Glavni

Postupci

Upute za uzgoj kose s Generolonom: recenzije

Među mnogim preparatima za ćelavost posebno mjesto zauzima minoksidil. Jedan od njih je Generolon. Pregledi njegove uporabe danas su dovoljni da stvore opći dojam o drogi. U nastavku ćemo razmotriti kako to utječe na rast kose i kada čekati na rezultat aplikacije.

Što je Generolon?

Generolone je lijek razvijen za liječenje androgene alopecije, tj. Genetski uvjetovane ćelavosti kod muškaraca i žena. Smatra se da je s drugim vrstama bolesti (uzrokovanih drugim razlozima) neučinkovita. Dostupan u obliku spreja s koncentracijom aktivne tvari u 2 i 5%. Alat je prikazan u bijeloj bočici u volumenu od 60 ml. Paket dodatno sadrži mjernu crpku opremljenu sprejom.

Sastav Generolona uključuje, naravno, minoksidil (200 ili 500 mg), kao i dodatne tvari - etanol i propilen glikol. Možete ga kupiti u ljekarnama bez recepta, a cijena je dostupna širokom krugu ljudi.

Djelovanje lijeka

Generolon se koristi ne samo u slučaju gubitka kose na glavi, već i za poticanje njihovog rasta na licu, što je posebno važno među muškarcima u posljednje vrijeme.

Ćelava glava

Djelovanje ovog alata temelji se na jačanju u području cirkulacije krvi, što aktivira folikule kose. K tome, lijek mijenja osjetljivost receptora na androgene hormone, tj. Usporava proces nasljedne ćelavosti. Međutim, treba imati na umu da se takav učinak primjećuje samo tijekom redovite uporabe lijeka. Prestanak izvlačenja podrazumijeva postupno poništavanje primljenog učinka.

Sudeći po pregledu spreja Generolon iz gubitka kose, njegova glavna svojstva su:

  • poboljšan protok krvi;
  • aktiviranje "uspavanih" folikula;
  • zaštita od djelovanja androgenih hormona;
  • smanjena proizvodnja 5-alfa reduktaze - enzima koji negativno utječe na folikule kose.

Rezultat korištenja alata bit će nove dlake na ćelavom mjestu, nakon otprilike 4 mjeseca. Nakon nekog vremena, oni će početi potamniti i rasti sve više i više. Dobar učinak bit će vidljiv u prosjeku nakon 6-8 mjeseci. Mnogo ovisi o individualnim osobinama osobe.

Za rast brade

Sličan učinak Generolon ima na rast kose na licu. Čovjek koji želi brže uzgajati debelu bradu može raspršiti aerosol na potrebnim zonama (samo ćelave točke u čekinjama ili cijelom području). Zahvaljujući redovitoj uporabi, vidljiv će se rezultat pojaviti nakon 5-6 tjedana.

Kako odabrati koncentraciju minoksidila?

Koncentracija aktivne tvari - Minoksidil - izravno utječe na rezultat lijeka. Generolon ima dvije opcije - 2 i 5%. Prvi se obično preporučuje ženama, jer je ta količina glavnog sastojka često dovoljna za liječenje ćelavosti u lijepom spolu. U pravilu dobivaju taj lijek kako bi povratili gustoću kovrča nakon trudnoće i porođaja. Najčešće je to neuspjeh na razini hormona koji uzrokuje povećani gubitak kose.

Generolone 5% je uobičajeno kod muškaraca. Međutim, ako odlučite uzgajati bradu, bolje je početi s koncentracijom od 2% kako biste provjerili toleranciju aktivnih tvari.

Upute za uporabu Generolona

Svaki paket mora sadržavati upute za uporabu Generolona. Što se tiče uporabe, sve je vrlo jednostavno - prskajte dva puta dnevno na problematična područja. Kod muškaraca, ćelavi dijelovi se obično formiraju na tjemenu i na frontalnom dijelu glave. Žene - u središnjem rastanku.

Alat je opremljen prikladnim dozatorom i raspršivačem, s kojim i treba raspodijeliti otopinu. Potrebno je samo sedam slavina. Za referencu, dnevna doza je 2 ml, odnosno 1 ml odjednom. Previše tvari može izazvati nuspojave. Bolje je krenuti od središta problematične zone, a zatim po želji možete trljati lijek na koži. Isperite otopinu nije potrebno. Nakon nanošenja obavezno operite ruke.

Posebne preporuke

Kako bi aplikacija bila učinkovitija i eliminirala mnogo nuspojava, pomoći će slijediti niz pravila:

  • ne primjenjuju rješenje na područja koja nisu problematična područja;
  • nježno raspodijelite alat bez dobivanja na mukoznim membranama (osobito očima);
  • nanijeti sprej samo na suhu i čistu kožu;
  • Ne perite kosu / ne perite lice 3-4 sata nakon nanošenja sastava;
  • povećati koncentraciju, ako nakon 3-4 mjeseca nema vidljivog učinka (u slučaju početka liječenja s 2%);
  • biti pregledan od strane liječnika kako bi se osiguralo da gubitak kose nije uzrokovan bilo kojim drugim razlogom.

Kontraindikacije za uporabu lijeka

Lijek je relativno siguran za uporabu, jer se njegovi aktivni sastojci praktički ne apsorbiraju kroz netaknutu kožu u tijelo. To je dovelo do minimalnog popisa kontraindikacija:

  • alergični na sastavne tvari;
  • otvoreno oštećenje vlasišta / lica;
  • dermatološke bolesti kože;
  • djeca i adolescenti do 18 godina;
  • dobi iznad 60-65 godina (potreban savjet od specijaliste);
  • trudnoća i dojenje.

Nuspojave

U brojnim recenzijama o Generolone u žena i muškaraca može se naći pokazatelj nuspojava nakon korištenja lijeka. Većina njih može biti uzrokovana ili individualnom netolerancijom na aktivne tvari ili nepoštivanjem pravila primjene. Među najčešćim nuspojavama mogu se prepoznati:

  • suhoća i ljuštenje kože, postoji vjerojatnost pojave peruti;
  • spaljivanje i svrbež u području primjene;
  • crvenilo površinskog epitela, edem;
  • pojava iritacije, osipa (karakteristična za osjetljivu kožu);
  • seboreje;
  • neželjeni rast dlaka u drugim dijelovima tijela (na primjer, na licu žena);
  • alergijska reakcija.

Navedeno gore - rezultat vanjske primjene spreja. Ako se droga slučajno uvuče, može se pojaviti mučnina, povraćanje, kratkoća daha, tahikardija, glavobolja, oticanje, smanjenje / povećanje krvnog tlaka, vrtoglavica itd.

Nakon početka uporabe, smatra se da je normalno ako se gubitak kose pojača - takozvani efekt sinkronizacije kose.

