako. Kako bi čovjek procijenio učinkovitost lijeka, potrebno je najmanje tri mjeseca. Često se liječenje ponavlja kako bi se konsolidirao rezultat. Ako se dihidrotestosteron ponovno počne aktivno razvijati, čovjek će morati stalno uzimati generičku "propeciju". No, takvi slučajevi pružili su farmakolozi. Prema mišljenju stručnjaka, dugotrajna uporaba lijekova neće imati štetan učinak na zdravlje čovjeka.

Kontraindikacije. Brojne kliničke studije dokazale su sigurnost generičke propecije. Još jedna stvar, ako njezina učinkovitost želi osjetiti ženu. Budući da je droga stvorena za liječenje muške alopecije, ona ne može pomoći ženama. Štoviše, može oštetiti nerođeno dijete ako je žena trudna.

Nuspojave Unatoč činjenici da je sigurnost generičkog lijeka više puta dokazana, ona još uvijek može izazvati nuspojave. Pojavljuju se vrlo rijetko i prolaze vrlo brzo. Ti učinci uključuju:

• kršenje potencije;
• smanjenje seksualne želje;
• Smanjen broj spermija.

Lijek "Propecia" je vrlo učinkovit i zbog toga je postao vrlo popularan. Može se ponuditi u bilo kojoj ljekarni, uključujući i mrežnu ljekarnu. Naravno, svatko bira sam, ali ne treba pristati na sumnjive prijedloge. Postoji rizik kupnje lažnog proizvoda. Ako naručujete lijek, imajte na umu da visokokvalitetni lijekovi sigurno imaju jamstvo proizvođača i da će biti u originalnom pakiranju.

Možete kupiti generički "Propecia" u našoj mrežnoj ljekarni bez recepta i po povoljnoj cijeni. Naš proizvod je visoke kvalitete i siguran za zdravlje. Osim toga, možete dobiti savjet od kvalificiranog farmaceuta, ako je potrebno.

Ukratko. Gubitak kose... Ovaj problem uzrokuje mnogo problema i za muškarce i za žene. Alopecija se javlja iz različitih razloga. Za svaki slučaj - vlastiti tretman. Androgena alopecija (gubitak kose zbog nasljedne predispozicije) je najteže liječiti. Krajem 20. stoljeća farmakolozi su izumili lijek Propecia, koji se uspješno bavio spomenutim problemom. Kao rezultat brojnih kliničkih studija, dokazano je da je ovaj lijek učinkovit i apsolutno siguran za zdravlje muškaraca. Trenutno postoji generički dobro poznati lijek, koji po kvaliteti i učinkovitosti nije inferioran u odnosu na izvorni lijek. Generički "propecia" stvoren je isključivo za muškarce, može imati samo štetan učinak na žene. Trebate uzeti ovaj lijek nekoliko mjeseci. Već pale dlake, on ne reanimira, nego će spriječiti padanje kose i potaknuti rast novih iz uspavanih žarulja.

Utjecaj generičke propecije (finasterida)

finasterid

Kemijska struktura

Finasterid je sintetski lijek koji je namijenjen liječenju benigne hiperplazije prostate (BPH) i muške ćelavosti. Lijek je inhibitor tipa alfa reduktaze II. 5a-reduktaza je enzim odgovoran za pretvorbu testosterona u dihidrotestosteron (DHT). To je sintetski 4-azasteroidni spoj. Pa smanjuje razinu DHT-a u krvi i tkivu žlijezde. Sistematsko ime (IUPAC): N- (l, l-dimetiletil) -3-okso- (5-pol, 17 beta) -4-aza-androst-l-en-17-karboksilna kiselina, formula C23H36N2O2, molekularna težina 372,549 g / mol,

Povijesna pozadina

MERK, SHARP i DOOM je vrlo stara i prestižna američka farmaceutska tvrtka, čiji su zaposlenici stvorili novi lijek Proscar (Finasteride), 1993. registriran je u Ministarstvu zdravstva. Kod osoba kojima je propisan proscar (1 tableta dnevno) uočava se značajno smanjenje adenoma. Pritisak na mokraćnu cijev se smanjuje, lumen uretre se ispravlja, postaje prohodan i stoga se mokrenje vraća u normalu.

