Glavni

Liječenje

Kako napraviti uvijače kod kuće?

Trgovina ima veliki izbor proizvoda za izradu frizura. Mnoge žene sanjaju o tome da kod kuće dobiju savršene kovrče, ali ne svaka djevojka zna kako napraviti uvijače od improviziranih sredstava. Najvažnija stvar kod takvih uvijača je da su udobni za spavanje. Napravite uvijači kod kuće nije jako teško. Lijepe i prirodne kovrče privlače ljude. Ako je kosa nestašna, kovrče brzo nestaju, ali uvijači, napravljeni vlastitim rukama, mogu spasiti situaciju. Kovrče se dobivaju još bolje nego u profesionalnim brijačnicama. Osim toga, čak i svjetlosni kovrči mogu dramatično promijeniti frizuru.

Značajke

Samoupravljene stvari imaju mnoge prednosti, i svi znaju za to. To vrijedi i za uvijače: oni ne ometaju spavanje, bit će vrlo udobni i ugodni za spavanje. Oni uopće ne štete kosi, a veličina kovrča može se odabrati prema vlastitom nahođenju. Napravljeni su od jeftinih materijala koji su uvijek pri ruci. Tako možete napraviti kovrče čak i za djecu.

Naše su bake već prije nekoliko godina naučile kako na taj način napraviti uvojke. Mnogo je vremena prošlo, pojavili su se razni uređaji koji pomažu nositi se s kosom, ali uporaba tih proizvoda i dalje je popularna metoda stvaranja nevjerojatnih kovrči.

Prvi uvijači napravljeni su na tkanini ili papiru. Koristeći papir, tkaninu i škare, lako možete stvoriti uvojke koji izgledaju savršeni. Moći ćete stvoriti uvijače čak i ako nema papira pri ruci. Tkanina baza učinkovitije stvara kovrče. Ispod su najpoznatiji načini stvaranja uvijača.

Dakle, stvoriti uvijač od krpe:

 • Uzmi krpu tkanine, izrežite je u dugačke vrpce. Papir treba rezati na isti način, ali bi trebao biti kraći od traka od tkanine. Prvo stavite papirnatu traku, a zatim tkaninu.
 • Papir se može koristiti kada je kosa dovoljno duga, ali samo debeli papir, ali se karton ne može koristiti. Zatim morate uviti papir oko tkanine kako biste napravili uvez. Na prosječnoj duljini će biti dovoljno ovih deset harnesses.
 • Kada su svi uvijači gotovi, možete ih naviti na kosu. U pravilu se koriste prije spavanja. Ako su uvijači ispravno izrađeni, onda će ih zatezanje biti vrlo jednostavno, i dobro će se držati, ne padaju. Kovrče će se formirati u roku od šest sati. Ako trebate napraviti šišanje navečer, trebate početi pripremati ujutro.

Tvrdoj kosi, naravno, trebat će više vremena. Za njih je najbolje nanijeti posebnu pjenu ili vodu sa šećerom. Nakon uporabe, kosu treba počešljati. Tada možete početi okretati kosu na željenu duljinu. Vežite čvor.

plastika

Uz pomoć plastike možete postići spiralne kovrče. Ispada da uvijači za koktele mogu biti napravljeni i od uvijača:

 • Najprije češljajte kosu i navlažite je vodom. Tek tada će biti moguće naviti kosu.
 • Na korijenima "nevidljivog" zaklanog - držat će cijev.
 • Cijev mora biti pričvršćena do kraja, a njezin kraj mora biti fiksiran "nevidljivim". To se mora učiniti sa svakom stranom.
 • Korištenje takvih uvijača ovisi o strukturi kose, ali minimalno vrijeme nije kraće od jednog sata.

Veće kovrče mogu se uredno podijeliti ručno. Potrebno je davati volumen kosi na korijenu. Ova metoda ne zahtijeva novčana ulaganja i ne kvari kosu, a cijevi se mogu koristiti više puta. To je vrlo pogodno za lijep spol.

Čarape

To zvuči iznenađujuće, ali čak možete napraviti i uvijače iz čarapa ili vlažnih maramica:

 • Glava se mora oprati i malo osušiti. Kosu treba češljati, počevši od vrhova i polako se približiti korijenu. Mokru kosu se ne preporučuje češljati.
 • Nadalje, primjenjuje se posebna styling pjena, razdvajaju se kovrče.
 • Najduže su čarape za uvijače. Uostalom, pramen treba fiksirati, a čarape dobro vezati. Pramen se vrti od vrhova do korijena. Duljina niti može se podesiti. Nakon stvaranja uvojka, čarapa je vezana u čvor. Ako su pramenovi tanki, kovrče će se pojaviti mnogo brže.
 • Za stvaranje svjetlosnih kovrča potrebno je deset niti, za više voluminoznih uvojki - mnogo više. Preko ovih uvijača bolje nositi šešir.
 • Kosa s njima trebala bi držati oko osam sati. Oni će biti vrlo udobni za spavanje.
 • Kovrče stvorene uz pomoć takvih uvijača izgledaju vrlo lijepo - jednostavno nevjerojatno.

Ručno izrađeni uvijači bit će vrlo prikladni za korištenje na cesti. Uostalom, materijali za njihovo stvaranje uvijek su pri ruci.

Međutim, takvi uvijači imaju jedan nedostatak: morate potrošiti vrijeme na njihovu proizvodnju.

Pjena od gume

Uvijači se mogu izrađivati ​​čak i iz grijača:

 • Traka pjenaste gume namotana je na pramen i osigurana u čvoru. Takvi uvijači se mogu koristiti mnogo puta, dobro drže kosu.
 • Za svjetlo kovrče će biti dovoljno 8 komada. Za gustu kosu, potrebna vam je veća količina.
 • Tanku kosu možemo podijeliti u veće niti.

folija

Za izradu takvih uvijača potrebna je folija, kao i vata. Oni su vrlo prikladni za korištenje. Prilično su elastični, savijaju se u različitim smjerovima. Mora se imati na umu da položaj kovrči ovisi o tome koliko je uvijen vez.

Izrežu se trake folije široke 5-7 centimetara. Na svaku traku trebate staviti komad pamuka. Čarobnjak se kovrči - i sve je spremno. Kosa mora biti navlažena pjenom. Tada možete navijati kovrče i vezati u čvor.

Važne prednosti ručno izrađenih uvijača:

 • uštede;
 • pristupačnost;
 • ne nanosi štetu kosi;
 • izvrsne kovrče.

Prije stvaranja spektakularnih kovrča, temeljito isperite glavu i osušite kosu, ali ne i sušilom za kosu. Također trebate češljati kosu kako biste lakše uvijali pramenove. Dalje, morate odvojiti kosu u ove niti i nanijeti lak za kosu. Kad su kovrče spremne, kosu pospite lakom srednjom fiksacijom.

Da bi vaša kosa bila u dobrom stanju, bolje je ne koristiti razne uređaje za stvaranje kovrča. Najsigurniji uređaj za stvaranje prirodne frizure su ručno izrađeni uvijači.

Još jedan zanimljiv način varanja kose kod kuće je sljedeći video.

Kako napraviti zavijače vlastitim rukama

Da bi sami napravili lijepe kovrče, mnogi koriste uvijače za kosu, ali ne moraju biti u trgovinama, jer, pokazujući maštu, sami ih možete izgraditi iz improviziranih sredstava. Postoji nekoliko opcija kako napraviti uvijače kod kuće i razgovarati o njima.

Tkanina za uvijanje

Za rad je potrebno pripremiti gustu neklizajuću tkaninu i najbolje je da se odlučite za lan ili pamuk. Ako ništa nije pri ruci, onda će obaviti gazni zavoj. Tkaninu izrežite na jednake trake široke oko 2-4 cm, fokusirajući se na željenu veličinu uvojki. Ovisno o kosi, duljina može varirati od 10 do 20 cm.Ako pravilno vežete trake tkanine na kosu, možete dobiti lijepu i originalnu frizuru.

Tehnika uvijanja je sljedeća:

 1. Pa češljajte kosu, koja bi trebala biti malo vlažna;
 2. Istaknite mali pramen i stavite njegov kraj na središte trake i uvijte ga;
 3. Osigurati vezanjem krajeva trake tkanine u čvor;
 4. Radite sve manipulacije s drugim kovrčama i ostavite sve na nekoliko sati dok se potpuno ne osuši;
 5. Ostat će to odvezati čvorove, ukloniti improvizirane uvijače za kosu, rasporediti kovrče i popraviti ih.

Uvijač za papir

Najjednostavnija i najpovoljnija opcija za koju želite koristiti meki papir, tako da se karton odmah pomakne u stranu. Za izradu uvijača za papir možete koristiti A4 i A5, fokusirati se na duljinu kose. Za izradu uređaja za kovrčanje potrebno je valjati komade papira u cijevi. Proces njihove primjene sličan je opciji tkanine. Uzmite u obzir da na dugoj kosi papirnate navlake držite loše, pa nakon što ih navijete, zavežite glavu maramom ili ručnikom.

Uvijači za papir i tkaninu

Ova opcija kombinira uvijače za tkanine i papir. Kako biste napravili prekrasnu kućnu frizuru, trebate odrezati tkaninu i papir na identične trake, a zatim kombinirati dva materijala i uvrtiti cijevi. Važno je da traka papira bude unutra. Za izradu uvojki koristite gore opisanu shemu.

Uvijači za penastu gumu

Da biste napravili domaće uvijače kako biste stvorili prekrasnu kosu, možete koristiti gumenu gumu, izolaciju i film s mjehurićima zraka. Vrlo je jednostavno:

 • Potrebno je uzeti komad pjenaste gume ili drugog sličnog materijala i izrezati ga na uske trake, čija širina ovisi o željenoj veličini kovrče;
 • Tehnika upotrebe identična je gore navedenoj opciji.

Za kućne uvjete takvi su proizvodi pogodni za ponovnu uporabu.

Uvijači za folije

Za stvaranje jednostavnih i pristupačnih uvijača za curling kod kuće, potrebno je uzeti foliju i izrezati je na trake, ponovno odabrati debljinu ovisno o željenoj veličini kovrče. Nakon toga uzmite vatu i iz nje oblikujte naramenice, koje se kasnije umotavaju u foliju. Načelo uporabe se ne mijenja.

