Glavni

Maske

Koliko košta transplantacija kose: 5 faktora cijena

Lijepa kosa može dramatično promijeniti izgled osobe, učiniti ga mlađim i privlačnijim. Međutim, zbog genetike, stresa, hormonalnih poremećaja u tijelu, mnogi se suočavaju s gubitkom kose - alopecijom. Još sredinom dvadesetog stoljeća liječnici su se počeli baviti ovim problemom tako što su započeli s postupcima presađivanja kose. Moderna medicina je napravila velike korake naprijed, a sada, u većini slučajeva, luksuznu kosu - pitanje pravovremenog liječenja u dobroj klinici i financijskim mogućnostima.

Razmotrit ćemo čimbenike koji utječu na cijenu presađivanja kose na glavi iu drugim područjima za muškarce i žene, kao i troškove takvog postupka u različitim klinikama u Moskvi.

Tehnike presađivanja kose: faktor 1

Trenutno postoje tri metode transplantacije kose: FUT, FUE i HFE. Svaka ima svoje karakteristike i razlikuje se u cijeni.

FUT, također poznat kao STRIP metoda, također se naziva operativnim. Njegova suština je sljedeća: iz donatorske (zatiljne) zone izrezana je kožna zaklopka skalpelom, koji je podijeljen na graftove - fragmente s folikulima kose. Dobiveni transplantati su smješteni u zoni primatelja (tj. Na mjestu ćelavosti). Rad s metodom STRIP je prilično brz, jeftiniji je od drugih, ali ima mnogo nedostataka:

 • transplantirani transplantati često ne preživljavaju zbog oštećenja tijekom formiranja;
 • na mjestu šivanja ostaje ožiljak, koji je, prema pregledu bolesnika, vidljiv kratkim frizurama;
 • ožiljak smanjuje područje donora, zbog čega je ponovna operacija nemoguća ili teška;
 • vrijeme iscjeljivanja je duže od drugih metoda;
 • gustoća je 2-3 puta manja od prirodne, kut nagiba se ne promatra.

FUE metoda je operacija u kojoj se fragmenti kože s folikulima kose uklanjaju posebnim uređajem - mehanizmom rotora s rotirajućom cijevi na kraju (bušilo). Zaobljeni ožiljci duž promjera bušila (1,5–5 mm) ostaju na mjestima povlačenja po cijelom donoru. Postupak FUE je duži i skuplji. Međutim, liječenje je brže, a preživljavanje transplantata je veće. Ova metoda ima gotovo sve iste nedostatke kao i FUT metoda.

Metoda HFE je varijacija FUE metode, međutim, ograda i sadnja se obavljaju u potpunosti ručno pomoću igličastih mikro alata. To smanjuje oštećenje kože, mikro-zacjeljuje brzo i ne ostavlja tragove. Tijekom HFE postupka uklanjaju se folikularne jedinice (FU), tako da se izračunavanje odvija u tim jedinicama, a ne u transplantatima. Za pacijenta nema razlike: obje jedinice sadrže 1-4 dlake. Preživljavanje kose je maksimalno - do 98%, a ručni rad omogućuje, štoviše, povezanost pod prirodnom sklonošću i prirodnom gustoćom. Presađivanje kose metodom HFE je nešto skuplje od FUE.

Stupanj alopecije: faktor 2

Postoje mnoge vrste alopecije, ali najčešći je androgenetski. On čini 95% slučajeva ćelavosti kod muškaraca i do 90% u žena [1].

Najčešća klasifikacija stupnjeva muške androgene alopecije - prema Norwoodu - uključuje sedam faza. Ćelavost može napredovati od prvog stupnja, pri čemu je neprimjetna ili jedva primjetna (prednja linija kose pomiče se natrag), do zadnje, sedme, na kojoj kosa ostaje samo u bočnim zonama.

Kod žena je alopecija klasificirana prema Ludwigovoj skali: od prvog do trećeg stupnja. Uz svaku fazu, stanjivanje kose postaje vidljivije, a zona gubitka kose postaje veća.

Što je viši stupanj alopecije, to više kose pacijent treba presaditi kako bi se postigao estetski rezultat i što je skuplje, odnosno, postupak će koštati. U teškim slučajevima, pacijent mora proći nekoliko postupaka, budući da je broj transplantiranih transplantata ili FU-a ograničen.

Zona presađivanja kose: faktor 3

Mnogi misle da je transplantacija zanimljiva samo onima koji se suočavaju s problemom gubitka kose na glavi, ali to nije tako. Suvremene metode transplantacije mogu riješiti ne samo problem alopecije, već i povećati debljinu brade, brkova, stvoriti obrve ili obnoviti kosu na mjestu opeklina i ožiljaka, uključujući i nakon operacije, ili promijeniti (smanjiti) prirodnu prvu liniju rasta kose.

S jedne strane, ako je površina za presađivanje kose mala, to će smanjiti troškove rada, budući da će broj transplantata ili FU biti manji. Međutim, područje lica, obrve je mnogo teže za operaciju, jer zahtijeva najveću preciznost, nakit kirurga, tako da je cijena za svaki presadak i za svaku folikularnu asocijaciju viša.

Osim toga, mnoge klinike za svaku zonu presađivanja određuju poseban prag minimalnog troška.

Spol: faktor 4

Kao što smo rekli gore, ne samo muškarci, već i žene suočavaju se s problemom ćelavosti. Kod presađivanja kose nema razlike u cijeni za jedan graft ili FU, no postoje neke nijanse:

 • kod muškaraca, proćelavost je obično veća, odnosno obujam posla, a cijena po količini će biti veća;
 • Transplantacijske tehnike koje uključuju brijanje dijela ili cijele glave često nisu prikladne za žene, a presađivanje duge kose je skuplje.

Što se tiče transplantacije kose drugih zona (obrva, intimne zone, itd.), Dok su sve ostale jednake, nema razlike u cijeni za muškarce i žene.

Razina klinike i usluge: faktor 5

Možda nećemo otkrivati ​​tajne ako kažemo da su troškovi usluga u klinikama (iu bilo kojem trgovinskom poduzeću) sastavljeni od sljedećih glavnih čimbenika:

 • soba (popravak, najam);
 • plaće osoblja (kvalificirani liječnici i medicinske sestre skuplji su od neiskusnih);
 • trošak opreme i potrošnog materijala (kako bi se dobila moderna i točna oprema, klinika ga mora često ažurirati);
 • dobit.

Ako je cijena u klinici znatno niža od prosjeka, vrlo je vjerojatno da će tvrtka uštedjeti upravo na dobrim stručnjacima i visokokvalitetnoj opremi. No, precijenjen nije uvijek pokazatelj kvalitete: neke klinike, na primjer, oslanjaju se na luksuznu sobu i "besplatne" bonuse. Sve to plaća pacijent, s obzirom da plaća kvalificiranu medicinsku pomoć.

