Glavni

Postupci

PARA PLUS

Uši - dugogodišnji problem čovječanstva, koji se još uvijek može naći. Možete se boriti protiv njih na različite načine, svi postojeći alati se ne računaju. Jedan od najučinkovitijih je sprej za uši koji ubija uši i gnjide - Pair Plus.

Za što je to dobro, koliko učinkovito i bezopasno je za osobu? Hajde da shvatimo.

Sastav lijeka

Alat je uljasta tekućina težine 116 grama. Aerosol je razvijen od strane Francuza, alat je moguće primijeniti samo izvana.
Postoje tri glavna aktivna sastojka:

 • Piperonil butoksid (2,32 g) je insekticid koji pojačava učinak piretroida (u ovom pripravku je permetrin).
 • Permetrin (0,58 g) je insekticid, glavni aktivni sastojak velike većine lijekova za pedikulozu. Djeluje na živčani sustav insekata, uzrokujući paralizu i ranu smrt.
 • Malation (0,29 g) je otrov koji također inficira insekte, prodire kroz tijelo parazita kroz probavni sustav i uzrokuje njihovu paralizu.

Eksplozivna smjesa je vrlo štetna za uši i gnjide te je praktično sigurna za ljude.

Načelo djelovanja uši

Lijek utječe na živčani sustav ušiju i, iznimno, na gnjide.

Nije svaki lijek sposoban uništiti uši, ali u ovom sastavu postoji supstanca Malathion, poznatiji kao karbofos, koja može prodrijeti ispod ljuske gnjida i uništiti ih.

Načelo lijeka u blokiranju prijenosa živčanih impulsa u tijelo insekata. Aktivne tvari savršeno se nadopunjuju, što povremeno pojačava učinak. Stoga se alat vrlo brzo nosi s ušima i gnjidama.

Način primjene (uputa)

Lijek se vrlo lako primjenjuje:

 1. Potrebno je prskati Pair Plus na korijen kose i dužinu, pažljivo prevrćući pramenove. Operite kosu prije uporabe nije potrebno. Lijek se primjenjuje na suhu kosu.
 2. Za najbolji učinak, preporuča se utrljati sastav kose. Držite alat na nitima samo dovoljno za 10-15 minuta, nije potrebno pokriti.
 3. Isperite kosu šamponom nekoliko puta. Iako se spreja i masno se ispire iznenađujuće lako i jednostavno.
 4. Češljajte kosu posebnim češljem za uši i gnjide. Češalj nije isporučen s ovim alatom, morate ga unaprijed osigurati. Je jeftin i prodaje se u bilo kojoj ljekarni. Bolje je odabrati metalne proizvode.

Sljedeći dan, morate ponoviti postupak češljanja. Iako je alat mega učinkovit, ali ne i magičan. A ako se nije dobro obradio ili je broj parazita u glavi bio ogroman, vjerojatno nije sve umrlo. Zatim morate ponoviti manipulaciju nakon 7-10 dana, bez zaustavljanja dnevnog češljanja.

Pair Plus ne djeluje samo na uši, već se može koristiti i za liječenje stidnih uši i za uklanjanje ušiju. Ako je u prvom slučaju postupak liječenja isti (glavna stvar je ne zaboraviti nanositi sredstvo na unutarnju površinu bedara, prepone i anusa).

Mjere opreza, nuspojave i kontraindikacije

Iako je lijek netoksičan za ljude, postoje određene suptilnosti u njegovoj uporabi.

 • Alat ne biste trebali koristiti zajedno s drugim lijekovima za uši, jer onda posljedice mogu biti nepredvidive.
 • Lijek može izazvati alergije. Stoga, prije nanošenja ne šteti proći standardni test na unutarnjem kraku ruke prije uporabe.
 • Nemojte dulje prekoračiti učinke lijeka. To može uzrokovati iritaciju kože, peckanje, crvenilo i čak opekotine.
 • Kada se primjenjuje u prepone, izbjegavajte kontakt s sluznicama. To može uzrokovati iritaciju.
 • Proizvođač ne zabranjuje uporabu lijeka za trudnice i dojilje, ali to se može učiniti na vlastitu odgovornost kada korist za ženu nadmašuje potencijalni rizik za dijete.

Tijek liječenja ne smije biti duži od 3 tjedna. Ako za to vrijeme nema učinka, potrebno je odabrati drugi način liječenja ušiju.

Nuspojave su moguće samo ako se ne poštuju upute. Ako slijedite preporuke proizvođača, korištenje aerosola će donijeti samo korist.

kontraindikacije:

 • Pedikuloza se ne može liječiti lijekom Para Plus za djecu mlađu od 2,5 godine.
 • Zabranjeno je koristiti lijek osobama koje pate od bronhijalne astme.

Gdje i po kojoj cijeni možete kupiti Pair Plus?

Alat je vrlo popularan, unatoč činjenici da cijena nije demokratska. Prodaje se u bilo kojoj ljekarni. Cijena od 650 do 850 rubalja, u online ljekarne malo jeftinije.

Recenzije

Tretirali su moju pedikulozu sa svojim nećakom. On je pristao na sve, samo da bi se brzo riješio nesreće. Stoga nismo ni razmatrali narodne metode. Ljekarna je savjetovala da se uzme Par Plus, jer tretman traje 10 minuta. Odlično pristajanje. Nanesite vrlo brzo, osobito na kratku dječačku frizuru. Nema paketa - ljepota, civilizacija. U mom djetinjstvu, sve je bilo drugačije. Općenito, trebalo je 10 minuta, oprati, izgrebati sa češljem (kupuje se zasebno) i spremni - glava je čista. Gnjide nisu bile dovoljne, pa čak i do desetak ušiju, očito samo pokupljenih, nisu imale vremena za razmnožavanje. Problem je donesen prvi put, a ne prerađuje se ni za prevenciju.

Gdje je moja baka dobila uši u starosti nije poznato, ali činjenica na licu. Glava svrbi, u kosi je vidljiva životinja. Kao prvo, baka joj je naredila da dobije kerozin, ali to nije naša metoda. Htjeli smo izdržati smrad, i zašto te pretpotopne metode. Kupio sam joj par brzih prskanja Plus. 10 minuta bez buke i noćne morske arome za cijeli stan (to je vrlo zanimljivo obilježje, usput, ovo je važno, pogotovo za one koji su alergični na oštre mirise). Ispran, češljan i zaboravljen. Prvo smo slušali, naravno, ali onda je baka prepoznala da je to dobar lijek, jer ništa nije izgorjelo, nije se napuhalo, a nije bilo potrebno ni završiti sat vremena. I, naravno, glavna prednost je bila što nije bilo potrebno ponavljati uznemiravanje insekata mnogo puta, a uspjeli smo ubiti i uši i gnjide odjednom.