Savitljivi uvijači za cijevi

Za rad morate pripremiti cijevi koje se koriste za piće i koktele.

Proces curlinga je vrlo jednostavan:

 1. Prvo, kosa bi trebala biti lagano navlažena vodom, temeljito počešljana i poprskana sprejom za oblikovanje;
 2. Odvojite malu cjedilu i postavite cijev ispod nje. Počnite navijati iz korijena i pomaknite se prema korijenju, provodeći napetost svjetla;
 3. Uz pomoć nevidljivosti popravite cijev. Savijte drugi kraj i dobro ga zakačite. Ponovite sve radnje sa svim nitima;
 4. Minimalno vrijeme izlaganja je približno jedan sat. Nakon toga morate ukloniti stealth i cijevi. Ostaje samo razdvojiti kovrče prstima i možete ih popraviti lakom.

Što kod kuće može zamijeniti uvijače

Zahvaljujući brojnim eksperimentima koje su djevojke izvodile sa svojom kosom, uspjeli smo identificirati nekoliko načina za brzo i bez napora napraviti prekrasne kovrče:

 • Prstima. Napravite lijepu kosu koristeći samo ruke. Prvo, nanesite malu kožu na kosu, a zatim, razdvajajući pramenove, navijte ih na prst, uklonite uvojak i pričvrstite ga ukosnicama. Kada su svi uvojci fiksirani, morate držati cijeli pola sata. Kako biste ubrzali rezultat, možete ih osušiti sušilom za kosu. Na kraju pospite sve lakove i odvijte kovrče;
 • Sušilo za kosu + češalj. Prekrasne velike kovrče mogu se dobiti koristeći sušilo za kosu i veliki okrugli češalj. Prvo kosu pospite vodom i kovitlajte kovrče, pričvršćujući ih lakom;
 • Spit. Blago navlažite kosu u pletenicu, dovoljno je jedno ili dva. Najbolje je raditi sve navečer i spavati s njima cijelu noć. Ujutro raširite pletenice i rasporedite ih prstima, a zatim ih fiksirajte lakom;
 • Pletenice. Pramenove podijelite na jednake dijelove i na svaku nanesite pjenu i uvrnite ih u snopove. Nakon toga formirajte čvrsti snop i osigurajte ga barretom. Ostavite ih na nekoliko sati, i bolje cijelu noć;
 • Hrpa. Ako želite dati volumen glavi kose i dobiti neuredan val, onda možete koristiti ovu opciju, koja je idealna za kosu srednje duljine. Mokru kosu treba skupiti u rep, uvrnuti u čvrsti snop i staviti u kolač, pričvršćujući ga ukosnicama. Sve se možete opustiti za 6-8 sati, sve izravnati prstima i popraviti lakom;
 • Čarape. Za posao, uzmite čarapu ili golf iz pamučne tkanine. Potrebno je odrezati dio prstiju kako bi se na kraju dobila cijev, a zatim je uvaljati i napraviti krafnu. Osušite kosu, vežite rep na krunicu, provucite čarapu kroz nju. Zamotajte ga i sakrijte zavoje. Zamotajte dok čarapa nije blizu glave. Ostavite snop preko noći;
 • Košulja. Za ovaj originalan način možete koristiti uobičajenu majicu kratkih rukava, koju trebate okretati kabelom. Upotrijebite elastičnu traku, pričvrstite njezine krajeve da biste napravili "bagel". Nanesite styling proizvod na mokru i češljanu kosu. Podijelite ih ravnomjerno po svim glavama, to jest, češljajte ga ne samo duž strana, već i prema naprijed. Stavite "bagel" na glavu kao krunu, a zatim okrenite svaki široki pramen oko majice, osiguravajući ga nevidljivim. S ovim dizajnom morate ujutro otići u krevet kako biste dobili lijepu frizuru;
 • Rupčić. Mokra kosa podijeljena je na rastanak na dva dijela. Povežite dva visoka repa, pričvršćujući ih silikonskim gumenim trakama. Okrenite šalove dijagonalno i vežite ih oko repova tako da su krajevi iste duljine. Podijelite svaki rep na dva dijela i spiralno čvrsto preko visećeg dijela šala. Osigurajte kovrče gumenom trakom. Rezultat bi trebao biti 4 spirale. Idite u krevet, a ujutro ćete sve otkopati, raširiti prstima i popraviti lakom.

Sada znate kako napraviti lijepe kovrče, a da pri tome nemate pri ruci kovrčavu i uvijačicu. Pokušajte sve opcije za odabir najprikladnije, jer svaka metoda na različite kose može dati drugačiji rezultat.

Obitelj i mama

Obrazovanje, zdravlje, razvoj djece. Upravljanje vremenom za mame

 • Otvorite izbornik bloga
 • glavni
 • Svi članci u blogu
 • O autoru i blogu
 • besplatno
 • povratna veza

7 načina za izradu uvojki bez kovrčanja i uvijača kod kuće

Lijepa frizura - ukras i ponos svake žene. Lijepe kovrče i valoviti uvojci daju ženskom licu još veću privlačnost. Vlasnici ravne kose ne bi trebali biti uznemireni, jer postoji mnogo načina na koje se uvijaju ravne niti, dajući im najneočekivanije oblike. A za to nije potrebno ići frizeru. Međutim, mnogi od njih nemaju pojma kako se kod kuće mogu napraviti kovrče bez uvijanja i uvijača. Ispada da je vrlo jednostavan, ali rezultat nije lošiji nego u kabini.

Prednosti domaće perme

Poznato je da uporaba uvijača za kosu kao što su grijani valjci za kosu, posebno željezo i željezo za kovrčanje mogu promijeniti strukturu niti za gore. Kosu možete jednostavno spaliti pod utjecajem visokih temperatura. Unatoč činjenici da moderne curling Okovi imaju mnoge prednosti, čak i najviše kvalitete, branded uređaji imaju jedan značajan nedostatak - lijepe kovrče jamče visoku temperaturu koja je toliko opasna za kosu, koja je najmanje 190 stupnjeva.

Stoga, oblikovanje kose pomoću takvih uređaja uzrokuje sljedeće neugodne simptome:

 1. Kosa brzo gubi potrebnu vlagu, a dehidracija dovodi do sporije proizvodnje kolagena i elastina, vitalne za normalnu strukturu kose;
 2. Gustoća gubitka, prekrasan prirodni sjaj, kosa postaje krhka i lomljiva;
 3. Stanje vrhova brava, koje se počinju raspadati, pogoršava se;
 4. Kada se pregrijavaju, folikuli dlake su oštećeni i zbog toga mogu rasti sporije i ispasti.

To se odnosi ne samo na komore, već i na druge instrumente - termalni valjci za kosu i njihovi električni kolege nisu ništa manje štetni za vlasište i kosu. Metalni uvijači negativno utječu na statiku kose, naelektriziraju ih, deformiraju strukturu kose. Čak i najjednostavniji, plastični štetni pramenovi, jer su poderani kad se zaplete. Ako koristite ove alate svaki dan, možete potpuno pokvariti frizuru, koja će se onda morati obnoviti dugo i strpljivo.

Nesumnjiva prednost jednostavnih metoda samo uvijanja je u tome što su sigurni za korištenje, a sam proces namotavanja ne oduzima mnogo vremena.

Stoga je vrijedno pomisliti da možete koristiti nježnije metode za svoju najdražu kosu i koristiti termoelement što je manje moguće.

Improvizirana sredstva

Kako biste kod kuće stvorili lijepe kovrče, možda trebate pri ruci različite materijale.

 • Debeli papir;
 • Trake od tkanine;
 • klinovi;
 • Drvene palice.

Osim toga, kosu možete kovrčati gredom, pletenicama, kamenčićima, zubima i vlastitim prstima.

Kada se koristi jedna ili druga metoda, treba razmotriti da li odgovaraju duljini kose. Za one s kojima su prosječni, svaka manipulacija je prikladna. Ako ste dugi, uvijek možete napraviti pletenice, uvijene niti na papirnatom kartonu, ili upotrijebiti flagellu. Malo je teže smisliti nešto s kratkom kosom - možda bi najbolji način bio uvijanje na prst ili "puž".

Potpuno određeni kako izraditi uvojke bez kovrčanja i uvijača kod kuće, možete početi stvarati svoje osobno remek-djelo. Trebat će dugo vremena da prekrasni valovi ili kovrče traju dulje, da izdrže papilotke i druge uređaje na glavi. Najbolje je provesti perm na noć kako bi dogovorili kosu sljedeći dan. Zahvaljujući pjeni za kosu, rezultat će biti stabilniji, ali nikada ne morate pretjerati s njegovom količinom.

Kako napraviti uvojke bez kovrčanja i uvijača kod kuće

Ako djevojka još nije shvatila na koji način najviše voli, uklopit će joj kosu i učiniti je neodoljivom, morate razmotriti sve zanimljive opcije.

Papirni papir

Papirni papirići pomoći će u stvaranju elastičnih kovrča, velikih i malih veličina. Sve ovisi o debljini trake. Prvo trebate vodootporni debeli papir koji treba rezati u pravokutne trake. Nakon što su presavijeni u cijevi željenog promjera, uska je krpa navučena s krajevima prema van, tako da se kasnije na krajevima mogu vezati. U tu svrhu možete koristiti i male ukosnice.

Nakon šamponiranja i nanošenja fiksirajućeg sastava na vlažnu kosu, trebat će vam:

 • Odvojite pramenove iste debljine namotavanjem na papir i osigurajte na odabrani način;
 • Trebali biste početi navijati iz stražnjeg dijela glave, postupno se pomičući prema području čela.

Možete pokriti glavu rupčićem za noć da papiri ne skliznu za vrijeme pokreta u snu.

Pričvršćivanje tkanine

Pričvršćivanje na tkaninu daje jednako zapanjujući učinak, ali na njima je mnogo ugodnije spavati nego na šuškavom papiru. Da biste to učinili, pamučne tkanine izrezati na trake od 2 do 10 centimetara, ovisno o željenoj veličini kovrče.