Pošteno je uzeti u obzir prosječnu cijenu za uslugu, ili onu koja je viša od tržišne, ako klinika takve cijene objašnjava pomoću jedinstvene opreme i tehnologija, radno intenzivnog rada, najviše kvalifikacije stručnjaka itd.

Ukupni trošak transplantacije obično se sastoji od sljedećih komponenti:

 • medicinske konzultacije;
 • dijagnostičke procedure;
 • izravni trošak manipulacije: cijena za jedan graft ili FU pomnožena s njihovom količinom;
 • dodatne usluge (anestezija, kirurška podrška, osposobljenost liječnika, bolnica, itd.).

Kao što smo rekli, mnoge klinike također postavljaju najniže moguće troškove rada za sve zone ili za svaku zasebno.

Pogledajmo vodeće klinike koje nude transplantaciju, uspoređujući usluge, uvjete i cijene.

HFE (kosa za sve)

Klinika u Moskvi nudi presađivanje folikula dlake, tj. Stručnjak za pružanje medicinskih usluga radi s folikularnim udruženjima. Minimalni trošak intervencije za glavnu zonu je oko 60.000 rubalja, a cijeli raspon transplantacije je 90.000 rubalja. Kod transplantacije duge kose, minimalni trošak intervencije bit će oko 120.000 odnosno 150.000 rubalja. Približna cijena jednog FU s malom količinom oporavka (manje od 1000 jedinica) i provođenje standardne transplantacije kose glave s brijanjem je 150 rubalja, dok je brijanje samo donorska zona (sabljavanje online) 200 rubalja, dok se radi s dugom kosom (ne-brijanje) 300. Kada broj folikularnih udruga više od 1000 klinika pruža popuste.

Obnova i povećanje gustoće kose na licu (brada, brkovi, obrve i zalizke) koštat će oko 200 (običnih), 250 (oblikovanih online) ili 300 (ne brijanjem) rubalja za jednu folikularnu uniju. Minimalni trošak je oko 50.000 rubalja za obrve i 60.000 rubalja za druga lica lica. Presađivanje kose u intimnoj zoni bit će oko 300-350 rubalja po FU, a minimalna cijena transakcije bit će 150.000 rubalja.

Konzultacije sa specijalistom u HFE klinici su besplatne. Dodatne usluge - tretman kose (oko 10.000 rubalja), dermapigmentacija vlasišta (od 250 do 300 eura). Licenca za medicinsku djelatnost br. LO-77-01-011167 od 29.10.2015. Objavljena je na internetskoj stranici klinike.

R.T.H. (Real Trans Hair)

Tvrtka radi s transplantatima. Cijena jednog presatka nije otkrivena u klinici, poznate su samo približne minimalne stope: transplantacija kose s glave od 180.000 rubalja koštat će, od 120.000 rubalja - u području obrva, od 150.000 rubalja - brkova, zalizaka i brade.

Konzultacije liječnika koštat će klijenta oko 1.500 rubalja. Dodatno R.T.H. Klijentima nudi prilično velik popis medicinskih postupaka za kosu, kao i razne kozmetičke usluge. Licenca za medicinsku djelatnost br. LO-77-01-014055 izdana 24. ožujka 2017. godine.

IHC (Izraelska klinika za kosu)

Medicinski centar radi s transplantatima. Trošak savjetovanja s trihologom iznosit će približno 3.000 rubalja. Cijena za 1 graft je oko 85 rubalja za presađivanje kose glave do 500 transplantata. Minimalna cijena iznosi oko 69.990 rubalja. S transplantacijom od 500-1000 transplantata, cijena za 1 presa bit će oko 115 rubalja itd. Licenca za medicinsku djelatnost br. LO 77-01-014282 izdana 18. svibnja 2017. godine.

Prilikom odlučivanja o presađivanju kose, morate razumjeti: točan trošak operacije možete pronaći samo kada osobno posjetite kliniku, jer liječnik izračunava potreban broj transplantata nakon pregleda i dijagnoze.

Cijena pitanja je koliko transplantacija kose na glavu za muškarce?

Alopecija kod muškaraca može se razviti u fazu u kojoj će medicinske i fizioterapeutske metode liječenja biti neaktivne. To se događa s dubokim oštećenjem korijena kose i njihovom nesposobnošću da samostalno proizvode zdravu kosu.

U tim okolnostima, jedini učinkovit tretman za ćelavost ostaje operacija - transplantacija kose. Mnogi su zainteresirani za cijenu ovog postupka, o tome ćemo govoriti u članku ispod.

Indikacije za presađivanje kose

Transplantacija kose na glavi kod muškaraca propisana je u kasnim stadijima androgene alopecije, kada su folikuli zategnuti epitelom i postaju nesposobni proizvesti kosu čak i ako su isključeni patogeni hormonski učinci i kada se potiče protok krvi u vlasištu.

Uz traumatičnu cikatricnu apopekciju, aktivnost folikula također nepovratno umire, a to se može ispraviti samo kirurškom intervencijom.

S ova dva oblika ćelavosti, samo dio glave je lišen kose, a zdrava područja ostaju na njoj, što može poslužiti kao donatorsko područje tijekom operacije.

Odabir metode

Operacija se provodi na dva načina: patchwork (FUT) i bešavne (HFE i FUE). Razlikuju se u metodama vađenja materijala iz donorskog područja i uvođenju u ćelav prostor.

Detaljnije informacije o svakoj metodi možete pronaći u nastavku.

krpež

Metodom patchwork-a, cjelokupna područja kože se izrezuju iz donorskog područja i usitnjavaju u graftove, koji se pojedinačno ugrađuju u kožu.

Graft je skupina folikula iz koje rastu nekoliko dlačica. Manji graftovi su prikladniji - ne ostavljaju vidljive ožiljke na području implantacije i lakše se uvode.

Operacija se provodi u nekoliko faza:

 1. Uvedena je lokalna anestezija.
 2. Pomoću skalpela, kožni klapni se uklanjaju s područja donora.
 3. Donorsko područje je prošiveno.
 4. Alat za rezanje zakrilaca podijeljen je na kaleme.
 5. Mikro rupe se stvaraju na zahvaćenom dijelu kože.
 6. Pločice se stavljaju u rupe pincetom.

Operacija traje 6-8 sati.

Koliko koža transplantira kosu na glavi kod muškaraca metodom patchwork-a? To je prilično jeftina operacija, ali bolna za pacijenta i još duže pogoršava njegov izgled.

Ožiljci će biti vidljivi na glavi dva do tri mjeseca, sve dok ne budu pokriveni punom linijom kose. Ožiljak u donorskoj zoni ostaje zauvijek, što ograničava broj mogućih operacija: ne više od tri puta u životu.

bešavni

Besprijekorna metoda ima malu mogućnost odbacivanja presađenog materijala, kao i kratak period oporavka. Tehnologije FUE i HFE ne uključuju uklanjanje područja kože, već se iz donorske zone uklanjaju samo folikuli kose.

