Glavni

Pribor

Kako napraviti drveni češalj vlastitim rukama

Mnogi ljudi koji često posjećuju stranicu 101pricheska.ru stječu lijepe i moderne bižuterije i mnoge druge stvari. Posebno razmišljaju o tome što je najbolje dati prije početka blagdana.

Prekrasna i kvalitetna stvar je rezbareni drveni češalj. Dekorirajući je po želji, djevojke mogu predstaviti ovu jedinstvenu stvar kao dar svojim bliskim prijateljima i dečkima.

Ako to želite napraviti, onda imajte na umu da možete sami napraviti češalj. Zatim donirajte prijateljima, poznanicima ili rodbini bliske osobe. U blizini vas je vitez? Zamolite ga da vam pomogne.

Drveni češalj ne elektrolitira kosu. Vrlo je pogodan za korištenje. Jer drvo oduzima negativnu energiju. Postavljaš pitanje: - kako to napraviti? Da, samo da bi bila jača, uzmite jabuku, trešnju ili bilo koju drugu ploču. Također ćete trebati: kružnu pilu, brusni papir, brusni kotač i mnoge druge alate. Ne zaboravite kupiti četke, lak za namještaj sa svjetlosnim efektom, boje, trenutak ljepila i spužvu.

Zatim uzmite deblo i odvojite od njega ravan komad drva, tako da pruge izgledaju vodoravno. Zbog činjenice da će na taj način češalj dugo vremena služiti vama. Zatim, uz pomoć noža, izradite radni komad što je moguće više i dajte mu zaobljeni oblik. Tretirajte se sa brusnim papirom. Olovkom nacrtajte liniju budućih zuba. S posebnim uređajem napravite rupe na njemu.

Uzmi nož i počni raditi, ostavljajući nekoliko centimetara od ruba, napravi usjek točno u sredini. I tako sve dok ne dobijete sve zube češlja. Naravno, morate pokazati strpljenje. Što učiniti? Po završetku rada uzmite brusni kotač i podrežite zube. Ne zaboravite izoštriti. Obojite češalj u boji koja vam se najviše sviđa. Zatim ostavite po strani i pustite da se osuši. I tako nekoliko puta.

Kako napraviti češalj?

Svatko koristi četke za kosu. Ako želite koristiti ekskluzivni češalj, možete ga napraviti sami. Kako napraviti češalj, recite naš članak.

Najviša kvaliteta uvijek smatra češalj, izrađen od drveta, jer stablo ne "suza" i ne elektrificirati kosu. Osim toga, ima pozitivnu energiju. Za češalj, najbolja je trešnja, kruška ili jabuka. Osim drva, trebat će vam alat, a to su: slagalica ili kružna pila, brusilica, brusni papir.

Četka za kosu

 1. Širina vaše daske treba biti najmanje 8-10 cm, a debljina najmanje 6-8 mm. Koristeći kružnu pilu ili slagalicu, morate izrezati pravokutnik iz nje, duljine od 10 cm, a širina - 8 cm.
 2. Sada morate nacrtati oblik svoje buduće kapice na pripremljenom pravokutniku. Možete napraviti bilo što, ali morate uzeti u obzir da jedna strana (naime, duljina, koja je 10 cm) treba ostati ravna.
 3. Zatim se kružnim testerom ili ubodnom pilom izrezujemo konturu sljemena i nastavljamo sa stvaranjem zuba vašeg češlja. Prikladna debljina tih zuba je 2,5 mm, a udaljenost između njih je oko 1,5 mm. Ova oznaka mora se izvršiti unaprijed. Rezanje zuba je također potrebno uz gore navedene alate.
 4. Sada ostaje mljeti te zube, koristeći brusilicu s tankom mlaznicom i donijeti sa šmirglom papir, zube do željenog stanja. Sada je sam češalj spreman. Vi ga samo trebate pokriti impregnacijom drva (mrlje od drveta) ili lakom.

Tada možete ukrasiti četkicu za kosu, na primjer, ukrasite je tehnikom decoupage, zalijepite različite kamenčiće, ispalite uzorke ili natpise. Ako niste jako ljubazni s alatom, možete stvoriti češalj na ovaj način:

 1. Kupite drvene čačkalice ili ražnju.
 2. Uzmi 9 skewers i zalijepite ih zajedno kako bi dobili kvadrat. Svaka strana kvadrata trebala bi imati 3 ražnja. Možete ih zalijepiti zajedno i jednostavno izrezati oštre vrhove kako biste dobili zubi kapice.
 3. Pomoću noža u samoj ručici možete napraviti utore za zube i popraviti ih s ljepilom.
 4. Sada češalj mora biti lakiran. Gotovo je.