Postupak je sljedeći:

 • Isprana glava treba biti podijeljena na iste niti;
 • Vrh uvojka se stavlja na krpu i uvija na željenu visinu;
 • Rubovi materijala su vezani.

Prilikom držanja omotati cijelu noć, ove kovrče mogu trajati oko tri dana. Čak i kada se rasprše, frizura će ostati bujna, lijepa, prirodnija.

bala

Vrlo jednostavan način za uvojke ravnih uvojki pomoću kolača. To pomaže da se prirodno pada, svjetlosni valovi, dajući frizuru poseban stil.

 • Bit će potrebno vezati rep vlažne kose na stražnjoj strani glave;
 • Jedan ili dva uska snopa su uvrnuta iz niti i oba su čvrsto učvršćena pomoću klinova.

Trebali biste pričekati nekoliko sati, ovisno o duljini kose, nakon čega su nastali curls ispravni, a ne češljanje, i primijeniti lak.

Za dugu kosu, slična tehnika bi bila prikladna:

 • Kosu treba podijeliti u četiri velika pramenova;
 • Zatim se pramen uvije i uvalja u puža;
 • Sve četiri školjke pričvršćene su svornjacima.

Za kovrče su bile izraženije, možete uvrnuti veći broj niti. Formiranje malih uvojki može se postići primjenom iste metode za male niti, što može biti bilo koji broj.

Pigtails različite debljine

Pigtails različite debljine - tradicionalna metoda curling. Rezultat je valovita masa kose. Neke modne žene za veću prirodnost uvijanja i savjeta za frizuru bile su skladne.

 • Pramenovi pletenica moraju biti vlažne;
 • Što je pljusak tanji, to će valovi biti izraženiji;
 • Vrhovi pletenica fiksirani su s elastičnom trakom.

U tom stanju je bolje ostaviti kosu do jutra. Pigtails se rasplesti, po želji se mogu lagano češljati. Ova metoda je idealna za srednju i dugu kosu.

Zavoj ili djevojka

Uz pomoć zavoja ili obične djevojke možete napraviti i prekrasan styling.

 • Da biste to učinili, kosa, razdvojena ravnomjernom razdvajanjem, mora se pričvrstiti na tkaninu ili traku za glavu, a zatim fiksirati.
 • Da bi se spriječila preuranjena frizura, možete staviti laganu maramu na glavu.

Za trajni učinak, postupak se može obaviti prije spavanja. I prije nego što je kosa lagano navlažena i sušena sušilom za kosu nakon navijanja 2-3 minute.

čarapa

Umjesto zavoja možete koristiti običnu čarapu. Budući da će taj dodatak neko vrijeme morati spavati ili hodati, bolje je uzeti proizvod izrađen od prirodne tkanine, osim što sintetika snažno naelektrizira kosu.

 • Da biste dobili uređaj za kovrčanje, morate odrezati dio prsta dodatka.
 • Čarapa koja se stavlja na glavu treba biti u obliku šuplje cijevi;
 • Rep je napravljen od kose, a brave su zakačene ispod tkanine i namotane na njega sve dok se ne zaustavi, sve dok nožni prst ne sjedne čvrsto na glavu.

Nakon nekoliko sati možete dobiti nevjerojatne valove kroz masu kose.

klinovi

Mali “afrički” kovrči su iznimno popularni jer, osim ljepote samih kovrči, daju kosi dodatnu količinu. Mogu se izraditi pomoću običnih vijaka.

 • Kosa mora biti čista i mokra;
 • Uzimaju tanke pramenove kose i osmicu na ukosnicu;
 • Možete pričvrstiti bilo koju malu ukosnicu.

Kovrče bi trebale biti potpuno suhe. Kako biste lijepo položili kosu, morat ćete ručno rastaviti kovrčave prstene. Cool curls ne držite za vrlo dugo, stoga je preporučljivo koristiti različite popravke kompozicije, kao i lak.

Dakle, uz pomoć svih vrsta jednostavnih uređaja, možete stvoriti velike i male kovrče, razigrane prstenove, bezbrižne valove pa čak i umjetnički nered u stilu a la Hollywood.

Načini izrade uvojki bez kovrčanja i uvijača kod kuće su iznimno jednostavni i dostupni svakoj ženi. Kosa može biti upletena na bilo što, čak i na prstima, samo ako je postojala želja i vrijeme. Ali ne smijemo zaboraviti da je ova ljepota vrlo kratkotrajna. Stoga je tijekom navijanja poželjno koristiti poseban gel ili pjenu za pričvršćivanje, a nakon stvaranja kose upotrijebite malu količinu lakova. Tako će kosa moći zadovoljiti vlasnika i okolinu dovoljno dugo.

Kako napraviti kovrče bez uvijanja i uvijača: video

Je li koristan članak "Kako napraviti kovrče bez kovrčanja i uvijača"? Podijelite s prijateljima pomoću gumba društvenih mreža. Označite članak da ne izgubite

Kako napraviti uvijače kod kuće - lijepa, jednostavna instalacija bez oštećenja zdravlja

Domaći uvijači izrađeni su od pjene, papira, tkanine i folije. Dostupnost materijala čini ih nezamjenjivim za stvaranje jednostavne, romantične slike. Pravljenje uvijača vlastitim rukama je lako i jeftino, gotovo bezvrijedno. Kućni aparati ne zahvaćaju kosu, daju im dah. Nakon što je napravio jednom, moguće je koristiti više puta. Kako napraviti uvijače kod kuće će se raspravljati dalje u članku.

U kojim slučajevima se koriste

Različita sredstva za oblikovanje utječu na strukturu, posebno toplinsku obradu. Uvijanje na domaće papilotke za dugo vremena, ali ne oštetiti ljuske kose. Rezultat - lijepa, jednostavna instalacija bez oštećenja zdravlja.

Prednosti korištenja

 1. Uvijek pri ruci. Tkaninu, papir, foliju možete pronaći u svakom domu. Vrijeme izrade je oko 15 minuta.
 2. Brzina uporabe Za velike, velike kovrče potrebno je najviše 10-20 minuta. na uvijanje.
 3. Koristi se za noć. Dok spavate, frizura se razvija. Ujutro možete malo duže spavati jer je instalacija gotovo spremna. Uklonite uvijače za kuću čak i lakše nego navojno.

Ni u kojem slučaju, nakon odmotavanja uvojka, ne češljajte kosu češljem. Kovrče će izgubiti svoj oblik i razmnožit će se u volumenu. Romantičnu sliku zamijenit će sličnost s pudlicom. Pažljivo ispravite kovrče rukama, podijelite ga na nekoliko malih uvojki. Veliki uvojci su općenito bolje ne dirati - oni sami lijepo lažu.

Savjeti za primjenu

 1. Domaći uvijači za kosu često se koriste za curling dječju kosu. Ne zahtijevaju dodatna sredstva u obliku lakova i gelova. Male dame su lude za lijepim malim kovrčama. Mama nije teško navijati kosu kćeri i staviti dijete na spavanje. Za dugu kosu za djecu (za male kovrče) trebat će vam 30-40 papillotoka. Saznajte kako oštetiti kosu vašeg djeteta bez štete na našoj web-lokaciji.
 2. Kako bi se slici pružila lakoća i prozračnost, žene koriste velike uvijače velikog promjera. Male kovrče nisu pogodne za svakoga. Možete savijati vrhove duge kose pomoću 10-15 uvijača. Brzo, jednostavno, uz minimalno gubljenje vremena i truda. Ako trebate male kovrče, nemojte raditi bez pomoći izvana.
 3. Neophodno je pažljivo saviti kosu uz lice. Ove uvojke će postaviti ton za cijelu frizuru. Kovrče će pasti i lijepo će leći same. Uklonite uvijače na dno kovrča, koje se nalaze bliže ušima i stražnjem dijelu glave. Tako mali niži uvojci neće biti zbunjeni.
 4. Ako kovrče ne držite, koristite kozmetički vosak. Ne smije se brkati s gelom! Za dugu, gustu frizuru biti će dovoljan volumen s graškom. Ne lijepi kosu, frizura će biti živa. Kovrčava kosa ostat će nepromijenjena tijekom dana. Tegle traju 1-2 godine.

Važno je! Lak ili vosak treba nanositi prije nego se svaki uvojak odvojeno formira. Proizvodi za oblikovanje brzo se suše (osobito lak). Lijepljenu kosu je teško rastaviti u niti. Pročitajte više o alatima za izradu i popravljanje kovrči, pročitajte na našoj web stranici.

Kako napraviti i koristiti

Kod izrade uvijača kod kuće podešavate promjer budućih kovrči. Produkcija će trajati oko 15 minuta. Možete koristiti do 20 puta. Moguće je večerati i večerati u miru. Mnogo savjeta o tome kako navečer navlažiti kosu naći ćete na našoj web stranici.

Iz tkanine

Potrebno je:

Tkanina. Uzmi ne-klizanje, bliže x / b. Čvor od sintetičke tkanine lako će se odvezati i kovrča će se raspasti. Ne koristite trake, čvorovi se lako odvajaju. Buđenje ujutro bez para spremnih kovrči bit će uvredljivo.

Tkaninu izrežemo na trake dužine 25–35 cm i širine 1–2 cm.

slijed:

Stavite kraj žice u sredinu tkanine i uvrnite kosu dok se ne zaustavi. Učvrstite pramen vezanjem krajeva tkanine na čvor.

Od papira i tkanine

Korištenjem papira i uvijača od tkanine dobivamo meke, lagane kovrče.

Potrebno je:

 1. Tkanina. Slično tome, uzmite ne-klizanje, po mogućnosti x / b. Pa, ako se tkanina proteže. Stara, nepotrebna meka pletena majica.
 2. Papir. Novine će ostaviti tragove na svjetlim pramenovima. Potrebno je koristiti bilježnice (čistu) ili uredski papir.

Tkaninu izrežemo na trake duljine 25–30 cm, širine 1–2 cm, a A4 papir ili list bilježnice izrezujemo dužinom od 5–7 cm (male kovrče), 9–13 cm (velike kovrče). Presavijte trake na pola. Papir omatamo u sredini tkanine. Za kovrče od 3 cm papira, potrebno je nekoliko slojeva.