Tijekom FUE operacije, graftovi se izvlače točkom pomoću posebnog alata - bušača. Promjer njegovog radnog vrha jednak je promjeru folikula, što vam omogućuje da napravite njegovu ogradu bez oštećenja tkiva epitela.

Tada se implantiraju presadci u području ćelavosti na kojem se stvaraju mikro punkcije ili posjekotine. Mikroskopski ožiljci ostaju u području domaćina, ali su bezbolni i liječe relativno brzo.

HFE metoda je složenija i uključuje mukotrpni ručni rad kirurga. Uzimanje uzoraka kose je isto kao kod FUE, ali implantacija je različita. Izvodi se pomoću implantatora - alata promjera jednakog promjeru bušilice.

Ovaj uređaj omogućuje uvođenje transplantata u kožu na prirodan način bez oštećenja. Kod HFE metode, ožiljci se ne formiraju na bilo kojem dijelu kože.

Operacija je potpuno bezbolna, ne zahtijeva čak ni lokalnu anesteziju, ali se može primijeniti na zahtjev pacijenta. Period oporavka traje samo 2-3 tjedna, a kosa počinje rasti nekoliko sati nakon operacije.

Glavni nedostatak bešavnih metoda je složenost njihove primjene kada pokrivaju veliki dio glave ćelavom glavom. Također, pacijent može biti odbijen zbog visoke cijene takvih postupaka.

Izbor klinike ovisi o financijskim mogućnostima i odabranoj metodi. U području tretmana ćelavosti, turske institucije su se dobro preporučile, ali važno je osigurati da imaju sve međunarodne certifikate koji potvrđuju njihovu kvalifikaciju.

Postoje klinike u ruskoj prijestolnici i pokrajinski gradovi koji su sposobni obavljati FUE transplantaciju (Real Trans Hair) i HFE (Hair For Ever) operacije.

U nastavku je videozapis koji prikazuje besprijekornu presađivanje kose:

Pripremni postupci

Koju god metodu odaberete prije operacije:

 1. Prestati pušiti i piti alkohol (najmanje mjesec dana prije operacije).
 2. Nanesite Minoxidil na kožu (počnite 3-4 mjeseca prije operacije, zaustavite 2 tjedna).
 3. Uzmite testove za zarazne bolesti i provjerite zgrušavanje krvi.
 4. Dan prije operacije, dlaka na mjestu darivanja je skraćena na 3 mm.

Uzorak cijene

Koliko košta transplantacija kose za muškarce? Cijena presađivanja kose za muškarce ovisi o autoritetu i kvalifikacijama osoblja klinike, kao io načinu transplantacije.

Tipično, klinike ukazuju na cijenu za presađivanje jednog presatka, kako bi dobili punu cijenu postupka, trebali biste ga pomnožiti s ukupnim brojem presadaka, dodati na to cijenu potrebnih lijekova i održavanje u odjelu za 2-5 dana.

Broj transplantiranih transplantata određen je stupnjem ćelavosti (od 1500 u 3 stupnja do 10.000 na sedmom).

Tablica daje kratak pregled cijena transplantacije kose za muškarce.

Koliko košta transplantacija kose

Ćelavost je rasprostranjen problem među predstavnicima jake polovice čovječanstva. Njegov je tretman usmjeren na uklanjanje uzročnog nasljednog faktora i estetske korekcije vanjskih podataka. Trajna transplantacija kose kod muškaraca je jedan od najučinkovitijih načina za obnovu vegetacije na glavi, čak iu slučajevima kada lijekovi više ne pomažu.

Najčešći uzrok ćelavosti kod muškaraca

Oko 40% muškaraca starijih od 35 godina suočava se s problemom gubitka kose. U medicini se to stanje naziva alopecija. Ukupni muški gubitak kose opažen je u frontalnoj i parijetalnoj regiji. 90% slučajeva povezano je s preosjetljivošću na učinke hormona dihidrotestosterona. Prodirući u folikule dlake, uzrokuje distrofične procese, ometa proizvodnju kose.

To je oblik patologije ovisan o hormonima. To dovodi do zamjene duge kose kratkim, tanjim, gotovo bez pigmenta. Postupno, folikuli dlake su potpuno uništeni, njihova usta zamijenjena vezivnim tkivom, ne mogu proizvesti čak ni dlake. Često je to zbog genetskih čimbenika.

Problem zahtijeva temeljitu dijagnozu kako bi se odredila taktika liječenja. Ako se utvrdi da je nastao u pozadini hormonalnih značajki i da nije povezan s imunodeficijencijskim stanjima, poremećajima autoimunih procesa, infektivnih patogena, tada će se propisati kompleksni tretman, uključujući:

 • vitaminska terapija;
 • korekcija prehrane;
 • hormonski lijekovi.

Značajke, priroda i sigurnost postupka

Postupak transplantacije kose za muškarce propisan je kada je učinak konzervativnog liječenja nedovoljan ili potpuno odsutan. Njegova bit će se sastojati od transplantacije materijala donora, tj. Vlastitih folikula kose s jednog mjesta njihovog rasta na drugo.

Ostale žarulje za kosu ne preživljavaju. Za područje primatelja, kosa se obično uzima sa stražnje strane glave, prsa, brade, pa čak i nogu. Transplantirani folikuli počinju reproducirati punu kosu u 60-90 dana.

Prve metode transplantacije kose bile su prilično traumatične: velike transplantacije kože transplantirane su s folikulima kose. Također je prakticirala eksciziju područja bez dlaka s daljnjim šivanjem rubova epidermisa.

Moderna transplantacija kose kod muškaraca smatra se minimalno invazivnom kirurgijom. Pruža nisku invazivnost i kao posljedicu ima minimalan broj nuspojava i kratko razdoblje rehabilitacije.

svjedočenje

Glavna indikacija za postupak je dijagnosticiran nepovratni oblik gubitka kose i želja pacijenta za postizanjem zadovoljavajućeg estetskog učinka.

Također, postupak se provodi u sljedećim slučajevima:

 1. opekline, ožiljci na dlakavom pokrovu glave;
 2. neujednačen rast kose koji je izazvan bolestima unutarnjih organa;
 3. ružna kosa, itd.

kontraindikacije

Gotovo da nema apsolutnih kontraindikacija za zahvat, uz iznimku alergije na lijekove protiv bolova, poremećaje hemostaze, ozbiljno stanje pacijenta, autoimune bolesti. Istovremeno postoji niz faktora koji mogu ometati postupak presađivanja kose i proces zarastanja, zacjeljivanja tkiva:

 1. dijabetes melitus (visok rizik od postoperativnih komplikacija);
 2. bolesti skalpa u akutnoj fazi;
 3. hipotenzija;
 4. specifične mentalne ili neurološke poremećaje koji mogu ometati postupak.

