Glavni

Vitamini

Boja za kosu - odaberite savršenu boju

Želja da se promijeni prirodna boja kose, ili naglasiti, svojstvena je mnogim ženama. Osim toga, to je sjajan način za promjenu slike, a suvremeni kozmetički proizvodi za bojenje i njegu kose čine ovaj proces jednostavnim i bezopasnim za kosu.

Moderni proizvodi za bojanje kose mogu se podijeliti u nekoliko kategorija: otporne ili trajne boje; polutrajne meke boje; i sredstva za bojanje. Izbor bojila ovisi o tome koji rezultat želite postići kada bojate kosu. Neke žene odabiru privremeno bojenje osjetljivim šamponom, dok druge preferiraju trajno bojanje kose.

Trajno bojanje je trajnije i traje dulje, ali, nažalost, česta uporaba takvih bojila oštećuje kosu. Većina trajnih tinti sadrži amonijak, što negativno utječe na strukturu i stanje kose. Premda upravo on osigurava duboku penetraciju boje u strukturu kose. To je najveća otporna boja. Moguće je riješiti trajne boje samo na jedan kardinalni način - rezati kosu i čekati da prirodna kosa raste.

Za razliku od trajnih boja, meke polutrajne boje ne sadrže amonijak. Ova komponenta u njihovom sastavu zamjenjuje se drugim, lakšim i, shodno tome, manje destruktivnim tvarima za strukturu kose. Stoga se nazivaju nježnim. U takvim proizvodima, boje ne prodiru duboko u kosu i postupno se ispiru. Kao i otporne boje, mekani polutrajni sadrže kompleks različitih aditiva koji daju kosi sjaj i njegovan izgled. Nakon svakog šamponiranja boja s takvim bojanjem postupno gubi intenzitet, a nakon šest - deset puta pranje glave potpuno nestaje. Nježna boja pogodna je za one koji ne žele radikalno promijeniti boju kose i pretvoriti je iz goruće crnke u plavušu, ili obrnuto.

Tint šamponi mrlja samo površinu kose, ne prodire u strukturu. To je najnestabilniji oblik bojenja.

Prilikom odabira boje ili šampona za bojanje kose, uvijek obratite pozornost na sastav proizvoda - sastojci ne bi trebali oštetiti kosu ili vlasište. Lijepa i prirodna boja kose je najdraži san većine žena, jer pravilno odabrana nijansa naglašava ljepotu i dubinu očiju, kao i zdravi sjaj kože.

Lijepa kosa - gusta i sjajna - cijelo se vrijeme smatrala najboljim ukrasom žene. No, moderne žene često ne vole boju koju daje priroda. Žene tu i tamo pokušajte promijeniti ili ih barem prilagodite. Kako to učiniti kako treba, ne dovodeći u pitanje izgled i vlastito zdravlje?

Trenutni trend u boji je potraga za prirodnim nijansama. Bez obzira na to zašto je vaša kosa obojena - od želje da sakrijete sijedu kosu ili s dekorativnom svrhom - trebali biste nastojati stvoriti prirodne tonove. Na primjer, plavuša je bolje dati prednost toploj nijansi - zlatnoj, pepeljasto-plavoj, ticijanskoj. Čist tip "perhidrola" uopće se ne uklapa u modernu modu, jer izgleda neprirodno.

Frizura i boja kose koja odgovara boji i obliku lica naglašavaju individualnost osobe. Mijenjajući stil kose, možete doći do potrebe za promjenom boje ili položaja izbijeljenih niti. Ali ne smije se zaboraviti da, na primjer, svjetlo niti ispred vizualno povećavaju crte lica, i obrnuto.

Paleta boja kose - koja je boja za vas

- I sve nije tako i sve nije to. “, - samokritičnost i težnja za savršenstvom djevojke su sve izraženije, gledajući u svoj odraz. Istodobno, najoptimističnije i inventivnije žene shvaćaju da je najjednostavniji i najisplativiji način za podizanje lošeg raspoloženja promjena frizure.

Takvo preosjetljivo i promjenjivo stvorenje, poput žene, osjećajući najmanje promjene u prirodi, okolinu, nastoji se preobraziti, na primjer, bojanjem kose.

Kako bi točno prilagodila svoju sliku, žena kreće u dućan ili u frizer, gdje se prezentira raznolika paleta boja kose.

Ovdje, u nevjerojatnoj Palači ljepote, najšira paleta boja kose privlači i očarava tajanstvenim bojama i onima koji žele postati goruća crnka sa štapićem čarobnog štapića i sanjajući crvenokosu zvijer koja sanja o plavoj kosi.

Međutim, poteškoća se ne sastoji samo u odabiru točne boje iz prikazane palete boja kose, već iu teškoćama da se dobije očekivana boja. Zato što je paleta boja kose vrlo svestrana. I svaka boja (od određenog proizvođača) ima određena svojstva, zahtjeve.

Treba uzeti u obzir pri odabiru boje i marke boje za kosu među predloženom paletom boja za kosu, da paleta boja za kosu pokazuje samo približnu nijansu vjerojatnog rezultata. Nova boja ne ovisi toliko o kvaliteti boje, prestižu marke, već o strukturi i vrsti kose.

Ove sezone paleta boja kose usmjerena je na ljestvicu kestena, tj. sve nijanse smeđe i zlatne. No, modni trend usmjeren je na tamne, prigušene boje. Bijela paleta boja kose je manje zastupljena. Plavuša, neobično dovoljno, ide u sjene...

Paleta boja za kosu za brinete: crvena, smeđa, patlidžan, kestenova. Mističan i tajanstven izgled dat će paletu boja za kosu boje gavranova krila.

Paleta boja kose boje kestena posebno je bogata: vrlo je svijetlo smeđe i tamno smeđe, orašasto i čokoladno. Ekstremnija je paleta boja za kosu crvenih nijansi.

Paleta boja kose za crveno: djevojke sa sunčanom i vatrenom prirodom kose ne bi se trebale okretati paleti boja kose svjetla i zasićenih crnih boja. Crvenokosi zvijeri koji svoj izgled žele učiniti skromnijim, strožim i poslovnim, stručnjaci preporučuju paletu boja bakra i kestena.