Sada znate sami napraviti češalj! Koristite češalj izrađen vlastitim rukama dugo i sa zadovoljstvom!

Kako napraviti češalj vlastitim rukama od drveta

Češalj - važan atribut ženske kozmetike. Ako vam se ne sviđaju češljevi predstavljeni u trgovinama, uvijek ih možete sami izraditi. Kako to učiniti naučit ćete u ovom članku.
Drveni češljevi smatraju se najboljim, ovaj materijal lagano klizi kroz kosu bez da ga naelektrizira. Stablo ima ugodnu aromu i dobru energiju. Za češalj trebat će vam daska od bora, breze ili jabuke. Osim toga, potrebna vam je datoteka, brusilica ili komad brusnog papira.

Koraci izrade češlja

Duljina ploče treba biti 11 cm, debljina - 7-9 mm. Izrežite komad dugačak oko 12 cm i širok 10 cm, a zatim ga izrežite posebnim alatom ili brusnim papirom.

Nakon toga izvucite češalj prazne linije. Oslonite se na okus i koristite fantaziju, ali svakako uzmite u obzir da će s jedne strane biti greben grebena.

Sljedeći korak je izrezati oblik proizvoda i otići do zuba. Njihova najoptimalnija debljina je 3 mm, a razmak između zuba je 2 mm. Ne budite lijeni unaprijed da biste nacrtali markup s olovkom, a tek onda sami odrezali zube. Dalje, potrebno je napraviti brušenje tih zuba, za to je korisna brusilica s malom mlaznicom. Koristeći brusni papir prilagođavamo zube željenoj veličini i obliku. Naš češalj je gotovo spreman. Na kraju je gotov proizvod obložen lakom ili mrljom od drveta.

Ovaj češalj je jednostavan ne samo za oblikovanje vaše kose, ali i za izradu složenih ženskih frizura. Na primjer, kaskadno šišanje http://www.pillow.su/kaskadnaya-strizhka-na-dlinnye-volosy-ne-nado-brit-zatylok-dlya-kreativnos/ za dugu ili srednju kosu obično ne zahtijeva složeno oblikovanje, i Ovaj drveni češalj će biti sasvim dovoljan za njegu kose. Takav je i češalj razdvojen, podijeljeni kovrče za pletenice i repove. Stoga se drveni češljevi široko koriste u frizerskim i kozmetičkim salonima.

Ako želite, vaš češalj može biti ukrašen rezbarenjem, spaljenim ornamentom ili uzorcima u tehnici decoupage. Također na internetu možete pronaći slike u domaćim češljevima, na kojima su zapeli kamenje, straziki, školjke.
Za one koji nemaju posebne alate pri ruci, postoji jednostavniji način stvaranja češlja vlastitim rukama. Da biste to učinili, trebat će vam čačkalica ili ražnjić od drva.

Češalj od otpadnog materijala

Uzmi 10 ražnjića i zalijepi ih ​​zajedno kako bi napravio kvadrat. Svaka strana bi trebala imati 3 klinčića. Odrežite krajeve tako da nisu tako oštri.
Nožem na dršci češlja izrežite rupe za zube i osigurajte ih ljepilom.
Nanesite bistri lak na dobiveni češalj.
Sada znate kako napraviti češalj vlastitim rukama i improviziranim sredstvima! Koristite ga sa zadovoljstvom!

Češalj to napravi sam

Izrada kvalitetnog češlja vlastitim rukama nije tako teška kao što se čini na prvi pogled. Postupni postupak izrade od prirodnih materijala daje se korak po korak na master klasi.

Za posao će vam trebati:

 • šipke od drva;
 • tokarilice ili ručni alati za obradu drva;
 • olovka;
 • papir;
 • linija;
 • kompasi;
 • vruće ljepilo;
 • plastična cijev;
 • šilo;
 • krute čekinje;
 • tanki bambusovi štapići;
 • škare;
 • brusnim papirom;
 • ljepilo za drvo;
 • perforirani žbuka;
 • vosak, mrlju ili lak.

Korak 1. Najprije na papiru skicirajte približne parametre češlja, oblik olovke i druge detalje. Možete vidjeti popis gotovih dijelova na fotografiji. Detalji koji će stati u vašu ruku, daju udoban ergonomski oblik. Za spajanje svih dijelova češlja međusobno će biti potreban okrugli drveni štapić. Dva okrugla čepa i slično za perilice drva drže cilindar čekinjama. Podloške bi trebale biti manje od promjera poklopca i trebale bi odgovarati unutarnjem promjeru plastičnog cilindra.

