Glavni

Pribor

Kako mogu pletenice pletenice za kratku kosu, frizure

Koliko je kriva onaj koji vjeruje da pletenice na kratkoj kosi ne pletu. Ništa nije nemoguće. Istina, okupacija nije bez poteškoća. S kratkim nitima je teško za one koji nemaju iskustva. U osnovi ne možete obavljati uredno i ujednačeno tkanje, kao i kosu koja se stalno pojavljuje iz pletenice. Ali sve će ispasti ako odaberete tehniku ​​tkanja pletenica prikladnu za duljinu.

Kako staviti pletenicu na kratku kosu

Tehnika spikleta je najčešća i popularna među vlasnicima kratke kose. Nakon što ste savladali shemu tkanja, možete smisliti veliki izbor frizura. Pletenica će ispasti čak i glavu ošišane u kratkom rezu.

Korak po korak upute i shema tkanja pomoći će vam da brzo naučite kako tkati pletenice s klasom.

 1. Kosa spremna za tkanje. Na vrhu odvajamo mali uvojak i dijelimo ga na 3 dijela. Prvo tkanje izvodimo kao da pletemo regularnu pletenicu.
 2. Od drugog tkanja morate dodati uvojke. Da biste to učinili, pomičite desni zavoj do središta, dodajte mu pramen labave kose koji je na istoj strani.
 3. Slično tome, ispreplećemo desni uvojak s dodatkom niti.
 4. Nastavljamo sve dok se ne odaberu svi labavi uvojci. Nakon što je uobičajena pletenica opletena, frizura je pričvršćena elastičnom trakom.

Frizure na kratkoj kosi s klasom

Tkanje u tehnici "šiljaka" može se nazvati jednim od univerzalnog. Jednostavno je ovladati tkanjem, a nakon što smo naučili, moguće je izvršiti skup frizura. Na primjer, ponovite sljedeće opcije za transformaciju kose s pigtailom.

 1. Ako je kosa vrlo kratka, možete vezati nekoliko (3-5) tankih pletenica, počevši od vrha glave ili frontalnog dijela. Važan uvjet - kosa mora biti iste duljine ili isječena izduženom kaskadom. Spike se napregne. Pletenica može biti gotova bilo gdje: nakon tkanja nekoliko niti, u sredini glave ili u stražnjem dijelu glave.
 2. Pljunuti na kratku kosu u tehnici "šiljaka" na strani izgleda impresivno.

Pljuni na kratku kosu u tehnici "vodopada"

Na pletenice kratke kose, izrađene u tehnici "vodopada", izgledaju prekrasne. Frizura postaje volumetrijska i zanimljiva. Pogodan je za svečanu ili svakodnevnu promjenu kose. Tkanje je jednostavno, a po završetku potrebno je pokriti styling.

Trčanje vodopad vodoravno ili s pomakom prema dolje.

 1. Nakon češljanja glave potrebno je lagano saviti krajeve kose do sredine (uvijanje vrhova je dopušteno i na kraju frizure).
 2. Kovrča u hramu bit će podijeljena u 3 jednake brave. Isprva je tkana pravilna pletenica (dovoljno je 2 do 3 pokrivača).
 3. Sada nastavite stvarati učinak vodopada na kosu. Da bi to učinili, bacajući pramen, ostavljamo ga da padne, a umjesto toga uzmemo novi tanak uvojak labave kose odozdo i utkamo ga u glavnu pletenicu.

Pljuni na kratku kosu "Fishtail"

Pigtail, pleten u tehnici "fishtail", izgleda zanimljivo. Ako ne poznajete suptilnosti, onda nikad ne biste pogodili kako su takve ljudske ljepote stvorili ljudske ruke. Zapravo, lako i brzo se vuče.

Pletenica s kratkom kosom bit će lagana. Ako je kosa vrlo kratka, onda je bolje staviti pletenicu sa strane.

Vlasnici kose dužine ramena mogu eksperimentirati s ovom tehnikom tkanja.

Shema i upute korak po korak pomoći će. Pljunak se sastoji samo od dvije niti, tako da se nećete zbuniti.

  Na vrhu skupite kovrčicu i podijelite je na 2 grama.

Pletenica za kratku kosu

Zanimljiva frizura s pletenicama za kratku kosu može se izvesti kombiniranjem nekoliko tehnika stylinga. Ovu opciju, koja se temelji na shemi i uputama korak po korak, lako će se ponoviti.

 1. Za frizure, poželjno je imati debelu kosu iste duljine kao i ramena.
 2. Duge šiške, pramenovi u sljepoočnicama podešavaju željezo za kovrčanje.
 3. Za frizure je potrebno malo styling alata.
 4. Na kosu nanesite pjenu, bez dodirivanja uvijenih niti.
 5. Podijelite kosu vodoravno, dok je gornji dio pričvršćen kvačicama.
 6. Dno kovrče, dijeljenje na pola, uvrnuti u snopove.
 7. Nakon što je položio s preklapanjem, popraviti ukosnice.
 8. To bi trebala biti košara.
 9. Gornji uvojci su se podijelili na pola. Poprskajte volumetričnu klasičnu pletenicu ili spiklet.
 10. Stavite ga oko opsega glave, popravite ga.
 11. Bangs također pletenica i ležao na čelu linije.
 12. Savjet, skrivajući se u niti, nevidljiv. S druge strane, kosa, koja je ostala nevezana, skriva se iza uha i nevidljivo ga usitnja.
 13. Za ljepotu, možete upotrijebiti iglu za rastezanje satenske vrpce ili svijetle čipke kroz donji snop. Šišanje je spremno. Vrijeme je da se pohvalite svojoj kreaciji!

Po želji možete ponavljati bilo koju pletenicu na kratkoj kosi. Naravno, neće svaka frizura izgledati uredno, biti na licu. Ipak, nisu sve ošišane frizure namijenjene za takve transformacije. No, eksperimentiranje s kosom je uvijek lijepo. Tko zna, sasvim je moguće da je pokušaj i pogreška ispasti stvoriti jedinstvenu frizuru za kratku kosu, čiji će glavni element biti pletenice.

Opcije pletenice za kratku kosu

Ponekad, postoji želja da se samostalno pletem šik pletenicama, da diversificiraju svoj izgled i donesu nešto novo i svijetlo u nju. Međutim, nije uvijek moguće napraviti pletenice za sebe prvi put, ako djevojka nikada prije nije radila takve stvari. I pletenje na kratkoj kosi nije jednostavan proces, pogotovo za one koji tek počinju ovladati ovom tehnikom. Međutim, stvari nisu tako iznimno teške. Vi samo trebate razumjeti specifičnosti svake od postojećih tehnika, također možete pogledati video tutoriale za početnike. Video tutorijali demonstriraju značajke svake od tehnika tkanja pletenica.