Paleta boja kose za plavuše: plavuše ljepotice imaju širu paletu boja, jer su svijetle boje kose savršene za najsnažnije promjene boje frizure. Najmanja šteta na strukturi plave kose uzrokovat će paletu boja kose zlatnih i platinastih nijansi.

Tako je ove sezone paleta boja kose široka i višestruka. I, prema prognozama vodećih stilista, moderni tonovi iz moguće palete boja za kosu bit će od kestenjasto-zlatnog do prigušenog-crvenog, što je prikladno za osvježavanje slike djevojke koja naglašava ili boji mekim prijelaznim tonovima.

U skladu s glavnim trendom sezone - prirodnošću - možete poboljšati, suptilno nadopuniti prirodnu boju kose skladnom nijansom raskošne palete boja koju predlaže majstor.

30 boja za kosu i paleta

Žene uvijek teže savršenstvu i vrlo su samokritične. Ali više inventivni i optimistični ljudi znaju da je najbolji način da se razveseliti se je promijeniti svoj hairstyle. Ovdje je najlakši način da se pretvorite u bojanje kose.

Danas je na tržištu boja za kosu zastupljena najšira paleta proizvođača i paleta raznih boja. Kao val čarobnog štapića, možete postati goruća crnka, crvenokosa zvijer ili nježna plavuša.

Naravno, ako ste naviknuti da se uvijek potpuno prepustite rukama frizerke, onda nije potrebno razumjeti nijanse boja, iako je to korisno. Ali ako vam je draže samo-bojanje ili nemate povjerenja u izbor stilista, bolje je naučiti navigirati paletom, koja je obično prilično opsežna.

Paleta boja za kosu - L'Oreal Excell 10

Paleta boja za kosu

Paleta boja je svojevrsna karta s kojom se možete kretati u raznim bojama i odabrati odgovarajuću nijansu kose. Paleta daje jasniju sliku boje, za razliku od kutije za boje. Obično se nijanse izlažu na posebnu kartonsku knjižicu, otvor koji pred vama vidite u različitim nijansama boje, predstavljen u obliku malih uzoraka umjetne kose.

Proizvođači boja koriste svoje umjetne materijale za svoje palete, jer su trajnije i otpornije, jer se stalno dodiruju rukama. To je glavna prednost takvih paleta - vizualno možete cijeniti odabranu nijansu, premjestiti je, vidjeti igru ​​boja i sve polutonove. Slika na kutiji za boje nije za to sposobna.

Paleta boja: profesionalna i kućna boja

Proizvođači domaćih boja za kosu imaju nešto manji izbor nijansi od profesionalnih proizvođača boja. Mogu ponuditi i do stotinu i više varijacija nijansi jedne boje. Osim toga, profesionalne boje mogu se međusobno pomiješati i dobiti sve nove nijanse. Nemojte se bojati tako velikog broja uzoraka, gledajući pažljivo, jednostavno možete napraviti izbor.

A možda je upravo suprotno, ali boje u profesionalnoj paleti boja su zasićene, sjajne. To potvrđuje i profesionalna paleta boja za kosu tvrtke Syoss.

Uzorci boja raspoređeni su u paleti ne slučajno, već prema određenom uzorku. Idealna paleta velikih tvrtki obično izgleda kao da ćete pronaći pravi ton vrlo brzo. Iznad su najsvjetlije nijanse boje koje postupno smanjuju broj. To jest, najtamniji tonovi će se nalaziti ispod.

Nijansa paleta boja kose

Boje za brinete, plavuše i crvenokose zauzimaju odvojene otoke u paleti, stoga, nakon što ste odabrali svoj raspon, najprije se morate odlučiti za nijansu, a ne ton. Ovdje se morate usredotočiti na svoj izgled boje. Može biti toplo ili hladno. Ispravna definicija vaše boje osigurava da će vaša slika biti skladna i to znači da ćete uživati ​​u rezultatu.

Na primjer, boja s pepeljastim tonom prikladna je samo za djevojke hladnog tipa boje. A ako vlasnik zlatne kose odluči obojiti pepeljastom bojom, njezina će kosa dobiti zelenkastu nijansu. Sukladno tome, topla nijansa neće izgledati prirodno na djevojci s hladnim izgledom.

Nakon što je odlučio o potrebnom "toplom" ili "hladnom" podtonu buduće boje kose, morate odabrati njegov ton. Ako koristite boju za kućno bojanje, onda možete dobiti samo nijansu blizu boje vaše kose promjenom jednog ili dva tona gore ili dolje. Izbor profesionalne boje pruža veću slobodu izbora, budući da se za dobivanje željene boje mogu koristiti različiti oksidacijski agensi.

Uz pomoć palete boja, svaka djevojka, bilo da je to crnka, plavuša ili crvenokosa, može nepogrešivo odabrati željenu boju za sebe i bezbrojno se mijenjati unutar njezine skale.

Paleta boja za plavuše

Paleta boja za plavuše je najrazličitija, te su boje najprikladnije za kardinalne eksperimente boje. Plavim djevojkama nude se sjajne nijanse platine, hladnog pepela ili zlatne plave. Zlatne kovrče su idealne za "djevojku-proljeće" sa svijetlim očima. Ashy blond - odlična opcija za boju tipa "ljeto".

Hrabar platinasto prikladan djevojke cool tip boje. Najmanje štete strukturi svjetle kose uzrokuju nijanse zlatne i platinske palete.

Paleta boja za brinete

Paleta boja za brinete predstavljena je smeđim, patlidžanskim, kestenovim i crvenim nijansama. Paleta crnih nijansi pomoći će da slika postane misteriozna i tajanstvena: plavo-crna, šljiva-crna i boja crnog krila.

Posebno raznolika paleta kestenovih nijansi, ovdje i čokolade, i oraha, te raznih nijansi kestena i karamela. Pepeljaste nijanse odgovarat će zelenkastim djevojkama i zlatno smeđoj do lijeske.

Najekstremnija je paleta crvenih nijansi boje. Vlasnici hladnog tipa pogodni su za boje od tamno smeđih do crnih krila, te za topliji izgled - od srednjeg kestena do bogate čokolade i tamno smeđe boje.