Preliminarna priprema

Prije provedbe pacijenta potrebno je proći niz dijagnostičkih mjera kako bi se odredilo opće zdravstveno stanje i prisutnost kontraindikacija. Za to se može dodijeliti:

 • kompletna krvna slika, urin;
 • biokemija, koagulogram;
 • test krvi na hormone;
 • elektrokardiogram;
 • pregled dlakavog trihologa.

Popis tih dijagnostičkih postupaka može varirati, ovisno o pacijentovim pritužbama, rezultatima pregleda, sumnji na bilo kakve bolesti koje mogu ometati postupak.

Osim toga, nekoliko dana prije kirurškog zahvata liječnik preporuča pacijentu svakodnevno oprati kosu antibakterijskim šamponom kako bi se spriječila infekcija. S istom svrhom, specijalist može propisati antibiotike.

Kako se uzima materijal?

Jedinica donatorskog materijala koja će se kasnije koristiti za transplantaciju naziva se graft. Biomaterijal je uzet iz najdebljijih dijelova kose (potiljak, temporalna regija, tijelo).

Presatka se može prikupiti kirurškim i ne-kirurškim postupkom. U prvom slučaju, mali komad kože se reže folikulima kose. U drugom slučaju, ekstrakcija se provodi s nekoliko punkcija kože posebnom mikrotalom - električnim bušenjem. Uz to, liječnik pojedinačno pokupi folikule dlake i presadi ih u željeno područje.

Suvremene metode transplantacije kose i njihova tehnika

Postoji nekoliko načina za izvođenje operacije:

 1. Metoda s trakom (patchwork).
 2. FUE-metoda (folikularna).

U prvom slučaju, poklopac epidermisa u obliku tanke trake je uklonjen iz donorske zone. Nakon toga se dijeli na male dijelove (ili graftove), od kojih svaki sadrži od 1 do 5 folikula kose. Najmanji se uklapa u boju kose kako bi kosa imala prirodan izgled. Veliki implantati s 4-5 folikula raspoređeni su na mjestima ukupnog gubitka kose.

U drugom slučaju, snopovi kose se uzimaju iz donorskog područja posebnim alatom. Nakon njih ostaju mali ožiljci promjera 1,5-4 mm (ovisno o promjeru rotirajućeg bušila). Dalje, biomaterijal je podijeljen na graftove, izvršiti čišćenje od oštećenih folikula kose. Proboji ili mikrorezovi su napravljeni na problematičnom području, gdje se naknadno postavljaju transplantati.

Trajanje i bol operacije

Metoda trake je najprikladnija za liječnika, ali traumatična i bolna za pacijenta. Sada se rijetko koristi, jer je povezana s brojnim rizicima i nuspojavama. Trajanje postupka ovisi o tome koliko kose treba presaditi. S transplantacijom od 3.000 transplantata, operacija traje prosječno 4 sata.

FUE metoda je manje traumatična i bolna za pacijenta, dok je učinkovitija. Ali nakon toga na koži mogu biti jedva primjetni ožiljci, ožiljci. Trajanje postupka također ovisi o predstojećem radnom opterećenju. Može trajati 3 do 8 sati.

oporavak

Metoda uklanjanja:

U roku od 72 sata pacijent može biti poremećen zbog nelagode, bolova u operiranom području. Oticanje lica može trajati do 14 dana. Epidermis u području primatelja prekriven je koricom, naborima koji se ne mogu otkinuti.

Metoda FUE:

Oteklina lica je rijetka. To može biti poremećeno svrbežom, crvenilom epidermisa, ukočenošću mišićnog tkiva u vratu. Ne bojte se toga, to je normalna reakcija, budući da transplantirani folikuli dlaka aktiviraju svoje funkcije, protok limfe se normalizira i odvija se aktivno zacjeljivanje tkiva. Svi neugodni simptomi nestaju za 10-14 dana.

U oba slučaja pacijent će morati nositi zavoj za fiksiranje 3-5 dana. Šavovi se obično uklanjaju nakon 2 tjedna. Transplantirana kosa postaje osjetljiva na mehanički stres. Da ne biste riskirali rezultate skupe operacije, u prva 2 tjedna trebate slijediti savjet stručnjaka.

Što se može učiniti nakon transplantacije kose kod muškaraca?

U početku će vam bol smetati. Da bi se smanjio, liječnik može propisati anestetički lijek. Često, u te svrhe, koriste lijekove NSAID. Smanjuju bol, upalu, smanjuju temperaturu.

Prvo šamponiranje treba obaviti u roku od 2 dana nakon zahvata. Liječnik mora propisati poseban šampon za pacijenta. Ubuduće morate prati kosu svaki dan 1-2 tjedna nakon operacije.

Što ne raditi nakon presađivanja kose?

U prvom tjednu su zabranjene: dugotrajno izlaganje UV zrakama, tjelovježba, piće i sve što može prouzročiti intenzivno znojenje. Također biste trebali ograničiti tretmane tople vode, štavljenje, frizure, sušiti. Ne možete nositi šešire, morate izbjegavati bilo kakav pritisak na područje primatelja.

Spavanje je dopušteno samo na povišenoj površini, tako da mjesto kirurškog zahvata ne dolazi u kontakt s jastukom. Nakon tjedan dana dopuštena je lagana vježba. Primijeniti dodatna sredstva za poticanje rasta kose moguće je samo uz dopuštenje stručnjaka.

Krajnji rezultat i na što on ovisi?

Krajnji rezultat može se procijeniti za šest mjeseci. Do tog vremena, transplantirani folikuli dlake će se ukorijeniti, postojeće dlačice će ispasti, a nove će rasti na njihovom mjestu.

Rezultat u velikoj mjeri ovisi o metodologiji koja je korištena tijekom postupka. Na primjer, kada se uzima biomaterijal trake rezanjem u transplantate, jedna trećina folikula je oštećena, pa je operacija neučinkovita. Normalna gustoća kose još uvijek neće biti dostupna. Pacijent će dobiti rezultat od 30-40 dlačica po kvadratu. cm, po stopi od 80-90. Osim toga, liječnik nije uvijek u mogućnosti postići prirodni kut kose.

Operacija koja se izvodi FUE metodom također nije oslobođena takvog nedostatka kao što je gubitak kose, ali je taj postotak mnogo niži. Nakon operacije moguće je osigurati veću debljinu kose: 40-65 dlačica po 1 četvornom metru. U teškim slučajevima ponovljeni postupak može se odrediti nakon šest mjeseci ili godinu dana.

Koliko traje učinak?

Učinak traje cijeli život.

Koliko košta transplantacija kose za muškarce?

Cijena operacije ovisi o nekoliko čimbenika:

 • koja će se zona koristiti za transplantaciju kose za muškarce;
 • količinu rada;
 • metoda transplantacije;
 • zemlju, grad, kliniku, specijalizaciju i iskustvo liječnika.