Tkati pletenice za kratku kosu - korak po korak fotografije za početnike

Ogromna većina ženske polovice ima tako tužno mišljenje da djevojčice s kratkom kosom nemaju sposobnost napraviti svijetlu i nezaboravnu stilu, posebno s obzirom na tkanje pletenica, što samo po sebi podrazumijeva potrebu za barem prosječnom dužinom niti. Međutim, takvo rasprostranjeno stajalište da je pletenje pletenice na kratkoj kosi nemoguće provesti pogrešno je.

Postoje mnoge svijetle i zanimljive opcije za takve vrste tkanja s tkanjem, od kojih će se mnoge vrste prikazati u nastavku.

Francuski pletenica

Razmatrana varijanta tkanja smatra se jednom od najmodernijih i privlačnijih. Stvaranje ove frizure na kratkim uvojcima nije popraćeno povećanim stupnjem složenosti. Vi samo trebate slijediti jednostavna pravila izvršenja.

Prvo trebate pažljivo češljati kosu. Pljunuti će biti na strani ili na poleđini glave. Zatim se odvoji žica željene širine. Podijeljen je na tri dijela. Onda uobičajene pletenice pletenice. Lijeva strana ražnja nalazi se u sredini. Njoj se dodaje cjedilo, koje se uzima iz komadića labave kose. Iste radnje se provode s suprotnom stranom. Tkanje se nastavlja do kraja. Vrh mora biti vezan ne previše vidljivom gumenom trakom.

Kod kratke pletenice pletenice ove vrste može biti nešto drugačije. Sljedeća kreativna opcija nije za neodlučne ljude.

Korak po korak fotografije pomoći će u stvaranju ove frizure. Ovdje je važno napraviti buffant tako da pletenica izgleda voluminoznije. Redoviti pletenice, koje odlaze od hrama do stražnjeg dijela glave, pomoći će pri sastavljanju bočnih kratkih niti.

Vodopad za kratku kosu

Da biste stvorili ovu frizuru, trebat će vam češalj ili elastika koja je u skladu s bojom kose. Kosa češljana. Nakon uvijanja s pincetom. Ako ih nema, možete koristiti poseban glačalo ili sušilo za kosu. Vodopad na kovrčavim bravama izgleda nevjerojatno impresivno. Zatim uzmite tanak pramen smješten na vremenskom dijelu i podijeljen je na tri dijela. Počinje proces tkanja običnih pletenica. Samo nekoliko trenutaka, trebali biste napraviti vodopad - gornji dio ostaje na dnu. Zamjenjuje se nizovima koji se nalaze ispod. Tkanje pletenice se nastavlja otpuštanjem jedne trake i odabirom druge. Da biste eksperimentirali i proširili gotovu verziju, možete stvoriti pletenicu od uha do kraja druge. Osim toga, možete dodati na sredinu i završiti. Dobiveni rezultat je fiksiran pomoću ukosnice ili gumene trake. Korak po korak fotografija prikazuje korak po korak cijeli proces stvaranja slapova za vodopad.

Ova frizura je popularna kod mladih žena i djevojaka.

Možete diverzificirati pletenicu vodopad cvijet od kose. Da biste to učinili, na samom kraju tkanja, pletite pletenicu i uvijte je spiralom u obliku rozete.

Pljunuti s zrakom

U ovoj verziji, dva najsuvremenija trenda, greda i pletenica, spojili su se zajedno. Kovrče se češljaju i uvijaju pomoću kovrčanja ili glačanja, čija uporaba čini tkanje bujnijim i voluminoznijim. Nadalje, kosa je podijeljena u tri dijela. Iz srednjeg dijela snopa formira se, dok se može koristiti pecivo. Pramenovi smješteni na bočnim stranama, presvučeni u dvije francuske pletenice (počevši od čela i prema bazi grede). Stvorena frizura fiksirana je elastičnom ili nevidljivom. Da biste stvorili učinak laganog nemara, možete osloboditi od nastalog tkanja nekoliko tankih niti.

Kosa za kratke pramenove

Spiklet može savršeno izgledati ne samo na dugoj kosi, već i na kratkim uvojcima. Uzorak njezina tkanja je vrlo jednostavan: mali dio pramenova ističe se u području čela, zatim počinje tkanje tro-rednog svitka, dok se novo tkanje izvodi s dvije strane, dodaju se tanki pramenovi (jedan po jedan). Kada je šiljatica dobleta do kraja, fiksira se elastičnom trakom.

Ako djevojka želi preinačiti predloženu frizuru, možete primijeniti takve zanimljive detalje: stvorite jedan spiklet u sredini ili dvije na bokovima, možete tkati pletenice naprijed-natrag ili pomoću trake. To će biti vrlo elegantna i atraktivna frizura.

Braid je pletio oko glave

Kratka kosa može se prikupiti na zanimljiv način stvaranjem frizure na glavi od pletenice u obliku košare. Tkanje za ovaj styling, možete odabrati bilo koji. To bi trebalo biti učinjeno s zgrabite niti, početi od hrama i ići oko glave, prikupljanje svih niti.

Ili možete stvoriti sličan stil dva pletenica. Korak po korak fotografija će vam reći kako napraviti takvo tkanje od dvije pletenice na kratkoj kosi.

Stvorena frizura fiksirana je pomoću barreta. Vrhovi moraju biti skriveni unutra, kako ne bi pokvarili izgled frizure, koja se ističe preciznošću, profinjenošću, koja ne podnosi izbačenu, oštro isturenu kosu.

Pljuni na šiške

Ova mogućnost oblikovanja šiški u obliku pletenice vrlo je skladna za one djevojke koje imaju kratku kosu.

Da biste dovršili ovu frizuru, trebate učiniti sljedeće: odvojite prasak od glavnih niti (podijeljen je na tri dijela). Nakon toga počinje proces tkanja pletenice s tri pljuvačke. Zatim, zaustavljanje tkanja pljuvačke s tri ražnja doslovno nakon nekoliko režnjeva, treba nastaviti s stvaranjem klasića. Dovršenu pletenicu treba pričvrstiti uz uho pomoću otmjene ukosnice, lukom ili ukosnicom. Velika frizura za djevojčice s kratkom kosom, pogodna za učenje i za aktivan svakodnevni život.

naplatak

Kosa je odvojena od temporalnog dijela i na čelu. Pramenovi koji ostaju u slobodnom stanju trebaju biti učvršćeni stezaljkom na stražnjoj strani glave. Kovrče u hramovima treba podijeliti na tri dijela. Nadalje francuski pletenica (njezin princip - tkanje "naprotiv") pletenice. Kosa se uzima sama od sebe, nakon čega se dodaju nove kovrče na desnoj i lijevoj strani (trebaju biti tanke).

Rad na kosi traje dok se ne postigne drugi rub. Postizanje uha, morate završiti tkati uobičajene pletenice, popraviti svoj vrh s elastičnom trakom.

Preporuča se posipati kosu koja je ispala iz cjelokupnog styling nacrta s lakom, sakriti pramenove iznutra, koristeći snažnu nevidljivu ukosnicu. Da biste dobili više volumena, stvoriti učinak pompe, morate lagano rastegnuti petlje.