Usporedba s analozima

Budući da su mnogi slični lijekovi za ćelavost sada na tržištu, često se postavlja pitanje koja je bolja, Generolon ili Alerana, ili Minoksidil, i slično. Ovdje je potrebno detaljnije razumjeti kako se oni razlikuju.

Treba reći da je izvorni lijek na bazi Minoksidila Regein. Američki proizvođač prvi je izdao takav lijek, koji je predstavljen u obliku spreja i pjene. To je najviši trošak i teško ga je nabaviti, jer se to može učiniti samo na stranicama za korisnike koji govore engleski jezik.

Minokisdil iz tvrtke Kirkland Signature smatra se jednako učinkovitom, ali pristupačnijom. Otopina i pjena su također dizajnirani za koncentraciju od 2% i 5% glavne tvari. O ovom alatu postoje mnoge pozitivne recenzije, koje ne umanjuju njegovu popularnost među korisnicima. Možete ga kupiti i samo na internetu na službenoj web-lokaciji:

Alerana je ruski analog, koji je dostupan u obliku spreja s uobičajenim koncentracijama minoksidila od 2 i 5%. To je mnogo jeftinije od dvije gore navedene tvrtke i slobodno se prodaje u ljekarni, kao i Generolon. Potonji, usput, dolazi po cijeni najjeftinijeg ekvivalenta (samo Revasil ima niži trošak).

S postojećom raznolikošću sličnih sredstava teško je pogoditi s onim koji vam više odgovara. Proizvodi se razlikuju samo u formuli (kompozicija je gotovo identična), pa se pri odabiru bolje osloniti na mišljenje ljudi i mišljenje liječnika, u pravilu, trichologist.

Recenzije o Generolonu

Pogledajte dolje za detaljne recenzije muškaraca i žena o Generolone s fotografijom "prije i poslije" uporabe lijeka.

Nadezhda Volkova, 41, Moskva: „Losion s lijekom Geneolone nije mnogo pomogao, ali kosa mi je počela padati nakon bolesti, a ne zbog nasljedne predispozicije. Iako je forum čitao, kao da je u takvim slučajevima primjetna akcija. "

Vitaly Salakhov, 48 godina, St. Petersburg: “Izvrsni sprej s jakim učinkom. Ja sam bio s dijagnozom androgeni alopecija za 5 godina, i dobar hairline je razvio tijekom tog vremena. Nisam više znao što da radim, probao sam mnoge specijalne šampone, maske, otopine itd. Onda su savjetovali neki lijek na minoksidilu. Za cijenu sasvim zadovoljan Generolon. Četiri mjeseca kasnije, na kosi se pojavila mala pahuljica, nakon šest mjeseci, ćelav patch se postupno zatvorio. Nije jako gusta kosa, ali sam sretna s ovim rezultatom. "

Fotografije prije i nakon primjene alata

Sergey Gienko, 31, Kijev: “Tražio sam način da uzgajam bradu. Po prirodi, dlake na licu ne rastu pregusto, ali nekako sam htjela hodati s bradom. Prvo sam naišao na recenzije Minoxidila Kirklanda, ali za cijenu se ispostavilo da je skupa. Počeo je tražiti analoge, a zatim izabrao Generolon. Kupljen bez problema u ljekarni. Nakon 2 mjeseca već vidjeh rezultat. Brada je stvarno postala deblja.

Olga Zakora, 25 godina, Moskva: “Bez obzira koliko sam se borila s gubitkom kose, stalno sam čula za sredstva na minoxu. Dugo se odlučio na kupnju, na kraju je uzeo Generolon. Doslovno 10 minuta nakon prve primjene, počela je jaka iritacija kože. Otišao sam do liječnika, ispostavilo se da sam netolerantan na propilen glikol, koji je u sastavu. Oprostite, dodaje se lijeku. "

Dmitry Odintsov, 36 godina, Moskva: “Lijek mi je pomogao u početnoj fazi alopecije alopecije na bradi. Odmah je shvatio i otišao do trichologist. Savjetovala mi je da isprobam Generolon. I doista, alat je mnogo pomogao. Nakon pet mjeseci više nije bilo primjetno da postoje problemi.

Hair Forum.com

tretman gubitka kose

  • Popis foruma ‹Razgovor.‹ Minoxidil
  • Promijenite veličinu fonta
  • Za ispis
  • Pitanja
  • galerija
  • registracija
  • ulaz

Generolon!

Generolon!

Lillianna 08 Velj 2013, 16:43

Re: Generolon!

The pilot 31. ožujka 2013, 22:45

Re: GENEROLON!

Felix 23. travnja 2013. 16:31

Re: Generolon!

Felix 23. travnja 2013. 16:34

Re: Generolon!

Erick 30. studeni 2013. 14:49

Re: Generolon!

atyshenko 02 pro 2013 06:59

Re: Generolon!

Tsarkov_Evgeny 02 pro 2013, 13:04

Re: Generolon!

atyshenko 4. pro 2013., 15:08

Re: Generolon!

Leonard 07 pro 2013, 00:56

Re: Generolon!

yuliya_P 6. velj 2014. 19:28

Re: Generolon!

Boroda4 10. velj 2014., 08:00

Re: Generolon!

Felix 13. velj 2014., 10:55

Re: Generolon!

Podkidish Feb 22, 2014 7:54 pm

Re: Generolon!

Dr.Ann 14. lip. 2014, 19:25

Re: Generolon!

irusha8206 1. kol 2014, 16:42

Generolon - osvrti na žene prije i poslije


Nakon što sam prestao koristiti Aleran zbog alergija, kupio sam Generolon. Glavna aktivna tvar u Generolonu, kao iu Aleranu, je minoksidil.

Tako da je alergija potpuno nestala, nisam trljao ništa u kosu 2-3 tjedna, a kad sam otvorio novi sprej i počeo ga primjenjivati, primijetio sam prilično duboke ćelave mrlje na stranama čela. Osobito desno (i na fotografiji s lijeve strane) bila je duboka klinasta krpa apsolutno ćelava.

Budući da sam se bojao da će se alergija opet vratiti, a moja glava opet svrbjela, kao što je to bilo kad je trljao Aleranu, prijavila sam se Generolonu samo ujutro, jednom dnevno.

Kupio sam sprej s koncentracijom minoksidila od 2%, jer je moj zadatak bio zaustaviti najjači gubitak kose i zadržati postojeći volumen. Do trenutka kada sam počela liječiti androgenetsku alopeciju, još uvijek nisam izgubila toliko kose i postojeći volumen mi je u osnovi odgovarao.

Raspršila sam raspršivač po razdjelima i stavila ga na ćelavo klinasto područje, točno na kožu, gdje će, prema mojim zamislima, kosa rasti.

Nakon mjesec dana primjene ovog spreja pojavio se vidljiv učinak. Zona rasta kose je izravnana. Međutim, nema alergija, kao iz Alerane.