U jednoj od okruglih slijepih ploča, obavezno namjestite vanjsku stranu na oblik ručke. To je potrebno za kvalitetno spajanje dijelova.

Sve praznine se moraju polirati, po želji obraditi voskom, uljem ili lakom za drvo.

Korak 2. Sada uzmite plastični cilindar i zalijepite ga s perforiranom žbukom ili ispisom sličnih oznaka.

Korak 3. Koristeći Dremel šilo ili pisaći stroj, napravite rupe na označenim mjestima. Svi bi trebali biti iste veličine. Nakon rada, izvadite papir ili flaster i, ako je potrebno, obrusite površinu cilindra.

Korak 4. U ovom slučaju češalj će se sastojati od prirodnih čekinja i štapića od bambusa, koji će biti postavljeni naizmjenično u redovima.

U početku pripremite pripremu čekinja. Da biste to učinili, uzmite tvrdu dlaku bilo koje životinje, u ovom slučaju to je bio vepar. Pažljivo stružite čekinje i izrežite ih na istu duljinu. Zapamtite, oni će se preklopiti na pola i djelomično ući u cilindar. Podijelite čekinje na jednake pramenove.

Bambusov štapić prikladnog promjera rezanog na duljinu čekinja. Štapići moraju biti polirani. Pobrinite se da su glatke i da se ne drže za kosu.

Korak 5. Koristeći šilo, umetnite čekinje. Pošalji bambus štapovima u susjedne redove. Nakon završetka radova, sve detalje pričvrstite kapljicama vrućeg ljepila. Pustite da se obradak temeljito osuši i provjerite jesu li svi dijelovi čvrsto pričvršćeni.

Korak 6. Pričvrstite podloške na drvene čepove i sastavite ostatak češlja pomoću ljepila za drvo. Pustite da se proizvod osuši.

3 misli o "Češljati se vlastitim rukama"

Vrlo jednostavno))) je samo stroj za obradu drveta, i bolji cnc, i najlakši način za pronalaženje čekinja od divljih svinja.
Pa, dobro, bavim se lovom, a ja ću dobiti strnište, pa, moj prijatelj se bavi obradom drva i ima radionicu...

Tufna šljaka kao što kažeš da ne umešaš budalu, može li se samo pokazati kako se pravilno rukuje

Da, ona je vrijedna novčića spremnog kupiti ono što je tu da se probije

Dodajte komentar Odustani od odgovora

Morate biti prijavljeni da biste postavili komentar.

Ručno rađeni drveni češalj

Ručno rađeni drveni češalj

Izrada drva češljati vlastitim rukama.

Za početak, pronalazimo odgovarajući zapisnik, od njega odrežemo krug i odvojimo traku.

Prilikom žetve, drvena vlakna se drže okomito, zbog čega će češalj biti jak.

Za izradu češlja koristio sam takav sklopivi nož.

Malo podrezivanje izratka, tako da nije sasvim točno odvojeno.

Dajte praznom željeni oblik, oko uglova.

Zatim označite radni predmet, nacrtajte liniju gdje će se nalaziti podnožje zuba češlja, napravila sam približno u sredini.

Napravimo rupu u liniji, možemo kopati nož ili nešto drugo.

Nadalje, počevši od rupe, lagano počnite rezati radni komad do ruba.

Trebalo bi ovako raditi.

Tako radimo sve zube, moramo pokazati strpljenje.

Kada su svi zubi spremni, lagano ih potkopati i poravnati.

Ovdje je gotova verzija.

Češalj od drva sa svojim vlastitim rukama je spreman, možete sigurno češljati kosu.

Drveni češljevi za kosu - majstorski razred

Školjka izrezana iz ploče širine 8 cm i debljine 6 mm

1) Izrežite novčanikom ili kružnom pilom s daske, oblik 8 na 10 cm.

2) Nakon poliranja površine. Koristimo uglačan krug.

3) Potrebno je nacrtati geometriju slijepe probe za greben.

4) Zatim posječite pilu uzduž konture.

5) Zubi se režu na češlju kružnom oštricom širine 1,5, a širina zuba 2,5 mm. Možete postaviti drugu vrijednost.

6) Kada su zubi izrezani, potrebno je izoštriti ravninu sljemena na rubu.

7) Sada morate brusiti zube (izoštriti) specijalnom mlaznicom i očistiti utore.