Dio kose, koji je ostao neiskorišten u procesu stvaranja frizura, namotan je na kovrčavu kosu. Pod uvijenim kovrčama i vrhom ruba bit će skriveno.

Učinak bočnog tkanja ili obrijanog hrama

Ova asimetrična frizura s tkanjem pletenica u temporalnoj regiji može se obaviti apsolutno na bilo kojoj duljini kose, uključujući i kratku. Izgleda vrlo elegantno i stvara osjećaj obrijanog hrama, koji se nedavno smatrao modernim elementom u frizurama. Za one koji se nisu odlučili na tako odvažan korak, možete pokušati izvesti takvo tkanje na strani glave. Da biste osigurali pouzdanost kovrča za dugi dan, možete koristiti posebnu pjenu prije oblikovanja.

Kad uhvatite pramen u hramu, možete početi tkati male pletenice ili nekoliko pletenica na uobičajeni način s hvatanjem. Ne trebamo tkati do kraja, sve do sredine niti. Potom pramenove pričvrstite ukosnicom ili gumenom trakom i pokrijte mjesto gdje su pletenice učvršćene kosom. Rezultat je poželjno posuti lakom.

Predstavljene ideje o stylingu s tkanjem pletenica na kratkoj kosi ugodno su iznenađene raznolikošću i različitošću jedne od drugih. Potrebno je samo odabrati onu koja mu se dopala i svladati tehniku ​​njenog stvaranja. Stvorite frizure i budite neodoljivi!

Pogledajte kako možete urediti prekrasne pletenice s kanakalonom, ovdje.

8 ideja za pletenice za kratku kosu

Divite se dugim pletenicama djevojke i tajno uzdišete? Ne brinite, postoji masa pletenica i kratke kose! Pobrinuli smo se za vas i odlučili ponuditi 8 super-ideja za vas! Nakon što ste savladali nekoliko tka, svaki put možete na glavi graditi različite frizure.

Pigtail - "vrpca"

1. Odvojite cjedilu neposredno iznad uha, opletite uobičajeni konopac.
2. Na drugoj strani razdjeljka, pokrenite drugi pigtail, prvo ga spojite s prvim. To je potrebno ako nemate dovoljno duljine kose.
3. Obujte pletenicu i pričvrstite je ukosnicama na stražnjoj strani glave, ponovite iste korake, počevši s druge strane.

Mikrokosy

Ako imate vrlo kratku kosu, onda ova opcija može riješiti vaš problem! Pokrijte mini-francusku pletenicu na jedan hram, tako da ćete se definitivno istaknuti! Usput, mikrokozmosi izgledaju sjajno čak i na ultrakratkoj kosi, pokušavajući nekoliko puta, sigurno ćete staviti ruku na sebe.

8 ideja za pletenice za kratku kosu: francuska pletenica

Možete pletenicu francuske pletenice na jednoj strani kao u prethodnoj verziji, po cijeloj glavi, odozdo, odozgo... Zamislite, vjerujte, dužina vaše kose vas ne ograničava!
Ne zaboravite tretirati kosu sa styling mousseom tako da se ne raspršuju i bolje drže pletenicu.

Nizozemska pletenica za kratku kosu

Nizozemska pletenica se naziva francuskim, naprotiv, svaki put morate staviti nove niti, samo ih utkati unutra. Možete napraviti i jedno i drugo tkanje, baciti ga dolje ili ubosti s leđa. Ljepota nizozemskih pletenica, da se može graditi na bilo kojoj duljini kose, upotrijebite ga!

8 ideja za pletenice za kratku kosu: makrame

Ove pigtails može ukrasiti čak i cijelu glavu! Izgleda nevjerojatno teško i vrlo lijepo, a pletenicu možete plesti u tri jednostavna koraka.
1. Pokrijte uobičajenu pletenicu.
2. Na kraju tkanja odaberite redoslijed, koji je u sredini pletenice, a ekstremni su spojeni zajedno. Držite srednju cjedilu i povucite ostatak kose malo, kao da klizite niz pramen. Vidjet ćete kako se pigtail na očima mijenja u tkanje makramea.
3. Osigurajte "makrame" stealth ili gumu.

Ideje za pletenice kratke kose: istaknite šiške

Možete pletiti tanku pletenicu i staviti je pod prasak, ili čelu obrisati kosu u pletenicu i staviti je na stranu. Vjeruj mi, tvoja duljina kose ti je dovoljna!

Riblji rep za kratku kosu

Dodajte malo šarma svojoj frizuri, upletite jednostavnu riblju repu, ne pokušavajte biti uredni! Čak i pramenovi koji strše iz pigtail će izgledati atraktivno.

8 ideja za pletenice za kratku kosu: kovani lanci

Posadite neposlušnu kosu "na lanac"! Da biste to učinili, odvojite dvije niti i počnite ih vezivati ​​jednostavnim čvorom. Ne pokušavajte ga učvrstiti, inače "lanac" neće raditi. Svaki put dodajte nove niti, kao u tkanju francuske pletenice, i dalje ih zapetljate.

Tako da ne sumnjate da kratka kosa može biti ukrašena raznim tkanjem, odabrali smo najbolje, po našem mišljenju, opcije za vas. Budite inspirirani!

Kako pletenice za kratku kosu?

Diversify styling kratka kosa moderan i stilski tkanje nije tako teško. Treba samo obratiti pozornost na preporuke stručnjaka - i spektakularna frizura je spremna!

Pljunak često povezan s lijepom dugom kosom. I to ne čudi, jer dugodlakim djevojkama je mnogo lakše stvoriti na kosi pletenicu bilo koje složenosti. Međutim, vlasnici kratke kose ne bi trebali očajavati: stilisti neće dopustiti da ostanete bez prekrasne frizure!

Značajke tkanja za kratku kosu

Kratke vrste frizura vrlo su pogodne u svakodnevnom životu: lako ih je staviti, ne zahtijevaju mnogo vremena ispred ogledala. Djevojke s kratkom kosom mogu stvoriti neobičan stil s tkanjem koristeći razne alate za oblikovanje.

Mogućnosti kratkih pletenica

Tkanje za kratku kosu, opisano u nastavku, danas je među najpopularnijim i traženijim.

Vodopad kratke kose

Ova prekrasna frizura izgleda sjajno na kratkoj valovitoj kosi. U ovoj instalaciji postoji nekoliko mogućnosti za lociranje pigtailova: zakošena pletenica; pletenica, omotnica glave i pletenica, prekrivena pramenovima kose. Ponudit ćemo vam prvu opciju.

Da biste napravili ovaj stil, trebat će vam tanak češalj i mala elastika za kosu.