Nakon blagdana, glava je počela neugodno svrbjeti. Uši, nije bilo teško pogoditi. I muž. Naručili smo Para Plus online ljekarnu, to znači dobre ocjene. Još jedna ogromna prednost - samo 10 minuta, prema proizvođaču, Francuzu, i ušima dok vjetar puše. Nije loše Općenito se najprije obratila svome mužu, a zatim sebi. Bolje da to netko učini. Mnogo je teže sami, možete preskočiti neka područja, što naravno smanjuje učinkovitost. Čekali smo 15 minuta da pomognemo. Isprana, češljana. Čini se da su uspjeli istrijebiti sva živa bića. Ali sljedećeg dana ponovno sam ga počešljala. Moj suprug je čist i našao sam nekoliko uši. Ponovljena obrada svaki drugi dan. Već je zamolio supruga da primijeni sam alat, očito propušteni negdje u tom području. Ponovo je 15 minuta. Tada je problem potpuno nestao. Sredstva su sretna, mogu vam preporučiti. Ne miriše, ne štipati, oči ne boli.

Korisni videozapis

Kako primijeniti paru i uši na video ispod.

Pari Plus

Oblici oslobađanja

Liječnici recenzije o par plus

"Pair Plus" (Para plus) zanimljiv je dermatologu u liječenju pedikuloze dlakavog pokrova. Permetrin prisutan u pripravku ima neurotoksični učinak na kukce.

Ne primjenjujte na djecu do 2,5 godine. Studije o sigurnosti lijeka tijekom trudnoće nisu provedene.

Lijek može podnijeti stvari koje koriste zaraženi pacijenti.

Dobar i učinkovit lijek u liječenju pedikuloze. Dokazana je učinkovitost i brzi početak terapijskog učinka, uspješan i pogodan oblik oslobađanja.

Cijena ovog lijeka je očito previsoka u usporedbi s ostalim domaćim kolegama. Zato liječnici i pacijenti češće preferiraju druge opcije lijekova.

Pripremam ovaj sprej za pedikulozu i šugu za tretiranje onih stvari koje su bile u kontaktu, ali ne mogu biti isključene iz upotrebe nekoliko dana ili obrađene izlaganjem toplini: igračke, tapecirani namještaj, krzneni šeširi itd. Prenosivost je obično dobra.

Skupi za prosječnog pacijenta.

Pacijentske recenzije o paru plus

Moja kćer je donijela ovaj zoološki vrt iz škole, bio sam u šoku, jer joj je kosa duga, gotovo do koljena. Pokušao mnoge alate, čak i ljudi, ali nema smisla, dijete nasilno češlja glavu u krvi. Nije bilo više snage za to, otišao sam u ljekarnu i zatražio najučinkovitiji lijek. Preporučili su mi ovaj lijek. Bila je skeptična, budući da više nije vjerovala ni u što. Ali na moje iznenađenje, ovaj nam je alat pomogao. Odmah sam rekao da ga obrađujem, ne jednom, već par, ali učinak je izvrstan. Samo je strašna invazija bila, sve istrijebljena. Nadu zauvijek.

Jedna od prednosti je odsustvo vrlo nagrizajućeg mirisa, kao što je primjerice preparat Pedikulen. Lijek je korišten na djetetu od 7 godina, nije uzrokovao peckanje ili nelagodu. Paraziti su uzgajani nakon prve uporabe, ponovna obrada nije se mogla obaviti, ali je postupak ponovljen nakon 10 dana kako bi se spriječilo. Općenito, lijek je zadovoljan.

Kći je donijela uši iz dječjeg vrtića, a ona nije odmah bila primijećena, tako da je tu bila kompletna skupina ovih parazita od mladih do starih. Iako pišu da to utječe na "Pair Plus" i uši, i gnjide, ali to nije tako. Uši umiru - to je istina, a gnjide i dalje rastu. Stoga je važno ponovno liječenje u tjedan dana. No, dva tretmana nisu nam pomogla, iako su dodatno obrađivali šešire i krevet. Teško je nedvosmisleno reći je li neka larva ostala ne ubijena ili je kći ponovno inficirana, ali nakon 3 tjedna uši su se ponovno pojavile. Provedena je druga procedura s drugim lijekom, iznesena za 2 pristupa.

Da, dovoljno ugodno. Ali škola je takva stvar da smo i mi pokrenuli ovo pitanje. Kupljen na savjet prijatelja "Par Plus". Od prvog puta, nitko mi nije trčao u glavu, vrlo pažljivo su ga rješavali. Oprali su im glave i vukali se, dijete je ustalo ujutro na spavanje. Nakon tjedan dana, nakon svega, opet obraditi popraviti rezultat! Vrlo brzo uklanjanje ušiju! Da! I vrlo zadovoljan mirisom, nije se morao gušiti. Dakle, droga 5+.

U jesen sam našao uši na svojoj kćeri. Počeo koristiti narodne lijekove. Češljanje je beskorisno. Otišao sam kćeri bez šešira na hladnoći - ne boje se mraza! Ocat, kerozin, sol - svi pokušali. Jedno je jasno: samo specijalizirani lijekovi mogu pobijediti uši. U ljekarni nas je nekoliko savjetovalo, uzeli smo najjeftiniji "Pair Plus". Pokazalo se da je prikladna za korištenje (kosa kćeri je duga, podijeljena u redove i prskana u svaki red aerosolom). Održavali su se 15 minuta, nakon čega su oprali glave (dobro oprali, dobro počešljali kosu). Tjedan dana kasnije, ponovno se liječio radi profilakse. Zgodan, jednostavan, brz.

Budući da radim s ljudima, dogodilo se da je jedan od klijenata donio ovu infekciju našem menadžmentu. Budući da imam dugu kosu, morao sam kupiti dvije boce, ali prije toga pokušao sam se različitim metodama riješiti ušiju, odnosno drugim sredstvima, koja nažalost nisu uspjela, ali su im samo malo smanjila broj. "Para-plus" je doslovno odmah razjasnio da nakon prskanja treba očekivati ​​dobar rezultat, izbaciti mnoge parazite, nakon što je tjedan dana kasnije napravljen profilaksa, i sve je bilo u redu.