Generolon - recenzije prije i poslije

Generolon prije i poslije pregleda

Bio sam vrlo zadovoljan ovim alatom. Naravno, svaki minoksidil koji sadrži lijek bit će učinkovit u slučaju androgenetske alopecije, a ja imam takav oblik alopecije. A Alerana mi je također pomogla zaustaviti gubitak kose.

Ali to nije pogodno za svakoga, ja osobno imam alergiju na njega - kožni dermatitis na mjestu primjene. Generolon moju kožu shvaća vrlo mirno, bez iritacije.

Ne smrdi tako loše ili tako strašno kao Aleran. Kad sam primijenio Aleranu, moj suprug se zatvorio u drugu sobu i nije otišao dok nisam emitirala. Generolon mogu mirno staviti čak iu njegovu prisutnost. Sprej gotovo ne miriše.

Osim toga, to je jeftin alat, košta malo manje od Aleran, i 2,5 puta jeftinije nego Regein. To je također značajan čimbenik, jer će ljudi s dijagnozom androgenetske alopecije morati cijelo vrijeme koristiti Minoxidil, ako žele zadržati kosu.

Nikome ne savjetujem da koristi Generolon

Bilo koji lijek koji sadrži minoksidil nije prikladan za liječenje drugih oblika ćelavosti, osim androgenetske alopecije. Neće biti nikakvog učinka.

Ako imate problema s hormonima, onda trebate prilagoditi hormone, u ovom slučaju, Minoksidil i drugi lijekovi i postupci koji povećavaju dotok krvi u folikul dlake mogu samo povećati gubitak. On će primiti krv koja sadrži povećanu količinu štetnog hormona za njega. Ništa dobro od toga neće doći.

Kod androgenetske alopecije nema problema s hormonalnom pozadinom, krv ne sadrži ništa štetno za žarulju, u ovom slučaju možete koristiti minoksidil i stimulirati dotok krvi u vlasište.

Također, ovaj sprej neće pomoći onima koji po prirodi imaju tanku i rijetku kosu, a nema ni povećanog gubitka kose. Činjenica je da minoksidil može probuditi i ojačati uspavane i osiromašene folikule, ali niti jedan jedini lijek ne može povećati broj folikula kose koji su vam dani po prirodi. Jao.

Ako ste u djetinjstvu i mladosti imali gustu kosu, a tijekom godina postali ste rijetki i sa ćelavim mrljama, onda, naravno, trebate potražiti uzrok, a zatim sredstvo za obnavljanje i održavanje volumena.

Koliko uzeti minoksidil - 2% ili 5%?

Raspršivač je dostupan u dvije vrste. Za žene, to je dva posto otopina minoksidila, za muškarce - 5%.

2% sprej pomoći će ženama da zaustave gubitak kose i obnove rast kose tamo gdje su relativno novije.

Tijekom šest mjeseci, nevidljivo, na stranama čela formirane su klinaste ćelave mrlje. 2% Generolon sam ih obrastao 1 mjesec.

Ako imate značajan gubitak volumena kose, gubitak traje nekoliko godina, a vi apsolutno niste zadovoljni s postojećim volumenom, onda definitivno uzmite mušku verziju - 5% otopinu minoksidila. Pomoći će s vremenom vratiti čak i one žarulje koje ne funkcioniraju 3-4 godine. Općenito, proizvođač obećava vratiti čak i one folikule koji su prestali rasti prije 8-9 godina.

Ukratko o androgenetskoj alopeciji

Kao što sam već rekao, Generolon se može koristiti samo s androgenetskom alopecijom. Ova alopecija je nasljedna i povezana je s činjenicom da je genetska struktura folikula dlaka takva da su previše osjetljivi na dehidrotestosteron, muški spolni hormon. Unatoč činjenici da je to muški spolni hormon, normalno je prisutan kod žena, samo u mnogo manjoj količini nego u muškaraca.

Također, ova osjetljivost se često razvija na pozadini uzimanja kontracepcijskih pilula. Štoviše, ako žena prođe testove za hormone, uključujući dihidrotestosteron, onda će sve biti normalno. Problem je u preosjetljivim folikulima.

Dihidrotestosteron kod žena nastaje uglavnom u tkivima nadbubrežnih žlijezda, ali se također formira u folikulima kose. Pod utjecajem enzima 5-alfa reduktaze, testosteron se pretvara u njegov aktivniji oblik, dihidrotestosteron.

Ako žarulje nisu osjetljive ili malo osjetljive na dihidrotestosteron, onda to nema štetan učinak na njih. Ako su osjetljivi na njega, onda pod djelovanjem tog hormona počinju degradirati i kolapsirati.

Kosa na stražnjoj strani glave obično je manje osjetljiva na DHT, a na sljepoočnicama, u zoni rasta i na krunama, oni su ovisniji o hormonima. Pročitajte više o uzrocima alopecije, uključujući androgenetske, pročitajte članak prema referenci.

Princip djelovanja Generolona

Generolon pregledava fotografije žena

Sastav molekula spreja je etil alkohol, u kojem je otopljen minoksidil. Vrlo su mali i lako prodiru u folikule kose. Lokalno poboljšavaju protok krvi i stimuliraju rast nove kose.

Minoksidil ima izražena vazodilatacijska svojstva. I folikul degradiran pod djelovanjem dihidrotestosterona, zbog pojačane opskrbe krvlju, počinje reproducirati kosu, najprije tanki top, zatim deblji krajnji.

Do kraja, učinak minoksidila na rast kose nije proučavan, postoji pretpostavka da ne samo da povećava cirkulaciju krvi, nego i posredno utječe na smanjenje razine enzima 5-alfa reduktaze u folikulu dlake, što dovodi do smanjenja proizvodnje dihidrotestosterona.

Ali to se ne zna pouzdano, dakle, u slučaju agresivne androgenetske alopecije kod žena, osim Minoksidila, trichologists također propisuju lijekove za smanjenje razine enzima 5-alfa-reduktaze, s dokazanim učinkom. Na primjer, ampule ili tablete Rinfoltil. Više o njima možete pročitati ovdje.

U ovom slučaju, trichologists borba s alopecija s dvije strane, s jedne strane smanjiti razinu dihidroortestosterone u folikula kose - to smanjuje gubitak kose, s druge strane proširuje kapilare koje isporučuju krv s hranjivim tvarima u folikul - zbog toga ne samo smanjuje, ali njihov rast je aktiviran.

Ja, kao što sam već napisao, sada koristim samo Generolon, a efekt mi odgovara. Nakon šamponiranja u kupaonici ne nalazim više od 10 dlačica, što je bolje od normalnog.