Upute za izradu vodopada:

 1. Dobro očešljajte kosu.
 2. Ako ste vlasnik ravnih uvojaka, malo ih uvijte glačanjem ili kovrčanjem.
 3. Odvojite mali dio kose od hrama, podijelite ga na dvije polovice.
 4. Prvo, bliže licu, prevrnite drugu. Odvojite novi pramen od krune i stavite ga na vrh žice blizu lica.
 5. Povucite prednji kraj prema sebi i ponovno pokupite dio kose na vrhu glave. Pokrijte ga srednjim nizom. Ostavite kraj ovog lanca kako vise: ovako ste dobili prvi vodopad.
 6. Po istom principu, nastavite dalje tkati.
 7. Dosegavši ​​vrat, možete nastaviti tkati dalje na drugu stranu glave, ili započeti uobičajeno trodijelno tkanje, učvrstiti njegov kraj elastičnom trakom i uz pomoć ukosnica sakriti vrh pod šokom kose.

Obod šiške

Vlasnici dugog praska mogu isprobati neobičan prsten koji može pretvoriti običan stil u stilsku frizuru za nekoliko minuta.

Kako opletati okvir:

 1. Temeljito češljajte kosu.
 2. Odvojite nekoliko koraka od temporalnih i frontalnih zona, pričvrstite preostalu kosu isječkom kako ne bi ometali.
 3. U hramu, početi tkati francuski pletenica naprotiv - pokupiti brave za sebe, bacanje nove naizmjence lijevo ili desno.
 4. Nakon što dosegnete uho s suprotne strane, počnite tkati običnu pletenicu.
 5. Da biste dobili veći ražanj, lagano istegnite petlje.
 6. Podijelite blago uvijenu kosu.

Francuski pletenica za kratku kosu

Jedan od najpopularnijih pletenica lako je izvesti, ne samo na dugoj kosi.

Ništa manje impresivno ovaj stil izgleda na kratkim kovrčama, dodajući izgled djevojčine mekoće i ženstvenosti.

Detaljne upute za izradu francuske pletenice na kratkoj kosi:

 1. Češljajte kosu. Uz pomoć oštrog kraja češlja označite početak tkanja - na stražnjoj strani glave ili na boku, ako to želite učiniti sa strane.
 2. Odvojite pramen željene širine, podijelite ga na tri jednaka dijela.
 3. Pokrijte srednju cjedilu desnom.
 4. Lijevi dio stavite i na središnju cjedilu, dodajte joj tanki pramen od slobodnog dijela kose.
 5. Ponovite isto s druge strane. Ponovite postupak dok ne dobijete pletenicu željene duljine.

Svežanj svinja

Neuredan snop i razne pletenice dva su najpopularnija trenda ovog proljeća. Zašto ih ne kombinirati u jedan lijep i svestran paket?

Korak po korak upute za stvaranje snopa s kosom:

 1. Kosa uvučena u lagane kovrče s kovrčanjem ili glačanjem. Zatim podijelite uvojke na tri dijela.
 2. Iz srednjeg dijela napravite svežanj na bilo koji način koji želite.
 3. Pletenica se zaključava u dvije francuske pletenice od čela do podnožja snopa.
 4. Osigurajte krajeve kovrča gumenim trakama, klanjajući nevidljivo.
 5. Ako želite stvoriti trendovski učinak nepažnje, pažljivo otpustite nekoliko niti iz pletenice.

„Zmija”

Pigtail-zmija uklapa nestašne mlade dame, spremne za svakodnevne eksperimente sa svojim izgledom. Frizura izgleda istinski razigrana, ali u isto vrijeme bila bi prikladna za bilo koji događaj u bilo koje doba dana.

Kako stvoriti zmijsku pletenicu:

 1. Odvojite gornji pramen sa strane i podijelite ga na tri jednaka dijela.
 2. Napravite jednostavnu francusku pletenicu s dodatkom gornjih niti, obavljajući postupak tkanja na kosom.
 3. Kad dođete do hrama, okrenite pletenicu i nastavite tkati.
 4. Kada tkate dno, zgrabite kosu. Vrhovi se mogu ostaviti slobodni ili sigurni gumenom trakom.

„Luk”

Ova šarmantna i lijepa frizura jedna je od mogućnosti za ukrašavanje već gotovog klasičnog svitka. Vrlo ga je lako stvoriti: opletite uobičajenu pletenicu od tri reda, ostavljajući uz nju mali labav pramen. Nakon što pričvrstite pletenicu, savijte opuštenu cjedilu, stvarajući petlju i pomoću štapa umetnite u pletenicu. Po završetku posipajte lak za oblikovanje.

Kos-gumice

Jednostavno stvaranje i pletenica zgodnog izgleda prikladna je za poslovne i zabavne izlete ili za zabavu s prijateljima. Stvaranje takve pletenice vrlo je jednostavno:

 1. Sa svakim hramom, odvojite žicu srednje veličine tik iznad uha, počnite tkati regularnu pletenicu.
 2. Nakon što je donio pletenicu na potiljak, pričvrstite ukosnice ili lijepu veliku ogrlicu.
 3. Ako želite, slobodni uvojci mogu se lagano saviti ili napraviti horizontalne valove.

Kao što možete vidjeti, stvaranje stila s tkanjem na kratkoj glavi kose je prilično realistično. Isprobajte mogućnosti koje nudimo i zajamčeno je puno pohvala od suprotnog spola!

Tkati pletenice za kratku kosu

Frizure s prekrasnim pigmentima izgledaju elegantno i nježno. Uz njihovu pomoć, možete otkriti svu ljepotu ženskog lica i naglasiti osobnost domaćice. Mnogi vjeruju da samo vlasnici dugih niti mogu lako napraviti tkanje bilo koje složenosti, ali za djevojke s kratkom kosom to će uzrokovati mnogo problema. No to je pogrešno mišljenje, budući da postoje mnoge varijante tkanja pletenica za kratku kosu.

Uzorci tkanja

Mnoge žene preferiraju muške frizure jer su praktične i udobne. Ali ponekad je monotona frizura dosadna, a postoji i želja da promijenite sliku u neku drugu. U ovom slučaju, možete promijeniti frizuru uz pomoć tkanja pletenice na trgu.

Francuski pletenica i vodopad

Francuski pletenica je najpopularnija i najljepša tkanja. Moguće je napraviti pletenje na kratkim pramenovima na sljedeći način:

 1. Češljajte češalj i označite početak francuske pletenice, na primjer, sa strane ili na stražnjoj strani glave.
 2. Odvojite pramen željene širine i podijelite ga na tri jednaka dijela.
 3. Nastavite s tkanjem uobičajenih pletenica.
 4. Postavite lijevi dio u sredinu i dodajte tanku uvojku labave kose.
 5. Slično tome, učinite s pravom niti.
 6. Tako tkati pletenicu do kraja, vezati vrh tankom elastičnom trakom.

Da biste izveli prekrasan slap, trebate tanku kapicu i elastičnu boju koja odgovara boji kose

 1. Češljajte glavu dobro.
 2. Savijte se kovrčama, koristeći pincete ili glačate, kao i na zavojitim nitima, vodopad djeluje učinkovitije.
 3. Odvojite tanku cjedilu od hrama i podijelite je na tri jednaka dijela.
 4. Prvo tkanje jednostavne pletenice.
 5. Nakon nekoliko centimetara, nastavite do formiranja vodopada - ostavite gornju cjedilu dolje, zamijenite je novom kosom koja se nalazi ispod.
 6. Nastavite s pletenjem kose, oslobađajući jednu cjedilu i tkanjem drugu.