Važno je! Nakon centrifugiranja, nemojte koristiti fiksative. Vlaga će oslabiti elastičnost brave (male i velike) i kosa će se pokvariti.

Prilikom prve uporabe, papir treba lagano navlažiti vodom, pritisnuti prema dolje i ostaviti da se osuši. Postat će mekše, prestati se odmotavati. To će pojednostaviti proces navijanja kose, papir je krut i meka kosa će se raspasti. Ne vlažite papir kada se ponovno koristi.

slijed:

Zakrenite kosu s unutarnje strane. Za kovrče duž cijele dužine, vjetar od vrhova do stajališta. Držite prst u podnožju, istegnite tkaninu, vezajte čvor.

Ako su potrebni mekani valovi, formiramo pramenove slabo, izbjegavajući povlačenje.

folija

Potrebno je:

Folije pravokutnika sa stranama od 8 do 18 cm.Unutra, stavite vatu, upletena s kabel, popraviti. Ova opcija uvijači su jednostavni za uporabu.

Obratite pažnju, da napravite trajnu pomoć uz pomoć uvijača od folije brže nego od tkanine. Ne zahtijevaju kravatu, fiksiranu kompresijom.

slijed:

Stavite pramen u sredinu. Ostavite 5 cm i pokrenite namot. Prvo 5 cm oko folije. Zatim okrenite samu foliju, navijte buduće kovrče. Osigurajte pramenove komprimiranjem folije. Da biste dobili velike kovrče, trebate veliku količinu pamuka.

Od pjenaste gume

Pješčanu gumu izrežite na trake od 20 do 25 cm, debelu pjenastu gumu (od 4 cm) - velike niti, tanke (do 2 cm) - zavijajuće male uvojke. Za dugu gustu kosu trebat će približno 10-12 bendova.

slijed:

Na sredini trake valja se 5 cm od odabrane trake. Zavrtite ispod dna preostale kose. Držite prst i formirajte čvor.

Brave za pjenu - Spiralna kovrča

Potrebno je:

Za duge niti, dužina trake je 18–20 cm, a promjer kovrče ovisi o širini trake. Širina 2-4 cm - male kovrče, 5–7 cm - velike niti. Potrebno je uzeti traku i izrezati duž duljine, ne rezanje do ruba 2-3 cm.

slijed:

Kada se koriste loxes, kosa se mora početi vjetar ne s krajeva niti, ali bliže korijenima. Dobili smo bravu u dijelu. Omotajte ravnomjerno po cijeloj dužini. Vrh je fiksiran elastično. Kovrče, uvijene u spiralu, izgledaju prekrasne na različitim duljinama kose.

Napravite prekrasnu frizuru, preko uvijača za dom, može svaka domaćica. Rezultat u obliku opružnih niti zadovoljit će oko. Da biste stvorili jedinstvenu sliku smionog “Curly Sue” ili romantične Jennifer Lopez, više ne morate ići u salone i trošiti mnogo novca na styling.

Saznajte više o kovrčanju kose kod kuće zahvaljujući sljedećim člancima:

Domaći uvijači za kosu

Unatoč ogromnoj količini moderne tehnologije za oblikovanje, uvijači se i dalje smatraju najpopularnijim i najlakšim načinom stvaranja elegantnih kovrči. Danas, proizvođači nude prilično širok raspon tih uređaja. Međutim, želja za jedinstvenom frizurom ponekad odbacuje sve tvorničke opcije. Kada želite nešto neobično, vrijeme je da počnete stvarati uvijače kod kuće. Posebno zato što za to možete koristiti različite materijale.

Domaći uvijači mogu uspješno zamijeniti tvornicu. Dodatna prednost: ne brkaju niti i ne štete strukturi kose. Dakle, da vidimo kako i od čega napraviti uvijače vlastitim rukama.

Domaća trajna

Da biste odlučili točno ono što vam odgovara, razmislite koje vrste uvijača vlastitim rukama možete učiniti kod kuće. Međutim, u većini slučajeva morat ćete isprobati sve postojeće. Uostalom, dužina kose i njihova struktura za svakog od nas su individualni.

Korištenje improviziranih sredstava

Pri korištenju bilo kojih gore navedenih uvijača, treba uzeti u obzir glavni uvjet: jesu li domaći proizvodi prikladni za dužinu vaše kose. Srednji vlasnici nemaju o čemu brinuti - s njima možete učiniti sve. No, doći do nešto s kratkom šišanje će biti malo teže.

Nakon što ste jasno definirali način izrade kovrče kod kuće, napravite vlastiti uređaj za kovrče. Imajte na umu da domaće papilotke i druge uređaje treba održavati na glavi dugo vremena. Samo u ovom slučaju graciozni valovi ili male kovrče duže će trajati.

Najbolja opcija je savijanje kovrča noću, tako da sljedeći dan dovedete kosu u red.

Styling mousse, prethodno nanesen na pramenove, pomoći će vam da dobijete trajniji rezultat. Ali zapamtite da njegova količina treba biti vrlo umjerena.

Što raditi uvijače

Naše su bake mogle napraviti kovrčave kovrče uz pomoć naizgled potpuno nepovezanih stvari prije mnogo desetljeća. Danas postoji mnogo različitih uređaja koji pomažu u kovrčanju kose, na primjer, kovrčanju željeza, klešta, stajleru. Međutim, upotreba domaćih proizvoda i dalje je popularna metoda stvaranja kovrči.

Dakle, prvi koji se pojavljuju su uvijači napravljeni od krpa i papira.Nevjerojatno, ali običan tkanina, običan papir i škare omogućuju stvaranje vrlo slatke kovrče s lakoćom.

Papilotki se mogu izraditi i od jedne tkanine. Materijal za njih može poslužiti i kao folija, penasta guma i koktel tubule.

Ispričat ćemo vam najpoznatije i najučinkovitije metode izrade domaćih uvijača za kosu. Radi lakšeg snalaženja, prikazujemo slijed postupaka korak po korak.

papir

Papir papilotki pomažu u izradi dovoljno elastičnih kovrča različitih veličina. Ono što će biti (malo ili veliko) ovisi o debljini niti.

Da biste napravili takve uvijače, uzmite debeli vodootporni papir (novine nisu prikladne) i izrežite ga u pravokutne trake. Svaku od njih okrenite odgovarajućim promjerom. Prođite cijevi unutar uske tkanine (bolje je upotrijebiti vezice) i izvucite njezine krajeve. Oni su potrebni za vezanje krajeva papillotoka.

Operite kosu i nanesite styling pjenu na mokru kosu. Tada cijelu glavu kose podijelite u niti jednake debljine. Zavijte ih na uvijačima za papir, ne zaboravljajući dobro pričvrstiti. Pokrenite uvojak sa stražnje strane glave, postupno se pomičući prema čelu. Za noć je poželjno vezati šal na glavi tako da papiloti ne skliznu.

folija

Za izradu ove vrste uvijača potrebna vam je folija (aluminij, za pečenje) i vata.

Iz folije izrežite 8 x 18 cm pravokutnika, a u sredini svakog od njih, za volumen, stavite vatu prevučenu s flagelom i uvaljajte.

Imajte na umu da je za napraviti trajna uz pomoć folije uvijači je mnogo brže nego iz krpe. Vrijeme štedi odsutnost potrebe da ih vežete. Fiksiranje se događa kompresijom.

Usmjerite pramen folije. Ostavite oko 5 cm dlake i počnite omatati. Prvo ga navijte oko 5 cm oko cijevi. Zatim okrenite uređaj do zone korijena. Vrlo je lako popraviti - samo trebate stisnuti foliju prstima.

Važna točka: uvijači za velike kovrče zahtijevaju značajnu količinu vune.

krpe

Prvo morate pokupiti tkaninu. Nijedan neće učiniti. Potrebno 100% pamuka ili blizu njega u sastavu. Glavna stvar je ne skliznuti. Uostalom, ako pokušate vezati čvor sintetičkog, brzo će se odvezati. Kao rezultat toga, riskirate da propustite nekoliko kovrči. Iz istih razloga se također ne preporučuje uporaba traka.

Da biste napravili uvijače za krpe, potrebno je izrezati komad tkanine na trake. Svaka tkanina treba biti 25-35 cm duga i 1-2 cm široka.

Stavite vrh žice u središte trake i pokušajte naviti kosu do korijena. Čvrsto zatvorite pramen - čvor na krajevima traka. Budući da su uvijači mekani, možete provesti cijelu noć u njima bez ikakve nelagode.

Zavoj (zavoj)

S trakastom trakom za glavu ili običnom folijom može se izraditi i vrlo lijepa kovrča.

Prvo, podijelite cijelu kosu s ravnim razdjelima na zasebne niti. Sada zavrnite svaku od njih na zavoj ili na okvir, a zatim ga sigurno učvrstite. Oni koji su već upoznati s grčkim stilom brže će se nositi sa zadatkom.

Da bi frizura izgledala uredno, preporučuje se vezati glavu tankim šalom. Želite li imati trajniji učinak? Zatim savijte kosu neposredno prije spavanja, lagano je navlažite unaprijed i osušite sušilom za kosu nakon navijanja nekoliko minuta.

Pjena od gume (loxes)

Za izradu losova trebat će vam sljedeći materijali:

Ako ste vlasnik duge kose, duljina svake pjene treba biti oko 18-20 cm, ali će njezina širina izravno utjecati na promjer budućih kovrča. Od 2 do 4 cm - dobiti male izvore. 5 do 7 cm izašle su volumetrijske kovrče. Izrežite sve trake u dužini, ali ne u potpunosti, ali tako da je oko 2-3 cm do ruba.

Počnite navijati kosu na loksu ne s kraja niti, već naprotiv, s korijena. Da biste to učinili, stavite ga u pripremljeni rez i ravnomjerno umotajte cijelu dužinu pjenaste trake s njom. Popravite vrhove gumenom trakom. Nakon što uklonite loxes, dobivate lijepe vertikalne kovrče u obliku spirale.

kanali

Tko bi pomislio da plastične cijevi za pijenje koktela i sokova mogu zamijeniti uvijače! I vrlo uspješno. Za kosu s kosom trebat će vam:

 • koktel tubule;
 • ukosnica nevidljiva.