Nedavno sam se zarazila ušima. U tome nema ničeg ugodnog i htjela sam ih se riješiti što je prije moguće. Prvo što sam odlučio kupiti najjeftiniji alat u ljekarni, a to nije ispravilo moju situaciju. Drugi pokušaj završio je kupnjom "Pair Plus". Obrađivala je kosu s dvije kante za prskanje. Učinak lijeka bio je trenutak. Dva tjedna kasnije kupio sam još jednu limenku i obradio je za profilaksu.

Zaraženi sin doveden iz škole. Nikada se prije nismo suočili s takvim problemom, pa je stoga kupnja "Pair Plus" obavljena nakon konzultacije s ljekarnikom u ljekarni. Prednost je da se nakon tretmana glava može oprati za 10 minuta. Od početka, iskreno, nije pomoglo. Samo je polovica umrla, a možda i nije pažljivo obrađena. I premda pišu u uputama da se mogu ponovno upotrijebiti tek nakon tjedan dana, nakon tri dana smo posipali, obradili sve šešire, jastuke i oprali krevete u načinu ključanja. Od drugog puta izliječena.

Pair Plus uši: upute, sastav, cijena, mišljenja

Spray Pair Plus je vrlo učinkovit i jednostavan za korištenje lijek za pediculosis. Pedikuloza je kožna bolest koju uzrokuju mali insekti - uši. U prošlosti je ova bolest bila vrlo česta, jer su socioekonomski uvjeti bili mnogo gori nego sada. Čini se da u suvremenom svijetu ne postoji mjesto za ovu bolest, no ona je uobičajena, osobito u dječjim ustanovama. Povremeno u lječilištima, kampovima, školama, vrtićima dolazi do epidemioloških pojava.

Zahvaljujući suvremenom razvoju postoje mnogi lijekovi iz ove neugodne bolesti, a Para-Plus se može nazvati lider među njima.

Kako izgledaju uši i kakvu štetu oni uzrokuju?

Uš je maleni puzavi kukac koji nema krila i parazit je na koži vlasišta. Ima tri para napornih nogu, koji se čvrsto prianjaju za kosu i brzo se kreću uz nju. Hrani se krvlju, grizući kožu i oslobađajući slinu u rani koja sprječava zgrušavanje krvi. To je zbog sline koje krvare rane, svrbež i iritaciju kože.

Očekivano trajanje života ovih ektoparazita je malo i iznosi 35-40 dana. Ali za to vrijeme jedna ženka može položiti na stotine jaja - gnjida, od kojih nakon sedam dana izlaze mladi insekti.

Uši mogu nositi neke ozbiljne bolesti. Osim toga, grebanje uzrokovano svrbežom može biti upaljeno i zaraženo. Stoga, odgoditi liječenje pediculosis ne bi trebalo biti.

Indikacije za uporabu

Aerosol Vapor Plus razvijen je u Francuskoj od strane OMEGA PHARMA laboratorija, proizvedenog u tvrtki Marseille Aerofarm. Lijek je dizajniran za ubijanje uši i gnjida na vlasištu, a djeluje i protiv drugih vrsta uši: stidne i ormara.

Sastav lijeka Pair Plus

Lijek se proizvodi u obliku aerosola u balonu s volumenom od 116g. Tekućina je u obliku uljne otopine specifičnog mirisa, ne jako jaka. Otopina je bistra, blago žućkaste boje. Sastav spreja sastoji se od tri aktivne tvari s snažnim insekticidnim djelovanjem:

 • Permetrin je tvar koja ima negativan učinak na živčani sustav insekata.
 • Malation je organofosforni insekticid koji utječe na živčane strukture ušiju. Glavna prednost ove supstance je njena sposobnost da utječe ne samo na odrasle insekte i ličinke, nego i na njihova jaja, koja se nazivaju gnjida. Još poznatiji naziv za ovu tvar je karbofos.
 • Piperonil butoksid pomaže u poboljšanju učinka permetrina, ima toksični učinak na živčani sustav, a također uništava enzimski sustav ušiju. Ima radnju kontakta, tj. Može djelovati ne samo kroz respiratorni trakt i crijeva kukaca, već i kroz njihov hitinski omotač - dovoljno je dobiti lijek na tijelu insekta.

Izododekan i tetrafluoroetan (HFA potisni plin) koriste se kao pomoćne tvari.

Načelo djelovanja

Zbog zajedničkog djelovanja aktivnih tvari, lijek pokazuje visok stupanj učinkovitosti, ne uzrokuje stvaranje otpornosti kod insekata. Princip djelovanja je blokiranje živčanih impulsa, koji uzrokuje paralizu parazita, uništavanje enzima probavnog sustava, kršenje motoričkih funkcija. Jedna od glavnih prednosti spreja leži u njegovoj sposobnosti da prodre u posebnu ljusku gnjida i uništi ih.

Način primjene Pair Plus

Sprej je jednostavan za upotrebu, ali važno je zapamtiti da svi insekticidni proizvodi zahtijevaju odgovoran pristup i slijedite upute.

 • Prije upotrebe glave nije potrebno oprati je jer je proizvod namijenjen samo za suhu kosu. Sredstvo se raspršuje s udaljenosti od 3-5 cm do vlasišta, a ne nedostaje niti jedan dio, a zatim, sekvencijalno obrađujući cjedilu po cjedilu, cijelom dužinom kose.
 • Količina lijeka potrebna za pažljivu obradu ovisi o duljini kose i debljini. Za vrlo dugu i gustu kosu cijeli aerosol lako može ići, ali u prosjeku ima dovoljno ambalaže za dva tretmana srednje duge kose i nekoliko tretmana za kratku kosu.
 • Nakon obrade ne treba pokrivati ​​glavu, jer je to efekt staklenika, a lijek može imati negativan učinak na vlasište.
 • Proizvod se mora čuvati 10 minuta, a zatim oprati kosu šamponom. Isperite otopinu bez ikakvih problema. Da biste uklonili mrtve nametnike i gnjide, dobro ih češljajte. Da biste to učinili, koristite česte češljeve od pedikuloze.
 • Za stidne uši, nanesite lijek na pubis i kosu u prepone, izbjegavajući kontakt sa sluznicama genitalnih organa, držite 10 minuta, isperite sapunom ili gelom za tuširanje.
 • Ako je infekcija teška, liječenje se mora ponoviti nakon tjedan dana, budući da s velikom količinom može ostati živa gnjida na kosi. Tijekom tjedna iz njih će se pojaviti ličinke, koje će se uništiti ponovnim nanošenjem spreja. Tako se možete riješiti svih parazita.

kontraindikacije

Para-Plus aerosol je siguran za ljude kada se pravilno koristi. Ali u nekim slučajevima moguće je pojavljivanje alergija, pa je prije primjene potrebno testirati na prisutnost alergijske reakcije. Da biste to učinili, poprskajte malu količinu lijeka na tanku osjetljivu kožu koljena. Ako se nakon 30-35 minuta pojavi osip ili crvene mrlje, treba uzeti sprej.