Paleta boja za crveno

Crvenokose djevojke ne smiju se primjenjivati ​​na svjetlo ili zasićene tamne boje boja. Paleta kestena pomoći će da slika bude stroža i skromnija. A za one koji žele imati svjetliju boju kose prikladnu - šipak, bakar, burgundac i bogate crvene nijanse.

Treba napomenuti da različiti proizvođači mogu imati istu nijansu. Na primjer, plavokosa se može nazvati biser ili srebro.

15 popularnih boja kose i njihovih paleta

Danas je na tržištu boja za kosu zastupljena najšira paleta proizvođača i paleta raznih boja.

Žene uvijek teže savršenstvu i vrlo su samokritične. Ali više inventivni i optimistični ljudi znaju da je najbolji način da se razveseliti se je promijeniti svoj hairstyle. Ovdje je najlakši način da se pretvorite u bojanje kose.

Danas je na tržištu boja za kosu zastupljena najšira paleta proizvođača i paleta raznih boja. Kao val čarobnog štapića, možete postati goruća crnka, crvenokosa zvijer ili nježna plavuša.

Naravno, ako ste naviknuti da se uvijek potpuno prepustite rukama frizerke, onda nije potrebno razumjeti nijanse boja, iako je to korisno. Ali ako vam je draže samo-bojanje ili nemate povjerenja u izbor stilista, bolje je naučiti navigirati paletom, koja je obično prilično opsežna.

Paleta boja za kosu

Paleta boja je svojevrsna karta s kojom se možete kretati u raznim bojama i odabrati odgovarajuću nijansu kose. Paleta daje jasniju sliku boje, za razliku od kutije za boje. Obično se nijanse izlažu na posebnu kartonsku knjižicu, otvor koji pred vama vidite u različitim nijansama boje, predstavljen u obliku malih uzoraka umjetne kose.

Proizvođači boja koriste svoje umjetne materijale za svoje palete, jer su trajnije i otpornije, jer se stalno dodiruju rukama. To je glavna prednost takvih paleta - vizualno možete cijeniti odabranu nijansu, premjestiti je, vidjeti igru ​​boja i sve polutonove. Slika na kutiji za boje nije za to sposobna.

Paleta boja: profesionalna i kućna boja

Proizvođači domaćih boja za kosu imaju nešto manji izbor nijansi od profesionalnih proizvođača boja. Mogu ponuditi i do stotinu i više varijacija nijansi jedne boje. Osim toga, profesionalne boje mogu se međusobno pomiješati i dobiti sve nove nijanse. Nemojte se bojati tako velikog broja uzoraka, gledajući pažljivo, jednostavno možete napraviti izbor.

A možda je upravo suprotno, ali boje u profesionalnoj paleti boja su zasićene, sjajne. To potvrđuje i profesionalna paleta boja za kosu tvrtke Syoss.

Uzorci boja raspoređeni su u paleti ne slučajno, već prema određenom uzorku. Idealna paleta velikih tvrtki obično izgleda kao da ćete pronaći pravi ton vrlo brzo. Iznad su najsvjetlije nijanse boje koje postupno smanjuju broj. To jest, najtamniji tonovi će se nalaziti ispod.

Nijansa paleta boja kose

Boje za brinete, plavuše i crvenokose zauzimaju odvojene otoke u paleti, stoga, nakon što ste odabrali svoj raspon, najprije se morate odlučiti za nijansu, a ne ton. Ovdje se morate usredotočiti na svoj izgled boje. Može biti toplo ili hladno. Ispravna definicija vaše boje osigurava da će vaša slika biti skladna i to znači da ćete uživati ​​u rezultatu.

Na primjer, boja s pepeljastim tonom prikladna je samo za djevojke hladnog tipa boje. A ako vlasnik zlatne kose odluči obojiti pepeljastom bojom, njezina će kosa dobiti zelenkastu nijansu. Sukladno tome, topla nijansa neće izgledati prirodno na djevojci s hladnim izgledom.

Nakon što je odlučio o potrebnom "toplom" ili "hladnom" podtonu buduće boje kose, morate odabrati njegov ton. Ako koristite boju za kućno bojanje, onda možete dobiti samo nijansu blizu boje vaše kose promjenom jednog ili dva tona gore ili dolje. Izbor profesionalne boje pruža veću slobodu izbora, budući da se za dobivanje željene boje mogu koristiti različiti oksidacijski agensi.

Uz pomoć palete boja, svaka djevojka, bilo da je to crnka, plavuša ili crvenokosa, može nepogrešivo odabrati željenu boju za sebe i bezbrojno se mijenjati unutar njezine skale.

Paleta boja za plavuše

Paleta boja za plavuše je najrazličitija, te su boje najprikladnije za kardinalne eksperimente boje. Plavim djevojkama nude se sjajne nijanse platine, hladnog pepela ili zlatne plave. Zlatne kovrče su idealne za "djevojku-proljeće" sa svijetlim očima. Ashy blond - odlična opcija za boju tipa "ljeto".

Hrabar platinasto prikladan djevojke cool tip boje. Najmanje štete strukturi svjetle kose uzrokuju nijanse zlatne i platinske palete.

Paleta boja za brinete

Paleta boja za brinete predstavljena je smeđim, patlidžanskim, kestenovim i crvenim nijansama. Paleta crnih nijansi pomoći će da slika postane misteriozna i tajanstvena: plavo-crna, šljiva-crna i boja crnog krila.

Posebno raznolika paleta kestenovih nijansi, ovdje i čokolade, i oraha, te raznih nijansi kestena i karamela. Pepeljaste nijanse odgovarat će zelenkastim djevojkama i zlatno smeđoj do lijeske.

Najekstremnija je paleta crvenih nijansi boje. Vlasnici hladnog tipa pogodni su za boje od tamno smeđih do crnih krila, te za topliji izgled - od srednjeg kestena do bogate čokolade i tamno smeđe boje.

Paleta boja za crveno

Crvenokose djevojke ne smiju se primjenjivati ​​na svjetlo ili zasićene tamne boje boja. Paleta kestena pomoći će da slika bude stroža i skromnija. A za one koji žele imati svjetliju boju kose prikladnu - šipak, bakar, burgundac i bogate crvene nijanse.

Treba napomenuti da različiti proizvođači mogu imati istu nijansu. Na primjer, plavokosa se može nazvati biser ili srebro.