Također možete napraviti vodopad od uha do uha ili kompletno tkanje samo u sredini glave i fiksirati pletenicu elastičnom trakom ili barretom. Postoji još jedna mogućnost - napraviti dvije pletenice kako bi se susrele, a zatim kombinirati dva vodopada u jedan.

Pecivo s kosom i rub kose

Idealno za kratku kosu - kombinacija grede i pletenice:

 1. Češljati kosu i kovrčati kovrče, kovrčati ili glačati. Zahvaljujući tim akcijama tkanje će ispasti teksturirano i veličanstveno.
 2. Kosu ravnomjerno podijelite na tri dijela.
 3. Od sredine da se formira snop na bilo koji način.
 4. Bočne niti pletenice u dvije francuske pletenice - od čela do početka grede.
 5. Zavežite krajeve pletenica tankim gumenim trakama i osigurajte ih s nekoliko nevidljivih.

Da bi frizura dala nepažnju, otpustite nekoliko tankih uvojki od tkanja.

Uz pomoć pletenog ruba kose, obična djevojka se odmah pretvori u elegantnu damu:

Češljajte pramenove. Odvojite kosu od vremenske i frontalne zone - paralelno s njihovim linijama rasta. Pričvrstite preostale kovrče na stražnju stranu glave isječkom. Glava kose u hramu ravnomjerno je podijeljena u tri niti. Započeti tkati francuski pletenica naprotiv - zamotati brave pod sebe i uključiti nove tanke kovrče, bilo desno ili lijevo. Nastavite tkati do suprotnog ruba. Dosegnite uho i završite tkanjem uobičajenog kosog, pričvrstite vrh gumenom trakom.

Neosuđene dlake pospite lakom i sakrijte se unutra, koristeći nevidljivo. Da biste napravili okvir za okruženje, lagano povucite omče. Omotajte slobodan dio ponyka na kovrčicu i sakrijte kraj oboda ispod kovrčavih brave.

Bang s dvostrukim pletenicom i klasom

Dvostruki pletenica može se obaviti na sljedeći način:

 1. Pažljivo češljajte kosu i zategnite sušilo za kosu, glačalo ili kovrčavu kosu, pomoću pjene ili pjene za popravak.
 2. Odvojite kosu u području ušiju i ubodite stealth. Preostala kosa se sklapa kako bi se susrela i pričvrstila iglama.
 3. Nakon toga, idite na tkanje pletenica onih niti koje su bile prikovane. Podijelite ih vodoravno na jednake dijelove i ispletite dvije troredne pletenice.
 4. Prikupiti krajeve s tankom elastičnom trakom, okretati i pričvršćivati ​​iza ukosnica i potajno.
 5. Posipajte gotov stil s lakom.

Kolač se izvodi prema sljedećem principu:

U području čela, odaberite malu cjedilu i počnite tkati trokraki pigtail. Svakom novom vezom dodajte jednu tanku uvojku sa svake strane. Povucite šiljak do kraja i osigurajte kraj elastičnom trakom. U središte možete staviti pletenicu, a možete napraviti buket od nekoliko mladunčadi.

Pigtail oko glave i šiške

Kako bi se stvorio svitak oko glave, dužina niti mora doseći razinu ramena.

Korak 1. Češljate kosu češljem i ravnomjerno ga podijelite vodoravno na dva dijela.

Korak 2. Iz prvog dijela izvedite francusku pletenicu naprotiv i pričvrstite vrh svitka elastičnom trakom.

Korak 3. Ponovite isto s drugim dijelom kose.

Korak 4. Položite obje pletenice oko glave i osigurajte stil s iglama. Svakako sakrijte krajeve unutra.

Za pletenje pletenice potrebno je učiniti sljedeće:

Pažljivo odvojite šiške od ostalih niti i podijelite ih na tri jednake niti. Prvo tkaju tri reda pletenice. Nakon par kriški idite na primjenu klasića. Pričvrstite gotovu tkanje oko uha iglom, lukom ili ukosnicama.

Tkati s nadzemnim pramenovima

Takvo tkanje izgleda vrlo lijepo. Možete kupiti periku u specijaliziranim prodavaonicama. Postoje i proračunske opcije i one skupe. Ali ipak je bolje dati prednost prirodnoj kosi. Odaberite ton koji najbolje odgovara boji vaše kose i možete početi stvarati frizuru.

Temeljito češljajte kosu i uredno nagnite glavu. Pričvrstite šinjon s vrpcama, klinovima ili klinovima. Zatim nastavite s tkanjem, pokušavajući ne povući kosu, a ne pletenicu.

Za tkanje afrosholes, duljina kose treba biti više od 10 cm.Faktura šag i niti različitih boja su utkana u njih. S takvom frizurom možete hodati dovoljno dugo dok korijeni ne rastu. Možete skupljati kosu u lepinji, repu i različitim stilovima.

Savjeti i trikovi

Kako bi se lijepo pletenica popela, morate slijediti ove savjete:

 1. Ne pokušavajte napraviti tkanje na prljavoj i nepopravljenoj kosi - pletenica će izgledati neuredno i ne veličanstveno.
 2. Vlasnici valovite kose trebaju nanijeti pjenu ili sprej na njih, ili navlažiti češalj u toploj vodi i prošetati ga na glavi kose nekoliko puta.
 3. Za dodatnu pompu, možete ukrasiti styling s vrpcom, cvijetom ili obodom.
 4. Nemojte jako rastezati kosu, kako ne bi uzrokovali glavobolje i ne bi oštetili kosu.

Dakle, pomoću pletenica tkanja uzoraka, možete lako stvoriti moderan frizuru i stilski sliku s kratkom kosom.

Lijepe frizure s pletenicama za kratku kosu

Među lijepim spolom postoji mišljenje da je izbor frizura za kratku kosu vrlo ograničen i da ćete morati zaboraviti na pletenje. A to je u osnovi pogrešno. A za kratke i vrlo kratke frizure možete napraviti beskonačnu raznolikost prekrasnog stylinga koristeći francuske, nizozemske i druge vrste pletenica. Potrebno je samo poželjeti i posvetiti nekoliko minuta promatranju i čitanju uputa za korak po korak za stvaranje nekih od najzanimljivijih i jednostavnih frizura s pletenicama za kratku kosu.

Francuski vodopad za kratku kosu

Francuski vodopad će izgledati sjajno na kratkoj valovitoj kosi. S ovom kosom uvijek možete eksperimentirati. Na primjer, pletenica pletenica nije izravno, već s blagim nagibom.