U prosjeku, trošak trake metoda u Rusiji je 90 tisuća rubalja, u Ukrajini - 40 tisuća UAH.

Cijena transplantacije po FUE metodi je viša i iznosi oko 130 tisuća rubalja. u Rusiji i 60 tisuća UAH. u Ukrajini.

Rizici i moguće posljedice

Nakon operacije moguće je odbacivanje folikula dlake, ali, u pravilu, oko 10% ukupne količine transplantirane kose ne preživljava. Također, ožiljci, ožiljci su mogući na operiranom mjestu. Postoji vjerojatnost zaraze u slučaju nepoštivanja svih sanitarnih i higijenskih zahtjeva tijekom operacije ili nedovoljne higijene nakon zahvata.

No, uglavnom, transplantacija kose kod muškaraca dobro završava za pacijenta. Kako bi se spriječio razvoj komplikacija i kontrolirala proces cijeljenja tkiva, preživljavanje kose, nije potrebno preskočiti rutinske preglede kod liječnika.

Trošak transplantacije kose: pregled cijene transplantacijskih postupaka

Pacijentica je prvo presadila svoju kosu iz okcipitalnog područja u zonu alopecije u Japanu 1939. godine. Međutim, trebalo je više od pola stoljeća da se postupak učini što učinkovitijim i bezbolnijim. Sada je popularno rješenje za obnavljanje kose na glavi kao i za obrve, trepavice, brade i brkove.

Potražnja za presađivanjem kose uzrokovana je ne samo činjenicom da u cijelom svijetu 85% muškaraca starijih od 40 godina i 40% žena mora riješiti problem ćelavosti [1]. Lijepe obrve, brkovi, brada su ponekad sastavni dio slike. U nekim kulturama, čovjek bez brade se ne shvaća ozbiljno, a po cijelom svijetu brada je sada u modi. Koliko će vaša slika stajati ovisi o vama. Naš pregled će vam reći što ćete platiti ako odlučite proći postupak presađivanja kose.

Načini transplantacije kose na glavu, ili Kako metoda utječe na cijenu

Prije svega, razjasnimo: visokokvalitetna transplantacija kose je niska invazivnost, visoka stopa transplantacije transplantata, najprirodniji rezultat.

Postoje tri suvremene metode transplantacije kose - FUT, FUE i HFE. Što se tiče troškova, FUT metoda je najjeftinija, a HFE i FUE su njezine skuplje alternative. Razmotrimo detaljno s čime je povezan.

FUE (ekstrakcija folikularnih jedinica). To je minimalno invazivna poluautomatska metoda. Materijal se uzima za presađivanje posebnim strojem s bušenjem (zapravo bušilica s mikromotorom). Materijal su komadići kože promjera 1,5–5 mm s folikulima kose. Za transplantaciju, svaki takav fragment se dijeli na manje, ne više od 1 mm, oni sadrže od jednog do četiri folikula. Dobiveni kalemi se ručno postavljaju pomoću klešta u rezove napravljene skalpelom. Veličina ureza ne smije biti veća od 2,5 mm. Prednost ove tehnike je brzina automatizacijom uklanjanja dijelova kože na donorskom području. Međutim, u donorskoj zoni iu zoni transplantacije, ostat će manji ožiljci, a gustoća kose može doseći najviše 50% normalnog prirodnog. Osim toga, postavka s pincetom onemogućuje precizno podnošenje željenog kuta nagiba kose, tako da rezultat ne izgleda uvijek prirodno. Omjer prednosti i nedostataka čini FUE metodu prosječnom cijenom i rezultatom.

FUT (transplantacija folikularnih jedinica) ili metodom trake. Ona se razlikuje od FUE samo u smislu primanja materijala. Postupak je brži od FUE, zbog uklanjanja cijelog preklopa kože iz donorske zone s daljnjim izrezivanjem u transplantate. Drugim riječima, iako se postupak provodi ambulantno, pod lokalnom anestezijom, to je potpuna kirurška operacija, ostavljajući iza sebe dugi ožiljak na donorskom području. Niska cijena ove metode presađivanja kose, u usporedbi s ostalima, posljedica je njene invazivnosti i prevalencije. Transplantacija kose metodom FUT može koštati otprilike dvostruko više od FUE metode. Budući da moderna kirurgija općenito slijedi tijek niske invazivnosti, FUT metoda se smatra zastarjelom.

HFE (ekstrakcija folikula). Potpuno ručni, minimalno invazivni i, štoviše, pristupačna metoda presađivanja kose: usporediva s FUE, iako nešto skuplja od FUT-a. Materijal se uzima ručno uz pomoć mikropuščice - posebne igličaste cijevi, čiji je promjer 0,5–0,8 mm. Kao rezultat, više nije potrebno secirati dobiveni materijal, a neki folikuli se ne gube, kao u drugim metodama. Na području donatora ne ostaju vidljivi ožiljci. S drugom iglom s iglom (implantatom) istog promjera, transplantati se postavljaju u gornje slojeve kože - bez prethodnih punkcija ili rezova, pod prirodnim kutom. To je gotovo nakit. Za razliku od drugih postupaka, HFE osigurava prirodnu gustoću presađene kose. Dakle, možete dobiti odličan rezultat po razumnoj cijeni.

Naravno, na području estetske medicine sve je individualno, a dva pacijenta koji su se prijavili na istu metodu transplantacije u istoj klinici mogu platiti potpuno različite iznose za zahvat. Što još treba uzeti u obzir?

Ostali faktori određivanja cijena

Koliko će transplantacija kose na kraju koštati ovisi o brojnim detaljima, pa se izračun uvijek radi pojedinačno.