Nuspojave Minoksidila

Također vam savjetujem da pročitate moj osvrt o Aleranu ovdje. Alerana je prvi lijek koji sadrži minoksidil koji sam pokušao. Bez iznimke, svi lijekovi koji sadrže minoksidil imaju negativne nuspojave u prvih šest mjeseci uporabe:

  • pojava neželjene vegetacije na licu i tijelu (u članku je fotografija, kao što je bila kod mene, sada je prošla)
  • oteklina vjeđa ujutro
  • učinak sinkronizacije, kada se neko vrijeme nakon početka primjene Minoxidila gubitak kose povećava, a zatim prestaje.

Čini mi se da bi kod korištenja Generolona ove nuspojave trebale biti manje izražene nego kada se primjenjuje Alerana. Ovaj alat je nekako mekši. Međutim, ipak budite spremni za ove neugodne trenutke, mogu se pojaviti kada koristite bilo koji Minoksidil koji sadrži lijek. Moj foto izvještaj o minoksidil backsides je dostupan ovdje.

Prijavite se!

Ponekad ću vam poslati rezultate mojih eksperimenata za ljepotu.

Forum o bradi i minoksidilu HeavyBeard

Na forumu se raspravlja o problemu rasta brade i brkova.

  • Popis foruma ‹Iskustvo (povijest) korištenja minoksidila od strane sudionika na forumu‹ Predmeti sudionika s foto izvješćima ‹36 i starije
  • Promijenite veličinu fonta
  • Za ispis
  • Pitanja
  • registracija
  • ulaz

38 godina bez mjeseca. Generolon od 23.12.2016

Ne znam što će iz toga proizaći.

38 godina bez mjeseca. Generolon od 23.12.2016

old_man »25. pro 2016., 16:38

Pozdrav svima!
Kao i svi ovdje, uvijek je sanjao bradu, ali samo tekućinu, osobito obraze (dolara).

Tako se dogodilo da se preselio u Krasnodar iz Sibira i da bi morao živjeti bez obitelji od pola godine, a možda i duže.
Zašto sam ja?)) Jednostavno je. Žena ne može nositi bradu. Kako sam nesretan. I ovdje sam sam za sada i odlučio sam eksperimentirati. Da vidimo što će se dogoditi i ako imam dovoljno strpljenja.

Rijetko pomaže nekome u mojim godinama, kao što sam shvatio iz izvješća u ovim temama, pa ako netko ima bilo kakve pozitivne rezultate, molimo podijelite.

Proučavao je internet o temi, troškovima, učincima, nuspojavama i proizvođačima tih sredstava. Odlučio sam stati u Generoloneu 5%.
Kupio sam prvu bocu u ljekarni (ne volim internet, čini mi se da sam konzervativna u tom pogledu). Cijena spreja 60 ml 600 rub. Freebie po standardima Interneta, a recenzije nisu ništa gore nego o drugim lijekovima, ali uglavnom još bolje.

Re: 38 godina bez mjeseca. Generolon od 23.12.2016

old_man »25. pro 2016., 16:50

Sprej Generolon gubitak kose: pregled

Ako se počela pojavljivati ​​ćelava točka ili su se pramenovi počeli istanjivati, onda postoji mnogo različitih načina da se zaustavi taj proces ili čak da se vrati u san. Glavna stvar je znati uzrok ćelavosti ili gubitka kose. Tada možete odabrati način za uklanjanje ovog problema.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih kosa ispada.

1. Nasljednost. Ponekad igra značajnu ulogu. Najzanimljivije je to što se ćelavost mog oca počela pojavljivati ​​vrlo rano, nakon 35 godina. A moj djed (otac moga oca) imao je lijepe niti, čak i za 50 godina. A moj ujak, koji sada ima 50 godina, ima svoju lijepu kosu s malom sivom kosom. Dok djed (njegov otac) nije imao dlake u toj dobi, postojala je velika ćelava točka.

Tako u mojoj obitelji nasljednost ne djeluje. A tvoje?

2. Nedostatak vitamina, posebno vitamina B.

3. Bolesti štitne žlijezde.

4. Nepovoljni čimbenici okoliša.

5. Najčešći faktor je hormonska neravnoteža.

Kada pramenovi ispadnu zbog narušene razine hormona, takva ćelavost ili gubitak niti se naziva - muška ćelavost. To je zbog činjenice da hormon dehidrotestosteron djeluje vrlo intenzivno u tijelu, koji počinje potiskivati ​​rast kovrča, a tijekom vremena općenito prestaju rasti.

Takva tvar kao što je minoksidil ne dopušta hormonu testosterona da se pretvori u dehidrotestosteron. Tako je proces ćelavosti zamrznut.

Sprej Generolon gubitak kose sadrži samo minoksidil. Osim toga, menoxidil poboljšava cirkulaciju krvi u folikulima kose, čime pridonosi rastu novih kovrča.

Generol sprej je dva tipa: 2% i 5%. U osnovi, žene koriste 2% spreja kako bi spriječile gubitak kose, a 5% muškarci koriste za uklanjanje ćelavosti.

Kako bi dobili rezultate od korištenja Generolona, ​​moraju ih koristiti dugo vremena. Nakon 3-4 mjeseca korištenja pojavit će se vidljivi rezultati. Puni tretman traje 1 godinu. Istodobno, potrebna je ponavljana profilaksa. Od 3 mjeseca nakon što ste prestali koristiti sprej za kosu Generolon, niti se mogu ponovno početi ispuštati. Stoga je potrebno povremeno provoditi tijek liječenja.

Alat je vrlo jednostavan za korištenje. Primjenjuje se samo izvana. Potrebno je nanijeti 1 ml spreja na kožu, gdje je potrebno nastaviti rast niti ili zaustaviti gubitak. Nanesite 2 puta dnevno svaki dan. Tijek liječenja je duga jedna godina. Nakon 3-4 mjeseca od početka primjene primjetni su rezultati.

Kada prođete cijeli tečaj s sprejom Generolon, povremeno morate nastaviti s primjenom. Od 3 mjeseca nakon završetka liječenja, niti se mogu ponovno početi ispuštati.

Također nakon 2-6 tjedana od početka nanošenja spreja Geneolona, ​​kovrče mogu početi ispadati ili će se pojaviti svrbež vlasišta. Ova reakcija se događa na lijeku. Kaže da tvar djeluje. Trebat će oko 2 tjedna. Ali ponekad takva reakcija na Generolon sprej može trajati i do 2 do 2,5 mjeseca.

Svrab glave, piling, crvenilo, dermatitis vlasišta.

Nemojte uzimati lijek osobama mlađim od 18 godina, trudnim i dojećim.

Cijena Generolon spreja.

2% droge košta oko 500 rubalja, a 5% košta oko 600-700 rubalja.

Ovaj sprej ima analoge. To su Kosilon, Alopexy, Alerana, Minoxidil, Revasil, Regein.

Moje mišljenje o ovom alatu jest. Čak i ako je lijek djelotvoran, potrebno je imati veliko strpljenje kako bi se tijekom godine završio cijeli tretman. Zatim povremeno koristite Generolon. Uostalom, nije uvijek moguće koristiti alat, pa čak i 2 puta dnevno.