8) Nakon što se konačni oblik donese pomoću brusnog papira - nula.

Kako napraviti drveni češalj za vlastitu kosu

Drveni češalj za kosu jedan je od najboljih češljeva. Ne stvara statički elektricitet, ne kvari kosu. Stablo od kojeg je izrađeno nosi posebnu iscjeljujuću bioenergiju. Izrađujem drvene školjke za kosu uglavnom od voćnih stabala (jabuka, kruška, trešnja). Ali možete napraviti kapice od javora, hrasta itd.

Odrezao sam školjke od 8 cm debelih i 6 mm debelih ploča.

Prvo izrezujem pravokutnik od 8 na 10 cm na kružnom.

Zatim je samljeti na brusnom kotaču.

Obrisite oblik radnog dijela sljemena.

I izrežite po konturi na kružnoj pili (možete koristiti slagalicu na drvu).

Sada izrežite zube na češlju. Širina zuba u mom slučaju je 2,5 mm, a udaljenost između zuba je 1,5 mm.

Kada su zubi spremni, izoštrimo ravninu zubaca na obje strane na kraju zuba.

Sada samljeti zube na našoj kapici, oštri ih. Za to koristim posebnu mlaznicu (vidi ovdje).

Ručno završavamo sve brusne papire.

Sada ostaje pokriti češalj za kosu s impregnacijom ili lakiranjem.

Kako izrezati češalj od drveta 5/5 od drveta (2)

Češljanje kose za ženu smatra se djelovanjem gotovo ritualnim. Naši daleki preci pravili su češljeve za kosu od drveta, vjerujući da ova jednostavna pomagala vraćaju snagu i štite cijelu žensku polovicu obitelji od zla oka. U našem svijetu umjetnih materijala kupovina češlja od prirodnih materijala mnogo je teža nego od plastike ili metala. Ali one djevojke koje su pokušale koristiti drveni češalj za kosu neće ih zamijeniti ni za što drugo.

Plusovi drvenih češljeva

Glavna prednost češlja od prirodnog drva je njegova ekološka čistoća. U dodiru s kosom i vlasištem, takav pribor neće emitirati štetne kemijske spojeve, već, naprotiv, uz pomoć iscjeljujućih eteričnih ulja, pomaže u poboljšanju općeg stanja brave.

Osim toga, drveni češalj neće elektrificirati kosu. Dnevno češljanje učinit će ih glatkima i sjajnijima. Osim toga, češalj od bukve, hrasta ili proizvoda od smreke pomoći će da se uhvati u koštac s takvim neugodnim problemom kao što su split krajevi.

Ako ste se već pitali gdje kupiti drveni češalj za kosu, nemojte žuriti u potragu, možda vi sami, ili netko iz vaše okoline, moći ćete vlastitim rukama izrezati drveni češalj. Kako to učiniti, iznesite u nastavku.

Kako sami napraviti drveni češalj

U ovom ćemo vam odjeljku korak po korak reći kako iz vlastite ruke napraviti drvenu kapicu. Proces proizvodnje zahtijevat će od vas vrijeme i pažnju, ali izvorni darovi iz drva uvijek se vrednuju više od serijskih artikala u trgovini.

Dakle, za posao koji trebamo:

 • Pravokutna drvena šipka. Veličina zavisi od željenog češlja. Uzmemo mali model 8 za 10 cm, a debljina daske ne smije biti manja od 6 mm;
 • Kružna pila i brusilica;
 • Brusni papir različitih zrna;
 • Stroj za spaljivanje (ako želite dekorirati proizvod s uzorkom);
 • Laneno ulje

Češlje su najbolje izrađene od tvrdog drva, primjerice, od bukve ili smreke, ali su i voćke kao što su trešnja, šljiva i breskva također dobre. Često majstori izrađuju ukrase u ruskom narodnom stilu od breze.

Mi uzimamo komadić drva i melje ga s obje strane. Na praznu površinu nacrtajte češalj u obliku olovke, a zatim kružnom pilom izrežite po konturi. Ako takva pila nije bila pri ruci, možete uzeti redovitu slagalicu za drvo.

Sada trebate podijeliti češalj na dva dijela. Na dnu dijelova izrežemo zube za češljanje. Tipično, širina jednog zuba je od 2 do 3 mm, a udaljenost između njih je oko 1,5 mm. To radimo i pomoću kružne pile.

Sljedeći korak bi trebao biti izoštravanje ravnine grebena do kraja zuba. Smrvite sav proizvod na brusnom krugu, istodobno izoštrite zube. Da bi češalj bio idealno glatko, ručno završavamo brušenje brusnim papirom.