U Africi je pronađeno pleme, gdje su dječaci uočeni nakon što su prijelazni uzeli uobičajene muške osobine. To je zanimalo američke liječnike i istraživače, počeli su istraživati ​​ovaj fenomen iu tom su procesu otkrili još jednu - nije bilo naznake povećane prostate kod odraslih muškaraca i staraca. To je kada većina muškaraca pati od ove bolesti širom svijeta. Kao rezultat istraživanja, došlo se do zaključka da svi mutsini plemena promatraju genetsku insuficijenciju enzima odgovornog za pretvaranje testosterona (muškog hormona) u supstancu dihidrotestosteron, koja kao posljedica složenih biokemijskih procesa utječe na rast tkiva prostate. Ispada da ako je ovaj enzim "blokiran", onda neće djelovati. U tu svrhu proizvedena je supstanca Finasteride koja se distribuira pod nazivom Proscar. Ovaj lijek pomaže obrnuti razvoj prostate. U bolesnika bez kirurške intervencije proces mokrenja postaje sve bolji. Čak i poteškoće na početku mokrenja nestaju ili se značajno smanjuju, dok osjećaj "naprezanja" i nepotpunog pražnjenja mjehura nestaje.

Provedena je „skandinavska studija“, o kojoj su stručnjaci razgovarali na simpoziju održanom u Moskvi. Istraživanje je provedeno u 59 medicinskih centara u Danskoj, Finskoj, Islandu, Norveškoj i Švedskoj, čija je svrha bila proučavanje osoba oboljelih od adenoma prostate tijekom dvije godine. Jednoj skupini je dana placebo (pilula), a druga - proscar. Procijenjen je dugoročni učinak lijeka na veličinu prostate, kao i na simptome bolesti.

Nakon što su rezultati objavljeni, liječnici diljem svijeta postali su zainteresirani za lijek. Kod ljudi koji su uzimali placebo, u dvije godine volumen prostate porastao je na 11,5%. Ispada da se bolest razvila na prirodan način. Osobe koje su dobile Proscar, upoznale su se s pozitivnim promjenama: adenom se smanjio za oko jednu petinu (19,2%). Naravno, poboljšana je i ukupna dobrobit. Međutim, to nije zabilježeno odmah, ali počevši od osmog mjeseca liječenja, to je zbog činjenice da se lijek uzima dugo vremena. Operacija je bila potrebna devetorici muškaraca od onih koji su uzeli placebo, a nitko od onih koji su primili finasterid. Vrijedno je spomenuti činjenicu da adenom smeta starijim osobama, ne može svatko preživjeti operaciju, to je povezano sa slabim srcem i plućima.

Farmakološko djelovanje (prema proizvođaču)

Inhibitor 5-alfa reduktaze je enzim koji testosteron pretvara u aktivniji dihidrotestosteron. Smanjuje koncentraciju dihidrotestosterona u krvi i tkivu prostate. On inhibira stimulirajući učinak dihidrotestosterona na razvoj adenoma prostate.

Finasterid utječe na smanjenje veličine žlijezde, poboljšava protok mokraće i smanjuje simptome povezane s benignom hipertrofijom prostate. Može proći nekoliko mjeseci liječenja kako bi se smanjile kliničke manifestacije bolesti.

Svojstva finasterida

Većina sportskih organizacija zabranila je uzimanje Finasterida zbog činjenice da je počela uzimati da bi sakrila upotrebu steroida. Od 2005. godine, Finasterid je uključen u popis zabranjenih tvari od strane Svjetske antidoping agencije. Unatoč tome, droga je 2009. isključena s popisa. Poznati sportaši koji su uzimali Finasteride kako bi spriječili gubitak kose, a zatim bili isključeni iz međunarodnih natjecanja, bili su kosturist Zach Lund, igrač bobova Sebastian Gattuso, nogometaš Romario i golman hokejaša Jose Theodore.