Upotreba je kontraindicirana kod bronhijalne astme, kao i kod djece do 2,5 godine.

Ne upotrebljavajte lijek tijekom trudnoće i dojenja, jer nisu provedena istraživanja o utjecaju aktivnih tvari na fetus i njihovo prodiranje u majčino mlijeko.

Posebne upute

Liječenje s Para-Plus sprejom preporuča se u ventiliranoj prostoriji, au toplim godinama moguće je na otvorenom. U blizini ne bi trebalo biti otvorenih izvora vatre.

Izbjegavajte kontakt tvari s očima, sluznicama, ali ako se to dogodi, isperite s mnogo vode. Za zaštitu dišnog sustava dobro je koristiti zavoje od gaze.

Da bi se spriječila ponovna infekcija, prskati Para-Plus jastuke, posteljinu, ovratnike za odjeću, šešire i druge stvari koje su u kontaktu s osobom zaraženom ušima. Prije toga ih treba oprati.

Interakcija s drugim lijekovima nije utvrđena, nema ni informacija o učinku spreja na sposobnost kontrole stroja.

Rijetka nuspojava može biti lagano paljenje i peckanje u mjestima primjene.

Gdje kupiti Para-Plus sprej

Lijek je u stanju pomoći brzo i učinkovito riješiti uši, a možete ga kupiti u lancu ljekarni. U asortimanu gotovo svake ljekarne u velikim i srednjim gradovima postoji lijek za uši. Narudžbu možete izvršiti putem Interneta, ali samo ako postoji mogućnost brze dostave, jer je nemoguće odgoditi liječenje parazita liječenjem.

Cijena Para-Plus aerosola varira od 400 do 650 rubalja, ovisi o cjenovnoj politici svake pojedine ljekarne. Ali to se u potpunosti opravdava, jer alat dovodi do željenih rezultata u jednoj ili dvije aplikacije.

Sprej Para-Plus ima velike prednosti u odnosu na druge načine rješavanja ušiju i pomaže da se ta bolest što prije oslobodi ove bolesti.

Pair Plus - sprej za uši: recenzije

Pregledi alata na internetu dokazuju njegovu učinkovitost, evo nekih od njih.

Kći iz škole donijela je uši na svojoj dugoj kosi. Ne pate od insekata. Otrčao sam u ljekarnu, ponudio sam aerosol, šampon i kremu. Na pitanje što je učinkovitije, savjetovao sprej Pair Plus, kažu da je jeftinije od drugih sredstava, ali će pomoći 100%. Imam ga. Naneseno prema uputama. Odmah sam primijetio da uši nisu imale vremena položiti ličinke, već su rano ubijene. Samo u slučaju da se ovratnici odjeće još uvijek obrađuju, ovaj sprej ne ostavlja tragove na odjeći. Općenito, spasila je njezinu kćer od kratke frizure. Jedna boca je bila dovoljna, čak i lijeva.

Nisam mislio da će mi se to dogoditi nekad! Pokupio sam uši kod frizera, ali sam otišao tamo dvije godine. Nije dezinficiran češalj i to je to, udario sam. Nakon tjedan i pol, vlasište je bilo jako češljano. Nekako sam u ogledalu vidio ta stvorenja i gotovo se onesvijestio. Šteta je čak iu ljekarni tražiti lijekove. Pa, prodavatelj je bio normalan, savjetovao je dobar lijek Pair Plus. Obradila sam cijelu glavu i kosu od korijena do vrha. Mislio sam da će sve biti mnogo teže, ispalo je iznimno jednostavno: nanesite 10 minuta bez šešira, zatim isperite šamponom i češljajte češljeve. Obradila je četku za kosu istim sprejom, jastukom i ogrlicama odjeće. Sljedećeg dana, za svaki slučaj, ponovio sam postupak.
Nema više stopala u frizeru!

Lijek za uši i gnjide Pair Plus

Pair Plus je medicina ušiju koju je razvio francuski laboratorij Omega Pharma i proizvodi AeroFarm smještena u Marseilleu (često možete pronaći i pogrešno ime - Paraplus). Lijek je dostupan u obliku spreja i ima prednosti i nedostatke ovog oblika oslobađanja, može se koristiti za djecu od 2,5 godine.

Par Plus uši se koristi kod zaraze raznim vrstama ovih insekata, uključujući i borbu protiv uši, ali u borbi protiv glave i stidnih ušiju lijek se pokazao najboljim, o čemu svjedoče mnoge pozitivne kritike.

Imajte na umu da je pri radu s bilo kojim insekticidnim sredstvom potrebno strogo se pridržavati sigurnosnih pravila navedenih u uputama za uporabu.

“Nekako, dok je dijete išlo u vrtić, ti se problemi nisu pojavili, ali je redovito počeo unositi uši iz škole. Prvi put kad smo kupili Paraplus od ušiju, kasnije smo isprobali mnogo alata. Čak su jednom pokušali otrovati ga kerozinom s tužnim rezultatom. Kao rezultat toga, u smislu cijena-učinak-neškodljivost, Paraplus se pokazao optimalnim protiv uši.

Lijek za uši i gnjide Pair Plus je uljna otopina triju aktivnih sastojaka s blagim karakterističnim mirisom. U isto vrijeme, za razliku od većine sličnih lijekova, Pair Plus se vrlo lako ispire s kose.

Razgovarajmo o prirodi proizvoda i njegovom sastavnom sastavu.

Sastav lijeka i njegov učinak na uši

Sasvim visoka učinkovitost znači Para Plus protiv ušiju zbog činjenice da sadrži nekoliko snažnih insekticida:

 • Malation, poznatiji kao Malathion, ima ovicidni učinak na gnjide i snažan učinak na živčani sustav većine insekata, uključujući uši.
 • Piperonil butoksid s djelovanjem crijeva i kontakta. Učinkovito čak i kada padne na površinu tijela insekta.
 • Permetrin je možda najpoznatiji insekticid koji danas utječe na živčani sustav insekata.

