Glavni

Maske

Što je bolje: trimer ili šišačica za kosu?

Na tržištu malih kućanskih aparata postoje mnogi modeli trimera i škare. Oni su dizajnirani kako bi olakšali i pojednostavili proces rada s kosom. Međutim, ne kupuju ih samo profesionalci. Aparat za šišanje i trimer pomoći će da se dijete podrezuje, podrezuje brada i brkovi, poravnava liniju čekinja na licu. Stoga, mnogi kupiti ove uređaje za kućnu uporabu. Za nepoznate u suptilnostima frizerskih usluga osobe, nije jasno kako se trimer razlikuje od frizerskog pisaćeg stroja, jer su oba namijenjena za rezanje kose.

Posebne značajke i svrha trimera

 • Glavna stvar nego što se trimer razlikuje od aparata za šišanje je njegova veličina i težina. Težak je, kompaktan, savršeno se uklapa u torbu. Dobro je odvesti ga na put.
 • Trimer iz brijača i škare odlikuje se širokim rasponom mogućnosti, a dodatne mlaznice omogućuju brijanje čekinja na licu i brijanje brkova; oblikovati bradu i brkove, podrezati liniju frizura; Brijač je praktičniji za modeliranje uz njihovu pomoć.
 • Trimeri se odlikuju činjenicom da se ne mogu nositi s vrlo tvrdom i vrlo dugom kosom.
 • Prikladan za specifičan rad (uklanjanje dlaka s ušiju i nosa), za uklanjanje dlaka na mjestima slabe dostupnosti, koristite male trimere s uskom rotirajućom glavom.
 • Koristi se pri izvođenju neobične frizure, crtež se stvara iz kose na glavi koja se koristi za intimne frizure.
 • Minimalna visina uređaja je 0,5-0,7 mm. Takav korak stvara prednost u odnosu na druge frizerske uređaje, omogućuje podrezivanje i podrezivanje kose u osjetljivim i teško dostupnim područjima.
 • Nakon rada, rezna mlaznica se jednostavno ispire u vodi.
 • Trimer ili britva gotovo su tiho u usporedbi s pisaćim strojem;
 • Punjenje baterije traje dulje vrijeme.
 • Bežični modeli imaju duže punjenje, ali zbog toga se njihova cijena povećava.
 • Neki modeli imaju pozadinsko osvjetljenje za rad u mraku.
 • Ne zahtijeva spajanje na električnu mrežu jer se uređaj napaja baterijama ili baterijom.
 • Njegova glavna svrha: podrezivanje kose, oštrenje dlake na licu.

Vrste ukrasa

Postoji nekoliko vrsta modela koji su dizajnirani za obavljanje rada na različitim mjestima. Instrumenti se razlikuju:

 • po zadacima (na kojim podrucjima je jednako kosi i koliko dugo);
 • prema broju i obliku mlaznica;
 • na vlast.

Prema načelu djelovanja, oni se dijele na:

 • Vibracije. Uređaji male snage za male poslove. Motor radi u recipročnom načinu rada, a noževi su izloženi elektromagnetskim impulsima.
 • Rotary. Visoka snaga, raznovrsna namjena, na primjer, šišanje trim), pregrijavanje tijekom dulje uporabe.
 • Klatno. Uređaji s horizontalnim škarama, pogodni za ljude i za njegu životinja, mogu se koristiti za stari tip stroja;

Prema izvorima energije dijele se na:

 • mrežno napajanje;
 • iz baterija;
 • Kombinirani - najpogodniji modeli za korisnike mogu raditi i iz mreže i iz baterija.

Kvaliteta uređaja ovisi o korištenim noževima.

Oštrice mogu biti

 • keramike;
 • čelika;
 • presvučeni dijamantom;
 • titan obložen.

Titanski i dijamantni noževi smatraju se najboljim u kvaliteti, ali su oni na redu veći od ostalih. Duljina sečiva može se postaviti bilo koji, a vrlo je pogodna pri formiranju brkova i brade.

Po dogovoru trimeri se dijele:

 • muškarci - za brijanje i stanjivanje kose, imaju nekoliko mlaznica s različitim podešavanjem;
 • žene - za modeliranje obrva, intimne frizure, imaju poseban češalj za kontrolu duljine rezane vegetacije;
 • za uklanjanje dlačica u ušima i nosu, s jednom vezom;
 • za formiranje dlake na licu (brkovi i brada);
 • za osjetljiva područja (za područja ispod pazuha i bikini područja).

Trimeri otporni na vlagu omogućuju vam kosu čak i pod tušem. Za njih uvijek postoji brijač.

Pri odabiru uređaja za kupnju potrebno je jasno razumjeti za koje je zadatke potrebno. Ovaj uređaj kombinira funkcije električnog brijača i aparata za šišanje s različitim mlaznicama za određene poslove.

Posebne značajke i svrha šišača za kosu

 • Trimer se razlikuje od aparata za šišanje u veličini i težini: strojevi imaju dimenzije i težinu dvostruko veće od trimera. Zbog velike veličine stroja manje funkcionalan.
 • Razlika između strojeva je u tome što mogu odrezati kosu bilo koje krutosti i bilo koje duljine.
 • Frizeri često počinju stvarati osnovnu frizuru s pisaćim strojem kako bi završili formiranje frizure uz pomoć trimera.
 • Snažni škare su dizajnirani za dugi vijek trajanja bez pregrijavanja.
 • Mlaznice moraju biti podmazane, inače će postati dosadne i povući će kosu.

Što je bolje odabrati?

Prvi električni škaf za kosu pojavio se dvadesetih godina prošlog stoljeća. Tijekom vremena, među strojevima, izdvojila se zasebna klasa - škare za bradu. Na engleskom zvuči kao "trimer za bradu". Pod njihovim imenom pojavili su se ne tako davno - 1990-ih. Trimeri su zapravo hibrid ručnih frizura i električnih brijača. Stoga nije baš ispravno pitati je li bolje izabrati "škare" ili "trimer". Trimeri su posebna klasa uređaja namijenjenih za fini i precizan rad: podrezivanje frizura, konačno oblikovanje brkova i brade, obrada teško dostupnih i osjetljivih područja, uključujući intimna. Nedavno su, u vezi s širenjem mode za brade i brkove, postali popularni.

Zanimljivo je da se od njihovog nastanka 1990. godine načelo njihovog djelovanja nije promijenilo, već su stekli samo graciozniji oblik i dobili dodatnu opremu u obliku mlaznica.

Razlika između trimera i klipera

Suvremene tehnologije omogućuju proizvodnju raznovrsne opreme koja olakšava proces rezanja. Ako je frizer ranije radio isključivo sa škarama, sada ima priliku napraviti frizure uz pomoć pisaćeg stroja ili trimera. Poznavanje razlika između ovih vrsta elektronike omogućuje vam kupnju jedinice za kućnu uporabu s optimalnim skupom funkcija.

definicija

Trimer je uređaj za uklanjanje dlaka na bilo kojem dijelu tijela. Omogućuje vam da radite različite frizure čak iu intimnim mjestima. Zahvaljujući dodatnim mlaznicama, trimer se koristi kao električni brijač.

Stroj za frizuru je vrsta malih kućanskih aparata. Namijenjen je skraćivanju dlake na glavi na potrebnu duljinu. Moderne opcije omogućuju uklanjanje brade ili brkova. Napaja se baterijom ili mrežom. Njegova je uporaba važna kod kuće.

Philips aparat za šišanje za sadržaj ↑

usporedba

Glavna razlika trimera je njegova veličina. Vrlo je kompaktan i ima malu težinu. Sa sobom možete uzeti trimer kada putujete ili ga samo nosite u torbi. Rezač ima veliku veličinu, oko dva puta. Iako se proizvode male vrste, svrsishodno ih je pripisati trimerima.

Zbog velike veličine škare su funkcionalnije. Oni dolaze s nekoliko dodatnih savjeta koji vam omogućuju da izrežete kosu bilo koje duljine. Na pisaćem stroju nalazi se nekoliko noževa. Trimmer nema tu funkcionalnost.

Stroj može odrezati bilo koju kosu. Trimer neće moći nadvladati preduge i tvrde dlake. Vrlo često, frizeri rade osnovnu frizuru s pisaćim strojem, a modeliranje - uz pomoć trimera.

Trimer može ukloniti dlačice u ušima i nosu. Također, neće biti teško rezati kosu na sljepoočnicama. Neuobičajene frizure, pa čak i crteži, čine upravo trimer. On također ima šišanje u intimnim mjestima i pazuhima. Trimer kombinira funkcije pisaćeg stroja i britve.

Savjeti za kosilicu su jednostavni za njegu. Nakon upotrebe dovoljno je isprati ga vodom. Mlaznice u stroju zahtijevaju redovito podmazivanje, inače će početi povlačiti kosu. Ako trimer koristi bateriju kao punjenje, onda traje duže od pisaćeg stroja. Osim toga, kada koristite trimer proizvodi manje buke.

Trimer dolazi u nekoliko varijanti koje imaju dodatne značajke. Oni olakšavaju proces rezanja. Neki modeli imaju pozadinsko osvjetljenje koje vam omogućuje rezanje kose u uvjetima slabog osvjetljenja. Što se tiče cjenovne kategorije, trimer je skuplji od stroja, ako usporedite standardne tipove uređaja.

Što je razlika trimer i škare

U modernom svijetu, ne samo žene, već i muškarci se obraćaju uslugama frizera. Ako predstavnici slabijeg spola naprave standardne postupke (slikanje, rezanje, styling, perm, itd.), Tada će predstavnici jačeg spola izrezati kosu ćelavom, ukloniti duljinu ili obrijati bradu i brkove. Čudno je, ali muškarci također imaju i njegovan izgled. U tu svrhu frizeri koriste razne uređaje, među kojima je trimer i škaf. Za obične ljude načelo njihovog rada nije jasno i kako stručnjaci odabiru te uređaje. Koja je razlika između trimera i šišača za kosu u ovom članku.

Što je svaki od instrumenata

Trimer je uređaj koji može ukloniti kosu s bilo kojeg dijela tijela. Ovaj uređaj omogućuje rezanje, podrezivanje, rezanje i podrezivanje. Uz pomoć najnovijih generacija trimera možete brinuti o bradi, brkovima, zaliscima i reljefnim frizurama. No, oni ne mogu "prevladati" tvrdu kosu, tako da će biti izvrsna opcija za styling kose. Ova jedinica može se koristiti i samostalno i kao dodatak električnom britvici ili stroju za šišanje.

Clipper je uređaj za stvaranje frizure. Uglavnom se koristi za skraćivanje kose na potrebnu duljinu. Moderni modeli također mogu skratiti bradu i brkove. Ova jedinica se može koristiti kod kuće. Stroj će izvesti sve važne elemente u procesu stvaranja kose.

Kako bi se stvorila muška frizura, potrebno je koristiti šišačicu, čija uporaba ne zahtijeva posebne vještine u friziranju. Prije nego kupite ovaj uređaj, morate znati da je to rotacijska baterija i vibracija.
Rad rotacijskih strojeva provodi ugrađeni motor. Takve jedinice odlikuju se kvalitetom i visokom cijenom, a mogu se nositi is velikim opterećenjima.

Vibracijski uređaji su jeftiniji i često se koriste kod kuće. Načelo njegova rada temelji se na posebnom vibracijskom svitku. Stoga je njihov rad popraćen bukom. Noževi u takvim strojevima ne mogu se ukloniti, pa je briga o tome komplicirana. Modeli baterija rade tiho, lagani su i kompaktni. Prednost ovih modela je u tome što oni mogu raditi s mreže.

Usporedba glavnih obilježja

Da bismo razumjeli koje su glavne sličnosti i razlike između trimera i šišača za kosu, usporedimo njihove karakteristike:

 1. Težina i veličina - trimer je mnogo lakši i kompaktniji, lako se može smjestiti u vrećicu i ponijeti sa sobom na putovanja. Veličina stroja je mnogo veća - dvaput je trimer, pa će ga biti teško smjestiti u torbicu.
 2. Funkcionalno - stroj ima mnogo više funkcija zbog prisutnosti velikog broja mlaznica i noževa, što im omogućuje izradu različitih tipova frizura različitih duljina. Trimer je bolje koristiti za osjetljive frizure - uređaj može lako izrezati kosu na nosu, u ušima, napraviti intimnu frizuru, izrezati i suhu i vlažnu kosu. Trimmer značajke dostupne i automobila, i britve, može biti opremljen s pozadinskim osvjetljenjem.
 3. Jednostavna njega - lakše se brine za kosilicu, jer se njezine mlaznice mogu jednostavno ispirati u vodi, ali noževi stroja zahtijevaju stalno podmazivanje uljem. Ako se to ne učini, počet će izvlačiti dlačice, što je popraćeno nelagodom i boli.
 4. Buka - trimer za razliku od stroja radi mnogo tiše.
 5. Potrošnja punjenja - trimer je ekonomičniji jer punjenje traje duže.
 6. Trošak - kliper je jeftiniji od trimera, jer potonji imaju nestandardnu ​​opremu.

Što je bolje izabrati

Ne možemo reći da je trimer ili clipper bolji, jer bi idealna opcija bila kupiti ove dvije jedinice. Ali ako trebate napraviti izbor u korist jednog od tih uređaja, onda morate jasno razumjeti zašto je kupljen. Ako je svrha takve kupnje često obrezati debelu i brzo rastuću kosu, onda bi najbolja opcija bila šišanje.

Ljudi koji nastoje izgledati elegantno i dobro uređeni bolje se uklapaju s trimarom. U osnovi, ova jedinica je pogodna za muškarce koji odaju počast modi i nose bradu. A posebni savjeti pomoći će djevojkama da prate svoja intimna mjesta.

Iz svega navedenog možemo zaključiti da je za stvaranje najbolje slike bolje kupiti i trimer i clipper. Alternativno, možete kupiti komplete koji su dostupni "2 u 1".

Pokušali smo vam ispričati o trimeru i pisaćem stroju, njihovim razlikama, terminima i pravilima njege. Nadamo se da će vam ovaj pregled pomoći da napravite pravi izbor i bolje razumijete taj problem.

Trimer ili clipper - što je bolje?

Oba uređaja namijenjena su za šišanje, ali vjerojatno neće biti u mogućnosti zamijeniti jedni druge. Pokušajmo shvatiti što je zapravo razlika između trimera i šišača za kosu?

O štipaljkama za kosu

Da biste kod kuće stvorili mušku frizuru, najvažniji alat je šišanje. Bez nje ne možete. S ovim uređajem možete glatko i nježno odrezati kosu, bez ikakvih vještina friziranja. Prije nego što odaberete ovu tehniku, morate znati da je vrsta djelovanja motora automobila rotacijski, vibracija i baterija.

Moser 1881-0051

Rotacijski uređaji rade zahvaljujući ugrađenom motoru. Ovi modeli se smatraju boljima i skupljima. U profesionalnim salonima koristite točno rotacijske pisaće strojeve, jer su izdržljivi i dizajnirani za teška opterećenja. Oni izvrsno rade s gustom i tvrdom kosom. Noževi u takvim uređajima mogu se ukloniti.

Vibracijski automobili su jeftiniji i češće se koriste za osobnu upotrebu. Uređaj radi zahvaljujući posebnom vibracijskom svitku. Zbog toga su vrlo bučni pri radu. Snaga modela vibracija je niska, uređaj može raditi bez prekida 15 minuta, a zatim se isključuje kako bi se ohladio. Noževi u takvim uređajima nisu uklonjeni. To je loše u smislu njege uređaja.

Modeli baterija imaju tihi rad, kompaktnost, malu težinu. Glavna prednost ovih strojeva je u tome što mogu raditi i iz mreže.

Bez obzira na tip motora i elektroenergetskog sustava, svaki model opremljen je mlaznicama koje mogu prilagoditi duljinu kose.

Koji god model odabrali, imate priliku ne posjetiti salon čim vaša kosa raste. To je zgodan i profitabilan (štedi obiteljski proračun u lice). Nakon što je stroj podrezao glavu kose, ovaj uređaj se može ostaviti po strani i pokupiti trimer - alat za suptilnije korekcije frizure.

Što je trimer i za što je namijenjen?

Trimer je moderan alat za uklanjanje dlaka na bilo kojem dijelu tijela. To može biti zasebni samostalni uređaj ili dodatni element električnog brijača ili škare.

Trimer Panasonic ER407

Trimer se može razlikovati od stroja već izgleda. Ovaj uređaj je jedan i pol do dva puta manji od standardnog klipera. Teže su i najčešće rade s ugrađenim baterijama ili zamjenjivim baterijama. Uređaj je vrlo kompaktan. Pogodno je ponijeti sa sobom na cestu. Zahvaljujući posebnoj mlaznici, trimer se može koristiti kao električni brijač.

Ako je stroj namijenjen za rezanje većeg dijela kose, trimer može simulirati samo šišanje. Radno (zvono) područje ovog uređaja je vrlo malo. Stoga im je lakše obavljati suptilni profil rada: stvoriti neobične fragmente u frizuri, podrezati hramove, formirati brkove, dati oblik bradi i brkovima, te ukloniti nepotrebnu kosu iz ušiju i nosa uz pomoć posebnih mlaznica. Sve gore navedene točke primjenjuju se na članove jake polovice čovječanstva. No, tu su i ženske trimeri, koji su dizajnirani za podešavanje obrva, uklanjanje dlaka u pazusima i bikini području.

Zaključak je: ne možete birati između šišača za kosu i trimera, jer se ovi uređaji razlikuju u funkcionalnom smislu. Zamijenite jedni druge samo djelomično i vrlo velikim dijelom. Za stvaranje vlastite slike, bez napuštanja svog doma, i da izgledaju najbolje, moderno, elegantno, dobro njegovan, morate imati oba uređaja na ruku. Možda je vrijedno obratiti pozornost na sve-u-jednom komplete.

Koje su razlike između trimera i aparata za šišanje?

Trimer - uređaj koji se koristi za ispravljanje oblika reljefnih frizura i brkova. Koristi se prvenstveno za modeliranje frizura. Aparat za šišanje omogućuje vam da skratite kosu na željenu duljinu. Čovjeku se preporuča kupiti proizvode za čiju uporabu ne morate imati posebne vještine u frizerstvu.

Valja napomenuti da škare za kosu mogu biti vibracije, baterije i okretne. Rotacijski uređaji imaju integrirani motor. Vibracijski uređaji opremljeni su posebnom zavojnicom. U takvim uređajima postoje nelomljive noževe, što komplicira brigu o uređaju. Proizvodi za baterije su kompaktni i jednostavni za uporabu. Posebna pažnja posvećena je pitanju, kako se trimer razlikuje od aparata za šišanje koji je poznat mnogim?

Koja je razlika između trimera i pisaćeg stroja?

Koja je razlika između trimera i šišača za kosu? Trimer može imati različite dodatne značajke. Postoje uređaji opremljeni posebnom rasvjetom. Glavni nedostatak uređaja je relativno visoka cijena. To košta mnogo više od šišača za kosu.

Trimer radi bez punjenja dulje od tradicionalnog aparata za šišanje. To je zbog činjenice da troši relativno malo struje.

Ono što se trimer razlikuje od aparata za šišanje za neželjene dlačice prikazano je u odgovarajućoj tablici.

Koja je razlika između trimera i električnog brijača?

Trimer ili električni aparat za brijanje: što je bolje? Prilikom odgovaranja na ovo pitanje vrijedi spomenuti da postoje mnogi modeli električnih britvi. Mrežasti proizvodi opremljeni su rotirajućim noževima, koji su zaštićeni od neželjenog izlaganja metalnoj mreži. Ovaj električni aparat za brijanje kosi dlake, bez obzira na njihovu duljinu i ukočenost. Mrežni uređaji - idealna opcija za muškarce s osjetljivom kožom. Jedan od najpoznatijih proizvođača takvih proizvoda su tvrtke:

Neki modeli električnih britvi pružaju značajku kao što je mokro brijanje. Trošak takvih proizvoda nešto je veći u usporedbi s klasičnim brijačima. Mokro brijanje nije popraćeno pojavom iritacije na licu.

Skuplji modeli električnih brijača imaju senzor koji ukazuje na potrebu čišćenja uređaja. Više proračunskih uređaja treba očistiti nakon svake upotrebe.

Glavna razlika između britve i trimera je u tome što se posljednji uređaj koristi uglavnom za rezanje dlačica na licu. Proizvod se može koristiti za ispravljanje oblika obrva. Minijaturni trimer prikladan je za njegu delikatnog bikini područja. Koristiti za ovu svrhu električni brijač teško. Služi za brijanje sve dlake s lica i ne može prilagoditi njihovu duljinu.

Trimer se može koristiti za stvaranje intimnih frizura u bikini zoni. Zbog prisutnosti velikog broja različitih privitaka i odsutnosti boli pri korekciji oblika dlačica u intimnom području, proizvod je povoljan u usporedbi s depilatorom.

Što je bolje odabrati?

Muškarcu se preporuča dati prednost univerzalnim uređajima "2 u 1". Ovi uređaji namijenjeni su umjetnicima koji se profesionalno bave frizurama.

Univerzalni uređaj "2 u 1" pomaže u brzom uklanjanju dlaka s određenih dijelova tijela. Uređaj ne oštećuje površinu kože. Vjerojatnost nadraživanja nakon primjene takvog proizvoda svedena je na minimum.

Uređaj "2 u 1" razlikuje se u multifunkcionalnosti. Pomoću takvog uređaja vrši se uklanjanje dlaka, korekcija i modeliranje.

Uređaj "2 u 1" ima kompaktnu veličinu. Za razliku od klasičnih aparata za šišanje, takav uređaj ne zauzima puno mjesta u torbi.

Uređaj ima nekoliko prikladnih mlaznica i noževa. Namijenjeni su uklanjanju dlaka na različitim dijelovima tijela.

Ulja za rukovanje oštricama stroja

Ulje koje se koristi za održavanje stroja radi uklanjanja neželjenih dlaka obavlja sljedeće funkcije:

 • eliminira zagađenje;
 • pomaže u smanjenju trenja u noževima;
 • omogućuje zaštitu noževa od otupljivanja;
 • smanjuje zagrijavanje tijela noža;
 • pomaže produžiti vijek trajanja uređaja.

Muškarci trebaju dati prednost specijaliziranim proizvodima. Takva ulja se proizvode od nafte, koja je podvrgnuta predobradi. Alat je tekuća masna konzistencija, bez specifičnog mirisa.

Mineralna ulja s niskom viskoznošću također se mogu koristiti za čišćenje strojeva. Cijena takvih materijala je vrlo demokratska. Predstavnik jačeg spola također može koristiti silikonsko mazivo na bazi silikona.

Podmazivanje površine proizvoda konvencionalnim biljnim uljem nije preporučljivo. To može prouzročiti daljnje oštećenje proizvoda. U nekim slučajevima, kućna uporaba dječjeg ulja Johnson Baby.

Briga o stroju izvodi se u sljedećem redoslijedu:

 1. Nakon završetka frizure potrebno je očistiti blok noža od kose. U tu svrhu koristite četkicu s tvrdom hrpom.
 2. Svi dijelovi proizvoda obrisani su antibakterijskim brisačima.
 3. Na uređaj nanesite nekoliko kapi ulja za čišćenje.
 4. Potrebno je uključiti uređaj na 2-3 sekunde. U ovom slučaju kapljice ulja su ravnomjerno raspoređene na njegovoj površini.

Muškarci koji preferiraju glatko brijanje trebaju se odlučiti za kompaktan električni aparat za brijanje. Ljudima koji vole "svjetlo neobrijan" savjetuje se da koriste trimer.

Razlika između trimera i aparata za šišanje

Širok raspon ćirilskih instrumenata nije samo prednost, već i poteškoća izbora. Ponekad budući korisnik nema pojma, na primjer, kako se trimer razlikuje od aparata za šišanje. Ovaj pregled pomoći će u popunjavanju informacija o praznini.

Što je svaki od instrumenata

Za frizerske zadatke kod kuće možete koristiti trimer ili šišanje. Međutim, svaka jedinica ima svoju misiju.

Stroj je rangiran među sortama malih kućanskih aparata. Njegova je svrha skratiti pramenove kose na glavi na zadanu duljinu. Najnoviji modeli uređaja omogućuju takve manipulacije za bradu s brkovima (to više vrijedi za profesionalne modele).

Trimer je više ili manje uređaj koji pomaže pri uklanjanju dlaka na bilo kojem dijelu tijela (čak i na teško dostupnim mjestima). Dodatne brizgaljke su predviđene za uporabu kao britva.

Za točnije razumijevanje razlike između ove dvije vrste tehnologije, vrijedi napraviti detaljnu usporedbu njihovih mogućnosti.

Usporedba ključnih obilježja

Praćenje oba instrumenta će uzeti u obzir razliku u:

 • dimenzije;
 • težina;
 • izvršene funkcije;
 • udobnost pri uporabi.

Veličina i težina

Glavna razlika između dva alata već je vidljiva kada se prvi put susreću: ona je u malim dimenzijama i laganim trimerima. Ovaj "trik" je dizajniran posebno da ga ponese sa sobom na cestu ili da ga uvijek ima pri ruci.

Kod stroja takav "trik" neće raditi - ovaj uređaj je teži i nezgrapniji, neće stati u svaku torbu. Njegova veličina je gotovo dvostruko veća od trimera. Naravno, tu su i kompaktne opcije, ali to još nisu modeli. I, prije svega, zbog funkcionalnosti.

Što može svaki od uređaja

Značajne dimenzije stroja zbog impresivnih talenata. Ovaj stroj je namijenjen za rezanje dlaka bilo koje duljine. Da biste proširili mogućnosti uređaja, uvijek je priključeno nekoliko noževa i mlaznica.

Ali trimer neće nositi s dugom i tvrdom kosom. Ograničenje visine od 0,5-0,7 mm ostavlja trag u djelu. Međutim, isto se stanje pretvara u prednost ako govorimo o osjetljivim površinama.

Postoje modeli koji su dizajnirani za bradu, nos ili brkove. U univerzalnim uređajima za rad s vegetacijom na različitim dijelovima tijela predviđene su zamjenjive mlaznice.

Trimer za glavu uglavnom se koristi za rezanje privremenog dijela frizure ili zalizaka.

Posebnu zahvalnost trebamo dati izumiteljima takvih naprava za njihovu pomoć u oblikovanju frizura, posebice stvaranju neobičnih uzoraka. Za isti zadatak, jedinica se koristi u intimnim područjima, gdje će, nedvosmisleno, biti bolno i neprikladno izvesti sličan rad s strojem. Dakle, tehnika također može obavljati funkciju britve.

Praktičnost u radu

To je prilično subjektivni čimbenik, a ono što odgovara ne može odgovarati drugom. Ali pokušat ćemo pokriti glavne točke.

 1. Trimer na poslu proizvodi manje buke. No, stroj, iako bučan (pa čak i vibrira) ima više snage i može izvesti visokokvalitetnu frizuru čak i na gustoj kosi.
 2. Mali uređaj je lakše držati. S druge strane, i proizvođači strojeva pokušavaju se usredotočiti na proizvodnju udobnih u smislu težine modela.
 3. Mlaznice stroja treba stalno podmazivati ​​- inače će početi samo povlačiti kosu. Njegov mlađi “brat” treba samo da ih ispere u vodi.
 4. Kod bežičnih modela strojeva, punjenje traje dulje od troška protivnika. Ali onda je uređaj mnogo skuplji.

Što je bolje izabrati

U idealnom slučaju, trebali biste kupiti oboje. Ali kada je riječ o specifičnom izboru, vrijedi postaviti prioritete. Ako se planira česta košnja guste i brzo rastuće kose, onda je najbolje kupiti pisaći stroj.

Za model frizure, još uvijek morate dobiti odgovarajuće znanje, inače ćete morati ići frizeru da biste poboljšali rezultat.

Za one koji vole biti stalno njegovani, preporučljivo je kupiti trimer. To se posebno odnosi na vlasnike današnje moderne brade. A za djevojčice, posebni savjeti pomoći će u održavanju ljepote u pikantnim mjestima bez odlaska u specijalizirani salon, au isto vrijeme razvijati svoju maštu u cirkulacijskoj umjetnosti.

Kako obrijati bradu s kosilicom ili pisaćim strojem

Potpune informacije o tome "kako se obrije brada s trimer ili stroj" - sve najrelevantnije i korisne u ovom pitanju.

Top 9 trimeri: Strojevi za ocjenjivanje brada i brkova

Nije svaki čovjek ima želju i sposobnost da redovito posjećuje brijača.

I kosa raste i zahtijeva njegu.

A da ne bi okrenuli lice u lice Goblina, uvijek morate imati pri ruci udoban i pouzdan trimer za brijanje brada i brkova.

Vrhunske ocjene za kosu

Postoji mnogo strojeva za brijanje za brade i brkove. Općenito, vrlo su slične u svojim funkcijama, ali imaju oštre razlike u konfiguraciji, cijeni, materijalu i kvaliteti.

Da biste imali ideju o modelima koji su popularni, TOP-9 je sastavljen na temelju rejtinga Yandex Market.

Braun BT 3020

Jeftin i pouzdani stroj za rezanje brada i brkova s ​​funkcijom za vlastito napajanje i mokro čišćenje. Dobro je radila među bradatim muškarcima.

Ovaj alat ima jednu mlaznicu, koja se podešava za jedan okret kotača po duljini od 20 položaja. Set, osim sapnice, uključuje i praktičnu četku za čišćenje.

Za koje vrste brada i brkova odgovara?

Braun BT 3020 je savršen za podrezivanje čekinja i za cjelovitu njegu brade. Lako podešava oblik i obrise brade ili brkova. Duljina frizure varira od 1 do 10 mm.

prednosti

 1. Stroj je umjereno lagan, ima prilično oštre oštrice.
 2. To je povoljno smješten u ruci, ali unatoč svojoj pokretljivosti, ima dobru granicu baterije.
 3. Lako ga je očistiti četkom i isprati nakon upotrebe.

mane

 • Indikator napunjenosti baterije sam po sebi nije.
 • Uređaj odbija služiti tijekom punjenja.

Prosječna cijena u Rusiji

zaključak

Ako volite jednostavnost i pouzdanost, ako želite imati uredno uređenu bradu i uložiti minimalan napor u ovaj proces, onda ova jedinica može postati vaš vjerni, nepretenciozni partner za njegu.

Philips OneBlade QP2530

Ovaj indonezijski model ušao je na rusko tržište pod sloganom "Ovo nije britva". Tako je, ne radi se samo o britvi, već o vlastitom džepnom brijaču. Philips OneBlade QP2530 je samostalno napajan i mokro ispiranje.

Ovaj uređaj ima četiri različite mlaznice i četiri načina za podešavanje duljine.

Za koje vrste brada i brkova odgovara?

Napravit će izvrstan posao s ispravljanjem čekinja i stvaranjem obrisa male brade. Bilateralna oštrica koja može obavljati svoj rad na dužini od 1 do 5 mm. Podešavanje duljine frizure vrši se mijenjanjem mlaznica.

prednosti

 1. Aparat briše čekinje bilo koje duljine, ima prikladnu glavu za stvaranje kontura i praktične savjete.
 2. Moderan dizajn i lijepa netrivijalna zelena boja.
 3. Možete se sigurno obrijati pod tušem, uređaj je apsolutno vodootporan.

mane

 • Ovaj alat zahtijeva obavezno pred-punjenje, jer ne radi izravno iz električne mreže.
 • Nedostatak poklopca za stroj.

Prosječna cijena u Rusiji

zaključak

Philips QP2530 bit će dobar izbor za kućnu i vanjsku upotrebu. Sa svojom širokom funkcionalnošću, stroj uopće nije teško koristiti i zadovoljava sve potrebne potrebe.

Panasonic ER-GB40

Visokokvalitetan stroj za brijanje, dizajniran od strane japanske tvrtke. Korisnici na njega reagiraju isključivo na pozitivan način.

Panasonic ER-GB40 ima samo jedan način podešavanja mlaznica i 20 duljina. Osim toga, komplet sadrži ulje za ulje i četku za kosu.

Za koje su vrste brada pogodne?

Ovaj alat je pogodan za sve vrste brada. Duljinu frizure kontrolira regulator i promjena mlaznica. Dužina frizure je standardna - od 1 do 10 mm.

prednosti

 1. Tijekom rada ne stvara visoku razinu buke i vibracija.
 2. Zgodna prilagodba duljine koja olakšava uporabu.
 3. Lako se čisti, bilo suho ili mokro.

mane

 • Odvojeni češljevi se ne prodaju, pa ako izgubite novi trimer će uletjeti u smeće.
 • Nekompaktna priključna stanica koja zauzima dodatni prostor na dugim putovanjima.
 • Nepostojanje indikatora kraja punjenja na jedinici za punjenje.

Prosječna cijena u Rusiji

zaključak

Izvrsna niskošumna kosilica koja dobro i glatko reže kosu. Stroj će vam ostaviti more pozitivnih dojmova i pretvoriti neugodno brijanje u ugodan proces. To je jednostavna i prikladna kosilica za bradu.

Remington BHT2000

Za više od 70 godina povijesti, brand REMINGTON se pozicionirao kao proizvođač visokotehnoloških, visokokvalitetnih i pouzdanih proizvoda. Remington BHT2000 u potpunosti odgovara vrijednostima tvrtke, ispostavilo se da je to izvrstan uređaj.

Brijač ima jednu mlaznicu, koja je u dužini fiksirana za pet položaja. Uključeno je i ulje za čišćenje kistom i oštricama.

Za koje su vrste brada pogodne?

Ovaj je uređaj idealan za ljubitelje svjetlosnih čekinja ili brada. Duljina frizure počinje u 3, a završava na 12 mm.

prednosti

 1. Čelik čvrstog monolitnog kućišta.
 2. Postoji slučaj za skladištenje i transport, koji će pomoći da se izbjegne deformacija britve.

mane

 • Oštrice se lagano zagrijavaju tijekom rada.
 • Ograničenje rada s priključenom strujom.

Prosječna cijena u Rusiji

zaključak

Može se preporučiti osobama koje stalno moraju ići na duga putovanja, putovanja itd. Cijena odgovara kvaliteti.

BaByliss E875E

Ova marka je prvenstveno usmjerena na profesionalce u području friziranja, stoga stroj BaByliss E875E ne bi trebao brinuti o pouzdanosti tehnologije za brijanje.

Samo jedna mlaznica, koja je postavljena na 15 položaja duljine s regulatorom.

Za koje su vrste brada pogodne?

Ovaj stroj je vrlo svestran, odličan je za kratke i duge dlake na licu. Duljina šišanja kreće se od 0,40 do 5 mm.

prednosti

 1. Neobičan položaj oštrica, koji pomaže ukloniti i najneugodnije dlačice, koje je ponekad teško doseći običnim strojem.
 2. Postoji indikator napunjenosti baterije.

mane

 • Kvaliteta plastike ostavlja puno toga da se poželi.
 • Nedostatak hidroizolacije otežava brijanje i čišćenje noževa.
 • Nedostatak gumenosti na dršci, zbog toga, površina kućišta malo klizi.

Prosječna cijena u Rusiji

zaključak

Ovaj se uređaj može sigurno pouzdati. Stručnjaci ga preporučuju za profesionalnu njegu i kućnu uporabu.

Gillette Fusion ProGlide Styler

Gotovo da nema ljudi na svijetu koji nisu čuli za Gillette specijaliziranu za proizvodnju opreme za brijanje. Gillette Fusion ProGlide Styler je vrlo popularan vodootporni trimer.

Ovaj trimer u setu od 4 mlaznice različite duljine i oblika.

Za koje su vrste brada pogodne?

Zahvaljujući izmjenjivim mlaznicama i mlaznicama, pogodnim za bilo koju duljinu kose. Ovaj brijač može obrijati "golo".

prednosti

 1. Kompaktnost.
 2. Praktična postolja za opremu koja vam omogućuje pohranjivanje svih detalja na jednom prikladnom mjestu.
 3. Izgled i guma.

mane

 • Ovaj uređaj je iznimno napuhan cijene zamjenjivih noževa.
 • Funkcije iz baterija, što dovodi do dodatnog trošenja novca.
 • Brzo se začepe.
 • Sama trimer, bez dodataka, brijanja nije sasvim čista. Ali to se može učiniti pomoću stroja koji dolazi s njim.

Prosječna cijena u Rusiji

zaključak

Ova jednostavna opcija može se uzeti za kratko vrijeme kao neka alternativa. Dulje vrijeme je bolje uzeti polu-profesionalnu opremu kako bi se osiguralo povjerenje u trajanje instrumenta.

Moser 1040-0460 Classic A

Riječ je o profesionalnom njemačkom stroju s modernom i bogatom baterijom te čvrstim i uvjerljivim tehničkim punjenjem.

Ima jednu mlaznicu, kao i 7 načina podešavanja duljine.

Za koje su vrste brada pogodne?

Stroj je vrlo funkcionalan i prikladan za svaku duljinu kose. Duljina frizure je 0,40 - 21 mm.

prednosti

 1. Koža se ne nadražuje ni s jakim pritiskom.
 2. Snažna baterija.
 3. Pouzdana kvaliteta izrade.
 4. Veća autonomija.

mane

 • Nema indikatora punjenja.
 • Uređaj nije prijateljski povezan s vodom.

Prosječna cijena u Rusiji

zaključak

Ovaj stroj ima prilično visoku razinu kvalitete, ali i visoku cijenu u usporedbi s većinom drugih modela s ovog popisa.

Oster 59-84

To je profesionalni uređaj poznate američke tvrtke s izvrsnim dizajnom.

Uključuje 2 mlaznice i 3 varijacije za podešavanje duljine.

3 NAJBOLJI NAČINI POVEĆANJA PENISA!

 1. Najučinkovitiji i dokazani - krem ​​Titan gel. Blogeri puno pišu o njemu, naš pregled možete pročitati ovdje.
 2. Možete koristiti različite vježbe za povećanje penisa.
 3. I, naravno, kirurški put je najopasniji.

Velike veličine za prijatelje!

Za koje su vrste brada pogodne?

Oster 59-84 je idealan za stvaranje urednih, jasnih kontura. Duljina frizure 0,50 - 3 mm.

prednosti

 1. Dvostruka izolacija.
 2. Vrlo lijepo u ruci, težina uređaja je 400 grama.
 3. Snaga i pouzdanost.
 4. Vrlo oštar nož.
 5. Vintage dizajn.

mane

 • Radi samo s mreže.
 • Izrazito nefunkcionalan.
 • Propusna.

Prosječna cijena u Rusiji

zaključak

Prikladan samo kao stacionarni uređaj za osobe koje su osjetljive na pitanje kvalitete i trajnosti.

BaByliss E835E

Pristojan, potpuno vodootporan model francuskog proizvođača s postoljem za aksssuarov.

BaByliss E835E ima set od 6 mlaznica: 2 češlja, plus male mlaznice za čišćenje radnih mjesta.

Za koje su vrste brada pogodne?

Za bilo koji. Visina rezanja ovog uređaja je od 0,5 do 15 mm. Izbor se vrši pomoću regulatora ili mijenjanja mlaznica.

prednosti

 1. Fleksibilna funkcionalnost, sposobnost da se riješite dlačica u nosu i ušima.
 2. Otporan na vodu.
 3. Cool postaja za priključke.

mane

 • Neke mlaznice su beskorisne.
 • Vrijeme punjenja je čak 16 sati.

Prosječna cijena u Rusiji

zaključak

Ovaj uređaj se može uzeti bez razmišljanja. Jedina nijansa koja može smetati vlasniku je vrijeme punjenja.

Postoji mnogo škare koje se ne razlikuju značajno. Stoga je bolje osloniti se na pisaći stroj da bi se oslonio na kvalitetu materijala, na temelju povratnih informacija od iskusnih korisnika. Želim vam pravi izbor alata i ugodno brijanje!

Vidjeti netočnosti, nepotpune ili netočne podatke? Znate li kako napraviti članak bolje?

Želite li predložiti objavljivanje fotografija na temu?

Pomozite nam da poboljšamo web-lokaciju! Ostavite poruku i kontakte u komentarima - kontaktirat ćemo vas i zajedno učiniti objavljivanje boljim!

 • Max - korak po korak upute za uporabu ulja za čičak za rast brade, kao i fotografije prije i poslije zahvata 1
 • YevgenyS - "Da" ili "Ne": cure vole bradu momaka? 2
 • Bablofil - Trimer za bradu i brkove - kako odabrati? 1

Online magazin od muškaraca za muškarce.

Raspravljamo o svim važnim pitanjima: ženama i njihovom zavođenju, sportu, načinu života, zdravlju muškaraca i još mnogo toga.

Trimer: značajke instrumenta, odabir modela

Trimer je aparat namijenjen njezi dlačica lica i tijela, opremljen podesivim škarama za kosu i napaja se iz električnog sustava i baterije.

Da biste saznali kako obrijati bradu s trimerom, kako se trimer razlikuje od električnog brijača, kao i pregled popularnih modela svjetskih brandova, pročitajte ovaj članak.

Posebne značajke proizvoda

Trimer se često pomiješa s rezačem, iako se uređaji međusobno razlikuju: stroj je teži i teži od kompaktnog, laganog trimera.

funkcionalna

Mogu li se obrijati s trimerom?

Uređaj ima ograničenu funkcionalnost. To je uređaj uskog profila, prikladniji za modeliranje, dok je stroj multifunkcionalan i opremljen setom mlaznica za uklanjanje duge i tvrde kose.

Uređaj nije namijenjen za rezanje duge kose, ali je koristan kod rezanja brkova ili čišćenja ušiju i nosa od neželjene vegetacije. Profesionalni modeli kombiniraju funkcije električnog brijača i škare i koriste ih profesionalci za izradu frizura i dizajna.

Rad i potrošnja energije

Složenost brige o uređajima je različita. Trimmer donosi manje muke i lakše upravljanje. Na kraju rada zamijenite mlaznicu dovoljno za čišćenje i ispiranje tekućom vodom. Stroj za brijanje je više kapriciozan: posebno, uređaj treba povremeno rastavljati i podmazivati.

Oba uređaja se napajaju stacionarnim i autonomnim napajanjem. Kada je spojen na bateriju, manje moćan trimer je prikladniji jer zahtijeva manje energije i traje dulje.

Nema smisla uspoređivati ​​troškove trimera i stroja za brijanje - raspon cijena za pojedine modele je velik i ovisi o kvaliteti proizvoda, marki, funkcionalnosti itd. No, u velikoj mjeri, dodavanjem podataka dolazite do zaključka da je trimer skuplji, profesionalni alati.

Uvjeti korištenja

Kako koristiti trimer?

Kupljeni model - ostaje naučiti kako se obrijati. Prvo odlučite o obliku i veličini brade.

Prilikom brijanja brade pomoću trimera slijedite niz pravila:

 1. Držite uređaj pod određenim kutom.
 2. Promatrajte glatkoću i izbjegavajte iznenadne pokrete.
 3. Obrij bradu s uha, krećući se u jednom smjeru.

Zahtjevi za njegu

Da bi brada bila u prihvatljivom stanju, operite je svaki dan. Trimerom očistite i isperite mlaznice u vodi, ponovno napunite praznu bateriju.

Pravila odabira

Trimmer - višenamjenski uređaj za njegu dlačica i uklanjanje dlačica u ušima i nosu.

 • imenovanje;
 • način naplate;
 • pouzdanost i snaga;
 • materijal za proizvodnju;
 • funkcionalnost;
 • načine prilagodbe;
 • oprema;
 • zaštitni znak.

Uređaji za njegu lica vegetacije specifični su uređaji opremljeni uskim nožem i zubima. Proizvodi se nadopunjuju dodatnim mlaznicama, čime objekt brige daje odgovarajući izgled i oblik.

 1. Trimer za uklanjanje dlaka u nosu i ušima - kompaktan uređaj, opremljen vertikalnom reznom glavom. Komplet također uključuje dodatne alate za njegu obrva i zalizaka.
 2. Trimeri za tijelo koriste se za uklanjanje vegetacije u leđima, prsima, intimnom području.
 3. Trimeri za područje bikinija - alat koji se koristi u profesionalnim aktivnostima, osobito pri stvaranju izvornih, intimnih crteža.

Trimeri za napajanje i punjenje

Po vrsti snage i modele punjenja dijele se na:

 1. Rad sa stacionarnog izvora napajanja.

Slaba strana uređaja "vezuje" se za izlaz, što ograničava kretanje lišaja tijekom rada.

Mrežni trimeri uglavnom se koriste u frizerskim salonima i salonima. Pri kupnji proizvoda obratite pozornost na kabel za izradu materijala. Profesionalni modeli opremljeni su kabelom koji se ne okreće pri radu i ne ometa kretanje.

Baterija radi.

Proizvodi su namijenjeni za putovanja i putovanja. Granica radnog vremena uređaja s baterijskim napajanjem je 40-60 minuta. Uz pomoć trimera s baterijskim napajanjem, imajte na umu da će se brzina noževa smanjiti razmjerno smanjenju sile punjenja.

Kombinirane značajke za rad i istodobno punjenje prikladne su za korištenje. Model radi i puni se u načinu rada. Nedostatak takvih uređaja je relativno visoka cijena.

Brzina vrtnje

Snaga - kategorija koja određuje performanse uređaja, što izravno ovisi o duljini frizure.

Modeli snage dijele se na:

 • rotacijski - 20-45W;
 • vibracije - 9-15W;
 • punjiva - do 12 vata.

U svakodnevnom životu, u pravilu se koriste modeli do 20 vata.

Materijal oštrica

Kvaliteta reznog ruba trimera utječe na rad stroja.

Noževi za aparate izrađene od:

 • čvrsti nehrđajući čelik;
 • keramike;
 • keramika i titan.

Svaki materijal ima svoje prednosti i nedostatke. Tako se pouzdano zagrijava čelik pomoću trenja, a keramika otporna na toplinu uništava se mehaničkim djelovanjem. Izdržljive oštrice od titana lako se nose s gustom i izdržljivom kosom, ali su ti uređaji skuplji.

Za jeftinije, jeftinije modele, prikladan omjer cijene i kvalitete je od čelika obloženog titanom ili dijamantom.

zaštitni znak

Kada kupujete trimer, odredite svoje prioritete. Ako sredstva ne omogućuju kupnju skupih modela, ne pokušavajte riješiti problem kupnjom jeftinih kineskih proizvoda.

Odabirom jeftinog i visokokvalitetnog modela obratite pažnju na robne marke s uglednim ugledom i autoritetom, proizvodeći profesionalnu opremu i low-end modele pristojne razine.

Lideri u proizvodnji trimera - BaByliss, GA.MA, Moser, Wahl. Prilikom izrade tehnologija tvrtke uzimaju u obzir mišljenja stručnjaka, što pozitivno utječe na ergonomiju modela, kvalitetu noževa, dizajn i dizajn.

Proizvođači i modeli

Osim troškova povremenih posjeta salonu, briga o bradi nije problematična i jeftina vježba. No, bez obzira na način njege, trimer, za bradate i brkate muškarce, nezamjenjiva je stavka za sve prigode. Donio sam bradu - uzmi trimer!

Popularni modeli

 1. Braun cruzer brada Glava. Model je opremljen s par mlaznica i plutajućom glavom kako bi se stvorio jasan obris. Uređaj je kompaktan i ugodan za korištenje. Nedostaci - model nije dovoljno snažan, u usporedbi s drugim modelima, i zahtijeva primjenu dodatnih, fizičkih napora tijekom frizure.
 2. Remington MB4030. Sadrži izbor postavki duljine i uređaj koji regulira instalaciju. Rub noževa - "vječni". Uređaj reže i briše dlake različite debljine i tvrdoće. Model je dizajniran za svakodnevnu njegu.
 3. Philips QG3340. Višenamjenski model opremljen setom od 6 izmjenjivih mlaznica. Uređaj je dizajniran za bradu, zalizce, uklanjanje ušiju i nosa. Duljina za podešavanje razine: 1-18mm. Broj instalacija: 12. Model radi na 18 brzina. Potpuno punjenje je dovoljno za 50 minuta. kontinuirani rad. Rezni rub je čelik.
 4. Moser 153. Model je opremljen s 2 vrste mlaznica. Postavke duljine - 7, duljina pokrivanja kose - 2-24mm. Trimer radi iz stalnog i autonomnog izvora energije. Trajanje baterije je 50 minuta. Čelične oštrice širine 30 mm.
 5. Philips QT4000 15. Broj mlaznica u kompletu je 1. Raspon rezanja je 1-10 mm. Postavke dužine - 10. Noževi: "nehrđajući čelik", širina noževa - 32mm. Model radi iz mreže i akumulatora, opremljen je regulatorom razine napunjenosti. Trajanje baterije je 45 minuta, vrijeme punjenja je 10 sati.

Je li moguće trajno ukloniti kosu?

 • Isprobali sve moguće načine uklanjanja dlačica?
 • Zbog prekomjerne vegetacije osjećate se nesigurno i ne lijepo.
 • Užasavate se čekanja sljedećeg pogubljenja, prisjećajući se da ćete morati ponovno izdržati.
 • I što je najvažnije - učinak traje samo nekoliko dana.

A sada odgovorite na pitanje: odgovara li vam? Je li moguće to trpjeti? I koliko ste novca već “procurili” u neučinkovita sredstva i postupke? To je točno - vrijeme je da se zaustavi s njima! Slažete li se? Zato smo odlučili objaviti priču o našoj pretplatnici Alini Borodini, u kojoj je detaljno ispričala kako se riješila problema prekomjerne vegetacije za 1 dan zauvijek! Pročitajte više >>

Ovo je zanimljivo:

Sviđa vam se ovaj članak? Najbolja zahvalnost je reći prijateljima:

© 2018 Ubijanje kose. Sva prava pridržana. Upotreba referenci materijala na izvor!

Napravite brutalnu podlogu za bradu: obrijte trimerom. Kako koristiti i održavati uređaj?

Da bi imao hrabar i brutalan izgled, nije dovoljno da čovjek jednostavno baci bradu. Vrlo je važno biti u mogućnosti dati joj lijep, uredan i njegovan izgled.

To možete, naravno, učiniti u kozmetičkim salonima i frizerskim salonima s majstorom, ali za to uvijek nemate vremena i prilike, ali uvijek želite izgledati atraktivno.

Stoga je brijanje i njegivanje brade idealan način za rješavanje ovog problema, samo trebate znati kako i što ispravno raditi.

uređaj

Unatoč velikom broju različitih vrsta trimera, svi rade na istom principu. Neki trimeri rade na mreži, neki zbog napunjenosti baterije, iz koje se, kada se uključi, pokreće glavni mehanizam, zbog kojeg je brada izrezana.

Glavni mehanizam sastoji se od noževa smještenih ispod kuta potrebnog za određenu operaciju. Oštrice u dobrim trimerima trebaju biti vrlo oštre i izrađene od visokokvalitetnog metala.

Unatoč raznovrsnosti izbora i zasićenosti funkcija određenog modela, odaberite uređaj za rezanje samo za nužnu svrhu.

Ovisno o uređaju i vrsti takvog mehanizma, uređaj se može nositi s različitim dugačkim dlačicama ili obrijati željeni dio kože.

Dodatni uređaji u strojevima za šišanje su dizajnirani kako bi olakšali proces rezanja, uštedjeli vrijeme, izvršili razne frizure i što je moguće točnije riješili zadatak.

Ovi uređaji uključuju različite mlaznice, mogućnost naginjanja glave stroja, au nekim čak možete pronaći i vakuumski sustav koji samostalno uklanja dlačice.

Kako obrijati bradu s kosilicom?

Kako koristiti trimer za bradu? Da biste obrisali vegetaciju s lica i vrata uz pomoć ovog uređaja, najprije se morate uvjeriti da ispravno radi kako bi brijanje bilo kvalitetno i sigurno.

Tada biste trebali razmotriti nekoliko nijansi, započinjući proces brijanja.

 1. Ako je duljina čekinja prevelika, nemojte odmah koristiti najkraću mlaznicu i pokušajte sve obrijati. Prvo morate upotrijebiti mlaznicu broj 3 ili broj 2, ovisno o duljini i skratiti kosu što je više moguće. Ovaj postupak omogućit će podrezivanje brade trimerom, bezbolno i učinkovito.
 2. Brijanje bi se trebalo odvijati tako da se ravan dio mlaznice čvrsto uklapa u kožu. To će pružiti najbolji rezultat prilikom brijanja vrata i lica.
 3. Svi pokreti u procesu trebaju biti usmjereni u suprotnom smjeru od rasta kose.
 4. Posljednji korak u uklanjanju brade bit će uklanjanje preostale duljine čekinja. To se može postići uklanjanjem mlaznice s stroja i izradom, slično prethodnom, manipulaciji čekinja izravno s lopaticama trimera.
 5. Da biste se konačno riješili svih vegetacija na licu i vratu, uzmite preostalu kosu i uzmite sigurnosnu britvicu do nje.
 6. Brijati bradu, trimer za brkove bez dodataka.

Kako podrezati bradu kosilicom? Za to trebate:

 • pobrinite se da je oprema u skladu s vlastitom sigurnošću;
 • odabrati mlaznicu koja će odgovarati željenoj duljini, obično se odabire mlaznica br.
 • u suprotnom smjeru od rasta kose u čekinjama da bi se proizveo stroj za kretanje. Mora se paziti da gornji dio mlaznice počiva na koži, jer u protivnom rezultat može biti neujednačen.

Ako vas zanima kako odrezati bradu kod kuće, slijedite vezu.

Njega i podmazivanje

Kako bi se izbjegla neočekivana pukotina stroja ili loša kvaliteta brijanja uz njenu pomoć, trebali biste se pobrinuti za to:

 • svaki put nakon zahvata, oštrice treba očistiti od dlačica koje su uhvaćene u njima. Možete koristiti za ovu posebnu četku, koja je pričvršćena na trimer u kompletu;
 • prema svojim tehničkim karakteristikama, neki strojevi dopuštaju njihovo čišćenje pod vodom, što se može navesti u uputama za uporabu;
 • dalje uklonio glavu trimera. To se može učiniti pomoću posebnog gumba, klikom na koji treba kliknuti. Nakon toga, glava se može sigurno ukloniti.
 • unutar svih utora se uklanjaju dlake. Da biste to učinili, pamučni štapić ili štapić je uredno i temeljito koristan. Nakon što se oštrice očiste, glava se ponovno učvršćuje;
 • Sljedeće što trebate učiniti je pustiti da trimer radi nekoliko sekundi tako da se preostali broj dlačica otrese;
 • Nakon brijanje mlaznice treba oprati toplom vodom sapunom. Potrebno je osigurati da se ukloni sve dlačice u njima.

Ni u kojem slučaju ne smijemo zanemariti čišćenje lopatica nakon brijanja, jer to obećava probleme u radu uređaja i nedostatak higijene tijekom sljedećeg rezanja ili brijanja čekinja.

Kako podmazati trimer za bradu? Kako bi se na taj način brinuo o trimeru:

 • svaki put nakon podrezivanja čekinja ili brijanje za podmazivanje uređaja;
 • podmazivanje se provodi posebnim uljem za podrezivanje;
 • držeći trimer iznad sudopera, stavite nekoliko kapi ulja na noževe, zatim ga uključite i pustite da radi oko 20 sekundi kako bi se osiguralo temeljito podmazivanje motora i noževa;
 • Prekomjerna masna tekućina iz stroja mora se ukloniti suhom krpom, jer će inače dlake pasti, duboka penetracija između noževa i čišćenje će biti teško.

zaključak

Sada znate kako podrezati bradu kosilicom. Ali prije nego što sečete, trebate uzgojiti gustu bradu. I to nije sve.

Pažljiva briga o bradi uz korištenje dostupnih sredstava (sapun, balzam, vosak) potrebna je kako bi se izbjegli problemi s rastom brade. Želite li znati kako napraviti bradu brže rasti ovdje.

Ispravno odabrani trimer i pravilno rukovanje njime u procesu brijanja i poštivanje standarda za njegu mogu učiniti postupak brijanja ugodnim i udobnim, osiguravajući ljepotu lica bez crvenila i upala.

Vidjeti netočnosti, nepotpune ili netočne podatke? Znate li kako napraviti članak bolje?

Želite li predložiti objavljivanje fotografija na temu?

Pomozite nam da poboljšamo web-lokaciju! Ostavite poruku i kontakte u komentarima - kontaktirat ćemo vas i zajedno učiniti objavljivanje boljim!

Za mene je najteža stvar u brizi za bradu to što radim rubove bez ikakvih vezivanja. Ponekad to ne radi ravnu liniju, onda ja napravim naglašeni cik-cak ili neki drugi uzorak, ispada zanimljivo i elegantno. Ja sam 23 godine stara brada nije dugo, možete eksperimentirati.

Primjer prikladnog uređaja za održavanje brade u dobrom, dobro pripremljenom obliku. Kod kuće je vrlo jednostavan za korištenje, a što se tiče brige o primjeru, ne morate raditi ništa komplicirano! Glavna stvar je pokušati da je ne navlažite vodom, a nakon svakog brijanja temeljito očistite kosu četkom.

Budući da sredstva dopuštaju - radije bih posjetio brijače) Svi će oni vrlo pažljivo napraviti britvu i visokokvalitetni trimer. Ne brinem se za brijanje kod kuće, ali samo u slučaju da je kupaonica Braun stroj, ali ovo je samo proračunska opcija ne za svaki dan...

Vjerujem da je trimer najpogodniji način za brijanje. Sada ih koristim samo. Ali morao sam promijeniti nekoliko modela prije nego što sam pronašao savršeni. Potrebno je pokušati i odabrati sve pojedinačno. Onda neće biti problema.