U medicini, Finasteride se koristi za liječenje benigne hiperplazije prostate (BPH), popularno poznatog kao "povećana prostata." Doza koju preporučuje FDA iznosi 5 mg jednom dnevno. Da bi se postigli terapijski rezultati, potrebno je pola godine da se Finasterid uzme ili čak i više. Ako prestanete uzimati lijek, bolest se može vratiti za 6-8 mjeseci. Finasterid utječe na smanjenje simptoma koji su povezani s adenomom prostate (na primjer, poteškoće s mokrenjem, odlazak na toalet noću, odgađanje početka mokrenja i slabljenje protoka mokraće).

Za 5 godina, istraživani su muškarci koji su iskusili blagu i umjerenu alopeciju. Kada se sumira, ispostavilo se da su dva od tri muškarca koji su uzimali 1 mg Finasterida dnevno imali ponovno rast kose. Isto tako, svi muškarci koji nisu uzimali Finasterid imali su gubitak kose. Tijekom ove studije, na temelju fotografija koje je pregledala neovisna skupina dermatologa, utvrđeno je da 48% bolesnika koji su uzimali Finasteride imaju vidljiv ponovni rast kose, a još 42% prestaje daljnji gubitak kose. Prosječan broj vlasi u tretiranoj skupini ostao je iznad početne vrijednosti. Razlike u količini kose između sudionika u skupinama finasterida i placeba, tijekom cijelog istraživanja, stalno su se povećavale. Finasterid je učinkovit samo kada se uzima. Kosa koja je narasla tijekom prijema, teže ispasti 6-12 mjeseci nakon prestanka terapije. U kliničkim studijama, postalo je poznato da finasterid i minoksidil utječu i na parijetalni dio i na rub kose, ali učinkovitije, naime na parijetalni dio. Nedavno je završeno desetogodišnje istraživanje 118 muškaraca koji su patili od androgene alopecije (alopecije). Sudionici su uzimali Finasterid u dozi od 1 mg / dan, postalo je poznato da je 86% muškaraca koji su odlučili nastaviti liječenje tijekom 10 godina imalo povećanje ili upornost u rastu kose, a samo 14% pacijenata je nastavilo gubiti kosu., Utvrđeno je da su pacijenti koji su imali najviše rasta kose tijekom prvih 12 mjeseci pokazali izraženiji rast kose nakon 5 godina liječenja. Međutim, u gotovo 69% tih bolesnika rast kose se nastavlja, ali mnogi pacijenti koji nisu pohađali rast tijekom prve godine liječenja doživjeli su daljnje poboljšanje. Osim toga, utvrđeno je da u bolesnika starijih od 30 godina, rast kose, najčešće, dugoročno se povećava. Najvjerojatnije, to je zbog činjenice da ovi pacijenti imaju veliki gubitak kose tijekom života, u usporedbi s drugim dobnim skupinama stanovništva. Nuspojave su bile prisutne samo u 5,9% bolesnika, ali simptomi poput depresije ili ginekomastije nisu se pojavili. Stručnjaci su zaključili da se učinkovitost Finasterida u liječenju androgene alopecije s vremenom ne smanjuje ni kod starijih bolesnika (uključujući bolesnike starije od 40 godina), te da se lijek općenito dobro podnosi. U studiji su posebno razmatrani ljudi koji nisu prestali uzimati lijek. Nedavno je provedena studija slučaja-kontrole, u kojoj su sudjelovali muškarci s alopecijom, koji su prestali uzimati Finasteride i iskusili mentalne komplikacije. Prijavljeni su slučajevi depresivnih simptoma i suicidalnih misli u bolesnika koji su tijekom uzimanja lijeka imali seksualne nuspojave. Neki ljudi, pokušavajući uštedjeti novac, kupuju Proscar (Finasteride 5 mg) umjesto Propecia, dijele tabletu na nekoliko dijelova, dovodeći dozu bliže doziranju Propecia. Da bi se spriječio kontakt s aktivnim sastojkom u aplikaciji, tablete su prekrivene posebnim slojem. Stoga se prašina ili mrvice od slomljenih tableta Proscar moraju držati podalje od trudnica ili onih koji mogu zatrudnjeti.