Profesionalne boje za kosu. Popis, prednosti i nedostaci robnih marki

Svake godine, industrija ljepote svojim obožavateljima pruža raznolikije i poboljšane načine skrbi za sebe.

U posljednje vrijeme proizvodi koji su namijenjeni profesionalnom bojanju kose bili su u posebnoj potražnji. No, širok raspon popularnih boja samo zavodi neke od lijepih spolova.

Nemojte očajavati! Članak će omogućiti brani da istraži značajke i karakteristike proizvoda uključenih u popis najkvalitetnijih proizvoda nekoliko država.

Španija

Zemlja je poznata ne samo po svojim svijetlim plažama i fascinantnim planinskim lancima, već i po popisu brandova s ​​profesionalnim bojama kose.

U srcu bisera Pirineja nalazi se proizvodnja brojnih marki koje se mogu vidjeti na policama naše domovine.

"Periche Personal"

Ovaj alat se etablirao kao jedan od najboljih na međunarodnom tržištu dekorativne kozmetike.

"Periche" promovira visokokvalitetno bojanje svakog lanca, osvjetljavajući prirodnu boju kose za 3-4 tone. Idealno za maskiranje sijede kose.

Popularni brand, između ostalog, ima relativno pristupačnu cijenu. Kompozicija je potpuno odsutna spojeva amonijaka.

Kupci imaju dobar učinak, koji traje do 8-9 tjedana.

Prosječna cijena: 320-370 rubalja.

Salerm Cosmetica

Proizvodnja druge španjolske marke je malo inferiorna u svojim sposobnostima na prethodnu liniju boja, ali to ne sprječava da se pouzdano drži na pristojnoj razini.

U odnosu na Salerma, provodi se pojačana kontrola koja je jamac sigurnosti potrošača. Izrađena je i serija višestupanjskih testova, koja je potvrdila visoku učinkovitost sredstava.

Boja se temelji na boji koja se zove Cortex - glavni aktivni sastojak, koji, kada izravno prodire u kosu, zauzima stabilniji položaj, pružajući dugoročni učinak "Salerm". Amonijak nedostaje.

Prosječna cijena: 450-750 rubalja.

Sjedinjene Američke Države

Glavni igrač na globalnom tržištu odavno se bavi proizvodnjom boja za kosu.

Stručnjaci u području medicine i kemijske industrije savjesno razvijaju nove proizvode koji će uskoro postati poznati brandovi.

U nastavku se nalazi mali popis sredstava koji su osvojili univerzalno priznanje žena na nekoliko kontinenata na Zemlji.

Revlon Professional

Linija "Revlon" karakterizira reprodukcija potrebne nijanse s velikom točnošću.

Neagresivni pigmenti boje se apsorbiraju u kosu i zadržavaju u njima dugo vremena. Kod dobrog friziranja često možete vidjeti cijevi dotične marke.

Proizvodi imaju niz aktivnih sastojaka koji zajedno doprinose postizanju nevjerojatnog rezultata:

 • tekući kristali;
 • visokokvalitetni pigmenti željene boje;
 • bioaktivni aktivatori, itd.

Komplet uključuje i boju i par rukavica za jednokratnu upotrebu s posebnim balzamom koji ima učinak brige na obojenu kosu.

Spektar nijansi “Revlona” je vrlo raznolik: trenutno u paleti ima 34 vrste boja.

Prosječna cijena: 650-950 rubalja.

«Olaplex»

Zapravo, nemoguće je imenovati ovaj proizvod bojom, jer predstavlja čitav kompleks sredstava koja maksimalno brižljivo obnavljaju strukturu kovrča na molekularnoj razini i istodobno ih obojavaju uz pomoć dodanih pigmenata za bojenje.

Dva procesa se odvijaju istovremeno, tako da je efekt bojenja doista nevjerojatan.

Obratite pozornost! Neke djevojčice iskazuju beskorisnost Olaplexa, ne razmišljajući o tome da je primarni cilj profesionalnog kompleksa liječenje oštećene kose, davanje boje je manji zadatak.

Rezultat sigurnog oporavka u početnoj fazi nije vidljiv samo na prvi pogled, ali na kraju potrebnog razdoblja, zdrava kosa oduševit će vlasnika sjajnošću, svilenkastošću i ljepotom. To je značajna razlika između Olaplexa i brojnih drugih brandova.

Dobro je znati! Alat djeluje ne samo na kosu, nego i na lojne žlijezde, normalizirajući njihov rad. Osim toga, cirkulacija krvi je značajno poboljšana, što pridonosi dobrom protoku korijena kose, njihovom aktivnom rastu.

"Olaplex" ne sadrži komponente koje mogu štetiti osobi u jednom ili drugom stupnju:

 • razni aldehidi;
 • sulfate;
 • Silikonske čestice.

Bolje je naručiti punopravni kompleks od 3 boce, a ne svaku stavku zasebno - to će vam uštedjeti malu količinu novca i spasiti vas od duge potrage za komponentama u različitim trgovinama.

Prosječna cijena: 4200-5000 rub.

Odabir profesionalne boje za kosu, popis marki će vam pomoći da odaberete najprikladnije.

Južna Koreja

Ne treba se čuditi: mala duljina državnih granica ne sprječava "azijske tigre" da razvijaju svoje gospodarstvo. Južna Koreja ima vrlo ozbiljan potencijal u razvoju kozmetike.

No, izniman interes kupaca izazvao je pojavu neobičnih boja kose za Europljane, koje se odlikuju posebnim efektom i kompozicijom. Koja je njihova individualnost?

«Richenna»

Proizvodi ove marke bit će odani pomoćnik u borbi protiv sivih niti. Obojana kosa nakon zahvata dobiva svilenkast sjaj.

To je zbog jedinstvenosti sastava, koji uključuje aktivni sastojak - kana. Njegova količina je oko 12-13 puta veća od one u europskim zemljama, koje u jednom trenutku nisu mogle iznenaditi potencijalne kupce.

A budući da je kana prirodna supstanca, njezin učinak na pramenove karakterizira samo pozitivna strana.

Napravljen od "Richenna" u obliku guste kreme i praha - svaki od oblika oslobađanja ima neke značajke koje ih razlikuju jedna od druge.