Sada je na redu češalj. Možete izgorjeti na ravnoj površini cvjetnog ornamenta, ili ime onoga koji će uskoro postati njegova ljubavnica. Proizvod možete ostaviti bez izgaranja, tekstura samog drva je jedinstvena i ugodna.

Posljednji dodir je impregnacija gotovog češlja s lanenim uljem. Ulje zagrijavamo na nisku temperaturu (ne bi trebali spaliti prste, jer se drvo može iskriviti iz vrlo vrućeg ulja), tamo spustiti češalj i ostaviti ga dok ne bude zasićeno. Zatim se proizvod mora sušiti na sobnoj temperaturi. Obično traje od 1 do 2 dana.

Ovdje je drveni češalj za ručno rađenu kosu! Nadamo se da će vam naš savjet o tome kako izrezati češalj od drveta biti koristan za vas, a vi ćete zadovoljiti svoje voljene žene nevjerojatnim darom koji će vam biti zahvalan!

Kako sami napraviti drveni češalj

Izrada drvenog češlja nije tako teška ako imate priliku raditi na strojevima za obradu drveta. Prije svega, potrebna nam je ploča, ali ne i rubna, debljina ovdje također nije važna. Iz nje ćemo napraviti češalj i sukladno tome smanjiti na potrebnu veličinu.

Stranica dslaboratories.ru predstavlja profesionalnu kozmetiku za njegu kose. Na kružnoj pili rezali smo ploču na debljinu od 6 mm, što je vrlo teško. Stoga, napravite sve oznake unaprijed, pogotovo zato što ćete morati raditi uz materijal. Bolje je, naravno, osigurati i učiniti sve bez žurbe.

Mi sami izaberemo širinu i duljinu češlja, oko 2 cm i 12 cm, što će biti dovoljno, veliki češalj će također biti beskoristan. Čim obradak bude spreman, počinjemo rezati zube na njemu.

Najvjerojatnije ćemo krenuti od učestalosti rastanka. Tako pravimo zube debljine 1,5 mm, a udaljenost između njih je 1 mm. Iako ga možete podijeliti na dva dijela i učiniti drugu polovicu većom.

Izvodimo sve manipulacije na kružnoj pili, stoga vršimo maksimalni oprez. Preporučljivo je koristiti zaštitnu opremu tako da čipovi ne padnu u oči. Nakon što završite s rezanjem zuba, trebat ćete polirati češalj.

Možete nanositi brusni papir ili stroj samo s fino zrnatim krugom. Na kraju pažljivo ribati, lakirati i spreman je za uporabu. U principu, češalj je spreman, glavna stvar je da ne povući kosu snažno, kako ne bi slomiti zube.

Češalj za kosu uradi sam

Izvrstan poklon za djevojku, iako u ovom trenutku nosi kratku frizuru. Možda će za nekoliko godina poželjeti korisne duge kovrče i češalj. Osim toga, izvorni češalj s likom uspavane mačke definitivno neće biti prijateljima prijateljima!

Materijali za izradu češlja:

 • komad masivnog drva (npr. tachubi, tikovina ili breza) debljine 8 mm
 • mrlju na bazi vode
 • ulje od tikovine.

Alati za češljanje:

 • pila za drvorez
 • olovkom
 • rezači drva
 • šmirgl papir
 • četka.

Kako napraviti češalj za kosu to sami

Nacrtajte na obrisima drveća grebena. Shema priložena.

Ubodna pila presijeca grebene duž konture.

List brusnog papira pričvršćujemo u držač. Moramo brusiti izratak pod kutom prema krajevima, tako da češljevi olakšavaju ulazak u frizuru.

Sada uzimamo male komade brusnog papira i zaokružujemo sve uglove, posebno pažljivo oko krajeva. Češljevi bez mačaka spremni su za pokrivanje mrljama i uljem.

Pečata s mačkama malo teže. Na konturnim rezačima odaberite mačke. Glavna stvar je ne žuriti i povremeno mljeti pečat figura s malim komadima brusnog papira. Crte bi trebale biti glatke i glatke.

Toniranje češlja mrljom na vodenoj bazi (1-3 sloja). Dobro osušite nekoliko sati.

Slobodno nanesite ulje od tikovine i ostavite 15-20 minuta.

Višak ulja uklonite papirnatom ubrusom ili krpom. Nakon 3-4 dana ulje se apsorbira i češalj će biti spreman za uporabu.