Zbog činjenice da Finasteride ima antiandrogena svojstva, povremeno se koristi u hormonskoj nadomjesnoj terapiji kod transrodnih muškaraca, u kombinaciji s oblikom estrogena. Unatoč tome, postoji premalo podataka iz kliničkih studija o Finasteridu u tu svrhu i dokazi o njegovoj učinkovitosti u ovom području su vrlo ograničeni. Ako usporedite Finasteride s konvencionalnim antiandrogenima, primjerice sa spironolaktonom i ciproteron acetatom, on je mnogo slabiji. Osim toga, uzimanje lijeka povezano je s visokim rizikom od razvoja depresije i anksioznosti kod muškaraca i žena. Transseksualci su posebno izloženi riziku zbog činjenice da su takvi simptomi vrlo česti u ovoj skupini bolesnika. U tom smislu, ne preporuča se propisivanje Finasterida kao antiandrogena za transrodne muškarce, jer lijek povećava rizik od štetnih emocionalnih nuspojava. Dokazano je da Finasterid pomaže ublažiti učinke povlačenja nakon kroničnog pijenja.

Primjena kabergolina

Prijem (za muškarce)

Preporučena doza je 5 mg (1 tableta) 1 put dnevno, bez obzira na obrok.

Recepcija (za žene)

Žene uzimaju lijek isključivo iz medicinskih razloga. Žene u reproduktivnoj dobi i trudnice trebaju izbjegavati kontakt s lijekom zbog činjenice da ima izražena teratogena svojstva (sposobnost suzbijanja pretvorbe testosterona u dihidrotestosteron može poremetiti razvoj genitalnih organa u muškom fetusu), prodire u sjemenu tekućinu.

Nuspojave Finasterida

Među nuspojavama Finasterida su sljedeće: impotencija (1,1 - 18,5%), prekomjerna ejakulacija (7,2%), smanjenje volumena ejakulata (0,9 - 2,8%), poremećaj seksualne funkcije (2,5%). ginekomastija (2,2%), erektilna disfunkcija (1,3%), oslabljena ejakulacija (1,2%) i bol u testisima. Prestanak nuspojava uočen je kod muškaraca koji su prekinuli liječenje, te kod većine muškaraca koji su nastavili liječenje. Proizvođač također prijavljuje slučajeve trajne erektilne disfunkcije, unatoč ukidanju lijeka. U prosincu 2010. Merck je dodao depresiju popisu nuspojava lijeka. U studenom 1997. FDA je odbila odobriti Propeciju za liječenje muške ćelavosti. Bez osporavanja njegove učinkovitosti, članovi Odbora izrazili su zabrinutost zbog vjerojatnosti dugoročnog popratnog učinka na seksualnu funkciju i, vrlo vjerojatno, čak i na sposobnost reprodukcije. To je zbog podataka o smanjenju razine ejakulata.

Unatoč službenim istraživanjima, tu je propeciahelp.com stranica posvećena samo nuspojave Finasteride. On se pozicionira kao međunarodna organizacija muškaraca koji pate od trajnih seksualnih, mentalnih i fizičkih nuspojava uzrokovanih lijekom Finasteride (propecia, proscar i njihovi generici) koje muškarci koriste za liječenje ćelavosti.

Glavni zadaci ove organizacije su

 1. Pružanje podrške članovima organizacije u borbi protiv tih učinaka;
 2. Prikupiti znanje kako bi razumjeli uzroke tih bolesti i tražili metode za borbu protiv njih;
 3. Širenje znanja o malo poznatim nuspojavama finasterida koji možda neće nestati, usprkos prekidu lijeka u nepoznatom postotku muškaraca.