Kako to učiniti:

 • Očešljajte kosu tako da je rastanak na strani (otprilike iznad oka).
 • Na čelu odvojite pramen kose, podijelite ga na tri dijela i počnite tkati uobičajene francuske pletenice.
 • Morate početi s nizom koji je najbliži rastanku i baciti ga na vrh središta.
 • Baci na njezinu ekstremnu cjedilu.
 • Na cjedilu koja je bila najbliža rastanku dodali kosu s slobodne mase (stavite pramen na kosu i ponovno uhvatite dodatnu kosu).
 • Baci ga na sredinu.
 • Red posljednjeg lanca, ali se mora spustiti tako da se oslobodi.
 • Uzmite novu nit slobodne mase i bacite je u sredinu.
 • Ponovno dodajte novu kosu na cjedilu koja je najbliža rastavi i bacite je u sredinu.
 • Posljednji dio treba ponovno spustiti, a na njegovo mjesto postaviti novi.
 • U tom redoslijedu potrebno je tkati oko glave, a nakon što prođe stražnju stranu glave, spustiti se malo niže.
 • Stigavši ​​do lica, vežite ekstremni pramen s nevidljivom silikonskom gumicom.
 • Frizura se ispravi, raspuštena kosa može se dalje naborati.

Božićna pletenica od jele u kombinaciji s pletenicom na vrlo kratkoj kosi

Na vrlo kratkoj kosi možete stvoriti neobičnu i vrlo slatku frizuru koristeći dvije različite varijante pletenice.

Za to trebate:

 • Odvojite pramen od čela, razdvojite ga na pola i zajedno pređite polovice.
 • Prstima ih pritišćite na glavu, sa svake strane, iz slobodne mase, zgrabite malu cjedilu i bacite je na suprotnu stranu.
 • Nastavite razdvajati pramenove i naizmjence ih bacati na svaku stranu tako da se dobije nešto poput kose ili božićnog drvca.
 • Dosežući vrat, pričvrstite posljednje niti nekoliko nevidljivih.
 • Dodajte nevidljivu po čitavom božićnom drvcu, samo im morate odabrati boju kose i pokušati se sakriti u njoj.
 • Pokrijte svoje oči rukom i poprskajte cijelu strukturu lakom.
 • Uzmite mali pramen iz jednog od sljepoočnica, podijelite ga na dva dijela i spojite ih u obliku užeta.
 • Odvojite još jednu nit i uvijte prethodnu.
 • Razdvajanjem novih niti i uvijanjem iz prethodnog, pomičite se unatrag po glavi.
 • Na stražnjoj strani glave, zakačite posljednji pramen, skrivajući nevidljivo biće ispod kose.
 • Preostala slobodna kosa dati volumen i staviti, oponašajući kreativni nered, ne zaboravite popraviti lak.

Puder od gume

Kosa od gumenih vrpci je ista opcija kada trebate stvoriti nešto lijepo, impresivno i pouzdano na kratkoj kosi (ne možete čak ni koristiti lak).

 • Odvojite pramen od čela i napravite rep (br. 1).
 • Baci ga naprijed.
 • Počevši od sljepoočnica prikupiti kosu i napraviti još jedan rep (№2).
 • Guma je bolje koristiti transparentno.
 • Podijelite prvi rep na pola, raširite rep broj 2 između njegovih polovica i zakačite ga kopčom.
 • Polovica repa broj 1 se vraća.
 • Opet počevši od sljepoočnica prikupiti dio kose i vezati ih gumenom trakom zajedno s polovicama repa br. 1.
 • Rezultirajući rep (br. 3) podijeljen je na dva dijela i, između njih, vraća rep broj 2.
 • Dijelovi repnog broja 3 mogu se pomaknuti naprijed i osigurati klipsom.
 • Počevši od ušiju prikupiti malo više kose i povezati ih s repom broj 2.
 • Nastali rep broj 4 podijeljen je u dva dijela, između kojih je potrebno držati kosu, bačena prema gore.
 • Dio četvrtog repa iznad uboda, kako ne bi ometao.
 • Prikupite više opuštene kose i kravatu zajedno s repom koji je sada ispod.
 • Učinite to dok ne nestane kosa.
 • Obavezno navucite pletenicu duž cijele dužine, povlačeći segmente u stranu.

Izvrsna kombinacija francuskog pletenice i kratkog kvadrata

Unatoč činjenici da je ova frizura vrlo jednostavna, izgleda sjajno na kratkoj kosi.

Stvaranje frizura s pletenicama za kratku kosu:

 • Pažljivo odvojite pramen od čela, pretvorite ga u čvor i pričvrstite ga neko vrijeme.
 • Odvojite jedan pramen od svakog hrama i učvrstite ga ukosnicama, tako da ne ometaju.
 • Ispod prvog lanca skupite još kose, a zatim ih vežite u čvor i ubodite ih.
 • Lijevi pramenovi počinju natrag i ubadaju potajno.
 • Razvijte pramen iznad njih.
 • Otpustite preostalu cjedilu i pletite uobičajenu francusku pletenicu iz nje (odvojite mali dio, počnite tkati pletenicu, pomičite se unatrag, dodajte kosu).
 • Završite pletenicu na uobičajeni način i sakrijte kraj s leđa ispod kose, zabodeći je nevidljivom.

Pljuni na šiške i volumetrijski stil

Da biste vrlo brzo stvorili nešto lijepo i originalno na kratkoj kosi, jednostavno stavite pletenicu na prasak i dodajte volumen ostatku kose.

To je vrlo jednostavno:

 • Napravite rastanak na bočnoj strani i odvojite pramen blizu njega.
 • Pletenica iz nje izvlači francusku pletenicu, krećući se prema suprotnom uhu.
 • Istegnite pletenicu i zabijte iza uha.
 • Dajte ostatak volumena kose.

Dakle, na kratkoj kosi možete napraviti more prekrasnih frizura s pletenicama.

Video frizure s pletenicama za kratku kosu

Vijenac od dvije nizozemske pletenice

Pljunuti gumu u kombinaciji s kratkim kvadratom

Natrag Francuski pletenica s kratkom kosom

Izvorna frizura s dvije pletenice

Elegantna frizura s francuskom pletenicom, pletena dijagonalno

Tkati pletenice za kratku kosu

Frizure s prekrasnim tkanjem izgledaju elegantno i romantično, otkrivaju svu ljepotu ženskog lica i naglašavaju individualnost njezine ljubavnice. Ali ako djevojka s dugim pramenovima pletenica pletenica bilo složenosti je potpuno jednostavna, onda, u pravilu, uzrokuje mnogo problema. Ne brinite, naši stručnjaci neće dopustiti da ostanete bez elegantnog stila. Uz pomoć naših radionica naučit ćete kako tkati razne pigtailove, čak i na vrlo kratkoj kosi.

Francuski pletenica za kratku frizuru

Francuska pletenica je jedna od najpopularnijih i najljepših tkanja. Trčanje na kratku kosu nije tako teško.