Uz zajednički učinak na parazite, sve tri komponente imaju uzajamno pojačavajući učinak djelovanja jedni na druge (sinergistički učinak). Istodobno, tvari koje se koriste su relativno bezopasne za ljude i mogu dovesti do primjetnih nuspojava samo kod alergičara i osoba s individualnom netolerancijom na lijek.

Princip djelovanja Pair Plus na ušima je blokiranje prijenosa impulsa u živčani sustav insekata s kasnijim početkom paralize. U isto vrijeme insekticidi ulaze u tijelo parazita ne samo za vrijeme disanja, već i kroz chitinozne integume tijela, pa se štetna sposobnost sredstva može okarakterizirati kao prilično visoka.

Također je važno da Pair Plus ubije gnjide, dok mnogi drugi lijekovi, uključujući mnoge lijekove za uši, ne posjeduju tu sposobnost.

Još jedan savjet o korištenju Pair Plus

“Kad je Julija donijela uši iz škole (sumnjam da ih je dugo nosila, ali smo ih vidjeli tek kad ih je bilo mnogo), moja majka mi je odmah rekla da je treba otrovati kerozinom. Spustio sam slušalicu. Otišao sam kupiti Par Plus, prijatelj me savjetovao protiv uši. Ona je poprskala svoju kćer na glavu i držala je 40 minuta, a ona se uhvatila tek kad su joj crvene mrlje počele puzati po obrazima. Tjedan dana, vjerojatno nakon toga, povukla se, bilo je nekoliko manjih opeklina na glavi. Zaključak: pročitajte upute. Tamo je napisana u običnom tekstu: zadržite 10 minuta i isperite. Usput, uši su odmah iznesene. "

Upute za uporabu Pair Plus

Lijek za uši Par Plus se koristi za liječenje glave i stidnih uši, barem - za borbu s ušima.

Za uništavanje ušiju, Pair Plus se nanosi na cijelo vlasište, na kosu duž cijele dužine, au slučaju stidnih uši - na stidne dlake i prepone. Nemojte navlažiti kosu prije uporabe proizvoda.

Sredstva čuvaju kosu u roku od 10 minuta, a zatim se ispiru bilo kojim šamponom ili sapunom.

Količina konzumiranog lijeka ovisi o duljini i debljini kose. Prilikom nanošenja na glavu, kosu treba gurnuti s prstima tako da sprej može bolje prodrijeti u kožu.

Nakon ispiranja kose, kosu treba počešljati po nitima gustom, tvrdim češljem. Za ovaj specijalni češlje od ušiju bolje je koristiti Nit Free ili AntiV.

“Vrlo dobar lijek je Paraplus. Cijena je niska, uši savršeno pomažu, sve umire, ostaje samo nekoliko živih gnjida. Loša strana je to što ne dolazi s češljem na koji se češljaju te uši. Pa, već smo imali nakon prethodnog izleganja, pa smo u isto vrijeme izvadili sve uši od djeteta. "

Irina Arkadyevna, Tobolsk

"Pitam se je li par Plus ubio gnjide." Prijatelj mi je rekao da liječi svoje uši svojoj kćeri, pa su nakon tretmana na glavi živjeli, pa sam ih morao ponovno obraditi. Ili su učinili nešto loše? "

Kod teške infekcije i vrlo velikog broja gnjida na kosi, čak i nakon pravilne uporabe proizvoda, žive gnjide mogu ostati na glavi. To je normalno, jer su jaja najotpornija na insekticide u razvoju bilo kojeg parazita.

U tim slučajevima, ili je potrebno pažljivo češljati kosu nekoliko dana za redom kako bi se uklonio glavni dio gnjida ili ličinki koje izlaze iz njih, ili tjedan dana kasnije da se ponovi tretman prema istom planu. U tom slučaju, sve ličinke koje su se pojavile iz preživjelih gnjida bit će uništene.

Vrijeme inkubacije gnjida je 5-7 dana. Dakle, tjedan dana nakon prvog tretmana kose pomoću Pair Plus, ličinke će se izleći iz svih gnjida.

Par Plus iz stidne uši se koristi na isti način kao i iz glave, ali kada se primjenjuje u blizini genitalija potrebno je osigurati da sprej ne dođe na sluznicu. Ovdje može uzrokovati bolne iritacije.

U slučaju dodira s očima isprati s mnogo vode. Prema uputama, sam tretman treba provoditi u dobro prozračenom prostoru daleko od otvorenog plamena.

Mjere opreza, nuspojave i kontraindikacije

Pair Plus ne sadrži toksične sastojke za ljude, ali u nekim slučajevima može biti iritantan i dovesti do neželjenih nuspojava.

Jednoznačne kontraindikacije za njegovu primjenu su:

 • djeteta do 2,5 godine
 • bronhijalna astma
 • individualnu netoleranciju na sastojke proizvoda i akutnu alergijsku reakciju na lijek.

Alergiju na lijek možete provjeriti tako što ćete malu količinu prskati na kožu u pregibu lakta i držati lijek 15-20 minuta. Istodobno se može pojaviti osjećaj svjetlosti - to je normalno. Ako se ne pojave osipi, crvenilo i plikovi, lijek se može koristiti za liječenje glave i pubisa.

Nuspojave korištenja Pair Plus za uši mogu biti osjećaj peckanja na mjestima gdje je lijek na koži dugo vremena. Upute za lijek upozoravaju: predoziranje znači i predugo izlaganje može uzrokovati iritaciju.

Sudeći po ocjenama ljudi, možemo govoriti ne samo o blagim iritacijama kože, već io prilično ozbiljnim oštećenjima kože, uključujući opekline.

Nisu provedena istraživanja o učincima Para Plus na razvoj fetusa i stanje trudne i dojilje. Općenito, tijekom trudnoće i razdoblja laktacije, bolje je odbiti Pair Plus.

Kada se nanese na glavu, važno je osigurati da aerosol ne uđe u nos ili oči rukovatelja i tretiranog. Korisno je zaštititi zavoj od gaze.

Gdje i po kojoj cijeni možete kupiti Pair Plus?