Možete vjerovati liječnicima, kliničkim ispitivanjima pa čak i FDA, koji govore o sigurnosti lijeka. No, također možete vjerovati iskustvima tisuća ljudi koji govore o vrlo ozbiljnim problemima uzrokovanim uzimanjem finasterida, unatoč službenim statistikama.

Ako ste suočeni s izborom da li ćete uzeti ovaj lijek ili ne, savjetujem vam da se upoznate s informacijama na stranici propeciahelp.com, koja je posvećena samo trajnim nuspojavama finasterida. Na licu mjesta koristi se pojam post-finasteride sindroma - to su trajni seksualni, mentalni i fizički poremećaji uzrokovani lijekom, koji se ne mogu eliminirati ukidanjem lijeka.

U prosincu 2008. godine, Švedska agencija za medicinske proizvode provela je istraživanje o sigurnosti Finasterida. U zaključku se navodi da uzimanje Finasterida može dovesti do razvoja ireverzibilne seksualne disfunkcije. Podaci o sigurnosti ažurirani, dodali su novu moguću nuspojavu lijeka. Agencija govori o poteškoćama s erekcijom koje traju neograničeno, čak i među ljudima koji su prestali uzimati Finasteride. Regulatorno tijelo za medicinske proizvode u Velikoj Britaniji (MHRA) govori o slučajevima erektilne disfunkcije, koje su postojale i nakon prekida primjene Finasterida. Slične promjene označavanja napravila je talijanska vlada. Već neko vrijeme došlo je do neslaganja između europskih i sjevernoameričkih oznaka upozorenja o opasnosti od razvoja trajnih seksualnih nuspojava tijekom uzimanja Propecia. Unatoč tome, dvije godine kasnije, u travnju 2011., Merck je preradio američko upozorenje za potrošačke i medicinske letke, te uključio erektilnu disfunkciju, koja traje i nakon povlačenja Finasterida. U travnju 2012. FDA je odobrila Merckovo označavanje od 2011. godine, nakon što je uključila oznake upozorenja na uporni libido, poremećaje ejakulacije, poremećaje orgazma i smanjeni libido.

Također je utvrđeno da finasterid doprinosi nastanku depresivnog i anksioznog ponašanja kod životinja. Klinička uporaba lijeka bila je povezana s depresijom i anksioznošću kod muškaraca i žena, što je istaknuto u nekoliko izvješća iz medicinske literature. U jednoj od provedenih studija, Finasterid u dozi od 1 mg dnevno uzrokovao je razvoj depresije (umjerene do teške) u 19 od 23 (83%) sudionika, uključujući sve bolesnike. Osim toga, ponekad je izražena anksioznost pratila razvoj depresivnih simptoma. Druga studija na velikom uzorku od 128 muškaraca (bez žena) koja je uzimala Finasterid u dozi od 1 mg dnevno pokazala je da Finasteride povećava stope depresije na Beckovoj skali, kao i na ljestvici depresije. Stručnjaci su zaključili da bolesnici s visokim rizikom od depresije trebaju uzimati Finasterid s velikim oprezom. Krajem 2010. godine Merck je odlučio revidirati podatke na etiketi Propecia u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi te uključiti depresiju na popis mogućih nuspojava lijeka. U kolovozu 2012. godine, u istraživanju u kojem je sudjelovalo 61 bivših korisnika Finasterida s trajnim seksualnim nuspojavama, 75% ispitanika imalo je povećane depresivne simptome u usporedbi s kontrolnom skupinom. Među muškarcima koji su uzimali lijek, 36% je imalo teške simptome, 28% je imalo blage simptome, a 11% ih je imalo pluća. Osim toga, 44% muškaraca je imalo samoubilačke misli. U kontrolnoj skupini od 29 muškaraca, 10% je primijetilo simptome depresije, dok su svi ovi slučajevi bili blagi, a 3% su mislili na samoubojstvo. Zaključeno je da Finasterid može izazvati simptome depresije i samoubilačkih misli kod nekih pojedinaca, dok oni ostaju i nakon prestanka liječenja.