 1. Češljajte pramenove češljem i označite početak francuske pletenice - sa strane, na poleđini glave ili na stražnjoj strani glave.
 2. Odvojimo traku željene širine i podijelimo je na tri jednaka dijela.
 3. Počinjemo tkati uobičajene pletenice.
 4. Lijevi dio stavljamo u središte i dodamo mu tanku pramen kose.
 5. Učinite isto s pravom niti.
 6. Nastavljamo tkati pletenicu do kraja. Vrh je vezan tankom elastičnom trakom.

Ova pletenica može biti postavljena kako želite - pogledajte fotografije i uvjerite se sami.

Vodopad kratke kose

Da biste stvorili ovaj sjajan stil, trebat će vam tanak češalj i gumu kako bi odgovarali boji vaše kose.

1. Pažljivo češljajte glavu češljem.

2. Uvijte ih pincetom, glačajte ili stvarajte kovrče s sušilom za kosu s okruglim čepom (difuzorom). Na vijugavim vodama slapa izgleda impresivnije.

3. Odvojimo tanki pramen kose na vremenskom dijelu i podijelimo ga na tri identična dijela.

4. Počinjemo tkati obične pletenice.

5. Nakon nekoliko centimetara nastavljamo s formiranjem vodopada - gornji dio ostavljamo ispod, zamjenjujući ga novom kosom koja se nalazi ispod.

6. Nastavljamo s pletenjem kose, oslobađajući jednu cjedilu i skupljajući drugu. Po želji, vodopad se može ispletati od ušiju do uha, a tkanje možete donijeti samo do sredine glave i pričvrstiti pletenicu elastičnom trakom ili lijepom ukosnicom. Alternativno, možete stvoriti dvije takve pletenice kako bi se susrele jedna s drugom, kombinirajući dva slapova jedan.

Tkanje pletenice za kratku kosu osiguravaju prisutnost raznih mogućnosti. Pred vama je većina kombinacija dva modna trenda odjednom - greda i pletenica.

 1. Češljamo kosu s češljem i uvijamo je u kovrče s curlingom ili glačanjem. To će učiniti našu teksturu tkanja i bujne.
 2. Podijelite kosu na tri jednaka dijela.
 3. Iz sredine formiramo svežanj na bilo koji način.
 4. Bočni pramenovi su pleteni u dvije francuske pletenice od čela do baze snopa.
 5. Zavezujemo vrhove pletenica tankim gumenim trakama i pričvršćujemo ih parom nevidljivih.
 6. Ako želite da vaša kosa postane malo neoprezna, otpustite nekoliko tankih kovrča od tkanja.

Traka za kosu

Ovo tkanje se obavlja vrlo brzo i odmah pretvara običnu djevojku u elegantnu mladu damu.

Korak 1. Češljanje češlja.

Korak 2. Odvojite kosu na sljepoočnicama i čelu paralelno s linijom njihova rasta. Ostatak kose pričvrstimo na potiljak.

Korak 3. Dijelimo kosu u hramu na tri jednake niti.

Četvrti korak: Naprotiv, počinjemo tkati pletenicu na francuskom - preplavljujemo pramenove ispod sebe i dodamo nove tanke niti ili desno ili lijevo.

Korak 5. Nastavite tkati do suprotnog ruba. Stižemo do uha i završavamo tkanje uobičajenog svitka, čiji je vrh fiksiran elastičnom trakom.

Korak 6. Poprskajte opuštenu dlaku lakom i sakrijte unutra uz pomoć nevidljivog.

Korak 7. Kako bi rub kose bio voluminozniji, vrlo lagano povucite petlje.

Korak 7. Spinirajte slobodni dio pramenova na kovrčicu i sakrijte vrh ruba ispod kovrčavih brave.

Bangs dvostruko koso

Na prvi pogled ovo tkanje je teško, ali nije. Pokušajte sami, slijedeći naše upute.

1. Pažljivo češljajte kosu i uvijte je sušilom za kosu, glačalom ili kovrčanjem. Da biste popravili kovrče, možete koristiti pjenu ili pjenu.

2. Odvojite kosu blizu ušiju i zakolite ih nevidljive. Ostatak dlačica okreće se jedan prema drugome i fiksira klinove.

3. Nastavljamo s tkanjem pletenica iz onih niti koje smo izbodali. Podijelimo ih vodoravno na jednake dijelove i tkamo dvije troredne pletenice.

4. Krajevi su vezani tankom elastičnom trakom, zakrivljeni i pričvršćeni na stražnjoj strani pomoću čavala i nevidljivi.

5. Poprskajte gotov lak za oblikovanje. Uvijena kosa može se rastopiti, ali možete je ostaviti.

Mislite li da samo vlasnici duge kose mogu priuštiti takvu frizuru? I ne! Kratkom frizurom, stavite šiljac što je više moguće!

1. U području čela dodijeliti malu pramen kose.

2. Počinjemo tkati trorednu pletenicu.

3. Svakom novom vezom dodajte po jednu finu nit. Namjestimo šiljak do kraja i fiksiramo vrh s elastičnom trakom. Možete staviti jedan šiljak u sredinu, ili možete stvoriti cijeli “buket” od dva, tri ili čak četiri klasića.

Kako bi se stvorilo takvo tkanje, dužina niti mora dosegnuti razinu ramena (klasična traka).

Korak 1. Češljate kosu češljem i vodoravno ga podijelite na dva jednaka dijela.

Korak 2. Od prvog dijela tkanina francuske pletenice obrnuto. Oni koji redovito gledaju stranice naših stranica već znaju kako to učiniti. Povežite ražanj s tankom elastičnom trakom.

Korak 3. Isto učinite s drugim dijelom kose.

Korak 4. Oboje stavimo oko glave i pričvrstimo polaganje pomoću igala. Krajevi se sigurno skrivaju unutra.

Kod djevojčica s kratkom frizurom, to je tkanje vrlo harmonično.

1. Pažljivo odvojite prasak od ostatka kose i podijelite ga na tri jednake niti.

2. Počinjemo tkati trorednu pletenicu.

3. Nakon nekoliko kriški nastavite s primjenom klasića.

4. Popravljamo gotov pletenicu uz uho uz pomoć lijepe ukosnice, lukom ili barretom.

Chignoni i pramenovi bili su relevantni u svakom trenutku. 2014. nije iznimka od pravila. Tkanje pletenice s pramenovima iznad glave izgledaju lijepo kao pletenica od prirodne kose.

Šinjoni se prodaju u specijaliziranim prodavaonicama i trgovinama. Cijene sličnih proizvoda mogu biti vrlo različite - i jeftine i nevjerojatno skupe. Cijena nadzemnih niti ovisi o materijalu iz kojeg su izrađeni. Prirodna kosa je mnogo skuplja, ali je možete sigurno češljati, bojati i savijati. No, kada kupujete umjetni chignon vrijedi plaćati pozornost na svoju hladovinu. Najmanja odstupanja s vašom bojom mogu igrati lošu šalu, a već je nemoguće obojiti takve niti.

Kako tkati pletenice s nadzemnim pramenovima?