 • Status klinike. U gradskim klinikama cijena presađivanja kose istom metodom može biti skuplja nego u regijama. Osim toga, faktori kao što je slika klinike - kako se ona pozicionira - i razina usluge koja, prema svojoj kategoriji, pruža klijentu, također utječu na cijenu presađivanja.
 • Paul. Trošak transplantacije kožnog transplantata ili skupa folikula dlake ne ovisi o spolu pacijenta. Međutim, žene imaju tendenciju da odu trichologist u ranijim fazama baldness od muškaraca. Stoga im je možda potreban manji obujam transplantacije, a problem će se riješiti za manje novca.
 • Područje alopecije. Što je veće područje alopecije, to će biti potrebno više transplantata (u jednoj metodi), a cijena rada će se prema tome povećati. Međutim, mnoge klinike snižavaju cijenu ako je potrebno presaditi više od 1.000 transplantacija.
 • Broj transplantata. Cijena je proporcionalna broju transplantacija, što ne manje važno ovisi o metodi. Uz jednaku površinu ćelavosti, HFE metoda omogućuje veću gustoću presađene kose u odnosu na druge metode. Međutim, to zahtijeva više transplantata, više finog rada, više vremena. Kao rezultat toga, cijena je veća u usporedbi s istom FUT-om.
 • Područje presađivanja. Možda će biti potrebno presaditi kosu kako bi se vratile trepavice, obrve, brada. U tu svrhu prikladna je samo nekirurška metoda, koja ne ostavlja ožiljke i omogućuje očuvanje prirodnog nagiba svake dlake. Obnavljanje trepavica košta 12.500–22.500 rubalja, obrva - 50.000–90.000 rubalja, brada - 60.000–250.000 rubalja. Osim broja transplantiranih transplantata, važno je i iskustvo liječnika, jer transplantacija trepavica zahtijeva najviše kvalifikacije. Cijena presađivanja kose na glavi počinje s 50.000 rubalja.
 • Regija. Sada se transplantacija kose nudi u mnogim velikim gradovima Rusije. No, treba imati na umu da se sve tri metode izbora mogu ponuditi samo u Moskvi. U Sankt Peterburgu i Novosibirsku postoji mogućnost transplantacije kose metodama FUT i FUE, u regijama se u pravilu nudi samo FUT metoda. Ima smisla usporediti cijene po regijama, usredotočujući se na transplantaciju jedne folikularne jedinice (FU), ili grafta, ovisno o metodi. Međutim, potrebno je uzeti u obzir i činjenicu da trošak u velikoj mjeri ovisi o razini konkurencije u određenoj regiji. Na primjer, u Moskvi postoji vrlo veliki izbor klinika, pa čak ni centri za trihologiju na visokoj razini nisu skloni precjenjivanju svojih potraživanja za cijenu. U Sankt Peterburgu je izbor manji, tako da su sve ostale jednake, cijene mogu biti nešto više. U drugim regijama (na primjer u zapadnom Sibiru), s malom konkurencijom među klinikama, troškovi presađivanja jedne folikularne jedinice ponekad su precijenjeni, stoga neki pacijenti smatraju da je korisnije koristiti usluge moskovskih klinika.
  Metoda FUT može koštati (cijena je naznačena za transplantaciju): Moskva - 30-100 rubalja [2], Sankt Peterburg - 37-250 rubalja [3], Novosibirsk - 46–90 rubalja [4].
  FUE metoda: Moskva - 80–140 rubalja [5], Sankt Peterburg - 65–250 rubalja [6], Novosibirsk - 75–120 rubalja [7], Nižnji Novgorod - 100–130 rubalja [8]. U Jekaterinburgu se presađivanje kose vrši samo u jednoj klinici, cijena od 85 rubalja navedena je na web-stranici [9]. Međutim, treba imati na umu i gore navedene faktore određivanja cijena.
  HFE metoda: samo Moskva i samo u Triologiji HFE klinike, cijena - 90-150 rubalja, ovisno o području presađivanja i kliničkih dionica, može biti oko 70 rubalja, prosječna cijena je 110 rubalja po transplantaciji [10].
  Tijekom zahvata može se presaditi do 1000 transplantata i više. Uz veliko područje ćelavosti, možda ćete morati ponoviti postupak kako biste povećali gustoću kose. Transplantacija u dvije faze je učinkovitija, jer pregusto zasađena kosa slabije preživljava, gurajući se međusobno tijekom rasta. Međutim, ponovljena transplantacija je obično moguća samo s HFE tehnikom, za razliku od FUT i FUE.

Indikacije i kontraindikacije

Kao i kod bilo kojeg kirurškog zahvata, što je postupak manje invazivan, to je manje kontraindikacija. Apsolutne kontraindikacije za transplantaciju kose su poremećaji krvarenja i netolerancija na anesteziju ili njezine pojedinačne komponente. Također, transplantacija se ne provodi u prisutnosti mentalnih poremećaja: trihotilomanija (nekontrolirana želja da se izvuče kosa iz sebe), opsesivne ideje, dysmorphophobia (odbacivanje vlastitog tijela i sve što je s njim povezano). Relativne kontraindikacije - hipertenzija, kardiovaskularne bolesti, onkologija, dijabetes, dermatološke bolesti u akutnoj fazi. Svjedočanstvo se može smatrati potrebom da se ukloni trag od ozljede, prilagodi zonu rasta kose, želja da se riješi ćelavosti ili želja za povećanjem debljine kose.

Presađivanje kose je postupak koji nije vrijedan spašavanja iz više razloga. Prvo, jeftine metode su traumatičnije, a daju osrednje rezultate. Drugo, atraktivne cijene mogu biti odraz niskih kvalifikacija liječnika.

Kako odabrati kliniku za presađivanje folikula?

Trichologist klinike HFE Anna Lyashenko kaže:

- Prije svega, želim upozoriti ljude s alopecijom na privatne stručnjake koji se bave kućnim poslovima. Oni nude niske cijene, ali njihove kvalifikacije su upitne, a najvjerojatnije nećete dobiti nikakvu službenu potvrdu vještine određenog liječnika. Što se tiče izbora klinike, budite oprezni u vezi s tim. Svakako provjerite ima li licencu za medicinske aktivnosti. Usporedite cijene u nekoliko centara, razmislite o tome što vam najviše odgovara u smislu usluga na razini cijena - rezultat. Naša “HFE Clinic” (Hair for Ever) pruža presađivanje kose za kosu s glave i druga područja, uključujući i bez brige donorskog područja, što može biti važno i za žene i za muškarce u javnim zanimanjima. Radimo s našim pacijentima prema ugovoru i jamčimo za presađenu kosu. Ljudi nam dolaze da riješe problem proćelavosti iz cijele zemlje. Ako prije nego što su Rusi otišli presaditi kosu u inozemstvo, sada imaju priliku primati usluge odgovarajuće razine u području trihologije i kod kuće. Trebat će vam samo jedan dan za postupak, tako da pacijenti iz najbližih regija mogu stići u Moskvu ujutro i otići navečer istog dana, štedeći na smještaju. Za one koji žele koristiti transplantaciju folikula kose u odmarališnim uvjetima, naša klinika organizira medicinske ture u svoju podružnicu u Grčkoj. Ako je potrebno, preuzimamo organizaciju vašeg prebivališta, nudimo kulturni program. Primarna konzultacija s trichologistom je besplatna. Prosječna cijena transplantacije jedne folikularne udruge je oko 110 rubalja. Minimalni trošak postupka presađivanja kose oko glave je oko 60.000 rubalja (liječnik kategorije 2). Rad liječnika 1. kategorije bit će nešto skuplji - oko 90.000 rubalja, najveći - u području od 250.000 rubalja. Ako je potrebno, osiguravamo beskamatne rate. Svi naši liječnici rade na visokoj razini, jedino je pitanje složenost rješavanja vašeg problema. Prethodnu procjenu troškova postupka možete naručiti na našoj web-stranici tako da popunite upitnik i priložite fotografije. "

P.s. Presađivanje folikula dlake u HFE klinici može se dopuniti derma pigmentacijom koja vizualno povećava debljinu kose na glavi.