No, postoje recenzije u kojima su ljudi primili značajne rezultate nakon 4 mjeseca korištenja i prestali koristiti sprej Generolon. Pitam se koliko dugo njihova kosa nastavlja rasti? I nisu li opet ispali?

Generolone sprej za vanjsku primjenu 5% bočica od 60 ml

Obrazac za izdavanje

Sprej za vanjsku uporabu.

pakiranje

Farmakološko djelovanje

Generolone je tretman za alopeciju. Kada se primjenjuje lokalno, Minoksidil stimulira rast kose kod osoba s androgenom alopecijom (stanjivanje kose, ćelavost). Poboljšava mikrocirkulaciju, potiče prijelaz kose na aktivnu fazu rasta, mijenja učinak androgena na folikule dlake. Smanjuje nastanak 5-alfa dehidrosterona (možda neizravno), koji igra značajnu ulogu u nastanku ćelavosti. Najbolji učinak ima malu dob bolesti (ne više od 10 godina), mladi pacijenti, ćelavom mjestu u području krune ne više od 10 cm, prisutnost u središtu ćelavosti više od 100 vellus i terminal kose. Pojava znakova rasta kose zabilježena je nakon 4 mjeseca ili više lijeka. Početak i ozbiljnost učinka mogu varirati kod različitih bolesnika. 5% -tna otopina lijeka potiče rast kose više od 2% -tne otopine, što je zabilježeno zbog povećanja rasta vellus kose. Nakon prestanka uzimanja lijeka Generolon, novi rast kose se zaustavlja i unutar 3-4 mjeseca moguće je vratiti izvorni izgled. Točan mehanizam djelovanja lijeka Generalon u liječenju androgene alopecije nije poznat. Minoksidil je neučinkovit u slučaju ćelavosti uzrokovane uzimanjem lijeka, pothranjenosti (nedostatak željeza (Fe), vitamin A), kao posljedica styling kose u 'zbijeno' frizura.

svjedočenje

Liječenje androgene alopecije (obnove kose) i stabilizacije procesa gubitka kose kod muškaraca i žena.

kontraindikacije

Preosjetljivost na minoksidil ili druge sastojke lijeka, dob ispod 18 godina, povreda integriteta kože, dermatoza vlasišta.

Koristiti tijekom trudnoće i dojenja

Ne koristite lijek tijekom trudnoće i dojenja.

Posebne upute

Ne primjenjujte lijek na druga područja tijela.

Lijek Generolon primjenjuje se samo na suhu kožu vlasišta nakon kupanja ili treba pričekati oko 4 sata nakon nanošenja lijeka prije kupanja. Nemojte dopustiti da vam se glava namoči prije 4 sata nakon nanošenja lijeka.

Perite kosu kada koristite lijek Generolon preporučuje se na uobičajeni način. Tijekom uporabe lijeka Generolon možete koristiti lak za kosu i druge proizvode za njegu kose. Prije nanošenja proizvoda za njegu kose najprije nanesite Generolon i pričekajte da se tretirana površina kože potpuno osuši. Nema dokaza da bojenje kose, izvođenje perme ili upotreba omekšivača za kosu može smanjiti učinkovitost lijeka. Međutim, kako bi se spriječila moguća iritacija vlasišta, potrebno je osigurati da se lijek u potpunosti ispere s kose i vlasišta prije korištenja tih kemikalija.

Prije početka liječenja Generolonom, pacijenti se moraju podvrgnuti općem pregledu, uključujući prikupljanje i pregled povijesti bolesti. Liječnik mora osigurati zdravu kožu glave.

Ako se pojave sustavne nuspojave ili teške kožne reakcije, bolesnici trebaju prekinuti lijek i obratiti se liječniku.

Preparat Generolon uključuje etil alkohol, koji može uzrokovati upalu i iritaciju očiju. U slučaju dodira s lijekom na osjetljive površine (oči, nadraženu kožu, sluznicu), područje isperite s mnogo hladne vode.

Kod prskanja treba izbjegavati udisanje lijeka.

Nakon uporabe proizvoda temeljito oprati ruke.

struktura

1 ml otopine sadrži: aktivnu tvar:

Doziranje i primjena

Bez obzira na veličinu tretiranog područja, potrebno je nanijeti 1 ml otopine s dozatorom (7 slavina) 2 puta dnevno na zahvaćena područja vlasišta, počevši od središta problematične površine. Operite ruke nakon upotrebe. Ukupna dnevna doza ne smije prelaziti 2 mg (doza ne ovisi o veličini zahvaćenog područja). Pacijenti kod kojih se ne primjećuje zadovoljavajući rast kose pri uporabi 2% -tne otopine i pacijenti kojima je poželjan brži rast kose, mogu koristiti 5% -tnu otopinu.

Za muškarce, lijek Generolon je najučinkovitiji za gubitak kose na tjemenu, za žene s gubitkom kose u središnjem rastanku.

Preparat Generolon primjenjuje se samo na suhu kožu vlasišta. Otopina ne zahtijeva ispiranje.

Pojava prvih znakova stimulacije rasta kose je moguća nakon primjene lijeka 2 puta dnevno tijekom 4 mjeseca ili više. Početak i težina rasta kose, kao i kvaliteta kose mogu varirati kod različitih bolesnika.

Prema pojedinačnim izvješćima, unutar 3-4 mjeseca nakon prestanka liječenja, može se obnoviti početni izgled. Prosječno trajanje liječenja je oko 1 godine.

Nuspojave

Lokalne nuspojave:

Najčešća nuspojava je dermatitis vlasišta. Rijetko su izraženiji slučajevi dermatitisa, koji se manifestiraju u obliku crvenila, pilinga i upale. U rijetkim slučajevima, svrbež vlasišta, alergijski kontaktni dermatitis, folikulitis, hipertrihoza (neželjeni rast kose na tijelu, uključujući rast dlačica lica kod žena), seboreja.

Korištenje Minoksidila može uzrokovati povećani gubitak kose tijekom prijelaza iz faze odmora u fazu rasta kose, sa starim ispadanjem kose i novim rastom na njihovom mjestu. Ovaj privremeni fenomen obično se promatra nakon 2-6 tjedana nakon početka liječenja i postupno, tijekom sljedeća 2 tjedna, prestaje (pojavljivanje prvih znakova djelovanja minoksidila).

Sistemske nuspojave (u slučaju slučajnog gutanja lijeka): Dermatološke bolesti: nespecifične alergijske reakcije (osip na koži, urtikarija), oticanje lica.

Dišni sustav: kratak dah, alergijski rinitis.

Živčani sustav: glavobolja, vrtoglavica, vrtoglavica, neuritis.

Kardiovaskularni sustav: bol u prsima, fluktuacije krvnog tlaka, ubrzan rad srca, promjene u ritmu srčanih kontrakcija, edemi.