Prije svega, morate posuti kosu vodom. Zatim nastavite odvajanje niti i navijte ih na pripremljene cijevi. To treba učiniti na sljedeći način. Stavite epruvetu ispod trake blizu korijena i uvrnite je u smjeru vrhova. Kosa treba biti lagano rastegnuta. Svaka slama od koktela mora biti nevidljiva.

Moraju izdržati barem sat vremena. Nakon toga, iz kose možete ukloniti sve strane predmete. Pažljivo odvojite prste velikim uvojcima i lagano podignite kosu blizu korijena. Ne zaboravite posuti lakom.

čarapa

Koktel kade nisu najupečatljivija vrsta domaćih uvijača za kosu. Ovaj počasni "status" s pravom prima čarapu. Zajednička pamučna čarapa s visokim vrhom (naziva se i duga). Ne preporučuje se upotreba sintetičkog proizvoda za kovrčanje. Snažno naelektrira kosu.

Kako iz njega napraviti uvijač? Prvo odsjeći prste s čarapa. To bi trebala biti šuplja cijev. Zatim ga zavrtite u obliku krafne. Isprana i lagano vlažna kosa skuplja se u rep i veže se s elastičnom trakom. Uzmite ga do kraja i prođite kroz čarapu. Zamotajte nekoliko centimetara od kraja repa oko čarapa i spustite ga do same glave. Uvjerite se da struktura ostaje na svom mjestu i nije labava.

Nakon sušenja čarapa se može ukloniti. Lagano ispravljajući kosu, dobivate učinak vala na plaži.

sorte kovrče

Elegantni spiralni uvojci, kao i na stranicama modnog časopisa, i neselektivni vjetroviti curlicues su uvijek bili, i, najvjerojatnije, jako dugo vremena će biti omiljeni dodatak slici za mnoge žene.

Danas je sve u trendu, gotovo prirodno. Stoga, blago nepažljivo uvijene brave izgledaju mnogo skladnije od savršenih uvojki iste veličine. Ali spiralni uvojci donose na sliku dodir romantike i očaravajuće ženstvenosti.

Valoviti spiralni uvojak - univerzalni tip stila. Odgovara gotovo svim oblicima lica. A stvaranje takvih kovrči traje vrlo malo vremena.

Razmotrite druge oblike kovrčanja i saznajte koji se uređaji najbolje koriste za različite duljine kose.

Intenzitet kovrča

Od curlinga kod kuće već znamo. Sljedeća razina težine je naučiti stvarati uvojke različitog intenziteta. Postoje neke od najčešćih opcija.

 1. Graciozni uvojci. Da bi se dobila dobro definirana spirala, potrebno je preraditi svaku cjedilu s pjenom za oblikovanje prije savijanja. Zatim uzmite uvijače i, počevši od samih vrhova, navijte žice do zone korijena. Uvjerite se da je svaka datoteka u ravnini s tjemenom. Ovo je važno. Mogu se ukloniti samo nakon što se kosa potpuno osuši.
 2. Hollywoodski stil. Velike kovrče, koje teku glatkim valovima, trebalo bi obaviti uz pomoć velikih uvijača. Njihov promjer bi trebao biti najmanje 4 cm, a uređaji od folije i pjenaste gume (loxes) dobro će funkcionirati. Čistu, mokru kosu treba namotati uskim uvojcima. Ako se odlučite za korištenje grijanih valjaka za kosu, imajte na umu da ih je potrebno ukloniti za sat vremena.
 3. Veliki valovi. Za takvu trajnu smjesu preporučuju se loxes. Pjena za njih bi trebao biti odabran samo visoke kvalitete, kako bi zadržali oblik, unatoč snazi ​​njegove kompresije. Duljina traka od pjene je druga važna nijansa. Što će papilotka biti dulja, to ćete više zaviti. Polaganje postaje lijepo kada sve niti imaju istu debljinu.

Duljina kose

Kao što je spomenuto na samom početku, izbor vrste uvijača ovisi prvenstveno o duljini kose. Ali to uopće ne znači da možete koristiti samo jednu vrstu u isto vrijeme. Radi eksperimenta, poželjno je pokušati sve poznato, kako bi sami odredili nekoliko optimalnih opcija.

Za kratku kosu je bolje uzeti najtanji uvijač za kosu (papir, krpa, folija ili koktel cijevi). Ako ništa ne uspije, uključite četkanje za kosu. Nanesite sredstvo za oblikovanje na čistu, vlažnu kosu. Zatim suhe niti sa sušilom za kosu, omotavajući ih oko češlja.

Za srednje dlake mogu se koristiti bilo koje vrste uvijača i kovrče bilo kojeg intenziteta.

Za dugu kosu sve je isto kao i za srednje. Dodajte na popis alata za trajnu doradu osim što plete pletenice. Iako to nije papir za kućnu izradu ili uređaj za čarapu, može ga uspješno zamijeniti.

Korisne preporuke

Curling kosu na ručno izrađene papilotki - dug proces, ali sigurno. Rezultat je lagan, elegantan stil bez oštećenja zdravlja kovrča.

Što je još poželjno znati ako planirate obaviti zavoj kod kuće:

 1. Želite li svoju sliku učiniti prozračnom i svijetlom? Koristite velike uvijače.
 2. Kosu, uokvirivanje lica, morate se vrlo pažljivo saviti. Ove kovrče postavljaju ton za cijelu frizuru.
 3. Prvi korak je uklanjanje uvijača iz donjih uvojki, koji su bliži stražnjem dijelu glave i ušiju. Tako možete izbjeći neugodnu zbunjenost.
 4. Ako kovrče držati vrlo malo vremena, koristite kozmetički vosak. Kosa se ne drži zajedno, ali kovrče zadržavaju svoj oblik tijekom dana.
 5. Nikada ne perite kosu nakon uklanjanja uvijača. Izgubit će svoj oblik i rascjep. Umjesto očekivane romantične slike, dobit ćete sličnost s strnjičastom pudlicom. Pažljivo ispravite kovrče prstima, dijeleći ih na nekoliko malih uvojki.

Napravite od otpadnog materijala punopravni uvijači, i uz njihovu pomoć - svaka žena može napraviti spektakularan stil.

Elastične spirale ili neoprezni valovi stvoreni vlastitim rukama nesumnjivo će poboljšati izgled i donijeti buket pozitivnih emocija. A takva "rukotvorina" štedi vrijeme i novac. Uostalom, sada, da se pretvorimo u Curly Sue ili da budemo poput Jennifer Lopez, ne morate trčati u salon i platiti za styling, što je, štoviše, malo vjerojatno da će biti tako benigno.

Izrađujemo "uvijače" kuće rukama

Obilje alata za stvaranje frizura, predstavljenih u trgovinama, može ući u stupor. No, ne uvijek širok raspon je u stanju zadovoljiti određeni zahtjev, a tu nije uvijek prilika da se u takav dućan i kupiti pravi proizvod.

Tada se postavlja pitanje kako napraviti uvijače. To posebno vrijedi za neke trenutke putovanja. Glavno je imati pri ruci materijale i alate koji se mogu koristiti za stvaranje uvijača.

Profesionalne produkcije

Zašto prilika da se uvijači sami učine atraktivnim, u svjetlu prisutnosti velikog broja gotovih proizvoda? Prije svega, jer je puno lakše i brže ih prikupiti vlastitim rukama (u skladu s tim, nema potrebe trošiti novac na njihovu kupnju ili mjesto u torbi - za prijevoz s vama na svim putovanjima).

Drugo, zato što su napravljeni sami od sebe, oni ne povređuju kosu - čak i korišteni materijali to ometaju. Da, i domaći uvijači koštaju mnogo jeftinije. Jedina mana koja se može spomenuti u ovom svjetlu je vrijeme koje će se morati potrošiti da bi ih se stvorilo.

Prije nego što pređemo na detaljne upute o načinu izrade uvijača, treba pojasniti da će se postupak razlikovati ovisno o vrsti proizvoda i koristiti za izradu materijala.

tkanina

Da biste napravili uvijače za tkanine, u ovom slučaju trebate debelu tkaninu koja će trebati izrezati na trake dvadeset centimetara. U principu, ovo je njihov završeni izgled. Ovaj proizvod je namotan na mokre pramenove, koji su pričvršćeni tkaninom, nakon čega se uvijači uvijaju u spiralu. Do desetak tih vrpci potrebno je za stvaranje svjetlosnih valova, a za bujne kovrče trebate maksimalni mogući broj njih.

papir

Također možete stvoriti uvijače iz debelog (ali mekog) papira vlastitim rukama. Kartonski listovi, na primjer, nisu prikladni za te svrhe.

Duljina flageluma ili cijevi bolje je odabrati u skladu s duljinom kose. Kovrča je namotana okomito, nakon čega se uvije u čvor na željenoj visini. Loša strana je da kada su dlake duge, noduli nisu jako pouzdani, pa je bolje nositi šal ili kapu preko nje.

Kao alternativa - moguće je kombinirati papir i tkaninu - tako ćete dobiti gusti i teži flagellum, i bit će vam puno lakše vezati ga.

Pjena od gume

Prednosti ove opcije su u tome što je lako izraditi i koristiti čak i uz vrlo neugledne ruke, preciznije fiksiraju i drže kosu, mogu se koristiti mnogo puta. S takvim uvijačima lako je napraviti čak i najsloženiju frizuru.

folija

Za izradu svojih folijskih pojaseva potrebna je i vata, koja se stavlja u svaki pojedinačni snop. Prednost ovog proizvoda je u tome što je fleksibilniji i praktičniji za korištenje.

Također je vrijedno napomenuti da vlastitim rukama možete prilagoditi veličinu samih uvojki i njihovo savijanje. Da bi valovi bili veći, morate okrenuti deblji steznik, a konačni položaj vezane trake na glavi određuje u kojem smjeru će ići uvijen rog.

Tele2 pomoć, cijene, pitanja

Domaći uvijači za velike kovrče. Kako napraviti uvijače kod kuće.

Uvijači su najpopularniji i najlakši način za stvaranje prekrasnih kovrča. Moderni proizvođači nude veliki izbor tih uređaja. Međutim, ne uvijek širok raspon može zadovoljiti specifične želje i zahtjeve, jer svaka djevojka želi napraviti jedinstvenu frizuru koja joj odgovara. Danas ćemo govoriti o tome kako kod kuće napraviti uvijače iz raznih materijala.

Napravite takve uređaje za styling kovrče vlastitim rukama je vrlo jednostavna. Osim toga, papilotki, napravljeni kod kuće, ne štete i ne zaplete kosu, za razliku od proizvedenih proizvoda. Dakle, kako napraviti sami uvijače iz otpadnog materijala?

BRZA ČLANKA NAVIGACIJA

tkanina

Vrlo je jednostavno izraditi tkaninu vlastitim rukama. Da biste to učinili, trebate samo gustu ne-kliznu tkaninu (najprikladnije je platno ili pamuk). Ako ne možete pronaći ili odabrati odgovarajući materijal, možete upotrijebiti običan zavoj od gaze.

Da biste napravili uvijače, uzmite mali komad tkanine i podijelite ga na nekoliko jednakih traka (od 2 do 4 cm širine, ovisno o željenoj veličini kovrče). Duljina traka može varirati od 10 do 20 cm (ovisno o duljini traka).

Kovrčava kosa na tkanini ima brojne prednosti. Prvo, prirodni materijali ne kvare strukturu niti. Drugo, na taj način možete postići nevjerojatan rezultat, jer sami možete odabrati veličinu uvojki.

Tehnika perm na tkanini papilotki

 1. Temeljito češalj malo vlažnu kosu. Ako je kosa je teško stil, onda biste trebali koristiti poseban fiksiranje mousse i sprej.
 2. Označite malu cjedilu. Stavite vrh u sredinu trake tkanine i uvijte kosu.
 3. Zakljucajte cjedilu vezanjem vrhova tkanine na cvor.
 4. Ponovite postupak s preostalim nitima.
 5. Za nekoliko sati dobit ćete elegantne kovrče!

papir

Svaka djevojka bez napora može izraditi papirne uvijače vlastitim rukama. Da biste to učinili, trebat će vam mekani, ali debeli papir (u ovom slučaju, karton neće raditi). Možete uzeti materijal veličine A4 ili A5, ovisno o duljini kose.

Da biste napravili uređaje za oblikovanje papira, uvaljajte male komade papira u slamu. Nakon toga možete početi curling. Kovrčava kosa na papirnim trakama izvodi se na isti način kao i na tkanini.

Međutim, treba imati na umu da papir ne drži dobro na dugoj kosi, pa nakon uvrtanja niti, glava treba biti pokrivena šalom ili ručnikom.

Tkivo i papir

Za izradu takvih uređaja kod kuće uzmite mekani papir i debelu tkaninu. Tkaninu i papir izrežite na jednake trake. Stavite dva materijala zajedno i uvrnite ih u cijev. U ovom papiru traka treba biti unutar cijevi.

Proces uvijanja kovrča na uvijačima od tkanine je mnogo lakši nego na tkaninama. Osim toga, vezivanje tkanina je lakše od papira.

Pjena od gume

Kod kuće, možete napraviti prikladne papilotke od pjenaste gume, izolacije ili filma s mjehurićima zraka. Proces njihove proizvodnje ne zahtijeva posebne vještine. Da biste to učinili, potrebno je samo odrezati gumenu gumu na uske trake (širina ovisi o željenoj veličini kovrče).

Tehnika punjenja na uvijačima od pjene

 1. Pažljivo češljajte malo vlažnu kosu i na nju nanesite posebno sredstvo za oblikovanje (ako je potrebno).
 2. Odaberite jedan pramen ukupne mase kose i stavite njegov vrh na sredinu uvijača. Okrenite pramen i vežite vrhove pjene.
 3. Ponovite prethodni korak sa svim nitima. Za izradu šik volumetrijskih kovrča potrebno je samo 8 - 10 uređaja od pjenaste gume.

Takvi uvijači (za razliku od tkanine i papira) mogu se koristiti za izradu stylinga nekoliko puta.

folija

Folije za uvijanje lako se savijaju u različitim smjerovima, tako da kovrčanje kose uz njihovu pomoć ne oduzima puno vremena i truda.

Tehnike izrade uvijača od folije

 1. Foliju izrežite na male trake (5-8 cm).
 2. Uzmite vatu i uvrnite je u pojas.
 3. Omotajte pojas od vate do folije. Kao rezultat toga, dobivate mekane uređaje, pomoću kojih možete lako stvoriti volumetrijske kovrče i živahne kovrče.

Kao što možete vidjeti, napraviti alate za savijanje, a ne tako nemoguću misiju. To štedi novac i neće izlagati niti štetnim učincima tvorničkih analoga.

Djevojke vole eksperimentirati sa svojim izgledom, tako da su ovi dodaci u gotovo svakoj kozmetičkoj torbi! Ostaje samo naučiti kako navijati kosu na uvijačima, i ići stvoriti luksuzni stil.

Osnovni principi korištenja uvijača

Da biste dobili lijepe kovrče bez štete za kosu, zapamtite ova jednostavna pravila.

 • Pravilo 1. Polaganje na mokru kosu traje mnogo dulje, stoga ne zaboravite navlažiti niti prije omatanja. Naravno, u slučaju termo i električnih valjaka, to se ne bi trebalo raditi.
 • Pravilo 2. Što su tanja i rjeđa kosa, to je manje potrebno za navijanje. Zbog toga su kovrče glomazne, a kosa će vizualno postati deblja.
 • Pravilo 3. Preporučuje se početak frizure s sredine glave.
 • Pravilo 4. Postoje dva načina postavljanja uvijača - vertikalnih (nagnutih) i vodoravnih.
 • Pravilo 5. Kratka kosa treba biti iskrivljena samo na vrhu. Ako nosite strani rastanak, onda savijte samo one niti koje su na njegovoj većoj strani. Ali manji dio se uopće ne uvija. To će vašoj frizuri dati modernu asimetriju.
 • Pravilo 6. Nemojte ići u krevet s uvijačima (osim pjenaste gume) i ne ostavljajte ih više od sat vremena. Štetan je za kosu.
 • Pravilo 7. Proširite ih tek nakon sušenja / hlađenja, istovremeno razvrstavanjem kovrči rukama. Učinite to vrlo pažljivo, kako ne biste ništa pokvarili.

Pravilo 8. Obratite posebnu pozornost na veličinu uvijača:

 • Mala - za kratke niti;
 • Srednja - za kosu srednje duljine;
 • Velika - za duge niti.

U idealnom slučaju, u vašem arsenalu bi trebao biti pribor različitih veličina - kombinirajući ih, dobit ćete nenadmašan rezultat. Na primjer, u središnjem dijelu glave, kosa je uvijena na najvećim uvijačima, srednji uređaji se koriste na stražnjoj strani glave, a mali pramenovi na licu i vratu su uvijeni na najmanjim.

Pravilo 9. Kutije s gumenom trakom ostavit će obrise na pramenovima. Bolje je koristiti uređaje koji su fiksne kopče, posebne ražnjeve ili igle.

Pravilo 10. Ako je dlaka duga, navijte je što je moguće manje. Tako se brzo osuše i bit će bolje držati kovrče.

Pravilo 11. Kratki pramenovi lakše će se zavrtjeti ako na uvijač stavite traku papira.

Pravilo 12. Vrtanje kose, pokušajte da ne savijate vrhove.

Pravilo 13. Zapamtite, prečesto perms isušiti i oslabiti kosu, što može uzrokovati gubitak kose.

Kako navijati uvijače različitih oblika

Kako navijati različite vrste uvijača? Nudimo vam detaljne upute.

bumerangovi

Namjestite krpu bilo koje duljine. Boomerangi mogu biti različitih oblika i promjera, stoga mogu pokriti i vrlo dugu i široku cjedilu. Još jedna važna prednost bumeranga je njihova gustoća. Zahvaljujući gustoj pjenastoj gumi, pramen će se zaključati u jednom položaju - to će ga spasiti od deformacija.

Kako koristiti bumerang?

 1. Čistu kosu poprskajte vodom iz spreja.
 2. Češljati i podijeliti kosu na tanke dijelove.
 3. Nanesite na žicu blizu sredstva za fiksiranje lica od sredine do vrhova.
 4. Pričvrstite bumerang na vrh žice i izvrnite ga odozdo prema gore.
 5. Na pravoj razini zamotajte bumerang pretzel.
 6. Isto tako, obradite sve preostale niti, naizmjence ih navijte lijevo, a zatim desnu stranu.
 7. Kada je kosa potpuno suha, nježno odmotajte bumerange i položite kovrče.
 8. Nakon sat vremena mogu se poprskati lakom.

Jedna od najnovijih inovacija su električni boomeri. Prvo se zagrijavaju, a zatim se namotaju na kosu. Kada se pramenovi zagriju na željenu temperaturu, na bumerangu se aktivira svjetlosni pokazivač, što znači da je vrijeme za uklanjanje uvijača.

čičak

Kutije ove vrste idealne su za davanje pompe i volumena kose. Mnogi ljudi misle da je upotreba ljepljivih ili hedgehogova nevjerojatno jednostavna. Zapravo, to nije slučaj - lako se zapleću u dugu kosu kose i ne drže se uvijek na kratkim pramenovima. Idealna duljina - bob frizura ili kvadrat.

Kako biste lijepo zakrenuli kosu čičkom, koristite ovu uputu:

 1. Očistite mokru kosu, podijelite vodoravno dijeljenje na nekoliko dijelova - frontalni, srednji i okcipitalni. Cheat morate početi s posljednjom.
 2. Pričvrstite kraj žice na čičak i izvrnite ga. Nije potrebno dodatno fiksiranje.
 3. Osušite kosu kako biste ubrzali proces.
 4. Uklonite uvijače i oblikujte kovrče.

Savjeti koji će vas naučiti kako pravilno savijati uvijače bilo koje vrste na kosi:

Grijani valjci za kosu

Styling s termalnim valjcima smatra se najbržim i najučinkovitijim. Ali oni imaju jedan veliki minus - to je taj pogled koji najviše škodi kosi.

Kako se prijaviti:

 1. Nekoliko minuta zagrijte valjke u kipućoj vodi.
 2. Češljati i nanositi termičku zaštitu na kosu.
 3. Odvojite suhu i čistu kosu u fine niti.
 4. Počevši od donje zone, zavijte ih na uvijače i učvrstite ih kliještima. Da bi se postigao volumen, to se mora obaviti od baze, kako bi se dobile spiralne uvojke - od vrhova do korijena.
 5. Pričekajte 20 minuta i uklonite uvijače za kosu.
 6. Rukama raširite uvojke i pospite lakom.

Fusilli

Spirale su drvene i plastične. Uz njihovu pomoć možete dobiti elastične vertikalne kovrče. To je vrlo jednostavno:

 1. Očistite kosu vodom iz spreja.
 2. Podijelite kosu na nekoliko horizontalnih dijelova.
 3. Odvojite tanku cjedilu i nježno je navijte od vrha prema dnu. Osigurajte vrh specijalnom kopčom.
 4. Neka se glava potpuno osuši.
 5. Uklonite stezaljku i odvijte spiralu povlačenjem prema dolje.
 6. Rastavite kovrče rukama.

Pijetao

Grebači se nazivaju plastičnim uvijačima u obliku štapića s elastičnim trakama na kraju. Oni daju vrlo mali uvojak i najčešće se koriste za kemijsku i bio-valovitu. No, za uobičajene navijanje oni također dolaze u ruci.

 1. Nanesite na sredstvo za fiksiranje mokre kose.
 2. Podijelite ga na tanke niti.
 3. Pomičite ih na bobinima, pričvršćujući elastične trake.
 4. Pričekajte da se kosa potpuno osuši i uklonite iz glave.
 5. Stavi kovrče u njezinu kosu.

Pjenasti valjci

Pribor ovog tipa izrađen je od pjenaste gume.

Vrlo ih je lako koristiti:

 • Operite kosu i nanesite regenerator na kosu.
 • Malo se osušite - kosa bi trebala biti malo mokra, ali ne mokra, inače će se dugo sušiti.
 • Počnite curling oko lica. Nanesite pjenu ili styling sprej, stavite vrh pramenove na valjak od pjene i pričvrstite ga na dno. Sigurno osigurajte gumenom trakom. Usput, neke cure uspijevaju zamijeniti uvijače s najmanjim spužvama za pranje posuđa.
 • Sada podijelite kosu na 3 dijela (gornji, bočni, okcipitalni) i navijte svu kosu. Važno je da su sve niti iste debljine - onda ćete dobiti ravnomjerne kovrče. Širina žica ovisi o širini uvijača.
 • Ako vam je potreban učinak tjelesnih valova, uvijač postavite vodoravno. Ako želite dobiti spiralne kovrče, postavite ih okomito.
 • Nakon što se kosa osuši, uklonite čvora i rasporedite kovrče rukom.
 • Popravite lak.

Električni valjci

Korištenje električnih valjaka kod kuće vrlo je jednostavno:

 1. Operite kosu šamponom i balzamom.
 2. Osušite je sušilom za kosu.
 3. Uključite ih 15 minuta. Na nekim modelima postoji poseban pokazatelj koji određuje dostupnost uvijača za uporabu.
 4. Sami u ovom trenutku, pripremite se za pripremu kose - nanesite sredstvo za zaštitu od topline i pustite da se osuši. Kosa mora biti potpuno suha!
 5. U slučaju električnih valjaka, niti se namotavaju na isti način kao i na termo. U blizini čela je bolje koristiti velike uvijače, straga i sa strane - male. Uvjerite se da širina trake ne prelazi širinu uvijača, inače uvijanje neće biti previše uredno. Osigurajte ih iglom ili kopčom.
 6. Kada se uvijači potpuno ohlade, uklonite ih s glave.
 7. Nemojte četkati kovrče još 15 minuta.

Kako postići trajne kovrče?

Znajući kako uviti niti na uvijačima, moći ćete postići vrlo lijep stil. Kako biste povećali njegovu trajnost, koristite ove alate:

 • pjena;
 • gel;
 • lak;
 • pjena;
 • pivo;
 • Šećerna voda;
 • želatina;
 • Bujon iz lanenog sjemena.

Papiloti stvaraju lijepu i mekanu frizuru koja se koristi u davna vremena. Dame s igrališta izradile su papirnate ili tkanine, koje su naknadno ranile kosu. Izrada styling uz pomoć papillotok nije tako lako, jer zahtijeva pripremu kose i poznavanje nijansi.

Što je papilotki?

Papillots - originalni uvijači za kosu od mekog elastičnog materijala. Prethodno su ovi dodaci bili napravljeni od papira, tkanine i drugih dostupnih materijala. Definicija "papillote" dolazi iz francuskog. Izvorno značenje riječi je "papirna cijev koja se nosi na nečemu."

Fotografije ovih dodataka izgledaju drugačije. Meki uvijači se proizvode u nekoliko verzija, koje se uglavnom razlikuju po materijalu.

Glavne vrste datoteka:

 • papir;
 • platno;
 • plastika (izrađena od pjenaste plastike);
 • na letcima.

Vrste uvijača za kosu: 1. Velcro, 2. Termo valjci za kosu 3. Za okomite kovrče, 4. uvijači za kosu od paralona

Prve dvije opcije zaista čine kod kuće improvizirana sredstva, ali drugi - samo kupite u trgovini. Uvjeti za uvijanje papira i tkanine nisu otporni na habanje, odnosno dovoljni su samo za 2-3 aplikacije. Plastične cijevi i pribor od čičak trake su stabilniji, udobniji i funkcionalniji. Uz njihovu pomoć lakše je dobiti uvojke različitih veličina. Takvi uvijači su također izrađeni od pjenaste gume (materijal se ne razlikuje po karakteristikama od pjenaste plastike). Pribor za pohranu može varirati u boji i veličini.

Značajke uporabe

Boomerang pogled

Prednosti korištenja papillotoka:

 1. Meki materijal. Možete ići u krevet s cijevima, ne ometaju se i ne pritiskaju na vlasište. Elastičan i ugodan materijal je njihova glavna prednost.
 2. Prirodni učinak. Meki dodaci pomažu da prirodne kovrče dođu do prekrasnog poda. Ova frizura neće izgledati pretenciozno, koja će je nositi svaki dan. Pomoću cijevi možete napraviti moderan styling na plaži, stvarajući učinak razbarušene kose uz morski vjetar.
 3. Sigurnost. Papiloti ne oštećuju kosu, za razliku od bilo kojeg termalnog curlinga. Kosa se neće pogoršati, čak i ako žena svakodnevno radi styling uz pomoć uvijača za kosu.

Imaju samo jedan značajan nedostatak - vrijeme. Žena će morati hodati s uvijačima na glavi četiri sata (možda i više).

Kako puhati papilotke?

Kako koristiti papilotkami? Glavni savjet je dobro pripremiti kosu. Bez obzira na željeni učinak i duljinu kose, kosu treba navlažiti i učvrstiti fiksatorom prije oblikovanja. Možete koristiti uobičajene pjene za dodatni volumen i sprej za fiksiranje. Alat se mora testirati: trajanje nastalih kovrča ovisit će o njegovoj trajnosti.

Na kratkoj kosi

Tehnologija uvijanja uvijača je vrlo jednostavna. Ako imate kratku kosu, trebat će vam ne više od 10 malih papilloka.

Tanki uvijači pomažu u stvaranju izražajnih uvojki, a debeli - prirodni. Prilikom odabira pribora, važno je temeljiti se na željenom rezultatu.

Detaljni vodič za izradu stila:

 1. Pripremite i podijelite svu kosu na tri dijela. Svaki dio treba ponovno podijeliti na nekoliko manjih niti. Težak se proces opravdava stvaranjem izraženijih kovrča.
 2. Potrebno je uzeti jednu cjedilu i uviti papilotku. Morate se okretati od sredine (hvatanje vrhova) do baze. Ispravljeni tubuli trebaju biti postavljeni okomito na pramen kose (bliže vrhovima).
 3. Potrebno je 3-4 sata držati mekane tubule na kratkoj kosi. Nakon toga nanesite lak i tek tada uklonite uvijače. Potrebno je pažljivo odviti pribor kako ne bi pokvarili kovrče.

Nemoguće je izvrnuti previše mokru kosu. Trebale bi biti malo vlažne, tako da je učinak postojan i lijep. Ako su pramenovi mokri, kovrče uopće neće raditi.

Duga kosa

Duga kosa omogućuje stvaranje bilo kakve frizure. Kako se ne biste previše navukli na styling, u korijenu kose najprije nanesite pjenu na volumen. To će vam pomoći da ne samo lijepe, nego i bujne kovrče.

Upute za izradu stila:

 1. Duga kosa također treba podijeliti u dijelove. Ako je kosa gusta, onda je bolje uzeti velike cijevi.
 2. Možete stvoriti svjetlosni uvojak samo na vrhu trake. Da biste to učinili, vrtite uvijače, počevši od sredine trake.
 3. Nosite cijevi za dodatke za 5-7 sati.

Nakon uklanjanja uvijača, niti se moraju pažljivo češljati tako da frizura izgleda prirodno i meko.

Kako uvijati lijepe kovrče?

Prekrasna trajna primjena zahtijevat će ispunjenje tri osnovna pravila:

 1. Curl za kosu potrebno je prije spavanja. Što duže cijevi budu na kosi, stabilnija će i ljepša kosa ispasti.
 2. Ne možete se udaljiti od osnovne tehnologije korištenja cijevi. Prvo, uvijači se primjenjuju na pramen, a zatim su vrhovi na njemu pričvršćeni. Tek nakon toga morate saviti cijev do korijena.
 3. Trebali biste pažljivo ukloniti cijev, počevši od baze i pomičući se do krajeva kose. To je jedini način da dobijete prekrasan uvojak.

Vijak kosa kod kuće nije teško, najvažnija stvar je da se ne uzimaju prevelike niti. Ovo je još jedan važan uvjet za domaću perm.

Za velike i izražajne kovrče

Da biste dobili volumetrijske i izražajne kovrče, trebate uzeti uvijače velike ili srednje veličine. Ne bi trebali biti jako debeli, jer intenzitet kovrči ovisi o debljini papilotoka.