Lako je kupiti lijek za uši Pair Plus danas - prodaje se kroz ljekarničke lance u svim većim gradovima Rusije. Možete ga kupiti i preko Interneta, ali zbog trajanja isporuke lijeka, ova opcija je manje poželjna, jer se trebate riješiti ušiju čim ih uočite. U najboljem slučaju, pakiranje s alatom treba biti samo u kući za svaki slučaj.

Cijena Pair Plus-a je oko 350 rubalja po boci za 116 grama. Ta količina je dovoljna za dva tretmana za dugu kosu ili za više tretmana ako je kosa kratka.

“Kupili smo Pair Plus, pokušali smo. Dobro ublažava uši, ali žive gnjide. To znači da nije uočeno potpuno ovicidno djelovanje. Prvi put, bez da su pročitali upute, zadržali su ga na glavi pola sata, spalili su mu kožu, kosa mu je obnovljena nekoliko tjedana. Čak i tada je mala količina gnjida izvađena dok je bila živa.

- Ako usporedimo francuski Pair Plus s belgijskim Paranitom, onda je Pair Plus učinkovitiji. Pokušali smo oboje, a nakon Pair Plus više nije bilo živih uši. Ali ovdje je teže dobiti, ne znam ni zašto. "

Kako radi par parova i uši i gnjide

Često se ljudi suočavaju s takvim problemom kao što su uši i gnjide. Ne može svatko, a ne želi svatko ići u zdravstvenu ustanovu. U tom slučaju, Pair Plus sprej protiv uši i buha najbolje je rješenje za rješavanje ovog delikatnog problema.

Sastav i načelo djelovanja

Moderna medicina danas nudi mnogo različitih načina (uključujući folk) i kemikalije za suzbijanje takve pošasti kao uši. Spray Pair Plus je jedna od vodećih pozicija u ovoj seriji. Uglavnom zbog svoje visoke učinkovitosti, pristupačnosti i udobnosti korištenja.

Temelj djelovanja ovog lijeka je sposobnost intenzivne borbe s različitim parazitima (uši, stidne uši, buhe, šuga). Ovaj cilj se postiže zahvaljujući prisutnosti u spreju posebnih potentnih tvari:

Učinak ovih triju komponenti međusobno se pojačava u procesu provođenja postupka, ali je praktički bezopasan za ljude.

Aerosol Vapor Plus je vrlo pogodan za upotrebu - to je gotova otopina, blago masna konzistencija. Sadržaj se stavlja u prikladan spremnik i nema jak neugodan miris. Sastav lijeka je toliko učinkovit da vam omogućuje da se odvojite od parazita gotovo od prvog puta. Ne propadaju samo odrasli kukci, nego i njihova jaja (gnjide). Nakon završetka postupka, proizvod se lako uklanja vodom za šampon.

Upute korak po korak

Treba imati na umu da Pair Plus uključuje samo vanjsku uporabu.

Postupak upotrebe ove droge je vrlo jednostavan, ali treba poštivati ​​nekoliko obveznih uvjeta.

 1. Da biste zaštitili sebe i ljude oko sebe, preporučljivo je sve radnje obaviti u polietilenskim rukavicama.
 2. Sprej se nanosi na opranu suhu kosu u slojevima, pramenima po niti, bez da se propusti jedan dio. Pritisak na balon treba biti lagano kratkih pokreta.
 3. Kada prskate lijek, balon bi trebao biti na udaljenosti od 3-5 cm od mjesta primjene.
 4. Vrijeme provedeno u spreju na kosi je 10 minuta, što je sasvim dovoljno za postizanje učinka. (Prekoračenje preporučenog razdoblja može rezultirati alergijskom reakcijom). U ovom trenutku, poželjno je pokriti glavu tkaninom ili plastikom (za udobnost postupka, ali ne i za povećanje učinka).
 5. Pripravak se ispire na uobičajeni način: šampon nanesite na glavu i temeljito isperite toplom vodom. Kako bi se olakšalo odvajanje mrtvih gnjida od kose, možete koristiti ispiranje vodom uz dodatak octa (ili bilo kojeg kiselog soka).
 6. Nakon pranja, za praktičnost daljnje akcije, kosa bi trebala biti malo suha. Zatim, naoružani češljem s čestim zubima, potrebno je prijeći na pacijenta i temeljito češljati preostale mrtve nametnike. To bi trebalo učiniti nekoliko dana kako bi se uklonili svi ostaci mrtvih insekata i gnjida.
 7. Ako je infekcija bila teška, neki od njih ne bi odmah umrli. Iz sigurnosnih razloga, češljanje je najbolje obaviti na komadu papira. Sav sadržaj ovog lista treba odmah zamotati i uništiti (bolje izgorjeti).

Upozorenje! Za učvršćivanje postignutog učinka i daljnju profilaksu, poželjno je da se nakon sedam dana provede cijeli opisani postupak.

Sigurnosna pravila

Iako prskalica Pair Plus u uporabi ne predstavlja opasnost, prilikom rada s njom potrebno je pridržavati se određenih sigurnosnih mjera. Evo glavnih:

 • Bočicu držite izvan dohvata djece i životinja.
 • Ovaj lijek treba koristiti samo u naznačene svrhe. Prvo morate provjeriti prisutnost parazita, provodeći temeljitu inspekciju. Preporučljivo je to učiniti za sve koji žive u kući.
 • Preporučljivo je isključiti pojavu alergija na ovaj lijek. To se postiže nanošenjem testne količine tvari na pregib lakta ili stražnjeg dijela ruke. Ako se nakon 30 minuta na koži ne pojave nikakve negativne manifestacije u obliku mrlja ili osipa - možete nastaviti postupak.
 • Prilikom rada sa sprejom, nalazite se u prostoriji s dobrom ventilacijom i koristite rukavice. Preporučljivo je upotrijebiti medicinsku masku ili samoborski zavoj od gaze.
 • Izbjegavajte kontakt s očima i ustima. Ako se to dogodi, temeljito isprati s puno vode.
 • Nakon postupka temeljito očistite korištene predmete (obrišite papir mrtvim parazitima, operite ručnike i salvete otopinom sapuna na temperaturi ne nižoj od 60 ° C).
 • Kako bi se osiguralo uništavanje parazita, preporučuje se i prskanje predmeta koji dolaze u kontakt s tijelom zaražene osobe (odjeća, odjeća, češljevi, četke). Nakon toga, te stvari treba oprati što je više moguće na isti način. Time će se izbjeći mogućnost ponavljanja.

Slijedeći ova jednostavna pravila, uspješno ćete se riješiti ušiju.

kontraindikacije

Međutim, postoji kategorija ljudi za koje ovaj lijek može biti nesiguran. Prije nego što odaberete Spray Pair Plus, morate se upoznati s popisom kontraindikacija:

 • djeca do 2,5 godine;
 • prisutnost respiratornih bolesti, kako bi se spriječio alergijski napad;
 • individualna netolerancija.

Odvojeno, trebali biste procijeniti mogućnost korištenja lijeka u trudnica i dojilja. Do danas, negativni učinak spreja na njihovo tijelo nije identificiran.

No, kako bi se uklonili neželjeni učinci, najprije se morate konzultirati sa stručnjakom kako biste procijenili mogući rizik za zdravlje majke i djeteta. Posljednja riječ mora biti za liječnika.

Nuspojave

Nepovoljne nuspojave korištenja Pair Plus gotovo su negirane. Njihovo popisivanje se svodi na doslovno dvije točke:

 • blagi osjećaj pečenja na mjestu primjene;
 • trnce kože.

Navedene negativne manifestacije, u pravilu, javljaju se u slučaju prekoračenja preporučenog vremena provedenog na koži. Prije uporabe lijeka treba pažljivo proučiti i slijediti sve preporuke. Potrošeni trud će jamčiti da će te nepoželjne manifestacije biti isključene.

Gdje kupiti

Lijek Pair Plus je lako dostupan i uključen je u gotovo sve ljekarne. Poželjno je izvršiti kupnju u specijaliziranim ustanovama - to će jamčiti kvalitetu robe. Nije potrebno primati recept za primanje lijeka od liječnika, a stjecanje neće trajati mnogo vremena.

Postoji još jedna opcija za kupnju Pair Plus spreja. Možete ga naručiti putem Interneta. U tom slučaju trebate saznati vrijeme isporuke. Ako je potrebno nekoliko dana, bolje je odbiti ovu opciju.

Važno je! Liječenje bolesti kao što je pedikuloza ne tolerira kašnjenje. Preporučuje se da se nastavi odmah nakon otkrivanja parazita.

Trošak od

Ovaj članak je već primijetio da Spray Pair Plus spada u kategoriju proizvoda široke dostupnosti. Raspon cijena je dovoljno širok - od 320 do 700 rubalja po boci u prosjeku u Rusiji.

Ta se cijena može smatrati cijenom cjelokupnog tijeka tretmana, s obzirom da je jedan paket lijeka dovoljan za glavne i ponovljene tečajeve.

Snage i slabosti

dostojanstvo

 • Visoka učinkovitost lijeka. Često je dovoljno jednokratno korištenje. Uništava ne samo odrasle kukce, nego gnjide. Tvari uključene u njegov sastav mogu prodrijeti kroz chitinous ljusku kukaca. Ne djeluju svi lijekovi i narodni lijekovi.
 • Štetno za ljude (podložno svim preporukama proizvođača).
 • Jednostavnost i udobnost pri uporabi.
 • Mali broj kontraindikacija. prilično širok raspon ljudi može iskoristiti ovu drogu.
 • Sjajan rok trajanja. To je 4 godine, a to dopušta, ako je potrebno, spremanje nepotrošene boce ili samo za kupnju u rezervi.
 • Dostupnost cijena. Čak i uz kupnju raspršivača na gornjoj cjenovnoj skali, ta je mogućnost opravdana činjenicom da se rezultat postiže brzo i učinkovito.

Osvrćući se na nedostatke, treba napomenuti da, uz sve preporuke, gotovo je jedan od njih:

 • Spray na vlasište je teže nego druga vrsta droge, na primjer, šampon.

Međutim, potrebno je uzeti u obzir da se svi ne pridržavaju točno uputa (vrijeme izlaganja se ne održava, mogućnosti i stanje tijela se ne uzimaju u obzir, uvjeti postupka nisu ispunjeni). A onda nedostaci mogu dodatno uključiti:

 • bol u prisutnosti oštećenja vlasišta;
 • svrbež i iritacija vlasišta;
 • vjerojatno privremeni perut.

Uz pravilnu uporabu i slijedeći sve preporuke, sprej Plus Plus je najsigurniji i najučinkovitiji. Prije uporabe, trebate pažljivo proučiti upute za uporabu, po mogućnosti dobiti savjet od stručnjaka. A onda će kupnja ovog lijeka biti pouzdan pomoćnik u rješavanju vašeg problema.

Detaljni odgovori na često postavljana pitanja o pedikulozi:

Pari Plus: učinkovitost, komplikacije, liječenje. Uparite Plus za prevenciju.

Pedikuloza u djece: uzroci, simptomi, liječenje.

Pari Plus

analoga

Nema analoga na temelju iste tvari, ali postoje i drugi načini za pedikulozu:

Prosječna cijena online *, 588 r. (Aer. Otkriveno. 116g)

Gdje kupiti:

Upute za uporabu

Par plus - antiparazitsko sredstvo koje pomaže ukloniti uši vlasišta, proizvodi francuska tvrtka Aerofarm.

svjedočenje

Lijek se koristi za pedikulozu uzrokovanu infekcijom različitim vrstama uši: glavom, stidnim, donjim rubljem.

Doziranje i primjena

Alat se proizvodi u obliku spreja. Lijek treba poprskati na kožu glave, kao i po cijeloj duljini kose na udaljenosti od 3-5 cm i ostaviti da stoji 10 minuta.

Sprej se nanosi na suhu kosu, količina korištene tvari ovisi o debljini i dužini kose. Nakon nanošenja spreja ne treba pokrivati ​​glavu.

Nakon vremena, glava se pere redovitim šamponom.

Mrtve uši moraju se češljati finim češljem.

Kada stidna pedikuloza znači prskanje u stidnom području i preponama.

Kako bi se spriječila sekundarna infekcija, potrebno je obraditi osobne stvari, posteljinu, češalj i pokrivala za glavu pacijenta. U slučaju masivne ozljede ušiju, postupak se ponavlja nakon 7 dana.

kontraindikacije

Ograničenja za upotrebu su:

 • dobi do 2,5 godine;
 • bolesti dišnog sustava, osobito bronhijalne astme;
 • preosjetljivost na sastojke.

Trudnoća i dojenje

Utjecaj sredstava na žene tijekom trudnoće i dojenja nije instaliran. Potrebna je konzultacija.

predozirati

Slučajevi predoziranja Par Plus nije zabilježen.

Nuspojave

Negativne posljedice nakon uporabe aerosola mogu biti osjećaj laganog peckanja i pečenja u mjestima primjene lijeka.

Ako je vrijeme ekspozicije prekoračeno, Steam Plus može izazvati iritaciju kože i crvenilo.

struktura

100 ml sprej sadrži:

 • permetrin 0,58 g;
 • Malation 0,29 g;
 • piperonil butoksid 2.32 g

Farmakologija i farmakokinetika

Učinkovitost lijeka zbog svojih sastavnih insekticida:

 • Malathion uništava ne samo odrasle uši, već i gnjide, potiskujući živčani sustav parazita, inhibirajući njihovu sposobnost kretanja;
 • piperonil butoksid inhibira zaštitne enzime uši;
 • Permetrin djeluje neurotoksično na kukce.

Dakle, par plus sprječava stvaranje otpornosti kukaca na aktivne tvari.

Nisu provedena istraživanja o farmakokinetici lijeka: Par plus je dizajniran za lokalnu, kratkotrajnu uporabu.

Datum isteka, uvjeti skladištenja

Sprej se mora čuvati na temperaturi ne višoj od 50 ° C tijekom 4 godine, izvan dohvata djece. Zabranjeno je korištenje alata nakon isteka roka valjanosti. Par plusova se uvodi u ljekarničke lance bez recepta.

Posebne upute

Za vrijeme nanošenja tvari za zaštitu nosa i očiju treba upotrijebiti zavoj od gaze.

 • Nakon nekoliko dana od dlačice potrebno je izrezati ostatke gnjida i ličinki.
 • U uništavanju stidnih insekata treba paziti na kontakt sa supstancom na sluznicama genitalija.
 • Ako je tvar oštećena organima vida, oči se operu velikom količinom vode.
 • Rukovanje treba provoditi u dobro prozračenom prostoru, podalje od otvorenog plamena.
 • Sve tekstilije s kojima je osoba došla u kontakt trebale bi biti tretirane.
 • Utjecaj lijeka na sposobnost upravljanja složenim mehanizmima i transportom nije instaliran.
 • Podaci o interakciji s drugim lijekovima nisu dostupni.

Tvari koje su dio para plus mogu poboljšati učinke jednih na druge.

Farmakološko djelovanje sredstva uzrokovano je sposobnošću aktivnih sastojaka da inhibiraju živčani sustav insekata, paralizirajući njihovu motoričku funkciju.

Supstance prodiru ne samo u dišni sustav parazita, već iu chitinous integuments.

Osim toga, par uništava odrasle osobe i gnjide, a može se koristiti u teškim ušima, uz veliki broj gnjida.

Aerosol je pokazao izvrsne rezultate u odnosu na stidne i tijelo uši, koje su vrlo izdržljive i mogu preživjeti do 2 dana bez struje, te su također otporne na temperaturne promjene.

Posteljinu treba tretirati Para plus nakon pranja. Alat također učinkovito uklanja grinje i stjenice koje žive u jastucima. Nakon 7 dana treba provesti ponovnu obradu.

Osim visoke učinkovitosti, lijek je jednostavan za upotrebu i relativno je jeftin način.

Recenzije

(Ostavite povratne informacije u komentarima)

[su_quote cite = "Anonimni korisnik"] Po prvi put mi je dijagnosticirana pedikuloza u dobi od 6 godina, nakon dugog putovanja. Do sada, uz drhtanje, sjećam se kako je moja majka nekoliko mjeseci pokušavala ukloniti uši uz pomoć cemicale vode, kerozina i svakodnevnog četkanja. Bilo je moguće riješiti se insekata tek nakon kratke frizure. Pronašao sam u njezinim gnjidama već u odrasloj dobi, kad sam već imao djecu. Slučajno sam ugledao kukca u mojoj kosi, bio sam užasnut, jer imam dugu kosu koju nisam htio odrezati. Negdje sam pročitao da bojenje kose može ubiti uši i gnjide, ali sam najprije odlučio kontaktirati prijatelja u ljekarni, gdje mi je savjetovano da koristim Steam Plus. Dobio sam jednu bocu s kojom je moj muž rukovao s mojom glavom. Veoma je prikladno koristiti aerosol, otopina je masna, ali ima oštar miris, pa sam tijekom postupka morao otvoriti sve prozore. Za reosiguranje, zadržao sam alat ne 10, već 20 minuta. Naravno, zabrinuti o tome kako tvar će utjecati na moju kosu, ali još više bojati da neće raditi. Nakon vremena, oprala sam kosu običnim šamponom. Isperite otopinu je prilično teško: 4 puta sapunasta kosa. Tjedan dana kasnije ponovio je postupak, ali je prvi tretman bio dovoljan. Jedna boca traje prosječno dva spreja, ali sve ovisi o duljini kose. Alat nije utjecao na stanje kose. Nakon obrade, provjerio sam glavu još dva mjeseca, jer sam se bojao da Pair Plus ne može uništiti gnjide. Međutim, oni su u prošlosti. Preporučujem da koristite sprej. [/ su_quote]

[su_quote cite = "Elena"] Dugo sam se pokušavao natjerati da napišem recenziju, budući da je problem pedikuloze vrlo delikatan i uzrokuje mučenje mnogih ljudi. Nadam se da će moje iskustvo u radu s ušima biti korisno nekome. Pronašao sam uši u svojoj kćeri, koja je sumnjivo često počela grebati glavu. Nakon što sam pregledao pramenove, vidio sam kako trče insekti. Vrlo je vjerojatno da je vrtić kriv. U početku sam kupio još jedan alat, ali nije vidio učinak. Ljekarnik je ponudio par dodataka u obliku spreja, što je vrlo povoljno. Tretirao sam ne samo glavu svojih kćeri, nego i sva kućanstva za prevenciju. Za vlastitu udobnost, postupak je ponovljen tjedan dana kasnije, budući da su gnjide vrlo žilave: vjerojatno je da ako jedna osoba ostane živa, može proizvesti potomstvo. Osim toga, svakodnevno je češljala kosu posebnim malim češljem, trljala je sve na visokoj temperaturi i glačala željezom. Osobno, moj je lijek oštetio moju kosu i vlasište, a također je izazvao i prhut. Međutim, aerosol savršeno je rješavao glavni zadatak. [/ su_quote]

* - Prosječna vrijednost među nekoliko prodavača u vrijeme praćenja nije javna ponuda.