Interakcije lijekova

Postoji teoretska mogućnost (nema kliničke potvrde) povećane ortostatske hipotenzije u bolesnika. primanje istodobnog liječenja perifernim vazodilatatorima. Ne možemo isključiti vrlo blagi porast u sadržaju minoksidila u krvi bolesnika s arterijskom hipertenzijom i uzimanjem minoksidila oralno u slučaju istovremene primjene lijeka Generolon, iako odgovarajuće kliničke studije nisu provedene. Utvrđeno je da minoksidil za lokalnu uporabu može komunicirati s određenim lokalnim lijekovima. Istovremena uporaba otopine minoksidila za vanjsku primjenu i krema koja sadrži betametazon (0,05%) dovodi do smanjenja sistemske apsorpcije minoksidila. Istovremena uporaba kreme koja sadrži tretinoin (0,05%). dovodi do povećane apsorpcije minoksidila. Istovremena primjena minoksidila i lokalnih preparata na kožu, kao što su tretinoin i ditranol, koji uzrokuju promjenu zaštitne funkcije kože, može dovesti do povećanja apsorpcije minoksidila

Provjerite interakciju drugih lijekova s ​​"Generolonom"

Vi izabrani od vas priprema

Očistite sveProvjerite interakcijuuključivanje; Povratak na izbor lijekova Nemojte prestati uzimati lijek bez savjetovanja s liječnikom! Ni na koji način vas ne potičemo da se sami liječite i postavite ili zatvorite dijagnozu, na temelju podataka iz našeg imenika. Sve informacije su prikazane samo u informativne svrhe, tako da je lakše razumjeti što vas muči i kojega stručnjaka trebate kontaktirati.

predozirati

Slučajni unos lijeka Generolon može uzrokovati sistemske nuspojave zbog vazodilatacijskih svojstava minoksidila (5 ml 2% otopine sadrži 100 mg minoksidila - maksimalna preporučena doza za odrasle ako se uzima oralno u liječenju hipertenzije, 5 ml 5% otopine sadrži 250 mg minoksidila, to jest dozu 2,5 puta višu od maksimalne preporučene dnevne doze za odrasle osobe kada se uzimaju oralno u liječenju hipertenzije). Znakovi predoziranja: zadržavanje tekućine, niži krvni tlak, tahikardija. Liječenje: ako je potrebno, mogu se propisati diuretici kako bi se uklonila retencija tekućine, beta-adrenalni lokatori za liječenje tahikardije. Za liječenje ginosenzije, intravenski treba injicirati 0,9% -tnu otopinu natrijevog klorida. Nije potrebno, na primjer, imenovati simiatomimetichesky sredstva. norepinsfrin i epinsfrin s pretjeranom stimulacijom srca.

Uvjeti skladištenja

Na temperaturi ne višoj od 25 ° C. Čuvati izvan dohvata djece!

Rok trajanja

Moguća imena proizvoda

  • Generolon 5% 60 ml sprej
  • Generolon Rn out. 5% 60 ml
  • Generolon sprej 5% 60ml. fl.
  • Generolon sprej d / nar. cca. 5% fl. 60 ml broj 1
  • Generolon sprej d / nar. 5% 60 ml

Generolon - osvrti na žene prije i poslije


Nakon što sam prestao koristiti Aleran zbog alergija, kupio sam Generolon. Glavna aktivna tvar u Generolonu, kao iu Aleranu, je minoksidil.

Tako da je alergija potpuno nestala, nisam trljao ništa u kosu 2-3 tjedna, a kad sam otvorio novi sprej i počeo ga primjenjivati, primijetio sam prilično duboke ćelave mrlje na stranama čela. Osobito desno (i na fotografiji s lijeve strane) bila je duboka klinasta krpa apsolutno ćelava.

Budući da sam se bojao da će se alergija opet vratiti, a moja glava opet svrbjela, kao što je to bilo kad je trljao Aleranu, prijavila sam se Generolonu samo ujutro, jednom dnevno.

Kupio sam sprej s koncentracijom minoksidila od 2%, jer je moj zadatak bio zaustaviti najjači gubitak kose i zadržati postojeći volumen. Do trenutka kada sam počela liječiti androgenetsku alopeciju, još uvijek nisam izgubila toliko kose i postojeći volumen mi je u osnovi odgovarao.

Raspršila sam raspršivač po razdjelima i stavila ga na ćelavo klinasto područje, točno na kožu, gdje će, prema mojim zamislima, kosa rasti.

Nakon mjesec dana primjene ovog spreja pojavio se vidljiv učinak. Zona rasta kose je izravnana. Međutim, nema alergija, kao iz Alerane.

Generolon - recenzije prije i poslije

Generolon prije i poslije pregleda

Bio sam vrlo zadovoljan ovim alatom. Naravno, svaki minoksidil koji sadrži lijek bit će učinkovit u slučaju androgenetske alopecije, a ja imam takav oblik alopecije. A Alerana mi je također pomogla zaustaviti gubitak kose.

Ali to nije pogodno za svakoga, ja osobno imam alergiju na njega - kožni dermatitis na mjestu primjene. Generolon moju kožu shvaća vrlo mirno, bez iritacije.

Ne smrdi tako loše ili tako strašno kao Aleran. Kad sam primijenio Aleranu, moj suprug se zatvorio u drugu sobu i nije otišao dok nisam emitirala. Generolon mogu mirno staviti čak iu njegovu prisutnost. Sprej gotovo ne miriše.

Osim toga, to je jeftin alat, košta malo manje od Aleran, i 2,5 puta jeftinije nego Regein. To je također značajan čimbenik, jer će ljudi s dijagnozom androgenetske alopecije morati cijelo vrijeme koristiti Minoxidil, ako žele zadržati kosu.

Nikome ne savjetujem da koristi Generolon

Bilo koji lijek koji sadrži minoksidil nije prikladan za liječenje drugih oblika ćelavosti, osim androgenetske alopecije. Neće biti nikakvog učinka.

Ako imate problema s hormonima, onda trebate prilagoditi hormone, u ovom slučaju, Minoksidil i drugi lijekovi i postupci koji povećavaju dotok krvi u folikul dlake mogu samo povećati gubitak. On će primiti krv koja sadrži povećanu količinu štetnog hormona za njega. Ništa dobro od toga neće doći.

Kod androgenetske alopecije nema problema s hormonalnom pozadinom, krv ne sadrži ništa štetno za žarulju, u ovom slučaju možete koristiti minoksidil i stimulirati dotok krvi u vlasište.

Također, ovaj sprej neće pomoći onima koji po prirodi imaju tanku i rijetku kosu, a nema ni povećanog gubitka kose. Činjenica je da minoksidil može probuditi i ojačati uspavane i osiromašene folikule, ali niti jedan jedini lijek ne može povećati broj folikula kose koji su vam dani po prirodi. Jao.