24 najbolja paleta boja kose (fotografija)

Bojanje kose omogućuje vam promjenu slike i stvaranje pojedinačne slike. Prava boja može naglasiti dostojanstvo lica. Ponekad je vrlo teško odabrati pravu boju kose, ali paleta profesionalnih boja kose uvijek dolazi u pomoć.

sadržaj:

Domaće palete boja kose

Profesionalne palete boja kose

Kućne palete boja kose

Danas kozmetičko tržište predstavlja veliki broj brandova koji nude boje za bojenje kod kuće.

Glavna razlika između kućnih i profesionalnih boja je u tome što je njihov sastav univerzalan. Obično sadrže veliku količinu amonijaka i vodikovog peroksida. Zahvaljujući tim aktivnim sastojcima, pigment je savršeno fiksiran unutar kose i daje stabilnu boju. Nažalost, proizvođači boja ne mogu uzeti u obzir mnoge čimbenike, uključujući i stanje kose krajnjih potrošača. Zato, ponekad djevojke ne mogu postići željeni rezultat - rezultirajuća boja može značajno varirati od boje boje prikazane na foto-pakiranju ili paleti.

Sve boje za amonijak namijenjene za kućnu uporabu, rade na jednom principu. Razlikuju se samo po broju dodatnih komponenti. Oni daju trajni rezultat - bojanje ispada da je zasićeno i duboko.

Mekše mrlje osiguravaju boje bez amonijaka. Ako pogledate boje boja kose, možete vidjeti da su sve bliže prirodnoj hladovini.

Boja za kosu Garnier Color naturals (Garnier)

Dye Garnier Color naturals ima jedinstven sastav, obogaćen avokadovim uljem, maslinama, karitom i polimerima, koji savršeno glatke strukture kose i daju im jedinstven mekoću.

Osim korisne kompozicije, zadovoljava raznovrsnu paletu boja. Nijanse su podijeljene u 9 zbirki, što olakšava odabir odgovarajuće boje. Iz predložene palete možete odabrati različite nijanse plavuše, kestena, "crne nijanse", "crvene nijanse", itd.

Boja pigment ima visoku otpornost.

Loreal Preference boja za kosu (Loreal Preference)

Paint Loreal Preference omogućuje vam da ažurirate svoju sliku, učinite je življom i pamtljivom. Paleta boja zadovoljava svojom raznolikošću. Sve nijanse daju kosi lijep i prirodan izgled. Ukupno, raspon boja je predstavljen s 32 modne boje.

Kvalitativni sastav se izrađuje pod strogom kontrolom stručnjaka u laboratoriju. Boja omogućuje dobivanje upornog bojenja, koje traje do osam tjedana. Osim toga, set sadrži i melem za zaštitu boje.

Paleta boja za kosu (Palette)

Legendarna boja Palette u industriji ljepote pojavila se već 1997. godine. Do danas paleta boja prikazuje najmodernije i modernije nijanse. Zahvaljujući dobro osmišljenoj formuli, boja savršeno oboji sijedu kosu, dok je boja čvrsto učvršćena. Prirodni pigmenti doprinose pažljivom bojanju. Ulje naranče ulazi u svaku kosu, čineći je glatkom i sjajnom. Shema boja sastoji se od prirodnih i šarenih, svijetlih boja.

Syoss boja za kosu (Cies)

Syoss boja za kosu je jedna od popularnih marki koja može ponuditi zanimljivu i raznoliku paletu boja. Zaljubila se u mnoge poznate stiliste i frizere. Imajući kremastu teksturu, boja lagano pada na kosu i uopće ne teče. Skala boja uključuje plemenite, prirodne nijanse koje dugo zadržavaju kosu. Sveukupno, paletu predstavljaju 4 skupine boja: crna, svjetla, kestenova i crvena.

Paint Syoss je više puta nagrađen titulom "Proizvod godine". Razvijen je u skladu s međunarodnim standardima.

Schwarzkopf Perfect Mousse boja (Schwarzkopf Perfect Mousse)

Schwarzkopf Perfect Mousse boja za kosu omogućuje vam da dobijete lijepu, prirodnu boju koja će svjetlucati prekrasnim svjetlima. Paleta boja uključuje 15 modernih i zanimljivih nijansi. Nanošenje boje ne uzrokuje poteškoće, jer se ne širi u procesu bojenja. Dobro osmišljena formula osigurava nježno bojanje i stvara duboku, plemenitu boju. Lagana tekstura boje u obliku pjene prikladna je kada se nanosi. Nepostojanje takvog agresivnog elementa kao što je amonijak, omogućuje vam dobivanje odličnog rezultata, bez oštećenja kose. Shema boja je predstavljena tamnim i svijetlim nijansama.

Crème gloss za lijevanje boje, L'Oreal (lijevanje)

Boja za kosu bez amonijaka Lijevanje Crème Gloss je odlična opcija za dobivanje lijepe i plemenite nijanse. Paleta boja je raznolika i predstavlja smeđe, svijetle, tamne boje u različitim varijacijama. Jedinstvena formula osmišljena je kako bi zadovoljila nove trendove, nježna je boja. Komponente koje se nalaze u sastavu ne iritiraju vlasište i ne presušuju kovrče. Shema boja sastoji se od 30 prirodnih nijansi koje mogu zadovoljiti potrebe svake moderne žene.

 • 300 - Dvostruki espresso
 • 400 - Kesten
 • 432 - Čokoladni tartuf
 • 534 - javorov sirup
 • 553 - Badem Praline
 • 525 - Čokoladni fondant
 • 6354 - Caramel Macchiato
 • 600 - svijetlo smeđa
 • 635 - Čokoladna pralina
 • 680 - Čokoladna Mocha
 • 7304 - Karamela začinjena
 • 723 - čokoladni sufle
 • 780 - Nut Mocha
 • 8031 - Svijetlo plavi zlatni pepeo
 • 810 - Svjetlo plava sedef
 • 832 - Creme Brulee
 • 910 - Vrlo svijetloplava pepeo
 • 931 - Vrlo lagani plavi zlatni pepeo
 • 100 - Crna Vanilla
 • 200 - Crna kava
 • 323 - Tamna čokolada
 • 412 - Kakao s ledom
 • 415 - Frosty Chestnut
 • 503 - Čokoladna glazura
 • 513 - Frosty Cappuccino
 • 515 - Smrznuta čokolada
 • 535 - Čokolada
 • 603 - Mliječna čokolada
 • 724 - Karamela
 • 743 - Med od začina
 • 1010 - svjetlo smeđa svijetlo smeđa
 • 1013 - Svijetlo plava bež boja
 • 1021 - Svijetlo-sjekirični sedef