U prosincu 2009. godine, Regulatorna agencija za lijekove i medicinske proizvode Ujedinjenog Kraljevstva ažurirala je preporuke za sigurnost Finasterida i potencijalni rizik od razvoja raka dojke u muškaraca. Došao sam do zaključka da, unatoč činjenici da u kliničkim ispitivanjima kada je uzimala Finasterid u dozi od 5 mg, nije bilo značajnog povećanja ukupne učestalosti raka dojke u muškaraca, uzimanje ovog lijeka ne može isključiti takvu vjerojatnost. Upozorenje o ovom riziku bit će uključeno u informacije o proizvodu. Merck je također revidirao upozorenje o potrošačkim i medicinskim letcima u SAD-u, dodajući time rizik od razvoja raka dojke kod muškaraca.

FDA je odlučila dodati upozorenje na pakiranje Finasterida da lijek može dovesti do razvoja vrlo malignog raka prostate. Iako učinci Finasterida na rizik od razvoja raka prostate nisu ustanovljeni, podaci ukazuju da lijek može privremeno smanjiti rast i učestalost benignih tumora prostate, ali može također prikriti rane znakove raka prostate. Glavni problem su oni bolesnici kod kojih se rak prostate tijekom uzimanja Finasterida razvija u benignu hiperplaziju prostate, a to može dovesti do odgođene dijagnoze i ranog liječenja raka prostate, čime se potencijalno povećava rizik od razvoja raka prostate u tih bolesnika. Test prevencije raka prostate iz 2005. godine pokazao je da se u dozi od 5 mg dnevno preporučuje se za BPH (benigna hiperplazija prostate), sudionici koji su koristili Finasteride imali su 25% manje vjerojatnosti razvoja raka prostate na kraju studije, u usporedbi s grupom, placebo domaćin. Može se pogrešno zaključiti da Finasteride povećava specifičnost i selektivnost otkrivanja raka prostate, stvarajući očito povećanje rizika od razvoja tumora s visokim Gleasonovim rezultatima. Ažuriranje ove studije iz 2008. sugerira da Finasteride smanjuje rizik od razvoja raka prostate za 30%. U drugoj studiji, smanjenje veličine prostate uzrokovano finasteridom rezultiralo je otkrivanjem raka i invazivnih staničnih greda. Većina muškaraca koji su sudjelovali u istraživanju, s niskim i visokim vrijednostima raka prostate, odlučili su se liječiti, većina je imala operaciju uklanjanja prostate. Patolog je pažljivo analizirao svaku od tih 500 prostata i usporedio tipove raka koji su pronađeni tijekom operacije s dijagnozama postavljenim nakon biopsije. Ova studija je pokazala da Finasteride ne povećava rizik od razvoja vrlo malignog raka prostate.

Indikacije za medicinsku uporabu

Benigna hiperplazija prostate (smanjiti veličinu prostate; poboljšati protok mokraće i smanjiti simptome povezane s hiperplazijom; smanjiti rizik od akutne urinarne retencije, koja zahtijeva kateterizaciju ili kiruršku intervenciju, uključujući transuretralnu resekciju prostate i prostatektomiju).

Kontraindikacije za medicinsku uporabu

Preosjetljivost na finasterid, opstruktivna uropatija, rak prostate. Finasterid se ne propisuje ženama i djeci.

Propecia 1 mg

Propecia 1 mg (aktivni sastojak - Finasterid 1 mg) - ima stimulirajući učinak na razvoj folikula dlake i doprinosi liječenju ćelavosti.

 • Zemlja proizvodnje: Indija
 • Vrijeme djelovanja: 24 sata
 • Recepcija: jednom dnevno
 • Alkohol: ne utječe na učinak lijeka
 • Preporučena dnevna doza: ne više od 1 tablete

Dodajte oznake ili pritisnite Ctrl + D

Kupi Propecia (Finasteride) 1 mg po niskoj cijeni

Ćelavost nije samo kozmetički nego i psihološki problem koji brine sve muškarce, bez obzira na društveni status, sklonosti ili zanimanje. Prekrasna, gusta kosa pokazatelj je zdravlja i privlačnosti, pa je stoga važno voditi računa o očuvanju kose uz pomoć učinkovitih i sigurnih preparata.

Propecia - učinkovit lijek za rješavanje problema nedostatka kose kod muškaraca. Većina muškaraca sanja o tome da im kosa ostane gusta u godinama koje dolaze, ali hormonalne promjene, loša ekologija i stres ne pridonose rastu kose, ali obrnuto. Progresivna ćelavost je također znak povećane razine testosterona u tijelu. Rješenje estetskog problema osigurava Propecia 1 mg, zahvaljujući aktivnoj tvari koja se u njoj nalazi, finasteridu u volumenu od 1 mg.

Propecia 1 mg je generički lijek koji blokira povećanu proizvodnju dihidrotestosterona i omogućuje vam održavanje folikula dlake u holističkom stanju. Izumiranje folikula dlake nastaje zbog stalnog hormonskog pritiska koji uspješno rješava propeciju. Lijek djeluje u 95% slučajeva. Pristupačna cijena zbog popularnosti i rasprostranjenosti sredstava.

Upute za uporabu: Propecia (Finasteride) cijena 1 mg

 • Međunarodni naziv: Finasterid 1 mg
 • Farmakološka skupina: antiandrogeni
 • Aktivni sastojak: Finasteridum
 • Oblik doziranja: tablete okruglog oblika obložene tamnom grimiznom ljuskom.

Farmakološko djelovanje

Propecia 1 mg namijenjen je liječenju androgenetske alopecije, koja pogađa oko 10% muške populacije u različitim uzrastima. Aktivacija rasta kose nastaje zbog visokog sadržaja testosterona. Propecia 1mg također liječi hiperplaziju i njene simptome. Supstanca finasterid mijenja hormonski uzorak u lokalnim točkama i ima usmjereno djelovanje na stanje folikula dlake. Sastav propecije 1 mg sadrži inhibitorne sintetske spojeve na bazi dušika koji predstavljaju unutarstanične enzime tipa 5a-reduktaze, koji osiguravaju konverziju testosterona u dihidrotestosteron.

Indikacije za uporabu

Učinkovito liječenje ćelavosti kod muškaraca.

Način uporabe

Propecia 1 mg je dostupan u tabletama sa sadržajem aktivnog enzima Finasterida 1 mg. Standardni unos - 1 tableta dnevno s vodom, bez obzira na obrok. Rezultati se pojavljuju nakon 5-6 pojedinačnih doza. Trajanje liječenja nije više od 3 mjeseca, što je dovoljno da se zaustavi gubitak kose i smrt žarulja, kao i njihova obnova i oporavak. Nakon prekida, potrebno je oko 12 mjeseci da se vrati na prvobitni rezultat. Zatim zahtijeva ponavljanje liječenja. Tablete su dizajnirane za unutarnju uporabu bez kontakta s unutarnjim sastavom s vanjskim okolišem i uzimaju se bez žvakanja, u cjelini.

kontraindikacije

Propecia 1 mg je kontraindicirana kod djece i trudnica, s osjetljivošću na sastojke lijeka, muškarci - kod bolesti jetre, bubrega, prostate, u prisutnosti alergija. Treba imati na umu da Propecia 1 mg nije namijenjen liječenju simptoma androgenetske alopecije tijekom postmenopauzalnog razdoblja kod žena.

Nuspojave:

Nisu pronađene klinički negativne reakcije. Propecia 1 mg može uzrokovati nuspojave kao što su erektilna disfunkcija, smanjen vid, osip i upala kože, glavobolja i vrtoglavica, oticanje lica i usana, bol u testisima zbog inhibicije testosterona. Sve nuspojave nestaju nakon prestanka uzimanja lijeka.