* Informacije nisu javna ponuda. Cijene vrijede za veljaču 2018. godine

** Licenca za medicinsku djelatnost br. LO-77-01-011167 od 29. listopada 2015. izdana od strane Ministarstva zdravstva u Moskvi.

Cijena transplantacije kose na glavi - kako ne preplatiti i dobiti pametan rezultat?

Vjeruje se da kada osoba postane ćelavom, gubi svoju ljepotu zajedno s kosom. To je možda djelomično točno, ali sada je sve moguće popraviti.

Osim raznih injekcija, unosa utvrđenih preparata i maski, postoji mogućnost transplantacije kose na glavi.

Ako je mnogo tehnika koje su dizajnirane da poboljšaju rast kose, imaju privremeni učinak, onda kada jednom platite za graft, pacijent klinike dobiva šik glavu dugi niz godina.

Postupak je potpuno siguran, a rizik od odbijanja kose smanjuje se na nulu. Ali, sve u redu.

Sadržaj članka:

Što je graft

Graft je graft u obliku malog dijela kože s kosom. Ne zvuči baš ugodno, međutim, sve je mnogo ljepše.

Činjenica je da se epiderma, zajedno s kosom, izlučuje iz vlasišta pacijenta kojem je potrebna transplantacija. Jedan graft sadrži od 2 do 4 folikula kose.

Tijekom zahvata ostaju najmanji folikularni spojevi, koji čak i na glavi gotovo potpuno ćelavog čovjeka, ostaju više od 10 tisuća. Od tih, 6 tisuća će biti dovoljno da pokrije cijelu ljudsku lubanju kosom.

Brojanje odgovarajućeg iznosa

Mnoge klinike nude brojanje graftova, odnosno njihove cijene, na njihovoj web stranici. To se može učiniti i na međunarodnoj razini, koja je razvijena 1951.

Ljestvica Hamilton-Norwood pomaže u vizualnoj procjeni vašeg stupnja ćelavosti, ovisno o tome što možete saznati o prosječnoj količini kose potrebnoj za transplantaciju.

Skala za brojanje:

Tablica prikazuje približan broj transplantata koji će biti potrebni za potpuno uklanjanje ćelavog područja.

Da biste izračunali koliko će dlaka rasti, potrebno je taj broj pomnožiti za 3-4. Na primjer, na glavi nakon transplantacije, 1000 transplantata će narasti od 2,5 do 4 tisuće dlačica.

Gustoća od 100 dlačica po kvadratnom centimetru kože apsolutno je normalna za prosječnu osobu s glavom kose. Stoga, za presađivanje folikula kose na takvo područje, potrebno je u prosjeku 40-45 transplantata.

Strip tehnika

Ova metoda je operativna, izvodi se u lokalnoj anesteziji. Da bi se to postiglo, isječena je prilično opsežna površina kože, koja predstavlja traku dimenzija 25 x 3 cm.

Urezana je u mikrograbe i presađena na mjesto gdje nema dovoljno gustoće kose. Minimalni rezovi su napravljeni skalpelom. Područje kože koje je uklonjeno iz trake je zašiveno, ožiljak nakon takvog postupka ostaje cijeli život.

Mišljenje stručnjaka o tehnikama presađivanja kose nalazi se u videu.

Trošak od

Strip tehnika je relativno jeftina u usporedbi s drugim tehničarima. U Rusiji, prijenos 1 mikrograf na taj način košta oko 70 rubalja. Prema tome, 1 kvadratni centimetar presađene kose klijentu će koštati kliniku u roku od 3–3,5 tisuća rubalja.

Na primjer, prvi stupanj ćelavosti koštat će 63-65 tisuća rubalja, peti stupanj - oko 200 tisuća. Cijena može varirati ovisno o razini klinike i profesionalnosti stručnjaka koji u njemu rade.

Tehnika stroja FUE

Ova metoda presađivanja kose je vrlo nježna. Područja kože ekstrahirana s donorskog područja su u rasponu od 2 do 5 mm.

Nakon manipulacije, oni su također izrezani na graftove i implantirani u proćelavu površinu epidermisa.

Oporavak traje u prosjeku 2-4 tjedna. Ova metoda eliminira mogućnost ponovnog presađivanja.

Trošak od

Jedan presadak na ovaj način koštat će osobu 80 rubalja, tako da će jedan kvadratni centimetar imati cijenu od 3.600 rubalja.

Na određivanje cijena utječu gustoća kose donora, opseg ćelavosti i elastičnost kože na koju će se izvršiti transplantacija. Prvi stupanj ćelavosti koštat će pacijenta 72 tisuće ruskih novaca, peti - 250 tisuća i više.

Let's talk ovdje o pro i kontra enzima lica piling.

Postupak FUE Hand (HFE)

Ova tehnika je danas najinovativnija. Mnogi svjetski stručnjaci prepoznali su ga kao najneobičniju od svih postojećih tehnika i koriste samo ovu metodu za transplantaciju.

Tijekom postupka izrezuju se mikrofolikularni zglobovi iz donorskog područja, koji sadrže 1-3 folikula. To se radi s posebnom šupljom iglom, bez rezova na glavi.

Postavljanje folikula dlake na pravo mjesto također se izvodi s implantatom. Period oporavka ne traje dulje od 2 tjedna.

Trošak od

Ova tehnika je najskuplja. Jedan graft košta oko 150 rubalja. Kvadratni centimetar presađene kose stajat će kliničkom pacijentu 6500-7000 rub.

Na primjer, prvi stupanj ćelavosti bit će izdan klijentu na 150 tisuća, peti - na 450 tisuća rubalja i više.

Čimbenici određivanja cijena

Glavni trošak sastoji se od same transplantacije, međutim, još uvijek postoje dodatni troškovi koje treba zapamtiti. Naravno, neke klinike nude puni paket za određeni iznos.

Često se to provodi među stranim centrima koji nude letove i hotelski smještaj ili uzimaju dio troškova za njih.

Što trebate platiti osim same transplantacije:

 • savjet stručnjaka koji uključuje računalnu dijagnostiku korijena kose. Trošak je u rasponu od 1,5-2 tisuća rubalja;
 • krvne pretrage (HIV, hepatitis, sifilis, razina hemoglobina) - 800 rubalja;
 • EKG - 500-900 rubalja;
 • tretman losionom minoksidilom nekoliko mjeseci prije zahvata (pomaže zaustaviti ćelavost) - 3.000 rubalja po bočici od 50 ml;
 • frizura prije presađivanja će koštati pacijenta 500-1000 rubalja.

Zračni prijevoz i hotelski smještaj izračunavaju se na temelju lokacije kliničkog centra, kao i cijene zrakoplovnih karata. Neke ustanove nude all inclusive pakete.

Ako pacijent ima povijest nekih kroničnih bolesti, morat će se posavjetovati s specijaliziranim liječnikom koji će odobriti postupak.