Boja L'Oreal Excellence Creme (Exellance L'Oreal)

Boja za kosu L'Oreal Excellence Creme pruža nježno bojenje u životnim uvjetima. Sastavni dio boje je briga komponenti koje učinkovito smanjuju negativni učinak reagensa na strukturu kose. Prirodna ulja i vitamini osiguravaju glatkoću, mekoću i trajnost kovrčama. Paleta boja sadrži mnogo različitih nijansi iz kojih možete lako odabrati najprikladniju opciju. Boja savršeno mrlja sijedu kosu. Zahvaljujući pažljivo odabranim komponentama, sastav ima trajni učinak, a rezultirajuća boja kose dugo ne gubi svoju privlačnost. Skala boja predstavljena je s 20 veličanstvenih nijansi.

Prodigy L'Oreal boja za kosu (Prodigy)

Prirodna paleta boja Prodigy L'Oreal boja pruža luksuzan učinak. Dobro osmišljena kombinacija pigmenata u boji pruža duboku, obimnu nijansu, nadopunjenu luksuznim sjajem. Mikro-ulja uključena u sastav imaju pozitivan učinak na strukturu kose, izglađuju ga i omogućuju vam da dobijete ujednačen rezultat od korijena do vrhova. Boja bez amonijaka ima bogatu paletu boja koja uključuje tamne i svijetle nijanse.

Wellatonova boja kose (Wellat)

Boja za kosu Wellaton - zauzima vodeće mjesto u prodaji. Paleta boja uključuje svijetle, bogate nijanse koje olakšavaju promjenu dosadne slike i daju posebnu "posudu" slici. Shema boja uključuje najsuvremenije nijanse. Stoga, svaka djevojka će biti u mogućnosti odabrati prikladnu opciju za sebe Kremna boja je jednostavna za uporabu, što rezultira efektom usporedivim s profesionalnim bojanjem. Boje su zasićene, duboke i višestruke.

Faberlic Krasa (Faberlic)

Kvalitetna moderna boja za kosu Faberlic Krasa temelji se na organskim sastojcima. Njihova akcija usmjerena je na visokokvalitetno i sigurno bojenje. Paleta boja prikazuje sve osnovne nijanse. Koristeći boju da biste dobili željenu boju, bez štete za kosu. Njihovo korištenje kod kuće uopće nije teško postići salonskim efektom. Ugodna konzistencija lako se nanosi na kosu, ravnomjerno se polaže, pružajući prekrasnu boju. Shema boja je zanimljiva po tome što je moguće odabrati zamjenske nijanse.

 • 11.0 Ultra osvjetljavajuća plavuša
 • 11.1 Pepeljava Ultrabrightening Blonde
 • 11.8 Biser blistavog ultra osvjetljavanja
 • 9.8 Vrlo svijetlo plava bež boja
 • 10.1 Jako svijetli pepeo plavuša
 • 9.1 Vrlo lagana plavuša
 • 8.1 Jarko svijetloplava
 • 8.8 Svjetlo plava bež
 • 7.1 Ash Blonde
 • 6,1 Ashen Dark Blonde
 • 6.0 Tamno plava
 • 7.0 Plavuša
 • 5.3 Svijetlo zlatni kesten
 • 5.0 Lagani kesten
 • 4.0 Kesten
 • 4.3 Kesten zlatan
 • 4.1 Ash Brown
 • 3.0 Tamni kesten
 • 1.1 Crna i plava
 • 1.0 Crna
 • 3.05 Crni čokoladni kesten
 • 4.05 Čokolada kestena
 • 4.5 Mahagoni kestena
 • 5.35 Lagani čokoladni kesten
 • 5.46 Svijetli bakreni kesten crveni
 • 6,6 tamno plava crvena intenzivna
 • 6.46 Tamno plava plavuša
 • 7.46 Plavi bakreni mahagonij
 • 7.4 Plavi bakar intenzivan
 • 6.34 Tamno plava zlatna-bakrena
 • 7.34 Plava Zlatni bakar
 • 8.34 Svijetlo plava zlatno-bakrena
 • 8.3 Svijetlo plava zlatna
 • 9.3 Vrlo svijetlo plava zlatna
 • 9.0 Vrlo lagana plavuša
 • 8.0 Svjetloplava

Boja Anthocyanin drugo izdanje (Anthocyan)

Laminirajuća boja za kosu Antocijanin je siguran proizvod za bojenje kose bilo koje vrste. Uključeni u aktivne sastojke stvaraju nevidljivi, zaštitni sloj koji obavija svaku kosu, stvarajući zapanjujući učinak.

Paleta boja ugodna je uz svijetle i zanimljive nijanse. Ukupno obuhvaća 45 boja. U rasponu od prozirne lamelirane do kreativne nijanse: crvene, plave, plave, ljubičaste. Skala boja temelji se na biljnim komponentama, koje kose daju svijetlu i zasićenu boju.

Odabir boje boje nužno uzima u obzir vrstu izgleda

 • Djevojke s izgledom "zime" odgovaraju sivim bojama kose i pepeljastim nijansama. Također, zimske djevojke mogu obratiti pozornost na crnu boju. Određivanje takvog tipa boje je jednostavno. Koža je blijeda, mliječna boja. Boja očiju - siva ili plava.
 • Ljetni tip boje u skladu s pepeljastim cvijećem karamele. Također prikladna plava i čokoladna boja.
 • Proljetne djevojke imaju svijetloplave ili zelenkaste oči, često je koža prekrivena pjegama. U tom slučaju možete naglasiti individualne značajke eksterijera uz pomoć zlatnih nijansi.
 • Jesenske djevojke su nevjerojatno spektakularne s crvenim bakrenim kovrčama.