Cijela glava kose trebat će podijeliti u 7-10 dijelova, ovisno o duljini i debljini kose. Nakon toga trebate saviti svaki pramen i odmah ga lakirati. Ne morate uzimati sredstva jake fiksacije, kako ne bi ljepili, a ne utezali uvojke.

Kako napraviti uvijače papilotki vlastitim rukama?

Načini izrade kućnih datoteka:

 1. Morat ćete uzeti tkaninu, najprikladnije rublje. Iz komada materije potrebno je izrezati nekoliko traka (20 cm u dužinu i 3 cm u širinu). Nakon toga, trebate uzeti dobiveni poklopac i uvrnuti ga u čvrsti flagellum.
 2. Umjesto tkanine, možete koristiti debeli papir. Iz papira također treba pretvoriti flagellum dok ne postane gust. Na papirnoj papilotki treba namotati kosu, a zatim ih popraviti ukosnicama.

Na krajevima su vezani mekani uvijači tkanine. Dakle, krajevi tkanina flagella ne bi trebao biti previše zbijeno.

Uz pomoć ovih savjeta možete dobiti lijepe pramenove kod kuće. Svaka žena može stvoriti efekt Hollywooda ili prirodnih uvojki pomoću papilotki.

Priroda je nagradila neke djevojke tankom ravnom kosom. I, naravno, često žele kovrče, iako je za mnoge druge ravna kosa san. Često se događa. Naravno, u ovom trenutku postoje mnogi alati i načini za lako savijanje kose. To je curling i razni uvijači. No, postoji najstariji način, ne gori od navedenih, - ovo je namotavanje kose na komadiće papira s krpom i ima niz jasnih prednosti u odnosu na ostale:

 • s njima možete spavati - uvijači za kosu ne stiskaju kosu i ne ometaju se;
 • dostupni su apsolutno svima (ne zahtijevaju nikakve novčane troškove);
 • možete sami mijenjati promjer uvojki;
 • vrlo prikladan način za malu djecu;
 • najlakši i najbezbedniji način za uvijanje kose.

Trebat će nam:

Proces stvaranja domaćih uvijača

Mnogi se uvijaju bez uporabe papira, ali papir drži kovrču bolje i istovremeno ga čini većim. Stoga je bolje raditi s papirom, pogotovo zato što ga svatko ima.

Tehnika kose kovrčava kuće uvijači

U pravilu je bolje navući kosu prije spavanja, kako bi ujutro bili lijepi i elegantni kovrči. Kao što smo već primijetili, spavanje na takvim uvijačima vrlo je praktično i udobno. Ako vam je potrebna frizura u večernjim satima, prosječno vrijeme završetka je oko 6 sati. Ovo vrijeme uvelike ovisi o vrsti i strukturi vaše kose.

Svaka žena će biti zainteresirana da nauči kako pravilno zavrtjeti kosu i dobiti lijepe kovrče kada u kući nema uvijača ili kovrčala. Važno je razumjeti kako napraviti uvijače od improviziranih alata, koji su nužno prisutni u svakom domu. Osim toga, uvijači koje napravite vlastitim rukama, prikladno je za odmor noću, a to je vrlo važno. Nije teško napraviti improvizirane uvijače kod kuće, a to se može učiniti na različite načine. Pravilno napravljeni domaći uvijači imaju svoje pozitivne osobine. Oni neće ometati vaš san, jer su mekani i ne zatežu kosu. Kao posljedica njihove uporabe, kosa se ne pogoršava, a veličina kovrča može se mijenjati prema vlastitom nahođenju. Napravljeni su od običnih i pristupačnih materijala koji ne zahtijevaju apsolutno nikakve materijalne troškove. Ova metoda formiranja kovrče pogodan čak i za djecu.

Domaći uvijači za papir i tkaninu


Čak su i naše bake mogle napraviti domaće uvijače za kosu kod kuće koristeći razne materijale. Ranije od drugih pojavili su se uvijači za domaće papire i pruge od tkanine. Da biste napravili uvijače vlastitim rukama, potreban vam je papir, tkanina i škare. Neke djevojke radije stvaraju domaće uvijače isključivo od tkanina, bez uporabe papira. To je stvar ukusa, ali imajte na umu da tkanina ne drži tako dobro kosu u pršljenu kao što je papir. Osim toga, papir će vam omogućiti da vjetar vrlo velike kovrče, za razliku od tkanine. Za formiranje uvijača uzeti jedan komad tkanine, i odrezati od njega nekoliko dugih vrpci. Tada papir izrežemo na trake, čija je duljina mnogo manja od traka od tkanine. Postavite papirnate trake na horizontalnu površinu i na vrh stavite trake od tkanine. Zatim nježno omotajte papir oko tkanine i napravite neku vrstu vuče. Za kosu srednje duljine trebat će oko deset takvih uvijača.

Kada su uvijači spremni, morate ih zaviti na kosi. Najbolje vrijeme za ovo je večer, neposredno prije spavanja. U slučaju da ste kod kuće pravilno napravili uvijače za papir, neće vam smetati noću. Imajte na umu da za stvaranje uporni kovrče uzeti oko šest sati. Kada se u večernjim satima zahtijevaju kovrče, trebalo bi ih formirati oko podneva. Za vrlo gustu i tvrdu kosu, vrijeme se mijenja, bit će potrebno malo više. Takva kosa je obično navlažena pjenom, lakom ili šećerom otopljenim u vodi. Nakon upotrebe pjene prolazite kroz kosu s rijetkim češljem za zube. Nakon češljanja kose, počnite ih navijati do duljine uvojka koji vam je potreban, sve do korijena ili do sredine. Vezanjem tkanine vezujemo tkaninu na čvor ili luk oko uvojka. Ponovite ove korake sve dok ne navučete sve brave do posljednjeg. Ova metoda omogućuje kaotično uvijanje, što u svakom slučaju dovodi do odličnih rezultata, čak i sa takvom kaotičnom metodom.

Video: Naučite izraditi kovrče na uvijačima za papir

Kako napraviti uvijače od plastičnih savitljivih cijevi

Sljedeći majstorski razred promatra vrlo jednostavan i učinkovit način oblikovanja veličanstvenih spiralnih uvojki. Ovaj videozapis pokazuje kako napraviti uvijače iz običnih plastičnih cijevi. Ove fleksibilne cijevi su dizajnirane za piće sokova i koktela, ali mogu postati i domaći uvijači. Da biste to učinili, trebat će vam češalj, stealth i tubule. Počinjemo proces namotavanja s češljanjem kose i lagano navlaživanje vodom. Umjesto vode, kosa se poprska sprejom za styling, što čini kovrče jakim. Nakon toga počinjemo razdvajati niti i stavljamo ih u cijevi. Da biste to učinili, spustite cijev ispod niti. Tada počinjemo vjetroviti od korijena kose do kraja, dok vršimo laganu napetost. Na korijenju zapinjanje nevidljiv, popravljajući cijev. Pričvrstite pramen do kraja, zatim savijte drugi kraj cijevi, a na njega također pričvrstite nevidljivost. Ponovit ćemo iste radnje sa svakom kosom kose.


Prvo ćemo ga odvojiti, zatim ćemo ga pročešljati, nježno ga zavrnuti u cijev i popraviti pomoću nevidljivih zvona ili kraba. Vlasnici tvrde i neposlušne kose, poželjno je prskati pramenove lakom, ili podmazati styling pjenom kako bi se kovrče ispostavilo što je više moguće. Nakon završetka procesa namotavanja izdržat ćemo potrebno vrijeme, koje će ovisiti o kvaliteti i debljini kose. Minimalno vrijeme izlaganja je oko sat vremena, nakon čega ćemo ukloniti nevidljivo i tubule. Nakon toga će okomite kovrče ostati u njegovoj slavi. Lagano odvojite velike kovrče prstima i podignite kosu na korijenu kose i pospite lak na vrhu. Ova metoda ne zahtijeva materijalne troškove, ne oštećuje strukturu kose i izuzetno je učinkovita. Plastične cijevi i stealth su višekratna, pa ćete ih stalno koristiti, bez drugih materijalnih ulaganja.

Video: Izrada kovrča s cijevima za sok

Kako napraviti uvijače iz običnih čarapa

Možda ćete se iznenaditi, ali uvijače za kosu možete napraviti kod kuće od komada tkanine, dječjih maramica, pa čak i običnih čarapa. Ovaj majstorski video pokazuje kako napraviti lijepe kovrče vlastitim rukama koristeći jednostavne čarape. Operite kosu prije nego što se navijete i lagano osušite. U ovom slučaju, najbolje je navlažiti mokre uvojke. Nakon što ste sušili kosu, nježno je i lagano češljajte sa češljem s rijetkim zubima, počevši od vrhova i postupno se podižući do korijena. Samo oprana i još mokra kosa ne smije se češljati, jer se njihova struktura može oštetiti. Nakon što ste završili češljanje, lagano pospite kosu s vrha korijena tekućinom za oblikovanje kose (sprej za styling), ili nanesite malo posebne pjene, šireći je po cijeloj dužini kose. Nakon toga počinjemo razdvajati niti srednje veličine.

Odabir čarapa za navijanje kovrče, zaustaviti fokusiranje na one koji su prilično dugo. Činjenica je da ćete morati ne samo oblikovati kovrče, već i vezati krajeve čarapa, pričvršćujući pramen. Počnite navijati svaki pramen od vrhova, krećući se do korijena. Sve će ovisiti o dužini kovrča koje trebate. Zaustavljanje namotavanja može biti u sredini niti i doseći korijene kose. Stvarajući uvojku željene doline, vezujemo krajeve čarapa za čvor. Kao što je debljina niti, tako i njihov broj varira na zahtjev svake žene. Zapamtite da se tanke niti bolje i brže pretvaraju u prekrasan uvojak. Zaustavite se na prosječnoj debljini trake. Ovo je najispravnija i najpovoljnija opcija. Nakon što ste pravilno završili postupak i formirali sve kovrče, ostavite ih u tom stanju šest sati ili više. Na taj način upletena dlaka neće uzrokovati nikakve neugodnosti ni noću. Kada prođe više od šest sati, odmotamo svaki uvojak i lagano raspršimo frizuru. Primijetite kako se nakon kuckanja kod kuće dobiva prekrasna valovita kosa.