Njegova cijena se kreće od 500-1000 rubalja.

Trošak usluge u ruskim klinikama

Na mnoge načine, cijena klinika temelji se na iskustvu stalno zaposlenih koji obavljaju sve potrebne manipulacije. Međutim, troškovi se ne razlikuju toliko značajno koliko bi klijenti željeli.

Jednostavno je nemoguće kupiti jedan graft za 20-30 rubalja, tako da pacijent koji mu je ponuđen treba pažljivo razmotriti.

Ponekad presađivanje kose iz tijela. U tom slučaju, usluga košta najmanje 100 rubalja po graftu.

Cijene presađivanja kose

Trošak transplantacije kose u klinici Real Trans Hair uvijek se izračunava pojedinačno.

Na cijenu presađivanja kose utječe nekoliko čimbenika:
›Područje alopecije i broj transplantata koje treba transplantirati (graft je dio kože koji sadrži 1-3 folikula kose);
›Metoda presađivanja koju pacijent odabere.

U transplantaciji kose Real Trance Clinic, možete odabrati jednog od 4 liječnika za transplantaciju koji imaju puno iskustva i samo pozitivne povratne informacije o svom radu. Strip-metodom presađivanja kose ili operativnom metodom obnavljanja kose, cijena jedne dlake bit će niža nego kod izbora FUE bešavne metode presađivanja kose.

Klinika Real Trans Hair razvila je fleksibilnu skalu popusta, koja omogućuje svakome tko želi obnoviti kosu u najpoznatijoj klinici u Rusiji i dobiti doživotno jamstvo rasta kose.

Nerezidentni pacijenti mogu ići na besplatnu online konzultaciju ili nazvati telefonski broj 8 (800) 700-40-68 (besplatan poziv za sve stanovnike Ruske Federacije).

Koji god način presađivanja kose odabrali, trebali biste znati da je sama operacija malo traumatična i traje jedan dan. Dolaskom ujutro u Moskvu, u večernjim satima već možete otići kući. To često koriste oni koji na dužnost moraju doći u glavni grad: ostavljeni su samo jedan dan u gradu, zauvijek mogu riješiti problem gubitka kose.

Moguće je izdati zajam za postupak putem našeg partnera Credit Europe Bank, ovdje detalje.

Trošak obrva, trepavica, zulufa također se izračunava posebno za svakog pacijenta. Za transplantaciju kose u ožiljke potrebna je i individualna metoda izračuna, u kojem slučaju stručnjaci iz klinike preporučuju posjet konsultaciji transplatologa.

Koliko košta transplantacija kose?

pregled

Mnogi proizvodi obećavaju povećanje volumena ili će vam pomoći povećati količinu kose. Ali većina njih nije tako učinkovita. Najbolji način dodavanja ili povećavanja kose u području je transplantacija kose.

Ali koliko košta transplantacija kose? Ne postoji jasan i jednostavan odgovor na ovo pitanje. I liječenje i oporavak odvijaju se po cijeni, a oba imaju nekoliko čimbenika koji će utjecati na ukupne troškove transplantacije.

Pročitajte više: Što se događa tijekom transplantacije kose? "

Koliko košta tretman?

Trošak transplantacije kose uvelike varira od nekoliko različitih faktora i obično se kreće od 4.000 do 15.000 $, a ti troškovi su često iz džepa. Većina osiguravajućih društava smatra da je presađivanje kose estetski postupak.

Trošak transplantacije kose ovisi o mnogim čimbenicima. To uključuje:

Gdje živite: Relativni troškovi života na tom području i broj najbližih kirurga koji nude postupak mogu utjecati na ono što plaća kirurg.

Vrsta postupka koju odaberete: Postoje dvije različite vrste presađivanja kose: prorezani graftovi i mikrografi. Svatko ima različite troškove.

Vještina vašeg kirurga: Ovo je opća korelacija: ako se vaš kirurg smatra jednim od najboljih, on može naplaćivati ​​više. Istodobno, više ocjene ne znače uvijek izvrsnu umješnost, pa stoga pažljivo proučavajte svoja istraživanja.

Koliko kose želite presaditi: Želja za dodavanjem nekoliko zakrpa koštat će znatno manje od želje za povećanjem kose po cijelom vlasištu.

Putni troškovi: To nije ono što će liječnik naplatiti, ali još uvijek vrijedi ono što trebate uzeti u obzir. Ponekad morate putovati daleko kako biste pronašli najbolje stručnjake, a te troškove morate uzeti u obzir pri odlučivanju možete li si priuštiti taj postupak.

Koliko košta presađivanje kose?

Osim troškova liječenja, postoji nekoliko mogućih dodatnih troškova oporavka koje biste trebali uzeti u obzir. To uključuje:

 • protiv bolova s ​​trenutnim oporavkom
 • protuupalni lijekovi za smanjenje natečenosti na mjestu kirurškog zahvata
 • antibiotike kako bi se smanjio rizik od infekcije

Ako imate bilo kakvih komplikacija, od kojih su najčešće: infekcije, trebat ćete ih liječiti. To može biti izvor dodatnih troškova, uključujući troškove lijekova i posjete liječniku.

Alternative za presađivanje kose

Ako čekate transplantaciju kose ili je ne možete priuštiti, postoji nekoliko ne-kirurških alternativa koje možete koristiti u isto vrijeme.Ovi lijekovi nisu tako učinkoviti, ali mogu pomoći.

Alternative za transplantaciju kose uključuju:

 • Minoksidil (Rogaine), koji se može kupiti bez recepta. Može se koristiti i za muškarce i za žene.
 • Finasterid (Propecia) pilule koje mogu pružiti rezultate liječenja muške i ženske ćelavosti za tri do šest mjeseci neprekidne uporabe.
 • Laserska terapija niske razine koja može liječiti gubitak kose kod oba spola, stimulirajući staničnu aktivnost. Ona pridonosi zadržavanju kose i može ojačati slabu kosu.

Pročitajte više: 10 načina prirodnog rasta vaše kose "

Nema sumnje u to: transplantacija kose ne dolazi uz malu naknadu - pogotovo ako uzmemo u obzir da možda neće raditi onako kako bismo željeli. Ako imate sredstva i odlučite da želite uložiti u presađivanje kose, odvojite vrijeme za istraživanje.

Možete dobiti nekoliko konzultacija da biste dobili ideju o cijeni i pronašli kirurga koji je pravi za vas. Samo zapamtite da kada je u pitanju trošak, koji ovisi o vještini kirurga, nemojte biti škrt. Zapošljavanje pravog kirurga, čak i ako je skuplje, može vam pomoći da postignete najbolje rezultate.

Također, imajte na umu da, kada je riječ o početnim troškovima liječenja, mnoge klinike mogu ponuditi planove plaćanja ili financiranja kako bi liječenje postalo dostupnije većem broju ljudi.