 1. Pažljivo češljajte kosu i uredite je iznad glave.
 2. Pričvrstite periku sa trakom, iglama, ukosnicama ili kapsulama.
 3. Nastavite s tkanjem. Pokušajte da ne povlačite kosu i ne pletite pletenicu.

Savjeti za tkanje pletenica

Kako bi bez napora ugurali prekrasan pigtail, poslušajte naše korisne savjete:

 • Ne pokušavajte tkati na prljavoj ili nepopravljenoj kosi. Spit će biti neuredan i ne baš bujan.
 • Oni koji imaju kosu uvijenu kao rezultat kemije ili prirode moraju nanositi hidratantnu pjenu ili sprej na njih. Kao opciju, češalj navlažite toplom vodom i nekoliko puta hodajte uz glavu kose.
 • Za dodatni volumen ukrasite vrpcom, cvijetom, obrubom ili barretom.
 • Nemojte previše rastezati kosu - uzrokuje nepopravljivu štetu i može uzrokovati glavobolje.

Tkati i pletenice za kratku kosu omogućit će vam da uvijek ostanete na vrhu modernog vala.

Kratke kose

Ženske frizure s pletenicama, lijepe pletenice uvijek izgledaju originalno i elegantno. Lijepe pletenice mogu staviti čak i neposlušnu kosu u neobičnu frizuru i naglasiti svu ljepotu ženskog lica. Obično pletenice sami pletenice vlasnici duge kovrče, jer to apsolutno nije teško. Oni koji imaju kratku frizuru teže pletenice, ali postoje neke vrste tkaša koje su idealne za kratke duljine. Kada nema vremena za posjet frizerskim salonima i salonima, možete pletenice i pletenje napraviti kod kuće. Tkanje pletenice na kratku frizuru nije teško. Ovaj članak sadrži nekoliko originalnih frizura koje se temelje na pletenicama, tehnika, tkanje koje ne stvara poteškoće.

Frizure na temelju francuske pletenice

Najpopularnija frizura ostaje francuska pletenica. Čak možete i pletiti njezinu kratku kosu. Da biste to učinili, morate odlučiti gdje ćete ga početi tkati. Francusku pletenicu treba pokrenuti sa stražnje strane glave ili sa strane. Tkanje počinje kao za uobičajene pletenice. Nakon toga se u središte stavi lijevi pramen i doda mu se pramen labavih uvojki. Isti postupak se ponavlja s pravim lancem. S postupnom izmjenom, pletenica završava do kraja. Spremni pletenica može biti presavijena u različitim frizurama. Može se postaviti u obliku naplatka ili sakupiti u izvornom snopu na stražnjoj strani glave.

Francuski pletenica može biti temelj frizura - vodopada. Za izradu frizure morate pažljivo češljati kosu. Možete stvoriti male kovrče, jer na valovitoj kosi, frizura će izgledati originalnije. U hramu je odvojen tanak pramen koji je podijeljen na tri dijela. Tkanje počinje kao obična pletenica, a zatim počinje stvaranje vodopada. Da biste to učinili, gornji lanac ostaje na dnu, zamijenjen novom kosom. Dakle, sva je kosa utkana: jedna nit se spušta, a druga se odabire. Vodopad se može opletati cijelom glavom, kao i sredinom. Pletenica je pričvršćena ili ukosnicom ili gumenom trakom.

Za kratku frizuru možete čak napraviti i šiljak. Za tkanje klasa, sva kosa, uključujući i šiške, češlja se natrag. Odabrane su iste niti, uobičajeno tkanje pletenice započinje dodavanjem novih vlakana.

Jedna vrsta francuske pletenice je grčka pletenica. Također je utkana kao francuski, ali njezina je posebnost to što je pletena oko cijele glave. Tkanje može početi s hramom, pa s čela. Odgovarajuća opcija može se odabrati na temelju oblika lica.

Frizure na temelju zrake

Kombinacija grede i pletenice trenutačno se smatra najmodernijom opcijom. Kako bi izgled stila izgledao bujnije, niti se mogu saviti. Pramenovi su podijeljeni u tri dijela, od kojih je srednji dio oblikovan u snop. Bočne niti mogu se pletiti u francuske pletenice od čela do početka grede. Možete napraviti casual frizuru, kucati nekoliko niti iz tkanja.

Tip zrake je okvir. On, kao i kolač, pomaže da se odredi maksimalna količina kose. Za stvaranje ruba, kosa je odvojena na sljepoočnicama i na čelu u odnosu na liniju rasta. U području hrama kosa je podijeljena na tri dijela, nakon čega počinju tkati u suprotnoj francuskoj pletenici. Pramenovi su sami po sebi preplavljeni i dodaju se nove niti na lijevoj i na desnoj strani. Francuski pletenica utkana je u uho, a zatim završava kao obična pletenica. Na kraju je pričvršćen gumenom trakom. Da bi se dobio volumen obruča, njegove se niti mogu lagano rastegnuti. Raspuštene dlake mogu se poprskati lakom ili sakriti malim ukosnicama ili nevidljivom kosom. Preostale niti mogu biti uvijene.


Ako želite maksimalno prikupiti kosu u pletenice, onda takva popularna frizura poput afrokosichki. Za tkanje afrokosichek dovoljno kose da imaju minimalnu duljinu, također možete koristiti pretek. Tkanje takvih pletenica je elementarno - kosa je podijeljena na nekoliko niti, a zatim se svaka traka utkana u pletenice, u koje se tada tkaju šarene niti.

Koristite nadzemne niti za izradu frizura

Nadzemni pramenovi sada se prodaju gotovo svugdje. Mogu se naći u specijaliziranim trgovinama ili trgovinama. Materijal niti može biti i prirodan i umjetan. Pramenovi su pričvršćeni na različite načine, ovisno o debljini kose i duljini. Za kratku kosu, pramenovi su najbolje pričvršćeni u specijaliziranom salonu.

Nije teško napraviti frizure s lažnim trakama. Potrebno je češljati i vlastitu i lažnu kosu. Pramenovi su pričvršćeni ukosnicama ili vrpcama. Pramenovi pletenica također su potrebni kao i obično. Glavna stvar nije mnogo povući niti i ne povući pletenicu.

Neke preporuke za pletenje kratke kose

Ponekad se preporuča slijediti neke preporuke kako bi stil izgledao lijepo i njegovano. To uključuje:

 1. Pletenica će biti razbarušena i zapuštena ako je pletena na prljavoj ili loše češljanoj kosi.
 2. Ako je vaša kosa uvijena (po prirodi ili kao posljedica trajne perme), prije tkanja najbolje je nanijeti pjenu ili hidratantni sprej.
 3. Kod tkanja se ne preporuča snažno zatezanje kose. To može oštetiti kosu i uzrokovati glavobolje.
 4. Želite li svojoj kosi dati više volumena, možete je preoblikovati dodatnim ukosnicama, rubovima ili vrpcama.
 5. Tkanje pletenica je najbolje početi u samoj glavi, to će dati frizuru dodatnu pompu i volumen.