Profesionalne palete boja kose

Profesionalna boja za kosu sugerira bogatu paletu boja. Ali to nije jedina razlika između profesionalnih proizvoda i boja za kućanstvo. Sve boje namijenjene za njegu salona testiraju se i prolaze laboratorijske pretrage. Tek nakon dobivanja pozitivnog rezultata, proizvodi se prodaju.

Također profesionalne boje ne samo bojiti kosu, ali i pridonijeti njihovoj restauraciji. Sadrže vitamine i druge hranjive tvari koje smanjuju negativne učinke kemijskih spojeva.

Glavna karakteristika salonskih proizvoda je da je moguće miješati boje i boje kako bi se postigla željena nijansa. Majstor može miješati dvije ili čak tri nijanse kako bi stvorio skladnu cjelinu. Osim toga, boja kose omogućuje vam da prigušite svjetlinu neželjenih nijansi, uklanja žutu boju na izbijeljenoj kosi.

Profesionalna boja kose Estel (Estelle)

Estelova boja za kosu (Estelle) nedavno se pojavila na kozmetičkom tržištu, ali je brzo osvojila naklonost profesionalnih stilista i frizerki. Teksturirana paleta boja omogućuje vam da dobijete lijepe i plemenite nijanse koje će slici dati poseban šarm i šarm. Shema boja sastoji se od 32 osnovne nijanse koje omogućuju kvalitetno i profesionalno bojanje kovrča. Prednost boje nije samo u plemenitim bojama, nego iu činjenici da se sastoji od kompleksa keratina, koji savršeno ojačava oštećenu strukturu kose.

Kako odabrati pravu boju kose

Sadržaj članka:

 1. Izlaganje amonijaku
 2. Koja je boja bolja
  • S amonijakom
  • Bez amonijaka
  • Nijansa znači
  • Biljne boje

 3. Što boje odabrati

Amonijak je kemijski spoj koji se koristi kao dodatak bojama za kosu, uvijačima i drugim stvarima. Njegova glavna zadaća je stvoriti alkalni pH sredstva, što će izazvati oticanje kose i potaknuti raspadanje vodikovog peroksida. To je obavezna komponenta trajnih boja za kosu.

Značajke djelovanja amonijaka na kosu

Amonijak u boji kose je u obliku spoja s vodom. Pravilno ime je amonijev hidroksid. Time što uzrokuje snažno oticanje kose, doprinosi maksimalnom prodiranju čestica kemijskog bojanja u kosu, što jamči dugotrajan učinak nakon bojenja.

Amonijak u kombinaciji s oksidirajućim sredstvom ima poseban miris koji može izazvati alergijsku reakciju. Stoga se preporuča testiranje kozmetike koja sadrži amonijak prije uporabe.

Glavne prednosti amonijaka su nestabilnost i mala veličina molekule. Zbog toga se dobro ispere iz kose, ne ostavljajući neugodan miris nakon upotrebe. Čak i nakon bojenja i šamponiranja, čestice amonijaka ostaju u kosi, lako će se ispariti nakon kratkog vremena i neće doprinijeti daljnjem uništavanju kose.

Učinak uporabe kozmetike s amonijakom ima negativnu stranu. Struktura kose je potpuno promijenjena, površina postaje gruba, i same pore ne mogu se zatvoriti. Iz tog razloga, kovrče nakon bojenja amonijačkim bojama postaju suhe i razbijene. To mogu ispraviti samo visokokvalitetna profesionalna kozmetika za njegu kose koja zadržava vlagu u njima.

Koja boja za kosu je bolja

Trenutno, profesionalne kozmetičke marke nude smanjenje negativnih učinaka amonijaka na kosu tijekom bojenja i curlinga. Za to su stvorili liniju kozmetike bez amonijaka. Međutim, prije nego se odlučite za jednu ili drugu vrstu boje ili sredstva za kovrčanje, vrijedi istražiti prednosti i nedostatke proizvoda sa i bez amonijaka.

Najbolja boja za kosu s amonijakom

Amonijačna boja se također naziva trajna. To je uporna i snažna kozmetika koja se koristi za pouzdanu boju kose i sivu boju kose. Najčešće se nalazi na policama modernih kozmetičkih trgovina, s trajnim bojama najšireg raspona.

Boja koja sadrži amonijak traje duže od drugih i omogućuje radikalnu promjenu boje kose. Jedna od glavnih komponenti u takvoj boji, osim amonijaka, je vodikov peroksid. Uništava prirodni pigment. Zajedno s amonijakom omogućuje da boja prodre u strukturu kose.

Ta dva kemijska spoja djeluju prilično agresivno, otvarajući ljuske u kosi i fiksirajući molekule boje u dubinama štapića za kovrčanje. Što je viša razina trajnosti boje, to je dublje obojena kosa i prodire u sastav u vlasište.

Karakteristika boje amonijaka je da se ne može isprati. Naravno, postupno se ispere iz strukture kose, a boja postaje tamnija. Međutim, izbor boja je vrijedno odgovorno, jer ga u bliskoj budućnosti neće biti moguće promijeniti. Je li to da se kosa boje u drugačijoj nijansi, ali to je veliko opterećenje na kovrče, što može dovesti do ozbiljne štete.

Isto tako značajan nedostatak takve boje je da, čak i uz pravilnu uporabu, oštećuje kosu. Vrati ih potpuno nemoguće. Koriste se samo proizvodi za njegu koji pomažu da kosa izgleda zdravo i održava svoje stanje nakon bojenja.

Skupina trajnih boja amonijaka uključuje sredstva za blonding. Oni također uklanjaju pigment iz kose, ali u punom smislu te riječi nisu boja, budući da ne mrlje kosu, već je samo oboje. Prednosti ovih proizvoda je mogućnost drastične promjene boje kose, čineći je potpuno bijelom. No, među nedostacima - ozbiljne štete na kovrče, što zahtijeva pažljivo liječenje.

Boja za kosu bez amonijaka

Mnoge žene, koje su iskusile amonijačnu boju na sebi i upoznale sve “draže” oštećene kose, obično pronalaze sredstvo za bojenje koje će nježno obojiti kovrče i imati štedljiv učinak na njih. Alternativa tradicionalnim trajnim bojama za kosu su proizvodi bez amonijaka.

Među njihovim prednostima su sljedeće:

  Nakon nanošenja takve boje, kosa se ne razdvaja, postaje vlažnija i živa, ne gubi svoj prirodni sjaj.