Ako ste u djetinjstvu i mladosti imali gustu kosu, a tijekom godina postali ste rijetki i sa ćelavim mrljama, onda, naravno, trebate potražiti uzrok, a zatim sredstvo za obnavljanje i održavanje volumena.

Koliko uzeti minoksidil - 2% ili 5%?

Raspršivač je dostupan u dvije vrste. Za žene, to je dva posto otopina minoksidila, za muškarce - 5%.

2% sprej pomoći će ženama da zaustave gubitak kose i obnove rast kose tamo gdje su relativno novije.

Tijekom šest mjeseci, nevidljivo, na stranama čela formirane su klinaste ćelave mrlje. 2% Generolon sam ih obrastao 1 mjesec.

Ako imate značajan gubitak volumena kose, gubitak traje nekoliko godina, a vi apsolutno niste zadovoljni s postojećim volumenom, onda definitivno uzmite mušku verziju - 5% otopinu minoksidila. Pomoći će s vremenom vratiti čak i one žarulje koje ne funkcioniraju 3-4 godine. Općenito, proizvođač obećava vratiti čak i one folikule koji su prestali rasti prije 8-9 godina.

Ukratko o androgenetskoj alopeciji

Kao što sam već rekao, Generolon se može koristiti samo s androgenetskom alopecijom. Ova alopecija je nasljedna i povezana je s činjenicom da je genetska struktura folikula dlaka takva da su previše osjetljivi na dehidrotestosteron, muški spolni hormon. Unatoč činjenici da je to muški spolni hormon, normalno je prisutan kod žena, samo u mnogo manjoj količini nego u muškaraca.

Također, ova osjetljivost se često razvija na pozadini uzimanja kontracepcijskih pilula. Štoviše, ako žena prođe testove za hormone, uključujući dihidrotestosteron, onda će sve biti normalno. Problem je u preosjetljivim folikulima.

Dihidrotestosteron kod žena nastaje uglavnom u tkivima nadbubrežnih žlijezda, ali se također formira u folikulima kose. Pod utjecajem enzima 5-alfa reduktaze, testosteron se pretvara u njegov aktivniji oblik, dihidrotestosteron.

Ako žarulje nisu osjetljive ili malo osjetljive na dihidrotestosteron, onda to nema štetan učinak na njih. Ako su osjetljivi na njega, onda pod djelovanjem tog hormona počinju degradirati i kolapsirati.

Kosa na stražnjoj strani glave obično je manje osjetljiva na DHT, a na sljepoočnicama, u zoni rasta i na krunama, oni su ovisniji o hormonima. Pročitajte više o uzrocima alopecije, uključujući androgenetske, pročitajte članak prema referenci.

Princip djelovanja Generolona

Generolon pregledava fotografije žena

Sastav molekula spreja je etil alkohol, u kojem je otopljen minoksidil. Vrlo su mali i lako prodiru u folikule kose. Lokalno poboljšavaju protok krvi i stimuliraju rast nove kose.

Minoksidil ima izražena vazodilatacijska svojstva. I folikul degradiran pod djelovanjem dihidrotestosterona, zbog pojačane opskrbe krvlju, počinje reproducirati kosu, najprije tanki top, zatim deblji krajnji.

Do kraja, učinak minoksidila na rast kose nije proučavan, postoji pretpostavka da ne samo da povećava cirkulaciju krvi, nego i posredno utječe na smanjenje razine enzima 5-alfa reduktaze u folikulu dlake, što dovodi do smanjenja proizvodnje dihidrotestosterona.

Ali to se ne zna pouzdano, dakle, u slučaju agresivne androgenetske alopecije kod žena, osim Minoksidila, trichologists također propisuju lijekove za smanjenje razine enzima 5-alfa-reduktaze, s dokazanim učinkom. Na primjer, ampule ili tablete Rinfoltil. Više o njima možete pročitati ovdje.

U ovom slučaju, trichologists borba s alopecija s dvije strane, s jedne strane smanjiti razinu dihidroortestosterone u folikula kose - to smanjuje gubitak kose, s druge strane proširuje kapilare koje isporučuju krv s hranjivim tvarima u folikul - zbog toga ne samo smanjuje, ali njihov rast je aktiviran.

Ja, kao što sam već napisao, sada koristim samo Generolon, a efekt mi odgovara. Nakon šamponiranja u kupaonici ne nalazim više od 10 dlačica, što je bolje od normalnog.

Nuspojave Minoksidila

Također vam savjetujem da pročitate moj osvrt o Aleranu ovdje. Alerana je prvi lijek koji sadrži minoksidil koji sam pokušao. Bez iznimke, svi lijekovi koji sadrže minoksidil imaju negativne nuspojave u prvih šest mjeseci uporabe:

  • pojava neželjene vegetacije na licu i tijelu (u članku je fotografija, kao što je bila kod mene, sada je prošla)
  • oteklina vjeđa ujutro
  • učinak sinkronizacije, kada se neko vrijeme nakon početka primjene Minoxidila gubitak kose povećava, a zatim prestaje.

Čini mi se da bi kod korištenja Generolona ove nuspojave trebale biti manje izražene nego kada se primjenjuje Alerana. Ovaj alat je nekako mekši. Međutim, ipak budite spremni za ove neugodne trenutke, mogu se pojaviti kada koristite bilo koji Minoksidil koji sadrži lijek. Moj foto izvještaj o minoksidil backsides je dostupan ovdje.

Prijavite se!

Ponekad ću vam poslati rezultate mojih eksperimenata za ljepotu.

Generolon - alternativni lijek za gubitak kose

Gubitak kose je problem koji nije tako jednostavan za rukovanje. Suočen s tim, osoba odmah počinje tražiti sredstva za vraćanje kose na glavu. Najpopularniji među svim predloženim lijekovima protiv ćelavosti je Minoxidil. Ovaj aktivni sastojak je također dio preparata Generolon, o čemu će biti riječi u našem članku.

Što je Generolon?

Generolon sprej - učinkovit lijek dizajniran za borbu protiv ćelavosti i ubrzavanje rasta dlake na glavi. Njegova glavna komponenta je Minoksidil, a dodatni - etanolni alkohol, propilen glikol i pročišćena voda. Količina minoksidila u ovom pripravku ovisit će o koncentraciji. Dakle, u 2% otopini Generolon sadrži 20 mg minoksidila. Prema tome, u 5% otopini Generolon Minoxidil sadrži 50 mg.

Generolon djeluje aktivno na folikule kose. Minoksidil sadržan u sastavu poboljšava cirkulaciju krvi, zbog čega se folikuli bolje opskrbljuju krvlju, a kosa počinje intenzivnije rasti. Osim toga, aktivni sastojak lijeka štiti folikule od negativnih učinaka androgenih hormona.

Generolonske tvari praktički se ne apsorbiraju kroz kožu iznutra. Maksimalna doza sredstva koje može ući u krvotok je ne više od 3%. Ovaj indikator je siguran za zdravlje i život.

Komponente koje ulaze u tijelo prilikom trljanja Generolona u kožu ne nakupljaju se tamo i brzo se eliminiraju.

Generolon se proizvodi u obliku spreja, s 2% ili 5% sadržaja aktivne komponente minoksidila. Lijek se isporučuje u ljekarni plastične boce, pakirane u kartonske kutije. U konfiguraciji se nalazi mjerna crpka i upute za uporabu lijeka.

Koliko je učinkovita Generolone za kosu?

Sprej Generolon aktivno utječe na folikule kose, povećavajući protok krvi i time aktivirajući rast kose. Osim toga, ovaj alat pridonosi promjeni osjetljivosti receptora u stanicama folikula u odnosu na hormone androgene.

Usput, glavna komponenta Generolon - Minoxidila, izvorno je stvorena za liječenje hipertenzije, ali se kasnije više nije koristila u kardiologiji.

Lijek je dostupan u obliku spreja, što je vrlo povoljno i ekonomično. Alat se ravnomjerno raspršuje po cijeloj površini vlasišta. Osim toga, sprej se konzumira štedljivo i traje dugo vremena, što je važno pri visokoj cijeni lijeka Generolon.

Recimo glavna svojstva ovog lijeka:

  • Aktivno djelovanje na folikule kose;
  • Poboljšanje cirkulacije krvi u vlasištu;
  • Zaštitite folikule kose od prekomjerne izloženosti androgenu;
  • Smanjenje proizvodnje enzima 5-alfa reduktaze (on izaziva štetne učinke muških hormona na folikule kose).

Upute za uporabu Generolona

Učinkovitost Generolona može varirati ovisno o individualnim karakteristikama pacijenta. Dobar rezultat primjene lijeka bit će samo ako je nedavno započeo proces ćelavosti, a područje lezije je malo.

Da biste dobili vidljiv učinak, potrebno je redovito primjenjivati ​​Generolon na mjesec dana, ne više od dva puta dnevno. U jednom trenutku, prema uputama, morate koristiti 1 ml otopine.

Uputa za Generolon sadrži sljedeće preporuke:

  • Lijek se koristi izvana, raspršuje se na vlasište posebnim dozatorom;
  • Bez obzira na veličinu površine tretiranog vlasišta, proizvod se nanosi u količini od 1 ml (7 preša dozatora). Liječenje problematičnih područja mora započeti središtem lezije, a otopina se primjenjuje dva puta dnevno;
  • 5% -tna otopina Generolona preporučuje se pacijentima koji žele brzo obnoviti izgubljenu kosu i onima kojima ne pomaže 2% -tna suspenzija lijeka. Općenito, muškarcima se propisuje otopina sa sadržajem minoksidila od 5% i 2% otopina za žene;
  • Sprej Generolon preporučuje se nanositi na suho i čisto vlasište na mjestima nastajanja ćelavih mrlja. Kod muškaraca se lijek prepisuje u slučaju alopecije krunastog dijela glave, žena s gubitkom kose u središnjem razdjelu;
  • Nakon primjene nije potrebno isprati otopinu, glavu možete oprati nekoliko sati nakon nanošenja sastava;
  • Prije upotrebe lijeka potrebno je ukloniti navojnu kapicu s boce, pričvrstiti mjernu crpku na bočicu, a zatim na cijev ugraditi dugačku mlaznicu za prskanje;
  • Nakon fiksiranja mlaznice potrebno je napraviti 4 klikova na nju (to će ispuniti pumpu željenom dozom lijeka). Nakon toga se alat može poprskati na problematična područja vlasišta.

Cijene za Generolon u Rusiji

Cijena Generolona u Rusiji ovisi o koncentraciji aktivne tvari minoksidil u njoj. Dakle, kupujući 2% sprej, kupac plaća oko 580 rubalja, a za 5% rješenje Generolon - 780 rubalja. U mrežnim ljekarnama, lijek se može naći po cijeni od 390 rubalja.

Generolon: pregled trihologa

Karpova Yu.E., trichologist, Moskva

Generolon je učinkovit lijek iz skupine lijekova s ​​aktivnom komponentom Minoksidil. Savjetujem vam da koristite ovaj lijek mnogim svojim pacijentima, a poželjno je da je aplikacija složena. Istovremeno s Generolonom, koristite jačanje šampona i balzama za kosu, masirajte glavu. Kod nekih pacijenata, nakon početka korištenja Generolona, ​​kosa ispada još više. Ali to je samo u prvoj fazi liječenja, ne bi trebalo biti razloga za zabrinutost. Nekoliko mjeseci nakon početka korištenja Generolona, ​​kosa se obnavlja.

Pregledi žena i muškaraca o Generolonu

Bardina EI, 29 godina

Nekoliko godina za redom aktivno sam bojala kosu, zbog čega se moje stanje znatno pogoršalo, a frizer mi je savjetovao da u potpunosti odustanem od postupka bojanja kako ne bih izgubio ostatke kose. Bio sam prirodno uznemiren, ali sam se onda povukao i počeo tražiti sredstva za jačanje kose. Moj izbor je pao na lijek Generolon. Ovaj je alat bio jeftin u usporedbi sa salonskim postupcima za obnovu kose. Drogu je koristila jako dugo (oko šest mjeseci), a prvi vidljiv učinak pojavio se nakon nekoliko mjeseci. Općenito, rezultat je zadovoljan, kosa je obnovljena.

Kupio sam Generolon za svoju majku, liječenje još nije završeno, ali rezultat je primjetan. Mama je koristila 4 mjeseca, kosa joj je postala jača. Istina, u prvim tjednima nakon početka liječenja, kosa se počela još više penjati, mislili su odustati, ali liječnik je rekao da je to normalno. Za svoju cijenu, ovaj lijek je vrlo učinkovit.

Kosa je počela ispadati prije šest mjeseci, otišla na konzultaciju s trichologom, propisao mi je Genololona. Koristim ga već treći mjesec, dlačice su se već pojavile na ćelavom mjestu. Nadam se da će lijek biti učinkovit.

Ivanov S., 42 godine

Počeo je koristiti Generolon po savjetu liječnika. Učinak lijeka, naravno. Nakon nekoliko tjedana korištenja, primijetio sam da se na glavi pojavilo svjetlo, na mjestima ćelavih mrlja. Međutim, uporaba lijeka morala je biti zaustavljena zbog teške alergijske reakcije. Na koži se pojavio šuga zbog Generolona, ​​zatim rana. Općenito, lijek mi nije odgovarao.

Milkova I., 46 godina

Generolon - izvrstan lijek za ćelavost. Suočeni s problemom proćelavosti, odmah je skrenuo pozornost na to i nije zažalio. Generolon je jeftin, ali daje dobar učinak. Sada ga svima savjetujem!