Proces bojenja boje bez amonijaka je reverzibilan. Nakon takvog izlaganja (bez amonijaka i smanjene količine vodikovog peroksida), prirodni pigment kose ne može u potpunosti kolapsirati. To znači da možete vratiti prirodnu boju kose ili obojiti kosu u različitoj nijansi s lakoćom.

Stručni bezammiachnye boje sadrže u sastavu hranjivih ulja, blagotvornih biljnih sastojaka i ekstrakata.

 • Boja kose nakon izlaganja boji bez amonijaka postaje prirodnija nego kod bojanja trajnih sredstava.

 • Sve ove prednosti doprinose rastu popularnosti takve boje među ženama i profesionalnim frizerima. Međutim, vrijedi spomenuti i slabosti takve kozmetike:

   Boja bez amonijaka je manje otporna nego trajna. Ako operete kosu bez posebnog alata koji štiti kosu od ispiranja sjene, to će se promijeniti nakon 6-8 slučajeva pranja.

  Olakšajte kovrče s takvom bojom gotovo je nemoguće.

  Ova boja je neučinkovita s velikim brojem sijede kose. Jednostavno ga neće bojati, jer proizvod bez amonijaka ne može prodrijeti duboko u sijedu kosu.

 • Preporučljivo je obojiti kosu bojom bez amonijaka u kozmetičkom salonu, budući da takva kozmetika ima složenu kompoziciju i morate je miješati u strogim razmjerima.

 • Sredstva za sjenčanje za bojanje kose

  U ovu skupinu proizvoda za bojenje kose ubrajaju se različiti gelovi, šamponi, pjene, tonici koji imaju nijansu boje. Oni ne mogu potpuno obojiti kosu, jer samo gornji sloj obavijaju posebnim pigmentom izravnog djelovanja. Takvi proizvodi također ne sadrže amonijak.

  Boje za obojenost daju kosu laganu nijansu i ispiru se, u pravilu, u 1-2 postupka šamponiranja. Često se koriste nakon stalnog bojanja kose kako bi se popravio rezultat, dala kosi sjaj i zasićeniju nijansu.

  Prednosti takvih sredstava su:

   Sposobnost da se malo promijeni izgled kratkog vremena.

  Kosa nije oštećena.

 • Ne trebaju posebne vještine u bojanju kose.

 • Postoje nedostaci takvih boja. Prvo, mrlje od boje mogu ostati na odjeći i posteljini. A ponekad je i kosa neujednačena.

  Biljne boje za kosu

  Najpopularnije biljne boje za kosu su kana i basma. Lijekovi koji se na njima temelje ne sadrže amonijak i nježno mrlje na kovrčama, ne oštećujući ih, već brinući se i vlažeći.

  Kana u čistom obliku daje sjajnu nijansu bakra. Basma - plavo-zelena. Stoga je preporučljivo da ih pomiješate kako biste dobili najbolju nijansu. Ako nemate znanja u kojim razmjerima to učiniti, bolje je kupiti gotovu kompoziciju. Na njegovom pakiranju bit će označena boja na kraju.

  Također biljne boje za kosu su infuzije čaja, kamilice, kave, esencije oraha. Poput boja nijansi, povrće može dati kratki ton samo određenom tonu kose.

  Među prednostima takvih boja - niska cijena i ekološki prihvatljivost. Također se vjeruje da su takve prirodne boje hipoalergene i pomažu jačanju, obnavljanju i hranjenju kose.

  A među nedostacima može se identificirati kratki učinak. Osim toga, nakon bojenja kose kane, nakon čega slijedi prijelaz na kemijske boje, možete dobiti nepredvidljivu boju kovrča.

  Koju boju kose odabrati

  Odabir boje za kosu je neophodan, s obzirom na vrstu Vašeg kovrče i ciljeve koje provodite. Da biste dobili željenu nijansu i da ne uzrokuju ozbiljnu štetu na kosi, slijedite ova pravila:

   Odredite ton kože. Ako pripadate hladnoj boji, odaberite boju za kosu prigušenih tonova - pepeljastu, svijetlo smeđu, biserno plavu. Ako imate “toplu” zlatnu kožu, onda će boja kestena i njezine nijanse biti izvrsna opcija.

  Obratite pozornost na količinu sijede kose. Ako imate manje od 30% sijede kose, upotrijebite ne-amonijačne boje ili nijanse. Ako je kosa više od polovine kose, onda je jedina opcija koja vam odgovara za bojanje trajna boja.

  Počnite s malim eksperimentima. Ako je vaša kosa u dobrom stanju, onda možete malo eksperimentirati s njom. Odaberite nijansu i obojite kosu kako biste utvrdili je li određena boja prava za vas. Čak i ako vam ne odgovara ili vam se ne sviđa, lako je možete isprati kosom.

  Odaberite svijetliju nijansu ako koristite trajne boje. Zapamtite da je boja na ambalaži i kosi uvijek različita na ovaj ili onaj način. Ako se ispostavi da je boja tamnija nego što ste planirali, malo je vjerojatno da ćete je ispraviti. Ali ako je nijansa svjetlija od očekivane, onda se može obojiti nijansom.

  Razmotrite vrstu kose. Zapamtite da debele i guste mrlje kose duže, glatke - brzo gube boju, a kovrčave i porozne gotovo da ne gube pigment. Razmotrite ove čimbenike pri odabiru vrste boje.

  Pažljivo pročitajte sastav. Naravno, ne može svatko shvatiti ime kemikalija, ali možete pronaći korisne spojeve. Dobra boja za kosu treba sadržavati proteine, ulja i biotin.

  Provjerite datum izdavanja boje. Preostale kemikalije uzrokuju nepopravljivu štetu na kosi i mogu izazvati alergijske reakcije iz dišnog sustava.

 • Ne kupujte jeftine boje. Neki, u potrazi za jeftinom, smatraju da, na primjer, crna boja može ravnomjerno obojiti jeftin proizvod. Međutim, jeftini kozmetički pripravci mogu sadržavati otrovne tvari, na primjer, soli teških metala, formaldehid. Vrlo su opasne po zdravlje.

 • Kako odabrati boju za kosu - pogledajte videozapis: